Възрастта играе основна роля
Какви са симптомите на недостиг и какви на предозиране?
Неправилната диета може да повиши възпалението в мозъка...
В момента е 01.10.2023 04:27
Инфекциозни болести и паразити. Хепатит | HIV
Напиши отговор
-
RE: HIV моля
от Didi95 | 22.09.2023 07:27
Правих френска любов на едно момче само това беше направих тест в Рамус на 31 ден излезе резултат 0.05 -
RE: HIV И АЗ МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
от Didi95 | 22.09.2023 07:23
Правих френска любов на едно момче само това беше от тогава не съм правила нищо направих тест в Рамус на 31 ден излезе резултат 0.05 -
-
RE: HIV
от Dani_1 | 22.09.2023 01:20
Някой разбирали от тестовете за хив да питам нещо много се притеснявам -
от Dani_1 | 22.09.2023 00:13
Правих си тест за хив в Рамус на 32 ден от опасния акт тогава теста излезе HIV type 1 and 2 (p24 Ag,Ab) 0.05 -
RE: HIV моля за помощ много съм притесненснен
от Dani_1 | 22.09.2023 00:12
Правих си тест за хив в Рамус на 32 ден от опасния акт тогава теста излезе HIV type 1 and 2 (p24 Ag,Ab) 0.05 -
RE: HIV благодаря на д-р Ралица Правова
от Dani_1 | 19.09.2023 20:25
Да попитам д-р Ралица Правова на 32 ден направих бърз тест за хив в РЗИ излезе че ми няма нищо след него на същия ден дадох кръв и вената в Рамус излезе че ми няма нищо на 32 ден от акта благодаря ви много начи мога да не се притеснявам -
от д-р Ралица Правова | 19.09.2023 16:38
Да, тестовете са с висока специфичност, но все пак препоръчвам на пациентите и на втория месец да бъде пуснат 1 потвърдителен, тъй като при много малък процент от пациентите може да има фалшиво отрицателен резултат. Поради което препоръката ми е за прецизиране, но по всяка вероятност не сте се заразил -
от Dani_1 | 19.09.2023 06:37
Моля за съвет че се притеснявам на 32 ден от полови акт си направих тест за хив показва отрицателен че ми няма нищо правих го в Рамус мога ли да съм спокоен дали е точен теста дали има усноване да се притеснявам и дали тестовете от 4 то поколение са точни на 32 ден благодаря предварително -
от Kantor1 | 12.09.2023 21:50
28-30 дни с 4-то поколение е най-ранната възможност, венозна кръв. По принцип вероятността е малка, но се изследвайте. Нормално е след орална любов , да ви боли гърлото. А може и някакви други буби да сте си закачила, така че и една микробиология няма да ви е излишна. -
от Ели | 12.09.2023 17:05
Здравейте, От няколко дни живея в кошмар. На 1-ви септември правих необезопасена орална любов на мъж. Без еякулация. В последствие разбрах, че той води доста активен сексуален живот. И се започна глождещото усещане, че ми има нещо. Имах леки болки в гърлото. Сега се появи нещо като обрив на сгъвката на единия ми крак. И край… След 27 дни ли е най-ранната възможност да направя тест за ХИВ? -
от д-р Ралица Правова | 28.08.2023 10:30
Да, като дори могат да останат по-големи и болезнени в рамките на месеци -
от mellone | 26.08.2023 22:42
Възможно ли е подуване на лимфните възли месец след края на активната инфекция без други симптоми? -
от д-р Ралица Правова | 09.08.2023 08:18
При търсене на антиген на вируса - със сигурност няма да окажат ефект, а най-меродавно е търсенето на антиген на вируса, тъй като се изисква известно време да се образуват антитела -
от kyile777 | 08.08.2023 15:02
Здравейте. Бих искала да попитам дали противозачатъчните оказват ефект върху теста за хив, защото прочетох, че малко или много потискат имунната система. -
от dudu | 29.07.2023 15:03
Благодаря. И още един въпрос за друг хипохондрик като мен. Вярно ли е, че когато се използва игла за взимане на кръв вакуумна система , няма да може да се изкара от вената и набоде отново , и да се вземе кръв, защото няма да направи вакуум с епруветката , тъй като вече гумичката от другата страна веднъж е била скъсана от предишната взимане ? -
от д-р Ралица Правова | 29.07.2023 10:58
Не, чрез държача няма риск, а и иглата е била за еднократна употреба - риск е при замърсяване на еднократните или използване на многократна - във Вашия случай няма причина за притеснение -
от dudu | 27.07.2023 20:42
