Изследвания на кръв, урина, скенер... | Резултати от кръвни изследвания

Напиши отговор
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от katq699 | 12.02.2019 18:59

    Благодаря др.Цончев .Забравих да спомена че от време на време вдигам и температура до 37.5 и ме болят всички стави ръцете,краката,гръбнака....
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от Zdravko Shopov | 10.02.2019 21:19

    Благодаря ви, д-р Цончев!
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от д-р Цончев | 10.02.2019 19:23

    Катя, имате белези в резултатите като за някакво възпаление без да може да се уточни какво е само по тия резултати.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от д-р Цончев | 10.02.2019 19:22

    Здравко нищо страшно няма това са нормални девиации в стойностите, не се очаква да са съвсем еднакви дори и близки по време изследвания.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от katq | 10.02.2019 12:55

    здравейте, имам завишено суе 32 и crp11.8 следи от белтък в урината това показател ли е за бъбречно възпаление или нещо друго.или пък нищо ми няма
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от Zdravko Shopov | 10.02.2019 12:05

    Също и хемоглобина преди две 15-20 дни ми беше 143, асе га е 134. Има ли пововд за притеснение за хемоглобина и лимфоцитите? Благодаря ви.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от Zdravko Shopov | 10.02.2019 12:03

    Здравейте, притесняват ме по-долу, че лимфоцитите са на горна граница, почти до 40, а преди 15 бяха 28, 3№. Също и хемоглобина ми беше тогава 143, а сега 134. Има ли нещо притеснително? Благодаря ви предварително. Преди 15 дни ДКК беше в норма.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от Zdravko Shopov | 10.02.2019 11:59

    С УЕ 6 mm/h < 25 ПКК 22 показателя Левкоцити 4.8 G/L 3,5 - 10,5 Неутрофилни левкоцити-% 46.30 % 44 - 76 Неутрофилни левкоцити-бр. 2.25 G/L 2,0-7,8 Еозинофилни левкоцити-% 4.10 % 0,00-6.00% Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.20 G/L 0.00-0,700 Лимфоцити-% 39.30 % 20 - 40 Лимфоцити -бр. 1.90 G/L 0,6-4,1 Моноцити-% 8.68 % 3-13 % Mоноцити-бр. 0.42 G/L 0,2-1,5 Базофилни левкоцити-% 1.66 % 0,00-2,00 Базофилни левкоцити-бр 0.08 G/L 0.00-0.2 Еритроцити 4.31 T/L 4,20 - 6,20 Хемоглобин 134 g/L 130 - 180 Хематокрит 0.41 L/L 0,37 - 0,55 Ср. обем на еритроцитите 95.2 fl 82 - 98 Ср. Hgb. конц. в ер. 31.1 pg 26.5-32.0 Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 327 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред. L 10.5 % 11.5-14.5 Тромбоцити 234 G/L 130 - 4
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от teodorina | 04.02.2019 08:22

    Благодаря, д-р Иванова.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от д-р Ралица Правова | 03.02.2019 16:23

    По отношение на хематокрита - причината често е недостатъчен прием на вода. Добре е да я посъветвате да увеличи количеството на течности, в случай, че приема малко на ден (под 1,5 литра). Останалите резултати са в норма, поради което бих Ви препоръчала да посетите отново кардиолог, за да прецизира терапията. Възможно е да не отговаря на някои медикаменти или дозите да са в недостатъчно количество, поради което стойностите на кръвното налягане остават високи.
  • RE: Резултати от кръвни изследвания
    от teodorina | 03.02.2019 15:46

    Кардиологът казва, че сърцето е добре. А джипито, че всичко е от нерви и да пие мента, глог и валериана. Ето и резултатите от биохимията: глюкоза 5.40 mmol/l реф. 3.3-6.00 урея 5.6 mmol/l реф. 1.7-8.30 креатинин 76 umol/l реф. 40-120 ASAt 27 U/L реф. 0-44 ALAT 21 U/L реф. 0-44 Предварително благодаря за отговорите!
  • Резултати от кръвни изследвания
    от teodorina | 03.02.2019 15:38

    Майка ми е на 65 г., има високо кръвно въпреки лекарствата, които взема. Прави си изследвания на щитовидната жлеза, всичко е в норма. Резултатите от ПКК са: Левкоцити - 5.90 реф.3.5-10.5 неутрофилни левкоцити - 60.10% реф. 44-76 еозинофилни левкоцити - 1.93 % реф. 0.00-6.00 лимфоцити - 32.20% реф. 20-40 моноцити - 5.13 % реф. 3-13 базофилни левкоцити 0.64 % реф. 0.00-2.00 еритроцити 5 T/L реф. 3.7-5.4 хемоглобин 149 g/L реф. 115-160 хематокрит 0.46 L/L реф. 0.35-0.44 ср.обем на еритроцитите 91 fl реф. 82-98 Ср. Hgb. конц. в еритр. 30 pg реф. 26.5-32.0 Ср. Hgb.съдър. в еритр. 325 g/Lреф. 295-360 девиация на ер.разпред. 11.8% реф. 11.5-14.5 тромбоцити 213 G/L реф. 130-440 ср.обем на тромбоцитите 7.5fl реф. 7.5 - 11.5 девиация на тромб. разпред. 10.5% реф. 12.5-30.5 тромбокрит 0.16 ml/L реф. 0.002-0.450 Виждам, че хематокритът е малко над нормата и девиация на тромб. разпред. е под нормата. Моля за коментари дали има нещо притеснително. Понякога кръвното стига 200/110.

Напиши отговор