Макар и устройствата да могат да изчистят вирусите от въздуха в..
Процедурата трябва да се избягва при бременност
В момента е 01.12.2023 15:10
Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | HIV
Напиши отговор
-
RE: HIV
от Объркан | 09.05.2023 12:17
Моми и момци, тествайте се възможно най-скоро при съмнение, не бъдете глупаци като мене да си тровите живота въз основа на съмнения. Аз правих незащитен вагинален секс с ХИВ позитивна(на 99%) и имах повечето симптоми, но ме беше страх да се тествам, защото си мислех, че ще умра само като чуя, че съм заразен, а в крайна сметка се оказа че не е така. Трети вариант няма - или си заразен или не си. И в двата случая трябва да знаеш истината за да знаеш как да си продължиш живота. -
от д-р Ралица Правова | 02.05.2023 11:32
Процентът при вагинален контакт, без предпазни средства, е изключително нисък, особено ако не е бил по-интензивен, така че да доведе до микроразкъсвания, през които преминава вирусът. Т-лимфоцитите спадат твърде бавно и продължително време, за да се отчете промяна и в кръвната картина. На 30 ден от контакта - може да пуснете антигенен тест за вируса -
от Shogun | 02.05.2023 09:56
Здравейте, преди около месец имах незащитен рисков вагинален контакт, имах малко хрема но всичко отшумя в рамките на 2-3 дена. Все още не съм си направил тест, но си бях пуснал кръвна картина преди седмица и всички показатели бяха ок. Знам че това нищо не гарантира, но възможно ли е ако съм заразен да са изкривени някои показатели. И другият ми въпрос е каква е вероятността да съм лепнал болестта от жена положение че секса беше само няколко прониквания около 30 секунди. благодаря предварително на отзовалите се. -
от Evandro | 29.04.2023 15:07
След доста изчетени материали, търсене и стигнах до извода, че медицината ни държи живи, но болни! Обърнах листото и вместо за лекарства взех да чета за билките... Стигнах до това: Link. Някой ако иска може да пробва. Четох и за друга китайска гъба която също може да помогне за борбата със вирусите. -
от д-р Ралица Правова | 28.04.2023 21:30
След изтичане на инкубационен период - клиничната картина се изразява основно в покачване на температура, засягане на горните дихателни пътища, но само изява на подобен симптом - не бих казала, че насочва. Той е по-характерен за вече развита инфекция с изключително ниско нива на Т-лимфоцитите -
от kyile777 | 27.04.2023 06:37
Здравейте. Преди около 12 дни имах сексуален контакт с предпазни средства. Беше 2 пъти, като единия път не съм видяла кондома дали е цял след това. Проблемът е, че след това ми се появи парене в краката (след около 3 дни за 1 ден) и отшумя. 10 дни по-късно вече имам сериозно парене в краката и ръцете. Възможно ли е това да е единственият симптом на ХИВ инфекция? Усещането е само и единствено парене. Кръвната захар ми е добре, което всъщност ме притесни, защото не намирам друго обяснение. -
от Evandro | 30.03.2023 17:26
Здравейте и благодаря за отговора направих преглед и казаха, че всичко идва от хеликобактер защото организма се борил с тази бактерия. А момичето с което бях ми гарантира, че ходи всяка година на прегледи за сега да не съм се притеснявал. -
от д-р Ралица Правова | 30.03.2023 08:38
Може да направите консултация с инфекционист. За толкова кратко време е трудно да се говори за нещо предадено, тъй като инкубационният период на тези инфекции по полов път на предаване е малко по-дълъг. Но особено и за обрива е добре да Ви прегледа колега, който е по-запознат с обривните прояви -
от Evandro | 30.03.2023 06:56
Тази сутрин подути лимфни възли на врата, и странни червени петна на гърдите. -
от Evandro | 29.03.2023 18:17
Здравейте преди няколко дена правих секс със непозната, без предпазни мерки. На следващия ден цялото тяло ме сърбеше и вечерта имах температура. Сега намирам странни петна по тялото и малки червени подкожни точки. В момента съм на лечение от хеликобактер и пия лекарства а може ли да съм получил реакция защото и езика ми стана бяло-жълтеникав. Момичето каза, че е било на гинеколог преди месец заради друго заболяване и да не съм се притесняваш защото от тогава не е била с друг. Ако има някакви заразни болести голям ли е процента гинеколога да не забележи? Благодаря предварително. -