Здравейте , при взимане на венозна кръв видях че от вътрешната страна на ходлера където пъхат епруветките има пръски кръв. Лаборантката каза че не ги е забелязала докато слага иглата и вероятно са от мен . Но аз също не съм забелязала и не съм сигурна. Възможно ли е предаване на зараза по този начин ? -
-
от д-р Ралица Правова | 26.07.2023 13:28
Правят и за антигени - вероятно просто не са описали. Така че пуснете и за трите причинителя - антигенен тест, като за ХИВ наистина е антиген-антитяло -
от Паникьосана | 25.07.2023 20:50
Родена съм 86та година :( Пилата беше за многократна употреба за съжаление, но не от тези металните, а от тези които са като гума. Може ли да ми кажете къде в София правят антигени, тъй като по лабораториите виждам само антитела за хепатитите. Иначе за Хив виждам, че има и за антитела и за антигени -
от д-р Ралица Правова | 25.07.2023 20:33
Пилата за многократна употреба ли беше, тъй като във все повече салони използват еднократни сетове или стерилизират, тоест пред Вас отварят пакета с инструменти. По отношение на ХИВ вероятността клони към 0%, защото е неустойчив, за разлика от хепатит В. Но ако сте раждана след 1992 - имате профилактика с ваксина. Иначе и сега може да се пуснат изследвания за антигени на вирусите - те ще позитивират за толкова време със сигурност, ако има заразяване, но като цяло вероятността е ниска. -
от Паникьосана | 24.07.2023 13:06
Здравейте, Ще опиша ситуацията, моля да ме не мислите за луда. Бременна съм и паниката ми е в пъти повече. Преди 39 дена бях на маникюр, не в някой долнопробен салон, а уж в известен и скъп салон. Видях, че дезинфекцира металните инструменти с които реже и избутва кожичките, но с пилата с която пили ноктите, ми изпили без да иска и кожата около ноктите. Не видях да има кръв, а само препилено. Въпросът ми е има ли шанс да ме е заразила с хепатит б или ц, или Хив? Колко време най-рано мога да пусна изследвания за тези заболявания? Благодаря предварително и се извинявам, ако ви се сторя смешна -
от д-р Ралица Правова | 22.07.2023 18:46
Щяха да се позитивират със сигурност антитела - достатъчно дълъг период е, за да сте излязъл и от т. нар. прозоречен - в който все още не са формирани - това е и за двата вируса, така че няма нужда от следващи тестове -
от Pochtinikogo | 21.07.2023 15:38
Здравейте, в началото на годината ми направиха орална любов без презерватив, момичето беше масажистка. От тогава насам съм си пуснал 7 теста. На 6тия месец си пуснах дуо тест- отрицателен. Въпросът ми е- възможно ли е да е фалшиво негативен и каква е възможността заедно с хив да съм лепнал и хепатит ц и заради това да се бавят резултатите. Направих и изследване за хепатит ц на 6тия месец- също отрицателно, но дали е достатъчен период от 180 дни, за да съм напълно спокоен и за хепатит ц, и за ХИВ?Прочети още на: Форум | Инфекциозни болести и паразити. Хепатит HIV | Puls.bg - Link -
от д-р Ралица Правова | 17.07.2023 08:47
Със сигурност е добре да се пусне антиген и антитяло - като тестът за антиген е показателн и сега - на 3 седмица. Спокойно може да си го пуснете. По отношение на сърбежа - нормално е при силно разчесване да има разкъсване на капиляри и да останат точици, които постепенно ще се резорбират. -
от dems1 | 15.07.2023 22:41
Здравейте, аз съм мъж на 31 години, преди около месец имах сексуален контакт без предпазни средства с друг мъж. Накратко ако той е имал нещо аз съм се заразил със сигурност. Коментирали сме с него темата, според него той е чист и няма от къде да се е заразил, поне така твърди. Аз до момента не съм имал симптоми от рода на температура, болки в мускулите, подути лимфни възли и т.н. Последната една седмица имам сърбежи по тялото, предимно по краката и ръцете, не ми се появяват пъпки или зачервени петна, но днес получих остър сърбеж на единия крак, след около 1 минута силно чесане се появиха малки червени подкожни точици на мястото които не изчезват. Дали има вероятност това да е симптом на хив? Има възможност и да е алергична реакция от нещо или ухапване, мен по принцип комарите и подобни много ме хапят. Започвам да се притеснявам. Минали са малко повече от 3 седмици от сексуалния контакт. -
