Физическата активност води до повече приток на кислород към...
Макар и устройствата да могат да изчистят вирусите от въздуха в..
В момента е 03.12.2023 20:27
Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | HIV
Напиши отговор
-
RE: HIV
от Vasko | 18.08.2021 15:51
Здравейте,имах среща с компаньонка днес.Правихме секс .Когато свърших и тръгнах да свалям презарватива го свалих на обратно.Разбрах какво направих на момента и започнах с мокри кърпички да го почистя.След това веднага се прибрах и се изкъпах.5 пъти си търках половия орган със сапун като се прибрах.Всичко мина доста добре.Използвахме презарватив.Само накрая в бързината да го махна го обърнах . -
от Пламен | 14.08.2021 00:23
Здравейте имах среща с компаньонка преди 3 -4 седимици Използвах презерватив но преди това по навик и лизнах вагината но се осъзнах на време и спрях моментално проблема е че ми избиваше кътник и сега доста се притеснявам понеже ми излиза язва/афта на устната -
от Ivanov87 | 11.08.2021 01:58
Благодаря ви за отговора д-р Димитров! Пише ви Ivanov43 , поради проблеми с влизането в профила не мога да ви върна отговор от профила с потребителско име Ivanov43.Може да съм се изразил неправилно в предишното си съобщение.Под флуиди , имах предвид - вагинални такива(вагинални и анални секрети).Предполагам обаче сте ме разбрали.Все пак исках да се доуточня , в случай , че това доуточнение променя потенциалните шансове за зараза.Благодаря ви отново за отговора.Желая ви всичко най-добро.Ако доуточнението ми променя развитието на случая ми , вярвам , че ще споделите! -
-
от Ivanov43 | 09.08.2021 20:44
Здравейте, преди 4 дни имах контакт с компаньонка.Ползвахме презарватив , щом решихме да правим вагинален секс , но ми направи фелацио без презарватив.Притеснявам се най - вече от следното:2 часа , 2 часа и половина преди да посетя конкретното момиче , се обръснах.Порязах се малко и кожата ми беше червена и раздразнена , имах пъпчици.Става въпрос за зоната над пениса.Може да са били флуиди може да е била пот , но след секса усещах , че от тази моя зона по-късно се носи миризма.Какъв е шансът бактериите да са преминали през нараняването на кожата , което имах и да съм заразен с ХИВ? Моля ви , отговорете , притеснявам се много.. -
от д-р Димитров | 04.08.2021 19:17
Не бива да се притеснявате да си направите теста, вероятноста да се окаже положителен е минимална, а така ще си спестите много тревоги. -
от Zory An | 03.08.2021 20:23
Здравейте на всички. До преди 2 години изобщо не съм се замисляла за ХИВ и други подобни, въпреки че съм имала рискови контакти. По моя проблем: февруари тази година получих Херпес зостер. Личната ми пусна пълна кръвна картина, месец и половина по-късно отново кръвни и последните кръвни си ги пуснах на 18.06. Всичко в нормата, включително и левкоцитите. От февруари насам ще се побъркам дали нямам ХИВ и все не мога да се реша да отида на тест. Да, звучи супер нелепо. Досега съм имала максимум веднъж в годината лека настинка, която съм изкарвала на крак. От 4 години съм само с приятеля си, знам, че не е гаранция, но все пак, аз поне съм моногамна. Ще се побъркам. Знам, че благодарение на медикаментите ХИВ в днешно време е на практика по-безобиден от диабет, но все пак имам чувството, че ще се побъркам. -
от Lika | 12.02.2021 14:04
Здравейте на всички, побъркани като мен. Виждам че има доста. ???? Имам един въпрос, който ме мъчи от доста време, но не намирам ясен и конкретен отговор. Преди около 2,5 години имах незащитен контакт, който беше почти забравен, но ме изпратиха на тест за HIV, заради неуточнена тромбоцитопения. И тогава изплува в съзнанието ми за тази моя стара грешка. Теста е направен в Синево, но беше след кафе и прием на Медоклав, заради възпаление на ушите. Отрицателен е, но продължава да ме гложди отвътре - има ли вариант след кафето и антибиотика да е фалшиво отрицателен? Благодаря предварително на всички за разбирането. -
от Alex001 | 05.02.2021 00:41
Имам запитване и за моя близка! В края на октомври имаше полов контакт без предпазни средства ( необезопасен секс)! Ноември месец по езика и започнаха да се образуват бели полепи! Направени са следните тестове за ХИВ на 45, 56 и 75- я ден и 3-те теста са НЕГАТИВНИ! Беше ходила и на гърлен секрет на ЦРП изследване и още много други изследвания свързани с този език! И всичко е нормално! Възможно ли е да има ХИВ? Тестовете бяха направени в Рамус, теста беше р24 ag/ab -
