Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | HIV

Напиши отговор
 • Re: HIV
  от Ivan | 16.06.2018 12:39

  Oтговор Minchoo post_id=242487 time=1529120701 user_id=80914: Здравей попринцип никога не сами правили профилактичен преглед от работното място... Но теста за хив е отделен тест. Не ви ли дадоха резултатите да видим дали го има?
  Не са ми правили още изследвания...Исках само да знам дали при такива изследвания откриват хив инфекция
 • Re: HIV
  от Dakata | 16.06.2018 11:06

  Явно ти не си и чел литературата на Мери.. Казва ,че трябва да има допир на кръв с кръв да стане нещо... От повърхностни некървящи рани не става.
 • Re: HIV
  от Минко | 16.06.2018 06:45

  Здравей попринцип никога не сами правили профилактичен преглед от работното място... Но теста за хив е отделен тест. Не ви ли дадоха резултатите да видим дали го има?
 • Re: HIV
  от Ivan | 15.06.2018 23:53

  Здравейте!Искам да попитам при профилактичните изследвания които ти правят на работа когато ти взимат кръв излизали дали имаш хив,или е отделен теста за хив?
 • Re: HIV
  от Минко | 15.06.2018 11:40

  Oтговор BumerM52_power post_id=242463 time=1529005845 user_id=80211: Чел съм един журнал на медицинска сестра в медхелп и вика ,че повърхностни НЕКЪРВЯЩИ рани не допускат хив до кръвоносната с-ма. Трябва да има контакт кръв с кръв за да се получи.
  Точно така. Преди 5 месеца правих секс със проститутка със презерватив, но я бръкнах с пръсти ( на които имах много повърхностни ранички и то от същия ден). Та след това се разболях. Имах така да се каже всички симптоми. Свързах се с доста хора( лекари, хив позитивни, лаборанти) правих доста изследвания и то доста( някъде към и може малко над 20 то било антиген/антитяло то било 3то поколение само антитяло) докато не стана 3ти месец и осъзнах че трябва да се успокоя след отрицателен резултат. Така и направих повторих отново теста след 4 месеца и половина... Незнам проститутката дали е била позитивна но от всичко писано до тук искам да кажа, че от повърхностни ранички при протикване с пръст ИНФЕКЦИЯ НЕ МОЖЕ. По данни на света няма така инфектирал се човек. Но виж при свирката не се гледат ранички дали има или няма, ако си чел от литературата на Мери трябва да знаеш, че така инфектиране може дори и от една свирка без презерватив! Не искам да те плаша но мисленето ти е в такава насока “на теб да ти отърва” с търсенето на ранички... Просто иди на тест на 45ти ден и за успокоение повтори на 3ти месец. Не звучи хич лесно знам.
 • Re: HIV
  от Dakata | 14.06.2018 22:50

  Чел съм един журнал на медицинска сестра в медхелп и вика ,че повърхностни НЕКЪРВЯЩИ рани не допускат хив до кръвоносната с-ма. Трябва да има контакт кръв с кръв за да се получи.
 • Re: HIV
  от д-р Ралица Правова | 14.06.2018 21:57

  Значение имат не само големите видими рани, но и малките нарушения на кожата, които могат да се се забележат. При ХИВ е необходимо и по-голямо количество вирусни частици, в сравнение например с хепатит В. Смятам, че във Вашия случай вероятността да сте се заразил клони към 0%.
 • Re: HIV
  от Dakata | 13.06.2018 12:13

  Oтговор "д-р Р. Иванова" post_id=242409 time=1528822781 user_id=24381: Идеята е не само рани, а микротравми на кожата или лигавицата, които може да бъдат трудно забележими с просто око, но достатъчни да позволяват преминаване на вирусните частици през тях и проникването им в кръвообращението. Според проучвания процентът е твърде малък, особено в сравнение с анален или вагинален секс, където той е около 70% за жени и по-нисък при мъжете. До момента не съм откривала източник за процентна вероятност при орален секс.
  Четох мнение на Мери ,че трябва на правещата свирката да й е разбита устата и да ми е ухапала члена до кръв. Така ,че нали като не съм забелязал кървяща рана нямам проблем ?
 • Re: HIV
  от д-р Ралица Правова | 12.06.2018 19:59