от Паникьосана | 29.03.2023 10:28
Благодаря за бързият отговор и благодаря, че има хора като вас да успокоявате притеснени души :) -
от д-р Ралица Правова | 29.03.2023 10:09
Антигенният тест е много чувствителен и бързо се позитивира след инфекция, във Вашия случай не виждам нужда от допълнително изследване. Ако решите може да пуснете антитела на 3 или 6 месец, но чувствителността на теста наистина е висока -
от Паникьосана | 29.03.2023 09:05
Здравейте д-р Правова. Направих този тест на 27-я ден СПИН ( HIV 1 P24 antigen+anti-HIV 1/2 antibodies ). Отрицателен е, дали мога да му вярвам или съм го направила твърде рано -
от д-р Ралица Правова | 14.03.2023 13:29
За хепатит - може да пуснете и сега тест за търсене на антиген. За ХИВ - също има антигенни тестове, които могат да се пуснат и сега. Когато се изследват антитела - се налага да се изчака повече време, но търсене на антиген на вируса може да се пусне веднага -
от Паникьосана | 12.03.2023 20:01
Благодаря Д-р Правова. За съжаление съм набор 1986. Колко време трябва да изчакам преди да пусна тестове за Хив, Сифилис и Хепатит? -
от д-р Ралица Правова | 10.03.2023 12:42
Кой набор сте, тъй като след 1992 г. започна ваксинация за хепатит Б и е вероятно все още да имате антитела. По отношение на ХИВ - вероятността за заразяване при подобен контакт клони към 0%. -
от Паникьосана | 09.03.2023 09:40
Здравейте търся помощ, тъй като притеснението ми е голямо, тъй като съм бременна. Имам разчесани пъпки по ръцете без кръв само бяла течност, която се появява като ги чешам. Преди 1 седмица един познат да ми сложи мартеница, ме изцапа с кръв по пъпките (бил се порязал). Аз видях доста късно. Може ли да съм се запазила. Той твърди,че не е болен има жена и дете и казва, че прави опити за второ. Моля за помощ -
от anonimiziran4 | 24.11.2022 22:02
Здравейте, Имах незащитен орален контакт. Направих първи и единствен тест след 180 дни. Отрицателен е. Смятате ли, че е достатъчно достоверен. Имам предвид, че за такъв период това обикновено е втори или дори трети тест и е по-скоро потвърдителен. Докато за мен е първи. Необходимо ли е допълнително тестване за по-голяма надеждност, или при този срок, дори едно тестване е достатъчно. Пазете се! -
-
от д-р Ралица Правова | 05.09.2022 15:38
Не откривам връзка между двете, особено за толкова кратък период. Минимумът за сигурност ор резултатите е 3 месеца, но повечето специалисти препоръчват дори да се повторят изследванията и на 6 месец. Изследват се антигени и антитела -
от Men80 | 04.09.2022 20:02
Здравейте, преди 7 дена имах незащитена орална любов. Днес забелязах, че имам кафяво петно на гърбът ми. Възможно ли е това да е първоначален симптом на HIV и след колко време трябва да си направя тест за да съм на 100% сигурен в резултата? -
от orimorim | 22.07.2022 10:16
Lekuwa s резонансно честотна терапия и честоти 180, 240, 22000, 30000, 47500, 162820, 365000, 388900, 434000, 456110 -
от д-р Ралица Правова | 07.06.2022 23:32
Има частни центрове, които често са дори с безплатно тестване в София. По отношение на Плевен - и във всяка лаборатория могат да Ви бъдат направени -
от Free | 07.06.2022 04:36
Здравейте, преди около две седмици имах случка без предпазни средства, незнам дали момичето и има нещо но започна на мене ми излязоха 3 като пъпки на ръката необичайни и драскане в гърлото, има ли място за притеснение? И къде мога да си направя тест в гр. Плевен за такова нещо, моля помогнете, защото ми е много притеснено -
от Hiv+ | 01.06.2022 01:11
До shadow.him: Доста е трудно! Аз също вече съм неоткриваем, а всъщност аз не съм бил и заразен от самото начало... нито един ден не пропускам терапията. Скоро имах проблем с доставките на Довато, но всичко това ме натовари много, че се сблъсках толкова рано с проблемите на терапиите в България както и с лечение на нормални болести... тоест нямаме лечение за нас .. -
от Hiv+ | 01.06.2022 01:03
