Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | ХИВ - леко притеснение

Напиши отговор
  • RE: ХИВ - леко притеснение
    от д-р Ралица Правова | 27.11.2022 20:17

    Не виждам причина да е компрометиран, а 9 месеца са предостатъчно време, за да не излязат фалшиво отрицателни резултати.
  • RE: ХИВ - тест
    от Bibi89 | 24.11.2022 18:31

    Здравейте,днес си направих сама бърз тест за ХИВ.Излезе негативен,имаше контролна черта,което означава валиден тест.Това ,което ми притеснява е,че понеже го правя за първи път,след като се боднах си стиснах пръста,уж за да изкарам кръв,а то не е трябвало и буквално все едно я спрях и не можах да взема нужното количество до горе,четох също,че така кръвта се смесва с други телесни течности.Въпроса ми е дали тогава теста може да се смята наистина за достоверен.Рисковия контакт ми е бил преди повече от 9 месеца,имаше контролна лента,но знам ли с всичко което не направих както трябва,дали пробата ми кръв е била задоволителна?
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от д-р Ралица Правова | 09.06.2018 13:40

    Това е максималният прозоречен период, може да се появят и по-рано, не е изключено. Но по отношение на ранните тестове - те са с търсене на РНК на вируса - които са позитивни при наличие на инфектиране още 2 седмици след контакта.
  • Re: Въпрос
    от БОРИСЛАВ ПЕТРОВ | 08.06.2018 13:34

    Здравейте благодаря за отговора ви.все пак задължително ще се изследвам но 6 месеца не ли прекалено дълъг срок
  • Re: Въпрос
    от д-р Ралица Правова | 06.06.2018 20:32

    Ако се притеснявате за инфекция с ХИВ е малко вероятно, но тест може да се направи с изследване за наличие на ХИВ РНК. Позитивиране след 2 седмици от контакта. При изследване на антитела тестът е препоръчително да се прави след 6-я месец - т. нар. прозоречен период, в който имунната система все още не е изградила антитела срещу вируса. По-вероятно е появата на афтите да са следствие на намален имунитет, особено ако сте и предразположена към образуване.
  • Въпрос
    от БОРИСЛАВ ПЕТРОВ | 06.06.2018 08:07

    Здравейте мога ли да попитам няколко въпроса.Преди около 26 дни правих орална любов на един мъж без предпазни мерки ( голяма грешка от моя страна)всичко беше около 10 минути не е свършвал изобщо просто прекратихме това е цялата ситуация изчетох доста но имам страшно голямо притеснение .10 дни след случката ми се появиха афти по езика който все още не са минали при какви ли доктори не ходя всеки казва нищо ти няма но направо съм адски под стрес непрестанно немога да спя колкото повече чета толкова повече ми влияе зле не знам какво да правянямам температура и други оплаквания само това .Задлжително ще си направя тест но ме интересува кога е най добре за да бъде по достоверен резултата . Това е засега извинявам се ако ви се стори объркано малко писането ми но мисля че е от силното притеснение което изпитвам ЩЕе очаквам отговора ви
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Vespasian | 01.04.2018 13:42

    ХИВ не може да хванете по този начин.
  • Спин? Или просто внушение!?
    от Александър Иванов | 01.04.2018 01:55

    Здравекте темата може да е малко банална но не ме оставя намира.Ония ден поисках от един приятел една вагина (бях на сухо 1 седмица), която беше си я закупил преди извесно време.Даде ми я и си беше доста мръсничка измих я едно хубаво няколко пъти със шампоан сапун в гореща вода стана като нова та въпроса ми е че той не е от най-хигиеничните и на база на това употребява наркотици проблема е че като я използвах вече и ме сполетяха мисли че съм фанал спин и тем подобни работи и немога да се истърся от тях възможно ли е да се получи нещо такова или само си внушавам глупусти?
  • Re: ПРИТЕСНЕНИЕ!!!
    от Vespasian | 27.03.2018 12:20