от д-р Ралица Правова | 13.07.2023 12:21
Да, течението след акт наистина е напълно нормално. Сега след проведенето лечение - около седмица или поне 5 дни по-късно след завършването му - пуснете пак микробиология, за да се види дали е ликвидирана инфекцията, важно е да е минало време, за да може антибиотикът изцяло да се е изчистил от кръвта -
от Объркан | 12.07.2023 13:39
Също така понякога имам оскъдно прозрачно течение без миризма след полов акт, което според уролозите също било нормално. -
от Объркан | 12.07.2023 12:25
Всъщност контакта беше преди около 5 месеца, а болките от два месеца и половина. Имам дни в които въобще не ме боли, други дни го усещам като лек дискомфорт и понякога имам чести позиви за уриниране -
от д-р Ралица Правова | 12.07.2023 09:57
Другите, които могат да бъдат пуснати са микоплазма и уреаплазма, но като цяло не виждам смисъл, особено при изолирани вече стафилококи. От колко време е болката - след контакта преди 4 месеца ли започна? -
от Объркан | 10.07.2023 19:17
Здравейте д-р Правова, пуснах си комбиниран тест за ппб на 4-ти месец след рисков контакт за ХИВ, хепатит B и С, сифилис и хламидия - всички бяха отрицателни обаче имам болка в тестисите. Пуснах еякулат но без полово въздържание няколко дена и ми откриха стафилококи. Възможно ли е според Вас да имам други ппб? Уролозите които посетих ми казват, че нямам ппб и че няма нужда от допълнителни тестове, пия антибиотици но дискомфорта все още е налице. И какви бактерии могат да се открият в еякулата, искам най накрая да се успокоя. -
от kyile777 | 05.07.2023 09:02
Много е тегаво даже. Дано открият лек,не просто поддържаща терапия. За сега се успокоих, кой знае кога пак ще изпляскам. -
от Kantor | 03.07.2023 21:46
Абе тегаво е, и аз бях на хапчета тогава, заради паник атаките от всичко това. Помагат, ама не можеш да ги пиеш цял живот. Лошото е, че всеки потенциален партньор ти става съмнителен и си на никъде. -
-
от kyile777 | 02.07.2023 20:57
Много бих искала да си говоря точно с такъв човек... Който би ми влезнал в положение и би разбрал, че не съм луда, а просто имам проблем. Иначе съм млада и красива жена, а съсипвам живота си с тази болест. Утре стават 27 дни, смятам последно да се тествам и да се придържам към психотерапията си, но без лекарства. Дано не опра до тях...отново... -
от Kantor | 28.06.2023 00:18
Стресът е много голям, още повече ако живееш сам. Не помня колко пъти са ме дупчили за хив вече. В един момент почваш да си мислиш, че подсъзнателно се изследваш, защото ти липсва адреналин. С един куп доктори съм говорил ( някои дори могат да познаят дали си заразен от 2 стойности на ПКК) бщо взето,.всички стигат до един извод - това е депресивно състояние. А че се бях пропил и препушил на няколко пъти е отделен въпрос. Опитай се да си намериш някакво хоби - най- добре спорт някакъв. Но просто трябва време. А когато стане въпрос за връзка ( понеже casual sex в тоя случай няма как да има), си намери някой, който да е разбран и да ти влезе в положението. -
от Kantor | 28.06.2023 00:07
Здрасти, кайли777. Слушай преди 4-5 години имах същия проблем. Всичко почна от една млада лекарка, която съвдем невинно ме попита дали след като съм си направил последния татус, съм правил изследване за хепатит и хив. От тогава получих фобия- липса на доверие в сексуалните си партньори ( къде основателно, къде- не). С времето минава, макар, че като ходя да си правя кръвни изследвания, винаги гледам каква игла ще се извади. И аз бях минал през фазата с 'един наркоман ме набоде. Тая ме е заразила с фелацио. ' и др. Наистина - успокоение дава изследването след 29 ден с 4 поколение. Макар че , ако има нещо , дори пср на 17 ден и по рано дори може да го хване. Ама трябва да знаеш кога се пускат пср-ите - да не чакаш по 1 седмица :) мисълта ми е ,че се превръща в ментален проблем - а от там не можеш да имаш пълноценна връзка. Непрекъсвато ще те гложди. Ще забравиш и за секс и за всичко.дори и с презерватив. Много трудно се лекува това състояние на духа- много време трябва. -
