Изследвания на кръв, урина, скенер... | Резултати от кръвна картина

Напиши отговор
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от д-р Цончев | 18.07.2019 19:36

    За жена - често срещана констелация. Пуснете и желязо
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Яница Кирилова Симеонова | 12.07.2019 11:13

    Здравейте, има ли нещо притеснително в тези резултати-хемоглобин- 112 (115-160), хематокрит-0,34 (0,35-0,44), среден обем на еритроцитите- 65 (82- 98), среден Hgb конц. В ер- 21,1 (26, 5-32), девиация на ер разпределение- 15, 6 (11,5- 14,5). Останалите показатели са в норма! Благодаря предварително! Хубав ден!
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от gphilipova | 08.07.2019 13:57

    Здравейте, моля за разчитане на ПКК на дете на 9 г. Направена е след прием на Амоксиклав за 7 дни след ухапване от куче: WBC ( Левкоцити - бр.)7.01 x10^9/L 4.50 - 13.50, Ly% (лимфоцити) ↑ 48.6 % 20.0 - 48.0, Mo% (моноцити) 7.0 % 1.0 - 11.0, Eos% (еозинофили) 3.7 % До 6.5, Baso% (базофили) 0.30 % До 2.0, Neu% (неутрофили) 40.4 % 40.0 - 70.0, Ly# (лимфоцити)3.41 x10^9/L 1.000 - 4.000 Mo# (моноцити) 0.49x10^9/L; До 0.800 Eos# (еозинофили) 0.260 x10^9/L; До 0.500 Baso# (базофили) 0.02 x10^9/L До 0.140 Neu# (неутрофили) 2.830 x10^9/L 2.000 - 7.000; RBC (Еритроцити - бр.) 4.79 x10^12/L 3.70 - 5.30, Hgb ( Хемоглобин ) 136 g/L 111 - 143, Hct ( Хематокрит ) 0.384 L/L 0.300 - 0.440, MCV (ср. обем на еритроцита)80.2 fL 77.0 - 92.0, MCH (ср. Hgb съдърж. в еритр.) 28.4 pg 25.0 - 32.0, MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.) 354 g/L 320 - 360, RDW (вариация на ерит.р-ие) 11.6 % 11.0 - 15.5, Plt ( Трoмбоцити ) 350 x10^9/L 140 - 440, MPV (ср. обем на тромбоцита) 10.2 fL 7.2 - 11.0 Притеснява ме Ly%.
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 07.07.2019 20:28

    Ами пиех но след последните резултати съм спрял всякакъв алкохол и мисля да изчакам няколко дни и пак да пусна изследвания
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от д-р Цончев | 07.07.2019 19:54

    А алкохол пиете ли?
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 06.07.2019 12:58

    .....
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 04.07.2019 21:14

    Ами пих от билката 4 дена преди това и имам съмнение че може да е от това защото стойностите бяха близки до тези посетих гастро и ми бяха изписани САМ-Е за 20 дена на 10 ден след приема пуснах чернодробни и бяха почти вече в норма. Продължих ги още 10 дена след което започнах тази билка и на 4 ден след приема дадох кръв отново и резултатите бяха тези който са по долу. Незнам дали да не пусна някакви изследвания за хепатит примерно
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от д-р Ралица Правова | 04.07.2019 20:40

    Не е изключено да е повлияла, но я пиете от твърде скоро, за да вдигне толкова бързо ензимите. Колко време я приемахте преди да дадете кръв за изследване? По отношение на леко завишената стойност в % не се притеснявайте, твърде близка е до горна граница.
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 04.07.2019 10:48

    !?????
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 03.07.2019 08:48

    Забравих да отбележа че от 4 дена пия една билка змийска хурка която е отрова по принцип и е токсична но при умерен прием помага, та може ли тези завишения да са в резултат от употребата на тази билка като се има в предвид че е токсична
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 02.07.2019 19:42

    Ами да приемах някой медикаменти който най вероятно може да са ми завишили чернодробните ензими, виждам че броя на лимфоцитите ми е ок но тия проценти са леко завишени като ли дава горна граница до 50% с мойте са53. 9% това от какво се повлиява и може ли да е притеснително, във връзка с холестерола най вероятно трябва да намаля млечните и мазни храни предполагам
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от д-р Ралица Правова | 02.07.2019 18:06

    Приемате ли някакви медикаменти към момента или през последния месец или да сте консумирал повече алкохол, тъй като чернодробните ензими са малко високи
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от Георги Киричев | 02.07.2019 13:39

    Здравейте някой ако може ми разчете кръвната картина имам притеснения в процентите лимфоцити и чернодробните ензими лимфоцити 3.20G/L - 53.90% холестерол 5.71 LDL Холестерол 5.01, АЛАТ 108.05 ГГТ 78.55 притеснително ли е и ако може някакви съвети
  • RE: Резултати от кръвна картина
    от д-р Ралица Правова | 10.06.2019 17:52

    Не, няма нещо притеснително в резултатите.
  • Резултати от кръвна картина
    от borqana | 10.06.2019 08:46

    Здравейте! От службата по трудова медицини ни пуснаха профилактични изследвания. Моля , ако ви е възможно да ги погледнете, защото ми се струва че има няколко показателя, които не са в норма. Нямам оплаквания и съм на 41 години. Благодаря Ви! Левкоцити/WBC 4.9 G/L 4.4-11.3 Еритроцити/RBC 4.27 T/L 3.7-5.3 Хемоглобин/HGB 140 g/L 123-160 Хематокрит/HCT 0.41 L/L 0.36-0.5 Ср. обем на еритроцитите/ MCV 94.8 fl 80-96 Ср. Hgb концентрация в еритр./MCH 32.8 pg 22-33 Ср. Hgb съдърж. в еритр. /MCHC 346 g/L 295 - 360 Тромбоцити/PLT 216 G/L 170-394 RDW-SD 43 fl 37 - 54 RDW-CV/вариация на ер. р-ние 12.80 % 11 - 16 Девиация на тромбоцитното разпределение /PDW 11 % 11,0 -30,5 Ср. обем на тромбоцитите / MPV 10.1 fL 7.5-11,5 P-LCR 24.90 % 13 - 43 Тромбокрит / PCT 0.220 % 0,002 - 0,450 Неутрофилни левкоцити - бр. NEUT# 2.41 G/l 4-7 Лимфоцити -бр. LYM 1.90 G/L 0,6 - 4,1 Моноцити - бр. MONO# 0.37 G/l 0.2-1.1 Еозинофилни левкоцити - бр. EO# 0.18 G/l 0.1 -0,4 Базофилни левкоц

Напиши отговор