  Идеята е не само рани, а микротравми на кожата или лигавицата, които може да бъдат трудно забележими с просто око, но достатъчни да позволяват преминаване на вирусните частици през тях и проникването им в кръвообращението. Според проучвания процентът е твърде малък, особено в сравнение с анален или вагинален секс, където той е около 70% за жени и по-нисък при мъжете. До момента не съм откривала източник за процентна вероятност при орален секс.
 • Re: HIV
  от Dakata | 12.06.2018 19:06

  Здравейте. Да ви попитам какъв е риска за хив от получаване на фелацио ? До колкото знам правещия фелациото дори с кръв в устата няма риск защото хив не може да премине през здрава кожа слюнката го неутрализира също и вируса умира след 40-60сек. в атмосфера, така ли е ? Мен ме притеснява това ,че правещата ми фелацио на мен си използва и зъбите в края на фелациото и четох и в медхелп мнения ,че няма риск освен в наличието на кървяща рана на пениса. А и нали ако съм имал кървяща рана е щяло да си проличи, защото аз не съм забелязал да имам.
 • Re: HIV
  от д-р Ралица Правова | 03.06.2018 20:07

  Вероятността да се заразите с хепатит В е много по-голяма, тъй като вирусът е значително по-издръжлив и много малка доза от него е достатъчна, за да доведе до развитие на инфекция. От значение е да изберете студио с игли за еднократна употреба, за да сте абсолютно сигурен, че рискът от евентуално заразяване, поради недобра стерилизация и дезинфекция, е сведен до 0%. По отношение на антигенът - той се позитивира веднага, ако е налично инфектиране, а за антителата се изисква време (т. нар. "прозоречен период").
 • Re: HIV
  от totko | 02.06.2018 21:16

  та питането ми е все пак - мога ли да се заразя от татуировка, примерно - нестерилна игла?
 • Re: HIV
  от totko | 02.06.2018 00:07

  сега , понеже паниката ми мина и си изпих успокоителните, искам да напиша нещо, което се надявам на някого да послужи за успокоение, а и за радост. В горния пост съм написал,че ми взимаха кръв венозно, и понеже се бях спекъл като повечето хора тук, исках да е максимално бързо, за да не откача тотално. Пояснение - няма значение по кое време на денонощието ви взимат кръв за тест - това е вирус, и няма значение дали сте гладни, яли, пили кафе и т.н. Както се информирах - ми е бил направен тест четвърто поколение, както го наричат - не знам елиза ли е , или как се казва - на бланката ми пише - Anti HIV 1/2, Ab, p24. тоест това е изследване както за антитела (Ab), така и за антиген ( p24). Доколкото знам го влачат теста 2-3 дни, при мен беше за час и 40 минути. пак казвам - венозно, за най-сигурно. направиха ми го в 20.20 минути снощи. това бяха най-дългите ми часове в живота. не знам колко кг съм свалил, но днес от напрежение, спек и препушване почти не съм ял. да поясня - правя секс само с един партньор, един татус ме притесняваше. Днес обаче продължи спека ми, докато намеря цялото инфо което ми е нужно за да се успокоя. какво разбрах днес също - Въпросния тест ( комбо) според повечето експерти от СЗО дава резултат след 28 ден от инфекцията ( 4 седмици) и може да се има за точен. Във САЩ, Канада и други страни, поради консервативните им здравни системи ( за добро или лошо) както се изразяват те, е прието изследването да се прави 3 месеца (90 дни) след 'случката'. Самите лекари там казват същото - цитат'- всички знаем, колко време му трябва на теста , за да е адекватен, просто ни е такава системата - консервативна'. Аз го направих моя на 55 ден ( 8 седмици) и лаборантките ми казаха, че е напълно достатъчно,като време. Сега по въпроса с лекарствата, който мен ме вълнуваше - и по-скоро дали няма да дадат фалшиви резултати. Антибиотиците и всякакви други лекарства не влияят върху резултата. Тъй като по-напред видях мнения ( на стр.42), че може да има забавяне в резултата заради прием на анаболни стероиди ( каквито аз взимах за няколко дни) , имуносупресори и прочие - тоест вещества ,които потискат имунната система и създаването на антитела е забавено. Според повечето американски доктори - това е малко градска легенда, цитат - 'теоретично е възможно, но в много големи количества и пак не е много сигурно'. но дори и да има забавяне или липса на антитела - С този тест четвърто поколение, това нещо е невъзможно. ЗАЩОТО - дори да няма развитие на антитела, заради въпросните супресори или слаба имунна система, изследването на антигена ( п24) , ще покаже дали има ХИВ инфекция. Надявам се да съм помогнал на някого.
 • Re: HIV
  от totko | 01.06.2018 21:38