от Alex001 | 25.01.2021 21:21
Здравеите в началото на месец декември имах необезопасен секс, по- ясно ( орална любов) без презерватив! Без причина в мен се появиха поводи за съмнение, че съм се заразил с ХИВ... Правих си тест на 43/44 ден след половият контакт в лаборатория Рамус, като теста беше венозен, а не от бързите! В следствие теста излезна негативен! Но от време на време ми се появяват афти или ранички, които изчезват след ден, два! Въпросът ми е дали теста е достоверен след, като имам 6 седмици от половият контакт! И дали тези ранички и афти, могат да са причинени от нещо друго, а не ХИВ след, като е негативен? Благодаря предварително за вашето мнение!❤️ -
от Ays | 25.01.2021 09:26
Здравей, боред. Препоръчвам ти да отидеш да се изследваш по-обстойно! Може да отидеш при Проф. Лесева или др. Бобчева, те са микробиолози! При ще се изледваш за трихомони, уреаплазма, микоплазма, а за хламидия може да отидеш в Геника. Ако те интересува нещо повече ми пиши в бгмама на лични Ays10. -
от bored123 | 14.01.2021 15:32
Здравейте д-р Цончев, преди 1 година имах контакт с платено момиче с презерватив, 2 месеца след това ми откриха бактерия Enterococcus faecalis в еякулата като симптомите бяха непрестанни болки в десния тестис и пикочния мехур, след 21 дневно лечение с Левлокс болките и бактерията изчезнаха, но 5 месеца по-късно старата песен на нов глас. Същите симптопи, болки, изследвания и лечение като включиха и Амикацин и всичко изчезна отново. Вчера(3 месеца след второто лечение) имам същите симптоми вече за 3ти път и предполагам, че същата бактерия отново се е появила. Какво да направя вече за да се оттърва от нея? Споменаха ми, че цял живот ще си живея с нея, но има ли шанс да стана стерилен заради тази бактерия или по някъв начин да ми попречи да имам деца? Изчетох сумати форуми и теми , и прочетох, че можеш да хванеш много лесно ХИВ с тази бактерия, застрашен ли съм от нещо такова? Всеки съвет би ми бил полезен. Благодаря! -
-
от shensky | 18.12.2020 19:05
Днес ходих до един магазин, като посягах към един продукт одрасках малкия си пръст на желязния стелаж по точно там където слагат описания на продуктите.. малка драскотина но протече кръв лекичко.. след 20 минути като се прибрах измих с водка после с топла вода и сапун после със спирт.. мога ли да се заразя със спин така ? -
от Ivayla | 28.11.2020 18:39
Здравейте. Прието ли е и в България твърдението, че при неоткриваем вирусен товар за повече от 6 месеца и постоянен прием на терапия, вирусът не се предава по полов път дори без презерватив? Ако единият партньор е позитивен и на терапия с неоткриваем товар, плюс използване на презерватив при вагинален секс, представлява ли риск? Какви са рисковете при незащитен орален в такаяа ситуация? Благодаря -
от Гери | 28.11.2020 17:33
Доц. Д-р Цончев, възможно ли е аз и приятеля ми да сме се заразили с ХИВ (той е девствен, не го беше правил до сега) . Първия път беше анално без презерватив, каза,че не е отделял семенна течност вътре . Другите пъти беше с презерватив. Седмица след първия акт имах симптоми на настинка (възможно от средата,в която работя,без температура,мускулни болки, възпалени лимфни възли), но той няма никакви симптоми. Също така имах и афти, но възможно ли е да са от орален секс. Преди 2-3 дни си правих ПКК и левкоцитите са в норма. Благодаря предварително. -
от Стоян | 01.11.2020 14:58
Здравейте при полов контакт след сваляне на кондома вагинален секрет попадна на пръста ми кото брше с раничка, мигновено си измих рацете с вода и сапун възможно ли е заразяване -
-
от Силно притеснен | 28.10.2020 13:33
Здравейте, може ли някой компетентен да отговори на въпросът ми, вече втора седмица не съм мигнал, тресе ме страшна параноя, а знам, че за да си направя тест, трябва да изчакам поне четири седмици. Може да е от притеснение и внушение, но започнах да усещам и леко дразнене в гърлото. Моля някой квалифициран специалист да ми отговори. Благодаря! -
от Силно притеснен | 27.10.2020 10:33