До Monika: Здравейте останах сам ... без половинката си... Това че имам хив ме съсипва адски много и вече се чудя какво да направя... Питам се за какво да живея как да го направя ... няма смисъл от мен -
от д-р Ралица Правова | 12.05.2022 10:12
Писах Ви в другата тема, в която сте публикували въпроса -
от Стоян | 11.05.2022 17:11
Здравейте ! Искам да попитам , виждам , чее тук отговарят и доктори . Надявам се на отговор от такива хора тук . Направих си изследвания за ХИВ в частна лаборатория , направо пуснах целия пакет , хив , сифилис , хепатитите и хламиия. На 87 ден , всичко е отрицателно . Могали да бъде спокоен , че резултатите за ХИВ са достоверни . Млля някой да пише , побърквам сеПрочети още на: Форум | Секс и здраве | Puls.bg - Link -
от Vespasian | 04.05.2022 20:12
Ясно, сега разбрах. Вероятно действат механично и грешка едва ли ще направят. Изчакайте 42 дни, за да сте напълно сигурна в резултата. -
от Ann | 04.05.2022 13:23
Да, разбирам, но наистина не гледах. Отне време за подготовка, просто то не е спринцовка, а накрайник, в който вече при убождане се добавя и контейнера за кръв. Те ползват един и същи накрайник, защото той не носи зараза. Просто се притесних, че може да е решила, че е сменила вече иглата, докато търси другите неща, ако и е стояла подготвена на масата. Наистина не обърнах внимание. Днес е 36ти ден, рано ли е? -
от Vespasian | 04.05.2022 13:02
Няма медицинско лице, което да използва една и съща игла два пъти. Просто дори и механично те не свалят иглата, за да я поставят на нова сприцовка, а Вие, колкото и разсеяна да сте била, за да не сте видяла дали отваря нов комплект, съм сигурен, че щяхте да видите остатъци от кръв в спринцовката. И още нещо - спомнете си какво стана като седнахте. Седнахте и лаборантът веднага Ви постави иглата и изтегли кръв, или седнахте, той си постави ръкавици, сложи маркуча за вени, отвори нов комплект (което е отнело някакво време за подготовка), погледнахте инстиктивно какво ще ви стори със спринцовката и иглата, доверихте му се, защото не видяхте нищо нередно (това пак механично) и т.н....? Тези ситуации често наподобяват на тези, когато се чудите дали заключихте вратата в къщи, връщате се да проверите и се оказва, че всичко е наред. Ако все пак продължавате да се тревожите, след 42 дни си направете тест за ХИВ. -
от Ann | 04.05.2022 10:31
Взеха ми кръв от вената, защото настоях. Иначе там се взима кръв от вената главно, ако бързият тест е бил положителен. За това се стресирах много. -
от Vespasian | 04.05.2022 10:30
Не съм медицинско лице, но бързите ХИВ тестове са за еднократна употреба. Няма как да се използват на втори тестващ се. Доколкото знам иглата се показва и прибира, после повторно показване няма. Производителите на тестовете са го измислили - първо, за да няма повторно ползване (което теоритично е невъзможно), втори, за безопасност на медицинския персонал, който след взимане на пробата да не се убоде инцидентно. И грешите - ХИВ не живее дълго в иглата. Наркоманите се заразяват по венозен път с обща игла, само когато се инжектират непосредствено един след друг. -
от Ann | 04.05.2022 10:05
Здравейте. Имам много важен въпрос към медицинските лица. Възможно ли е чисто технологично да се вземе втори път кръв с игла за еднократна употреба и вакуумът да работи? Бях в такъв кабинет, където ходят само хив позитивни или лица, които искат да разберат дали са такива и от тогава сън не ме лови, защото не гледах. Жената р много съвестна и мила, просто аз много се притесних и започнах да си намирам всякакви симптоми след това. На 28ми ден от тогава правих тест, отрицателен е, но знам, че времето е малко. Моля, някой, който е компетентен по този въпрос да ми отговори дали хипотетично е възможно. Аз бях единствената за деня там, но знам, че ХИВ живее дълго в иглата. -
от shadow.him | 10.04.2022 04:23