  здравейте, преди 2 месеца близо ходих да си правя татуировка. малко след това се разболях от остра вирусна инфекция на гърлото, която мисля излекувах с антибиотици ,сега само някаква постоянна температура имам, която лекарите не могат да ми кажат от какво е. на два пъти взимах за по 5 дни малки количества стероиди( 20-30 мг на ден). - преди 30 дни. доста ми се отслаби имунната система ,ако трябва да бъде честен. на ден 55 от татуирането ( вчера) отидох да си направя тест за ХИВ-венозен. излезе отрицателен. Някой може ли да ми каже дали всичко е ок? моля ви, понеже съм в голяма паника от всичко вече.
 • Re: HIV
  от Boris | 19.05.2018 16:46

  Да имам, възможно ли е болки в ставите да се явява като самостоятелен симптом три месеца след рисков контакт с презерватив?
 • Re: HIV
  от jerrymaguire | 19.05.2018 05:31

  Имате някакви опасения...?
 • Re: HIV
  от Boris | 18.05.2018 18:53

  Здравейте, моля някой запознат да разкаже малко повече за периферна невропатия при хив и в кой етап от заболяването се проявява
 • Re: HIV
  от Vesela | 13.05.2018 23:49

  Oтговор MT295 post_id=239528 time=1520451987 user_id=80958: Здравейте Не съм запозната със симпотмите, но съм чувала че един от тях в обрив. Моят обрив продължава вече 2 месеца. В по-раннен етап заедно с обрива присъстваха и задъхване,виене на свят,гадене, болки в гърлото. Тези симптоми вече ги няма, но обрива остана. Възможно ли е да продължи толкова дълго време?
  Пихте ли противоалергични? Сърбящ обрив ли е? Може да е екзема,отидете на кожен лекар
 • Re: HIV
  от Vesela | 13.05.2018 23:36

  Oтговор shape2000 post_id=239664 time=1520848797 user_id=66875: Добре бе, хора, обяснете ми, възможно ли е вече повече от година да не мога да разбера дали имам ХИВ или не.Излизат ми някакви старнни неща около устата, мазоли по ръцете, петите ми са страшно напукани (никога до сега не съм имал такива пети).Правих си два теста на 8ми месец и на 1 година, и двата отрицателни, обаче нещо ми се случва.И ако имам ХИВ как за Бога съм го хванал като не правих секс, а само докоснах мокро бельо с ръка, как?Ако имам ХИВ сигурно ще съм егати куриоза, да го хвана само от едно докосване за част от секундата и то на бельо.Направо не си намирам място.
  Отиди в Александровска в кожно венеричната клиника!Хив явно нямаш,но може да имаш кожен проблем
 • Re: HIV
  от jerrymaguire | 27.04.2018 12:08

