Изследвания на кръв, урина, скенер... | Отклоне ия при ПКК и ДКК

Напиши отговор
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от д-р Цончев | 25.05.2019 20:06

    Нищо към момента. Взимайте нещо за гърлото докато премине.
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 21.05.2019 09:44

    Съвсем леки болки в гърлото 2-3 дена и суха кашлица 2 вечери които попреминаха вече. Съвпаднаха точно с периода когато си пуснах изследванията. Не знам дали може отклоненията да са от тях. Според вас доктор Цончев какво трябва да предприема?
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от д-р Цончев | 20.05.2019 20:50

    Като се прави броене с апарат винаги има рразлики. Ако има нещо притеснително се прави ръчно броене под микроскоп, което е най-точно. Нали няма признаци на някакво заболяване, или поне според кръвната картина аз не виждам...
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 20.05.2019 08:24

    Благодаря за отговора доктор Цончев. Притесни ме главно, че има такава голяма разлика само за едно денонощие. Има ли нужда според вас да повторя изследванията и да следя тези показатели?
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от д-р Цончев | 18.05.2019 21:16

    Аз лично не виждам нещо притеснително
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 18.05.2019 08:51

    Може ли някой от лекарите във форума да даде мнение?
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 16.05.2019 16:11

    Левкоцити - WBC9.8410^9/L3.50 - 10.50 Еритроцити - RBC5.0610^12/L4.40 - 6.10 Хемоглобин - HGB146g/L135 - 180 Хематокрит - HCT0.438L/L0.400 - 0.540 MCV (среден обем на еритроцити)86.6fl82.0 - 99.0 MCH (средно съдържание на хемогл. в 1 еритроцит)28.9pg27.0 - 33.0 MCHC (средна концентр. на хемогл. в еритроцитите)333g/L310 - 360 Тромбоцити - PLT30010^9/L130 - 420 RDW(показател за девиация на еритроцитите)13.2%11.5 - 14.5 MPV(среден обем на тромбоцита)9.9fL8.3 - 13.3 Neut# (неутрофили - брой)↑7.6310^9/L2.00 - 7.30 Ly#(лимфоцити - брой)1.3810^9/L0.80 - 5.00 Mo#( моноцити - брой )0.7110^9/L0.08 - 1.16 Eo#( еозинофили - брой )0.0710^9/L0.03 - 0.63 Ba#( базофили - брой )0.0510^9/L0.00 - 0.13 Neut (неутрофили %)↑77.6%40.0 - 70.0 Ly ( лимфоцити %)↓↓14.0%20.0 - 48.0 Mo ( моноцити %)7.2%2.0 - 11.0 Eo ( еозинофили %)↓0.7% Ba ( базофили %)0.5%0.0 - 1.2
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 16.05.2019 16:09

    И понеже доста се стреснах пуснах и още една ПКК в същата лаборатория, резултатите са с още повечв разминавания. Левкоцитите от 8 вчера днес са почти 10,процента на лимфоцитите от 19,5 вчера днес са 14,процента на неутрофилите от 70,7 вчера днес е 77,броя на неутрофилите е увеличен а беше добре и еозинофилите са намалени а вчера също бяха добре. Личния каза да не се притеснява и че варирали тези стойности, но винаги са ми били в норма досега. Доста се изплаших към какъв лекар да се обърна според вас?
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 16.05.2019 10:37

    Днес ми излезе и урина има отклонение в кетоните 5.Дали са свързани двете неща
  • RE: Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 15.05.2019 16:33

    Ето резултатите КК + ДКК (апаратно)Профил** Левкоцити - WBC8.0710^9/L3.50 - 10.50 Еритроцити - RBC5.0110^12/L4.40 - 6.10 Хемоглобин - HGB143g/L135 - 180 Хематокрит - HCT0.436L/L0.400 - 0.540 MCV (среден обем на еритроцити)87.0fl82.0 - 99.0 MCH (средно съдържание на хемогл. в 1 еритроцит)28.5pg27.0 - 33.0 MCHC (средна концентр. на хемогл. в еритроцитите)328g/L310 - 360 Тромбоцити - PLT26910^9/L130 - 420 RDW(показател за девиация на еритроцитите)13.3%11.5 - 14.5 MPV(среден обем на тромбоцита)9.9fL8.3 - 13.3 Neut# (неутрофили - брой)5.7010^9/L2.00 - 7.30 Ly#(лимфоцити - брой)1.5710^9/L0.80 - 5.00 Mo#( моноцити - брой )0.6010^9/L0.08 - 1.16 Eo#( еозинофили - брой )0.1410^9/L0.03 - 0.63 Ba#( базофили - брой )0.0610^9/L0.00 - 0.13 Neut (неутрофили %)↑70.7%40.0 - 70.0 Ly ( лимфоцити %)↓19.5%20.0 - 48.0 Mo ( моноцити %)7.4%2.0 - 11.0 Eo ( еозинофили %)1.7% Ba ( базофили %)0.7%0.0 - 1.2
  • Отклоне ия при ПКК и ДКК
    от hridjd | 15.05.2019 16:32

    Здравейте. Профилактично си правих кръвна картина с диференциално броене и излязоха увеличени неутрофили и намалени лимфоцити. Навсякъде се казва че могат да са признак на сериозни болести. А какъв лекар трябва да се консултирам според вас,като гледам не са и много малки отклоненията.

Напиши отговор