Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | Лаймска болест или автоимунно заболяване

Напиши отговор
 • Re: Лаймска болест или автоимунно заболяване
  от Rumen | 27.07.2017 16:17

  Здравейте,

  Сифилис изключваме. Поне така си мисля, иначе и жена ми щеше да има такива симптоми, а и не виждам от къде може да съм го лепнал... Изследвам съм и за ХИВ, отрицателен е!

  Но по въпроса: Често ми къркорят червата и имам синдром на раздразненото черво / според личния лекар /. От извесно време имам и фисура. Друго кой знае какво не се сещам.

  П.С. това с червата се получи като, че ли след лечението с антибиотиците. До преди това не съм имал никога такива проблеми, но може и да е съвпадение. Като цяло в началото преди лечението ставите ме боляха страшно много. Лежал съм с вдигнати крака, топил съм ги в соли и т.н. След лечението в инфекциозно определено нямам такива болки в ставите, но от извесно врме отново се усеща едно неприятно такова, не е силна болка, но е изнервяща. Поради тази причина, като че ли съм и по-раздразнен!
 • Re: Лаймска болест или автоимунно заболяване
  от Сани | 26.07.2017 10:30

  Здравейте!
  Имунологичните тестове е възможно да реагират кръстосано с други причинители, включително и този на сифилиса. Други оплаквания имали ли сте освен болките в ставите?
 • Re: Лаймска болест или автоимунно заболяване
  от Rumen | 25.07.2017 23:24

  Инфекциозно отделение Стара Загора.
 • Re: Лаймска болест или автоимунно заболяване
  от д-р Цончев | 25.07.2017 21:24

  Къде са ви лекували до сега?
 • Лаймска болест или автоимунно заболяване
  от Rumen | 20.07.2017 16:46

  Здравейте, преди две години ме приеха в инфекциозно за лечение от лаймска болест.
  Шест месеца преди приема ме ухапа кърлеж, който беше премахнат в рамките на няколко часа.
  Направих си изследване защото имах болки в ставите и излезна положителен IgM и отрицателен IgG. След 15 дена вливане на медаксон в болницата ( три пъти дневно ) и още толкова перорално ( него не го помня ) уж ми поодминаха болките, обаче след това си направих отново тест, който беше положителен отново само с IgM анти тела. След това отново пих 10 дена антибиотик. Шест-седем месеца след като лежах в инфекциозно, отново си направих тест по метода ELISA, който беше пак с положителни IgM ( референтни стойности 2,1 при нормални < 1,1 ) и нормални IgG резултати. Седмица по-късно отидох в София и си направих нов тест по метода Western-Blot, който отново даде положителни само IgM анти-тела. Възмжно ли е след толкова антибиотик да липсват IgG анти-тела или се касае за друго заболяване, защото след приема на толкова много антибиотици взех да имам проблеми със чревния тракт. Ставите продължават да ме понаболяват, но са подвижни!

  П.С. След последният тест Western-Bolt мина почти година, скоро не съм правил, но предполагам ако си направя, отново ще е същият резултат.

  Моля, препоръчайте ми към какъв лекар да се обърна и евентуално какви тестве да направя за да се определи дали наистина се касае за лаймска болест или нещо друго.

Напиши отговор