  Както знаете опасност от орален без презерватив има, но не за ХИВ, а за хепатит Б, хламидия, сифилис, гонорея, херпесния и ЧПВ. Реално тези полово предавани болести бих Ви препоръчал да изследвате,защото вероятността за някоя от тях е огромна, щом се касае за полов акт с жена, имаща професия, която е високорискова за здравето на човек. Щом е правила необезопасен орален секс с Вас,то неминуемо го е правила и с други.
 • Re: HIV
  от petio | 26.04.2018 21:57

  Имах няколко контакта с несигурен партниор (женски пол) при, които само по време на френска нямах презерватив. Тоест правила ми е орална без. Ще отида да се изследвам след 40тия ден. Но все пак пиша защото ме притеснява това. Според вас въпреки, че мненията са противоречиви има ли вероятност ? Благодаря
 • Re: HIV
  от Momchil Krumov | 24.04.2018 11:26

  За 40ти ден ясно. Все пак нали тези двойните гарантират след 30 дни. На 35ти ден си направих отново двоен от венозна кръв в Циблаб. Надявам се мога да си отдъхна. Ще си направя и на 41-42ри за 101% категоричност. Някой ако знае за хепатита да каже. Поздрави
 • Re: HIV
  от kkkk | 24.04.2018 09:55

  Аз знам, че след 40ия ден или месец и половина, се прави за 101% сигурност и след това само на третия месец за потвърждение, поне така казва Нелогична, но според мен би трябвало да е достоверен резултатът ти.
 • Re: HIV
  от Momchil Krumov | 22.04.2018 17:08

  Здравейте, искам да попитам четвърто поколение тест - антиген/антитяло от венозна кръв в частна лаборатория на 31-ви дали е краен (за щастие отрицателен) или ще трябва да повторя отново? И също така отново 31 дни за хепатит достатъчни ли са или ще трябва да се повтори след още 2 седмици. Благодаря ви
 • Re: HIV
  от Aneliq | 10.04.2018 19:31

  Здравейте! Аз съм жена, направиха ми френска любов, има ли риск за ХИВ за мен в този случай?
 • Re: HIV
  от Ivan | 04.04.2018 15:23

  Здравей Мери.Изчетох доста от коментарите ти тук.До някъде се успокоих но все още ти пиша с тревога и те моля да ми кажеш мнението си. Проблема е,че преди 7 месеца правих анален секс без предпазни мерки (аз съм мъж и бях активен) Не си спомням след колко дена почувствах пробождания по шията и някаква тежест долу под брадичката.Други оплаквакия не съм имал.Докато се пипах по шията усетих че лимфните ми възли под челюста ги напипвам.По принцип съм слаб и от малък напипвам лимфните си възли по шията и слабините..само под челюста не съм сигурен дали се напипваха и преди понеже не съм обръщал внимание преди да усетя тези пробождания по шията.След няколко дена ми мина и съвсем забравих до оня ден когато пак почувствах пробождания по шията.Също така лимфните възли под челюста още ги напипвам.И се досетих за рисковия коктакт преди 7 месеца и че по онова време се проявиха тези пробождания.Много ме е страх да отида да си направя тест понеже товя ще ме срине психически а в момента не мога да си го позволя. Въпроса ми е възможно ли е това да е ХИВ?Ако е имало потдуване на лимфните възли задължително ли е да има и други симптоми? Както казах не съм сигурен дали са се потдували понеже друг път не съм се барал постояно по врата и под челюстите
 • Re: HIV
  от Kateee | 04.04.2018 09:06

  Здравейте, Някой знае ли къде се прави изследването за брой на CD4, но не само CD4:CD8 а и самите Cd4. Видях, че в александровска имат имунофенотипизиране на лимфоцити, стандартен и разширен, но не мога да разбера какво включва.
 • Re: HIV
  от Momchil Krumov | 02.04.2018 17:26