До Hiv+: Напълно разбирам как се чувстваш. От няколко години съм хив позитивен. Знам колко е трудно да се осмисли цялата ситуация и да се свикне с тази мисъл. Нещо, което провокира отговора ми е, че има надежда и то не малка. Да, в началото органима има нужда от време, за да свикне с терапията, но нещата се нареждат. За много кратко време достигнах неоткриваем вирусен товар и започнах да се чувствам много по-добре. Съвета ми е да поговориш с някого било то близък или професионалист. Нещо, което много ми помогна е да споделя на най-близките за мен хора. Да, кофти е, че терапията се приема ежедневно, но се свиква и с това...вече ми е рутина и изобщо не се замислям за това. А и сравнено с първите АРТ терапии се е направо лукс, че е веднъж дневно. Също така нещо друго, което ми помогна е да прочета за самата инфекция... има много напреднали технологии и се надявам съвсем скоро да бъдат и за масово приложение. Пожелавам ти бързо да премине този етап и да се почувстваш по-добре -
от Neneneine | 05.04.2022 22:37
Здравейте д-р Ралица Правова и Viiini аз също съм ходил в чекпойнт за бърз тест . 1 месец и три месеца след рисков контакт , също отрицателни . Макар че имах съмнение , понеже имах някой симптоми и обиколих няколко лекаря за да разберем от къде идва проблема (гърло и лимфен възел ), дори и леки болки в мускулите, но това не знам дали не си го бях втълпил . Иначе хората там ме увериха че тестовете са надеждни и резултата след първия тест (1месец) е достачен, все пак и на третия месец си направих и дори си позволих да се обадя да попитам трябвали да ходя на 6тия месец . Казаха че не , първите два теста са категорични . -
от Monika | 03.04.2022 20:13
До Hiv+ винаги има за какво да се живее,особено,ако имаш и човек до себе си,който те подкрепя.Не съм мед лице,но може да се консултираш с психолог.До колкото съм чела мисля,че в чекпойнт предлагат психологическа подкрепа и консултации.Виж и в другия форум,който е специално за Хив. -
-
от Viiini | 02.04.2022 21:41
В чекпойн надеждни ли са тестовете? В сайта пише че стават за 15мин и са с 97-100% точност , достатъчно ли е ? -
от Hiv+ | 02.04.2022 03:22
Хив позитивен съм и съм на терапия от много скоро аз съм рисковоят контакт на Sean-v. Чувствам се ужасно от както приемам терапията и имам няколко опита за самоубийство с упойващи медикаменти. Искам да ви кажа, че от както научих за диагнозата си минах няколко етапа. Един от които продължава с опитите за самоубийство! Тази вечер си потроших автомобила карайки доста безарасзърдно и исках да се метна от мост с колата. Има ли смисъл да живея с ХИВ или не това се питам всеки ден от два месеца на сам ?!? Дали ще мога да се придържам към терапията или не? Искам ли да живея с това нещо или не и има ли смисъл в живота ми? А приятелят ми е отрицателен на 1000% -
от Asah | 29.03.2022 19:38
Аз си правих изследвания в чекпойн. Месец и половина и три месеца след рисков контакт. Тестовете стават за 15мин и хората са много приятелски настроени . Точността на теста също е много голяма, особенно за такъв прериод от над месец. Препоръчвам това място заради хората, бързината и отношението . Двата теста ми бяха отрицателни. Просто се разболях и преди да ида на тестовете ми минаваха всякакви мисли. Всичко е в мислите на човек -
от kyile777 | 15.03.2022 20:35
Всичко ще е наред и при двама ни, просто е паихика. При нужда- насреща съм за подкрепа :) -
от Sean-v | 15.03.2022 19:19
Права си, каквото и да прочета ще чакам. Благодаря за подкрепата, стискам палци всичко при теб да е наред, не се съмнявам че е така. -
от kyile777 | 15.03.2022 15:33
За тестовете 4та генерация - мисля, че се правят на машина, защото в Рамус са ми излизали резултати вечер в 9, 10, 12 и дори 1 часа...Та мисля, че е с машина. -
от kyile777 | 15.03.2022 15:31
Тестовете са си окей, даже пише на много места, че от пръста показва по-бавно като време, отколкото от вената, хубаво е да се прави с венозна, ако искаш по-рано резултат. Иначе... Не мисли за риска, голям е и тази мисъл е отровна, мисли само за тестовете. А отрицателен тест на 3 месеца е отличен индикатор. Каквото и да прочетеш обаче, ще те гризе до 6я, така че трябва да почакаш. За да е по-поносимо, можеш всеки месец или на 2 седмици да си пускаш тест, за да имаш надежда, че до момента си окей .. -
от Sean-v | 15.03.2022 13:24