Здравейте, имам един може би малко хипохондричен въпрос, но наистина изпитвам силно притеснение от няколко дни. Възможно ли е заразяване с ХИВ при докосване на половите органи без предпазни средства между мъж и жена, но без проникване. Имаше няколко повърхностни допира между моят пенис (който беше заголен) и нейната вагина, последва освобождаване с ръка от нея на мен. Въпросът ми е дали имам повод за притеснение от описаната случка. Благодаря предварително за отговора. -
-
от StupidBoy | 25.10.2020 13:03
Здравейте, преди 8 месеца имах рисков контакт с платено момиче. На 56 ден си правих тест за ХИВ в частна лаборатория и излезе отрицателен. Преди 1 седмица ми откриха Ентерококи фекалис и четох, че хората с ХИВ е силно възможно да се заразят. Искам да пусна контролен тест вече 8 месеца по-късно, но дали е възможно от лекарствата които приемам в момента - Лефлоксацин и Амикацин теста да се обърка. И също възможно ли е наистина тази бактерия да е вследствие на ХИВ и полово-предаване? Вече 8 месеца съм се побъркал психически с тази мисъл. Благодаря -
-
от strahmee | 12.10.2020 18:06
Моля д-р Правова да ми отговори как мога да премина постекспозиционна профилактика на хив -
от strahmee | 12.10.2020 17:35
Днес ми се скъса презерватива при полов акт и много се притеснявам звъня на кабкис бургас но никой не ми вдига някой може ли да ми даде съвет момичето казва че не трябва да се притеснявам защото не бил вътре усетила го с ръка -
от dudu | 11.10.2020 11:06
отделно 10тия ден длед прегледа имала диария и температура, но друг член ма семейството е бил болен преди няколко дни от същото, но все пак е изпаднала в паника. Аз по принцип четох, че не би трябвало да се предаде, специашно ХИв, защото било минало време след прегледа, слагат гел на уреда ( и аз съм жена и знам), но все пак и с тази диария ме помоли да питам. Психозата в голям враг -
от dudu | 11.10.2020 10:54
да, по принцип. Но жената не е видяла, когато го е сменял, което не изначава, че не е. И се е притеснила вече след прегледа. И точно заради това се чуди дали има възможност за предаване на болест. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 10.10.2020 12:35
Е такива неща днешно време не би трябвало да се случват ако доктора е трезвен. -
от dudu | 09.10.2020 17:25
Здравейте, въпрос. Какъв е шансът за предаване на болести (хив, хепатит) при гинекологичен преглед, като приемаме тезата, примерно за забравяне на сменяне на презерватив/ръкавица, върхи уреда за вагинален преглед? -
-
-
-
от Light9 | 20.09.2020 21:43
Искам и да попитам дали отрицателен резултаг след 42 е достоверен с ELISA? -
от Light9 | 20.09.2020 21:40
Здравейте! Правих оралeн секс с момче, което познавам от малкл време, използвахме презерватив, но 2 пъти приключи в устата ми. От първия път се бяха минали 50 дни и теста беше отрицателен, но след 2 път не се е минало месец. Искам да кажа, че имах развален зъб и понякога си хапя устата, но не до кръв. Това рисков контакт ли е? Трябва ли да чакам 3 месеца, за да повторя теста? -
от Доц. д-р Цончев, дм | 27.08.2020 19:48
Защо пък спин след толкова време? Освен това на момичето преди сватбата и е правено вероятно изследване за спин за медицинското и ако имаше нямаше да и го дадат току така без да търсят контактните. -
от ivailov | 19.08.2020 01:23
Здравйте преди 2г. имах приятелка и правихме секс без презерватив 2017 г. беше и накрая на годината ми излезнаха кондиломи на пениса отидох на кожен и ми ги излекуваха със азот но сега пак ми се появиха това много неме претеснява претеснявам се да не съм заразен със Спин момичето се оженила -
-
от dudu | 08.07.2020 15:52
Здравейте, вижте сега един хипохондричен въпрос и от мен. Взимаха ми кръв за дибет. Всичко точно. На 3тия път обаче ми взеха от пръста, защото вече не се показваше ни една вена. Напълниха една колбичка, втора. Втората обаче я оставиха на масичката, защото много кръв се разтече по ръката, за са ми дадат памук. После я взеха за втори път, за да се опитат да капнат още малко, но не стана, капките не влизаха и взеха 3та. Добре де, ама като я оставиха и отворът докосна масичката и видях, че е капнала капка на въпросната помощна маса. А малко по-нагоре имаше засъхнало миниатюрна капка. И сега в мен назря страшната мисъл, ами ако преди за втори път да ми сложат същата тази 2ра колбичка, която беше на масата и е инало чужда кръв (не помня да е имало) на пръста, за да я допълнят, възможно ли е да стане пренасяне на някаква инфекция? -