  Здравейте, реших да споделя моят случай: Имах рисков контакт (в бар Хемус), т.е. платена любов. Разбира се го правихме с презерватив, но накрая се скъса. Убеден съм, че е така, защото малко преди това бях видял, че всичко е наред. Това беше точно преди 14 дни. Наблюдавах за симптоми и няма, но доколкото четох във форума има вероятност да няма изобщо. На петия ден, обаче, имах настинка, която, отмина с леко лекуване (чайчета витамин Ц и малко парацетамол). Тя отмина за около 3-4 дни, но все още усещам крайниците затоплени. Тонусът ми е добър, но определено вече ме гони параноята. Имах планирано изследване днес, което показа, че жлезите ми работят доста и организма е под силен стрес. Имунната система е напрегната и работи доста. Трябва да отбележа, че от повече от месец имам доста проблеми, които ми се отразяват психически и определено съм под стрес от тях, а сега и от ХИВ параноята. Също така да спомена, че имам от поне 10 години мононуклеоза, която я третирах и на практика е излекувана. От тогава нямам изобщо никакви проблеми и рядко боледувам изобщо, а като имам настинка или нещо такова се оправям с чайчета и т.н. Въпросът ми е тъй като нямам симпотимите, но имам това напрежение и напрягане на имунната система дали говори нещо по въпроса и разбира се кога най-рано мога да направя тест. Четох за тестове на 28-ми ден и такива на 40. Има ли ранен, който мога да си направя, за да спре да ме гони параноята или ще трябва да изчакам. Благодаря
 • Re: HIV
  от Pepina | 01.04.2018 15:41

  И аз така мисля, че ако нещо ми имаше едва ли настинките да ми минават за 2 дена и работното ми място е с около 70 души на етажа open space и всеки е болен я от грип , я от вирус.
 • Re: HIV
  от Минко | 01.04.2018 14:30

  Здравейте имам запитване... Понеже ме хвана параноята си направих доста тестове на 13,20,28,30,40,42,44,50,63,69,73ти ден след рисков контакт и бяха отрицателни... може ли да считам последния тест на 73ти ден(2 месеца и половина) за потвърдителен и краен??? Благодаря предварително. :)
 • Re: HIV
  от Евгени Панов | 01.04.2018 13:29

  Oтговор pepina9098 post_id=240398 time=1522564037 user_id=83407: Тоест ако нещо е станало преди 5 години, досега да съм разбрала? Моля отговорете
  Да определено за 5 години щеше да знаеш че нещо изобщо не е наред ако имаш това заболяване и не се лекуваш.
 • Re: HIV
  от Pepina | 01.04.2018 09:27

  Тоест ако нещо е станало преди 5 години, досега да съм разбрала? Моля отговорете
 • Re: HIV
  от Евгени Панов | 30.03.2018 13:15

  Oтговор niko89 post_id=240081 time=1521902078 user_id=83439: [quote=Pe6o8 post_id=240079 time=1521901249 user_id=82985] И аз съм съгласен сас вас че е гадно дане получиш отговор аз самият съм питал на 15и16.03 ама отговор няма само греда
  явно има двама-трима компетентни по темата които влизат много рядко във форума и така малко се обезсмисля съществуването му след като не може да получиш конкретен отговор на проблема ти с дни [/quote] Добър ден. Не не го обезмисля, напротив. Има доста полезна информация в него. Първо, щом съм тук имам проблеми, като на близо 90 процента от хората четящи този под форум. И.... основния проблем не е толкова ХИВ ( може и да стане но кой знае :) ) На 35 години станах. От 15 съм болен. Не от заразни болести а от " натрапчиви мисли". В моменти бях съсипал тотално живота си, близо 5 години не бях в ада а в някое друго измерение, реалността беше илюзия, не умираш 2 седмици или 10-15 години а всяка минута по 5 пъти, и не минава. На някой да му е познато? Днес е ХИВ утре ще е друго, повярвайте ми. Гледам има много притеснени момчета и момичета, въпреки категоричните отговори на хора запознати с темата. Не се срамувайте че питате и не вярвате на нищо такава ни е болестта, защото си е болест. Не съсипвайте живота си умирайки всяка минута. Знам че е трудно, знам че универсално лекарство за нея няма, но щом аз водя що годе нормален живот и Вие можете. Ако имате въпроси относно не ХИВ ( защото там съм бос по темата за разлика от другите съфорумници ) а относно паническите разстройства с удоволствие бих говорил с всеки един. Поздрави и усмихнат ден.
 • Re: HIV
  от niko89 | 24.03.2018 20:24