    Oтговор niko9 post_id=240230 time=1522142117 user_id=83545: Имах защитен полов контакт преси 16 дни но имам големи опасения,че може да съм се заразил с ХИВ. Въпроса ми е дали е възможно да се предаде ХИВ след свалянето на презерватива ако вагинални течности попаднат върху пениса при положение,че е имало някакво възпаление (малки червени точки по главата на пениса)? Колко време може да оцелее вируса извън тялото в тези течности.Нямам подути лимфи,не съм имал температура или други по изразени признаци.Стомаха ме боли то седмица и имам разстройство което не е толкова остро (нещо като каша). Моля дайте някакъв отговор на въпроса ми защото притесненията са ми големи!!!
    Можете да се обадите на: НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ (НЦЗПБ) ОТДЕЛ ВИРУСОЛОГИЯ НАЦИОНАЛНАТА РЕФЕРЕНТНА ПОТВЪРДИТЕЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ПО НІV Адрес: Бул. Н. Столетов 44А, София 1233 тел. 02 931 80 71, 02 9310713 (253) e-mail: hiv.lab@ncipd.org, nrlpohiv@gmail.com Ако си зададете въпроса си директно на посочените телефони, ще получите директно отговор от специалист.
  • ПРИТЕСНЕНИЕ!!!
    от | 27.03.2018 12:15

    Имах защитен полов контакт преси 16 дни но имам големи опасения,че може да съм се заразил с ХИВ. Въпроса ми е дали е възможно да се предаде ХИВ след свалянето на презерватива ако вагинални течности попаднат върху пениса при положение,че е имало някакво възпаление (малки червени точки по главата на пениса)? Колко време може да оцелее вируса извън тялото в тези течности.Нямам подути лимфи,не съм имал температура или други по изразени признаци.Стомаха ме боли то седмица и имам разстройство което не е толкова остро (нещо като каша). Моля дайте някакъв отговор на въпроса ми защото притесненията са ми големи!!!
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Pepina | 18.03.2018 20:12

    Ако хив не се лекува , за колко време става СПИН?
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.03.2018 19:40

    Доколкото съм наясно - да
  • Тест ХИВ
    от Joro | 18.03.2018 17:07

    Здравейте! Искам да ви попитам 5 месаца и 22 дни достатачни ли са за окончателен достоверен резултат от тест HIV 1/2??
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Vespasian | 13.03.2018 16:17

    Oтговор visto post_id=239682 time=1520930299 user_id=73521: ОТ КОЙ ЧАКАШ ОТГОВОР?!?!НАПРАВИ СИ ТЕСТ
    Тест за ХИВ и ХЕПАТИТ Б се прави след като отмине прозрачния период. За тези двете му е твърде рано.
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от | 13.03.2018 10:38

    ОТ КОЙ ЧАКАШ ОТГОВОР?!?!НАПРАВИ СИ ТЕСТ
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Pe6o | 12.03.2018 15:50

    Здравейте и тук ще попитам възможно лие е дасе заразя със хив или някоя друга от болестите след като бърках със пръсти във вагината на проститутка докато тя ми правеше орално с презерватив на един от пръстити май имах малка некървяща раничка около нокътя всичко продължи около 10 мин измих си ръката след това само с вода но бяха минали около 15 минути след случката а час след това започнах силно да стискам пръста около раничката и много леко прокърви от тогава несъм насебеси само затова мисля и постоянно се притеснявам дали ако е била заразена със нещо да съм го лепнал и аз моля даите ми някакъв съвет направо ще откача. И още нещо да попитам бях свършил в презерватива махах го с мокра кърпичка която тя ми даде но и със същата си избърсах члена и главичката възможно лие и по този начин да се заразя със хив или някоя друга зараза ако е имала оффф направо ще се побъркам от притеснение . Два дни след това и звъннах да я попитам дали може дасъм се заразил със нещо а тя ми каза незнам немога дати кажа хайде чао мале направо вряла вода ме заля ужас ще полудея от притеснение
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Georgi | 11.01.2018 19:06

    Точно това е , че не съм ги търсил, ситуацията беше малко странна, за това се спрях и не просължих с нещо по сериозно :)
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Vespasian | 11.01.2018 17:43

    Подкрепям горното. Според мен няма от какво да се притеснявате. Само ми е чудно как като сте толкова параноичен използвате услугите на най-рисковата за здравето практика - посещението при проститутка?
  • Re: ХИВ - леко притеснение
    от Кристина Петрова | 11.01.2018 14:07

    Никаква вероятност.
  • ХИВ - леко притеснение
    от Georgi | 11.01.2018 13:08

    Здравейте, накратко една проститука ми направи свирка за 30-40 секунди преди 5 дена беше С презерватив, който тя ми даде и тя ми каза, че е важно да се пазим, аз го проверих сложих си го и тя започна, но се отказах докато го правеше и след това ме довърши с чекия, която беше на голо, има ли вероятност да съм хванал нещо, защото съм доста параноичен, изчетох доста стигнах до някакви изводи, но искам мнение и от вас, благодаря ви.

Напиши отговор