Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от д-р Ралица Правова | 18.08.2022 23:53

    amid - На фона на лекото завишаване и профилактиката с клексан - не виждам нещо притеснително
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от amid | 18.08.2022 15:15

    Здравейте, имам завишени нива на тромбоцитите 481 при реф. ст. 130 - 440. Бия клексан в момента (след секцио). Нормални ли са тези стойности? Останалите ми показатели са в норма - от ПКК и коагулация.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от svetoslava | 17.08.2022 19:25

    Благодаря за отговора! Ами март месец, когато изкара Ковид, се оплакваше от страшни болки в бъбреците. Тогава личната ѝ изписа лекарства и след това не я боляло повече.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от д-р Ралица Правова | 17.08.2022 15:41

    От кръвните изследвания - не виждам нищо притеснително, твърде леко е излизането от нормите, за да насочва за някаква патология. За HDL също не е проблем да има леко снижаване, ако LDL e в норма, защото основната функция е протективна на HDL, особено ако има повишен и общ холестерол. За еритроцитите - имала ли е скоро изкарана инфекция на пикочния мехур или някакви оплаквания за болка и тежест в областта на бъбреците?
  • Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от svetoslava | 15.08.2022 18:06

    Здравейте! Може ли малко помощ за разтълкуването на резултатите от кръвните изследвания на майка ми, че ще се побъркам докато не отиде на лекар :( Тя е на 52 години. До преди няколко дни кара някакъв вирус(доказано НЕ Ковид), а за придружаващи има ревматоиден артрит. Ще посоча нещата, които не са в норма: Хематокрит: 0.46 / 0.35 - 0.44 MCV: 101 / 82-98 MCH: 32.6 / 26.5 - 32.0 PDW: 13.2 / 15.5 - 30.5 HDL: 1.02 / 1.04 - 1.56 препоръчани стойности > 1.2 Урина: Еритроцити: 5-6 / до 1 на поле Кръв: + / negative

Напиши отговор