  Oтговор pepina9098 post_id=240086 time=1521911766 user_id=83407: Здравейте, имах контакт без презерватив с две момчета 2013 година лятотои двамата са образовани и интелигентни, имахме връзка, но ско някой от тях ме е заразил с хив дали досега щях да съм проявила симптоми на спин? Бременна съм и ме е страх, ще се изследвам скоро, защото е в задължителните изследвания, но нещо съм се филмирала.
  В един от постовете си Nelohi4na казва,че симптомите се проявяват от 12-14 ден и много рядко при хора с слаба имунна система се забавят 1-2 дни така че със сигурност
 • Re: HIV
  от Pepina | 24.03.2018 19:16

  Здравейте, имах контакт без презерватив с две момчета 2013 година лятотои двамата са образовани и интелигентни, имахме връзка, но ско някой от тях ме е заразил с хив дали досега щях да съм проявила симптоми на спин? Бременна съм и ме е страх, ще се изследвам скоро, защото е в задължителните изследвания, но нещо съм се филмирала.
 • Re: HIV
  от niko89 | 24.03.2018 16:34

  Oтговор Pe6o8 post_id=240079 time=1521901249 user_id=82985: И аз съм съгласен сас вас че е гадно дане получиш отговор аз самият съм питал на 15и16.03 ама отговор няма само греда
  явно има двама-трима компетентни по темата които влизат много рядко във форума и така малко се обезсмисля съществуването му след като не може да получиш конкретен отговор на проблема ти с дни
 • Re: HIV
  от Pe6o | 24.03.2018 16:20

  И аз съм съгласен сас вас че е гадно дане получиш отговор аз самият съм питал на 15и16.03 ама отговор няма само греда
 • Re: HIV
  от Alis | 24.03.2018 11:40

  Да,прав си! Аз съм много благодарна на shape2000,ще се радвам да прочета и друго мнение!!!Защото вече ми прилошава
 • Re: HIV
  от niko89 | 24.03.2018 11:31

  искам само да кажа,че е много лошо това,че хора които се притесняват за здравния си статус и пишат във форума не получават отговор с дни на въпросите си! това прави чакането още по тежко и притеснително!!!
 • Re: HIV
  от kkkk | 23.03.2018 15:48

  А и да допълня, че навсякъде в интернет пише разбична информация.Някъде пише, че периода от заразяването с ХИВ до настъпването на СПИН няма симптоми, на други места пише, че има, така че не вярвай много на това, което четеш по разни сайтове.Достоверна информация може да ти се даде от някой форум, и то от човек, който е позитивен.За съжаление повечето не пишат.Но аз също като теб се бях паникьосал по едно време и това, което намерих като информация от позитивни хора е, че съвсем не се минава без симптоми.Например мигрената е доста често срещан, също така афти в устната кухина, херпеси и т.н.
 • Re: HIV
  от kkkk | 23.03.2018 15:41

  Ами според мен това е много обща информация.Не съм супер запознат и пак казвам, че пиша на базата на това, което съм чел от постовете на Нелогична...но все пак си мисля, че 10 години без терапия са много или може би трябва да живееш в супер стерилна среда, тоест 10 години да не се срещаш с хора, да не излизаш и т.н., за да можеш да не разболяваш. Според мен отиди да си направиш един тест за твое успокоение и просто да си потвърдиш, че ти няма нищо.
 • Re: HIV
  от Alis | 23.03.2018 00:18

