Изследвания на кръв, урина, скенер... | разчитане на резултати

Напиши отговор
  • RE: разчитане на резултати
    от д-р Цончев | 11.10.2019 21:19

    Моля, не поставяйте 1 въпрос на толкова места!
  • RE: разчитане на резултати
    от Стефан | 09.10.2019 17:26

    Моля за помощ. След направена снимка,резултата е Уголемени хилусни сенки с усилен перихимерен рисунък.ивицеста мрежовидна структура на паренхима парекардинално в дясната основа,с намалена прозрачност тип махово стъкло,интестициални възпалителни промени. Без пл.изливи. ССС в норма. Притеснен съм ужасно,рак ли е това ?
  • RE: разчитане на резултати
    от Ioanna Dinkova | 08.10.2019 13:02

    Благодаря ви др. Паврова а според вас то е ясно че стойностите са високи може ли да се обърка с нещо друго притеснена съм защото съм бременна в 9 месец и този стрес не влияе добре нито на мен нито на моя съпруг.
  • RE: разчитане на резултати
    от д-р Ралица Правова | 08.10.2019 11:45

    Имайте предвид, че е предположение, не е поставена диагноза.
  • RE: разчитане на резултати
    от Ioanna Dinkova | 08.10.2019 09:17

    Моля ви за отговор днес би трябвало да влезе в болница с наднормено тегло е с високо кръвно два пъти е боледувал от бронхит миналата и тази година заради лошите условия където работи в Белгия там климата е много влажен а и кръвните изследвания който го накараха да направи ги направи в един и същ ден не трябваше ли да има поне един ден интервал?
  • RE: разчитане на резултати
    от Ioanna Dinkova | 06.10.2019 12:28

    Здравейте искам мнение от специалист мъжа ми е на 38г.преди два дена уринира много тъмна кафява урина с утайка като видя тъмната урина отидохме за пкк на кръвната картина обаче излиза че хемоглобина му е 186 еритроцити 7.4 и хематокрита е 0.609 който показват че е над нормата и се притеснихме тъй като ни казаха че трябва да се консултираме с хематолог направихме го и той ни каза че се съмнява за полицитемия вера и иска кръвта да се изследва за ген жак2 моля ви кажете ни вашето мнение защото сме много притеснени и за тази болест нямало лечение помогнете ни с ваше мнение
  • RE: разчитане на резултати
    от д-р Цончев | 19.09.2019 21:35

    Марина - няма проблем ако само това не е в точните граници
  • RE: разчитане на резултати
    от д-р Цончев | 19.09.2019 21:34

    Йорданка - имате недостиг на желязо, другото е добре.
  • RE: разчитане на резултати
    от Марина Гоцова | 19.09.2019 17:40

    Здравейте! Само тази стойност е извън нормата- LYM% 47. Какво може да е?
  • разчитане на резултати
    от Йорданка Цанева | 19.09.2019 14:38

    Хемоглобин - 132 (120 - 160) Еритроцити - 5.36 ( 4.20 - 5.40) Левкоцити - 4.76 ( 4.0 - 10.0) Хематокрит 0.380 (0.360 - 0.470) Тромбоцити - 277 (150 - 450) MCV - 71.8 (82.0 - 92.0) MCH - 24.6 (26.0 - 31.0) MCHC - 342.0 (320.0 - 360.0) RDW - 17.0 (11.5 - 14.5) PCT - 0.02 (0.002- 0.045) MPV - 8.4 ( 7.2 - 11.5) RDW - 22.2 ( 15.5 - 30.5) Желязо - 4.40 ( 8.00 - 26.00) Здравейте, моля да ми помогнете с разчитането на кръвните изследвания. Това, което ме учудва е, че хемоглобинът е добре, а желязото много ниско. Каква е причината за това? Също така получавам замайване и изтръпване на лявата ръка, има ли нещо общо с резултатите?

Напиши отговор