Аз останах с едно съмнение за тези тестове четвърта генерация, защото инфорамцията, която ми дадоха за тях е, че ги правят както се правят бързите тестове, само че вместо кръв от пръста накапвят серум, извлечен от венозната кръв. И въпреки всичко ще ми бъде доста странно да позитивирам след 90-ти ден. Но всичко е възможно, аз затова не се успокоявам и едва ли не живея с мисълта, че го имам и трябва да се боря. Нещо много важно - не се води по мен, при теб е минало повече време. Притесняваш се, че антителата за ХИВ 2 се образуват по-късно? И да е така едва ли е на 6-тия месец. Иначе аз нямам други здравословни проблеми, които биха повлияли на тази прословута сероконверсия. Предполагам ти също. За ПСР в момента нямам възможност за съжаление, но и мисълта да дам толкова пари за да ми кажат, че имам ХИВ... Май по-добре да си чакам. -
от kyile777 | 15.03.2022 13:12
Ами същата работа, непротектиран полов контакт, но хетеросексуален, не, че това ме успокоява или , че е по-малко страшно. Човекът е имал дълъг период да живее в Англия, а там има ХИВ 2, макар и да са малко, така че за това си го мисля общо взето. Но четох, че там са не повече от 300, 400, може и по-малко души, а населението е повече от нашето. Но все пак риск винаги има, особено като си психясал. Човекът не е доказан ХИВ, но реално не съм наясно със статуса му, така че го приемам за положителен такъв и се тествам по протокола. Със съвременните тестове наистина след 3ти месец е много малко вероятно нещо да се промени - четох, че забавят автоимунни заболявания, за които се приема терапия , тя поттиска имунната система, отделно химиотерапия, хепатит ц, но активна инфекция, тоест коинфекция с хив, и то там важи за антителата, не антигена и това е. Просто четвърта генерация не хваща антиген за ХИВ 2 иначе са съм забравила вече. Ще почакам още малко. Но мнооого ми олекна след ПСР-а... -
от Sean-v | 15.03.2022 12:21
kyile777 - ХИВ 2 е доста рядко срещан в България, шансът да го имаш и при тези тестове според мен е 0.000001%... Тоест няма такъв. Твоята ситуация каква е? Защо се съмняваш? При мен всичко стана много нелепо... Това е постоянният ми партньор и аз му имах доверие, но... -
от kyile777 | 15.03.2022 12:03
Исках да кажа, не ни стигнаха символите, че страхът от тази болест е страшен колкото самата нея. Каквото и да ти кажа, ще се тревожиш. Чакането е убийствено. Но, наистина, -тест на 3 месеца е повече от 99% сигурен. 6те месеца са малко повече като рутина ...Стискам палци, не си сам! -
от kyile777 | 15.03.2022 12:02
Здравей. Разбирам страховете ти, защото аз живея в такъв страх вече 5 месеца. При мен се получи тотална психоза, което пречи на рационалното мислене. Изчетох всички сайтове, особено чуждестранни, има един медхелп, там са описани много случаи и всички доктори са единодушни, че на 3 месеца е окончателен. Но за 1% съмнение е хубаво и на 6 месеца (24 седмици). Аз лично направих около 30 теста, 4та генерация, както и трета... Накрая не ми издържа нервната система и на 4 месеца и нещо си направих ПСР. Той е само за ХИВ 1. Чаках адски много време, накрая бях убедена, че го крият от мен, но излезна отрицателен. Олекна ми зверски. В същия ден бях пуснала и антитела, тоест да покрия всички възможности - или ще има вирусен товар или антитела, няма как да няма нищо , освен, ако не е отрицателен. Сега, естествено, ме загриза и за ХИВ 2, но професор Аргирова ми каза, че и за него е 3 месеца окончателен. Все пак ще изчакам 24 седмици и ще си пусна антиген/антитяло още веднъж за последно и приключвам.
Напиши отговор
Осцилококцинум грипни състояния, 0.01 мл / 1 г пилули, 6 дози | Oscillococcinum, Боарон, Boiron
10.08 лв.
11.20 лв.
Псило-балсам гел за слънчеви изграряния, ухапвания от насекоми, 20 г | Psylo-Balsam, Стада, Stada
9.85 лв.
10.95 лв.
Eucerin Dermo Capilliare pH5 шампоан за чувствителен скалп, 250 мл | Еусерин
22.95 лв.
30.60 лв.
Eucerin Dermo Capilliare гел-шампоан против пърхот за мазен скалп, 250 мл | Еусерин
23.99 лв.
31.99 лв.
Eucerin Dermo Capilliare крем-шампоан против пърхот за сух скалп, 250 мл | Еусерин
23.99 лв.
31.99 лв.