  Затова ме е страх..: Безсимптомна (латентна) фаза. При повечето инфектирани с ХИВ, първичната (остра) ХИВ-инфекция е последвана от дълъг, безсимптомен период със средна продължителност около 10 години. При подходящо лечение този период може да бъде удължен. Обикновено не се наблюдават оплаквания или симптомите са леко проявени - лесна уморяемост, увеличени лимфни възли.
 • Re: HIV
  от Alis | 22.03.2018 21:56

  Shape2000,много ти благодаря,че писа,всъщност 2010 беше не 2011... в интернет пише,че може 10 дори 15 години да не се развие Спин? Ти казваш без терапия до 5...Ох,не знам
 • Re: HIV
  от niko89 | 22.03.2018 19:20

  Oтговор niko89 post_id=239983 time=1521637923 user_id=83439: знам че много пъти е задаван въпроса който ще задам сега но искам да се поуспокоя и някой компетентен по темата да ми даде точен отговор.-преди 10 дни правих секс с пезерватив но съмнебията не ми дават мира.Възможно ли е след свалянето на презерватива след половия акт попаднала вагинална течност да предаде хив ако съм имал някакво възпаление по пениса.Колко е възможно хив вируса да оцелее в вагибалния секрет извън тялото.моля за информация
  Други мнения?
 • Re: HIV
  от kkkk | 22.03.2018 18:50

  Първо и най-важно нещо, че ако си се заразила през 2011 година с хив, сега нямаше да си тук и да пишеш.Доколкото знам, без терапия СПИН настъпва до 5-6 години, при теб са минали 7. На първия ти въпрос отговора е не.Ако влезеш в сайта на коята и да е частна лаборатория, на всяко изследване има информация дали има нужда от специялна подготовка.При ХИВ пише, че няма, тоест е без значение дали си го направила на гладно или не.Нелогична многократно е споменавала, че няма храна или напитка, която да влияе на теста. В частните лаборатори и в КАБКИСите тестовете са Елайза, така че този който си си правила 100% е бил Елайза.Но това също го има като информация в сайтовете на лабораториите, така че може да влезеш и да провериш. Бременността по пътя на логиката няма как да влияе според мен на резултата, защото тогава ще е безмислено да се правят тези тестове, а при бременност са задължителни. Но пак казвам, че според мен най-важното е, че за човек, който не е на терапия за 5 години СПИНът настъпва, а при теб очевидно няма, така че не си ХИВ позитивна със сигурност.
 • Re: HIV
  от Alis | 22.03.2018 14:19