от Доц. д-р Цончев, дм | 05.07.2020 15:23
Според мен повечко се притеснявате. Принципно този точно вирус във външна среда е много лабилен и при зъболекар това е най-малко вероятното нещо което може да се хване. Пуснете си тест за успокоение след 10-тина дни -
от lili | 29.06.2020 17:18
До Доц.д-р.Цончев. Преди около месец бях на зъболекар за поставяне на коронка.10 дни след подвенечната интервенция ми излезе херпес на горната устна и леки болки в гърлото.Чувала съм,че с хив можеш да се заразиш и при зъболекар.Искам да попитам кога най-скоро мога да си тест ,в който да съм сигурна в резултата и всички лаборатории в страната с еднакви тестове ли работят? Изпотявам се и вечер,но имам по- активни жлези.Имам ли повод за паника или просто се притеснявам твърде много и какви са шансовете това да е вярно. Ще съм благодарна за бърз отговор.Благодаря. -
-
от Papi11 | 23.06.2020 22:18
Здравейте. След дълги мъки които още продължават след секс без презерватив,се свързах със въпросното момиче и я помолих да си направи тест. Тя си направи теста и ми изпрати резултата - Отрицателен. Теста и е направен 5 Месеца след като бяхме заедно но беше от тези бързите тестове Hiv Rapid.Та искам да попитам дали този нейн тест е надежден след 5 Месеца. Достатачни ли са 5 Месеца за да се засече инфекция от тези бързите тестове. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 31.05.2020 19:37
Доколкото можете да се довритге на всяко едно лабораторно изследване. Ако имате съмнение - пускате след време контроли. -
от Sergey | 29.05.2020 15:44
Здравейте, направих си тест HiV 1&2 Antibodies with P24 antigen /Отрицателен/ на 63-я ден след въпросния контакт, въпросът ми е колко мога да се доверя на този резултат от този тест ? -
от димитър | 22.05.2020 21:53
Здравейте, бих искал да попитам дали е възможно да се заразя ако малко слюнка попадне в окото.Мисълта ми е ако отсрещния човек е с кървящи венци, дали тази малка пръска ще е достатъчна да се заразя. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 08.04.2020 18:37
Няма как да отговоря на такъв въпрос. В София работят лабораториите доколкото знам. -
от StupidBoy | 08.04.2020 17:26
Д-р Цончев, минаха 8 седмици от въпросната ми случка. Веднага след нея изпитах хроничен сърбеж по цялото тяло, направих си кръвни изследвания всичко беше наред. Месец по-късно изпитвах болка в тестисите , ходих на уролог, гледа ме на ехограф и ми каза, че нямам никакви проблеми. Преди 2 седмици имах температура около 3 дни 37.5 градуса, след това ми излезнаха 2 язви в устата и минаха след 3 дни, доста съм се депресирал и постоянно сънувам някви сънища които пише в съновницине, че имам здравословни проблеми, влошено здраве, да се предпазя от венерически болести. Нито 1 лаборатория не работи за да си направя тест за успокоение. Не мога да преживея този ужас, всяко нещо свързвам с ХИВ и сифилис , и т.н. Нямам никакви неща по половите органи, трябва ли да имам опасение за нещо такова? Благодаря! :) -
от Доц. д-р Цончев, дм | 27.03.2020 14:03
Азззз - нищо ви няма и на двамата несе притеснявайте. -
от Доц. д-р Цончев, дм | 27.03.2020 14:02
Ступидбой - афтата си е афта, не я мисли. Има в аптеката Анафтин, който е за такива неща. -
от Azzzz | 27.03.2020 13:16
Здравейте,искам да попитам след рисков контакт си направих тест за хив на 54 ден от случката.Няколко дни след това се разболях, и до ден днешен не мога да се излекуван напълно.Момичето си направи тест и нейния е отрицателен. Та въпроса ми е,достатчно време ли е 53 дена да е достоверен теста,трябва ли да ме успокоява факта че на момичето теста е отрицателен,и това че гърлото ми е възпалено вече над месец трябва ли да ме притеснява.Благодаря предварително.
Напиши отговор
Псило-балсам гел за слънчеви изграряния, ухапвания от насекоми, 20 г | Psylo-Balsam, Стада, Stada
9.85 лв.
10.95 лв.
Eucerin Dermo Capilliare pH5 шампоан за чувствителен скалп, 250 мл | Еусерин
22.95 лв.
30.60 лв.
Eucerin Dermo Capilliare гел-шампоан против пърхот за мазен скалп, 250 мл | Еусерин
23.99 лв.
31.99 лв.
Eucerin Dermo Capilliare крем-шампоан против пърхот за сух скалп, 250 мл | Еусерин
23.99 лв.
31.99 лв.
Eucerin Dermo Capilliare шампоан за свръх-чувствителен скалп, 250 мл | Еусерин
22.72 лв.
30.30 лв.