от kyile777 | 26.06.2023 13:25
5 дни след случилото се се разболях лошо- силни болки в гърлото за 2 дни и после кашлица за 2 седмици. Това още повече засили паниката ми. За това предполагам, че ако има нещо и е било отнасящо се до тази болест, би трябвало да отчете. -
от kyile777 | 26.06.2023 13:23
Много ви благодаря. Понякога страхът от самите болести ни убива малко, а не те самите. -
от д-р Ралица Правова | 26.06.2023 12:38
Изследването за антиген на вируса е показателно, дори и на толкова ранен етап -
от kyile777 | 26.06.2023 11:11
Здравейте. Искам да кажа, че тази болест ми изяде живота, без реално да я имах. Всичко започна миналата година със стрес, че съм се заразила. Естествено, нещата станаха много зле и се съмнявах във всеки сексуален контакт, дори обезопасените. Докато наскоро не ми се случи да стоя на спирката, а пред мен имаше циганка, наркоманка на 100% и не добре с главата. Беше седнала на тротоара. Качих се в автобуса, а тя тичайки към мен с нелепа усмивка, се качи зад мен. И аз превъртях. Слизайки от автобуса, бях убедена, че ме е забола с игла в гърба. Действително, имах раничка на гърба, дали от нея, все още не знам. Лошото е, че съзнанието ми е убедено. Реших да потърся психологична помощ в крайна сметка. Но в момента изпитвам паника и имам нужда от отрицателен тест, за да продължа. Минаха точно 20 дни от случката. Да, знам как звучи. Но това е абсолютно реален страх, макар че съм рационален човек за всичко останало. Та, 20 дни биха ли показали инфекция, ако има или е твърде рано? -
от Объркан | 18.05.2023 07:29
Здравейте, къде в провинцията (североизточна България) мога да се тествам анонимно? -
от д-р Ралица Правова | 10.05.2023 08:16
Най-добрият вариант е да се пусне тест за антигени в лаборатория -
от Объркан | 09.05.2023 23:32
Здравейте, тествах се с oraquick self test на може би 60- дена след рисков контакт. Доколкото разбрах теста отчита само антитела, мога ли да му се доверя? -
от Объркан | 09.05.2023 12:17
Моми и момци, тествайте се възможно най-скоро при съмнение, не бъдете глупаци като мене да си тровите живота въз основа на съмнения. Аз правих незащитен вагинален секс с ХИВ позитивна(на 99%) и имах повечето симптоми, но ме беше страх да се тествам, защото си мислех, че ще умра само като чуя, че съм заразен, а в крайна сметка се оказа че не е така. Трети вариант няма - или си заразен или не си. И в двата случая трябва да знаеш истината за да знаеш как да си продължиш живота. -
от д-р Ралица Правова | 02.05.2023 11:32
Процентът при вагинален контакт, без предпазни средства, е изключително нисък, особено ако не е бил по-интензивен, така че да доведе до микроразкъсвания, през които преминава вирусът. Т-лимфоцитите спадат твърде бавно и продължително време, за да се отчете промяна и в кръвната картина. На 30 ден от контакта - може да пуснете антигенен тест за вируса -
от Shogun | 02.05.2023 09:56
Здравейте, преди около месец имах незащитен рисков вагинален контакт, имах малко хрема но всичко отшумя в рамките на 2-3 дена. Все още не съм си направил тест, но си бях пуснал кръвна картина преди седмица и всички показатели бяха ок. Знам че това нищо не гарантира, но възможно ли е ако съм заразен да са изкривени някои показатели. И другият ми въпрос е каква е вероятността да съм лепнал болестта от жена положение че секса беше само няколко прониквания около 30 секунди. благодаря предварително на отзовалите се. -
от Evandro | 29.04.2023 15:07
След доста изчетени материали, търсене и стигнах до извода, че медицината ни държи живи, но болни! Обърнах листото и вместо за лекарства взех да чета за билките... Стигнах до това: Link. Някой ако иска може да пробва. Четох и за друга китайска гъба която също може да помогне за борбата със вирусите.
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Progressive хранителна добавка за хормонално и наследствено отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.
Rene Furterer Vitalfan Reactional хранителна добавка за внезапно и временно отъняваща коса, 30 бр. | Рене Фуртерер
41.92 лв.
52.40 лв.