  Искрено моля някой да се отзове,няма с кого да поговоря. Моята история: 2011година реших да си сложа обеца на пъпа,който се възпали и много време имах раничка,до ден днешен съм с лек белег.Тогава ме обзе паника-игли,хив... Правих 2 месеца и половина след случая бърз тест в Кабкис,11 месеца след това пак в Кабкис,помня,че ми взимаха кръв,но не помня от вената ли беше,чаках 2 седмици за резултат.Беше отрицателен ,в същия ден ,в който получих резултата отидох на кожен,защото с оранжев маркер бяха подчертали резултата за сифилис,сигурно е отчело нещо,кожния доктор ме успокои,показа ми снимки на рани при сифилис и ми предложи да пусне за изследване хив и сифилис в националната потвърдителна лаборатори в София,защото в Кабкис се случвало да сгрешат,Но ми вЗеха кръвта следобяд ,не помня дали е било на гладно или не и не знам това има ли значрние..3-4 дни бях в шок и не говорех с никого ,бях готова за най-лошото.Тогава мисля,че си развалих психиката.бяха отрицателни,но след още още 10 месеца реших пак да пусна тест в частна лаборатория,но на теста пишеше само хив 1/2 и не знам какъв вид е бил и мога ли да се доверя,тъй като чета,че има различни видове,като Елайза бил най точен,а аз не знам какъв метод са използвали.Имах и още един тест ,пак в частна лаборатория.но не помня точно кога го правих,но и на него пишеше като вид само спин1/2.В момента имам дете на година и половина,по време на бременността ми назначиха отново изследване в края на първото тримесечие,на него вече беше посочено антиген антитяло. Сигурно ме мислите за луда,глупава и ми се смеете,но след онзи случай аз изживях огромно притеснение. Бях 10-ти клас и всяка година изпадам в някаква паника и искам да си направя тест,сякаш не се доверявам никога на резултатите. Тази зима боледувах 3-4 пъти и в момента съм с подути лимфни възли на антибиотик ,бях с възпалено гърло и отново дойде страха.Имала съм полови контакти само и единствено с човека до мен,аз също му бях първата. След раждането съм с 5 кг по-слаба.Баба ми и чичо ми починаха след раждането на детето ми пак го приех много тежко,уча,гледам сама детето си,имало е периоди ,в които за по една-две седмици са ми помагали моите родители и тези на мъжа ми,за да отида на изпит.Не знам дали просто съм напрегната и затова съм слаба и боледувам сега.8 години станаха и аз не мога да се успокоя и почвам да мисля ,че ме е сполетяла трагедия и започвам да имам симптоми...И цялата тази история ме кара да задам няколко въпроса: 1.Има ли значение дали венозен тест ,независимо от вида му,за изследване на хив,ще бъде направен на гладно или не и достоверни ли са,ако не са направени на празен стомах? 2.Тест hiv 1/2 антиген антитяло ли е Елайза тест и има ли в практиката случаи на грешка-фалшив отрицателен резултат от този вид или от друг вид венозен тест,при който НЕ е посочено антиген-антитяло,а пише само hiv 1/2 на теста,направен след необходимия период от време. 3.Тест hiv 1/2 на който е посочено антиген -антитяло ,направен по време на бременност в края на първия триместър -6 години след началния момент на притеснението ,има ли вероятност да е фалшиво отрицателен?Влияе ли бременността на резултата? 4.Защо се чака по 5 дни за резултати,като престоява кръвта ,макар на студено, надявам се,няма ли опасност от грешка или се чака теста да бъде обработен за по-голям период от време за разлика от ППК например? 5.При бебета, заразени от майката с хив ,възможно ли е детето да НЯМА никакви симптоми след рждането ,респективно кърменето,както при някои възрастни няма такива след зараЗяване и да останат незабелязани? 6.Венозното изследване в Кабкис Елайза ли е? С уважение и благодарности.
 • Re: HIV
  от kkkk | 21.03.2018 23:02

  По това, което е писала Нелогична, във външна среда вирусът живее няколко секунди.Ако следим логиката не би трябвало.
 • Re: HIV
  от niko89 | 21.03.2018 15:12

  знам че много пъти е задаван въпроса който ще задам сега но искам да се поуспокоя и някой компетентен по темата да ми даде точен отговор.-преди 10 дни правих секс с пезерватив но съмнебията не ми дават мира.Възможно ли е след свалянето на презерватива след половия акт попаднала вагинална течност да предаде хив ако съм имал някакво възпаление по пениса.Колко е възможно хив вируса да оцелее в вагибалния секрет извън тялото.моля за информация
 • Re: HIV
  от kkkk | 18.03.2018 20:53

  Доколкото разбирам от това което е написала Нелогична, колкото и да е компрометирана имунната система,направен тест след 12 седмица няма как да не ти покаже, ако има нещо.
 • Re: HIV
  от Kateee | 17.03.2018 19:48

  Здравейте, някой знае ли какъв е теста в цибалаб за хив и, ако той е отрицателен необходими ли са други изследвания? Става въпрос за старо евентуално заразяване преди 5 години. Възможно ли е за тези 5 г. да се е компрометирала дотолкова имунната система, че да не произвежда антитела, които да се детекнат, но в същото време човека да няма някакви сериозни оплаквания?

Напиши отговор
3060 намерени, страница 7 от общо 62