Изследвания на кръв, урина, скенер... | Моля за помощ лекар за чернодробни изследвания

Напиши отговор
  • Re: Моля за помощ лекар за чернодробни изследвания
    от no name | 19.04.2018 10:05

    Благодаря, д-р Цончев! И аз не усещам симптомите на Билиарната цироза, но все пак се обезспокоих и реших да се допитам! :| Винаги в една и съща лаборатория се изследвам.
  • Re: Моля за помощ лекар за чернодробни изследвания
    от д-р Цончев | 17.04.2018 21:40

    Без да специалист по гастро, аз лично не виждам основания за притеснение за тласък, а освен това зависи и от това в коя лаборатория се правят изследванията, добре е да са в една и съща
  • Моля за помощ лекар за чернодробни изследвания
    от no name | 16.04.2018 13:30

    Здравейте! От 2008 година съм с диагноза Първична билиарна цироза. Бях в ремисия през последните години, с нормални стойности на транаминазите. През последните 8 месеца прекъснах диспансерното проследяване, защото лекуващия ме лекар катастрофира и все още не може да се върне на работа, а няма друг специалист, който да я замести. Сама си направих днес кръвни изследвания и резултатите ме обезпокоиха. Те са следните: Чернодробна Функция Профил * * Албумин(Albumin) 42.43 g/l 35 - 53 Общ белтък(Total Protein) 79.00 g/l 62 - 85 Билирубин - общ(Total Bilirubin) 15.16 umol/l 1 - 21 АСАТ(GOT,AsAT) 44.55 U/I 2 - 38 АЛАТ(GPT, ALAT) 55.64 U/l 2 - 38 ГГТ (GGT) 105.25 U/l 2 - 30 Алкална фосфатаза (Аlkaline Phosphatase) 1047.49 U/l < 240 През последните години никога не съм имала толкова високи стойности на АСАТ, АЛАТ и ГГТ и това ме тревожи. Боя се от нова криза. Имам само една опция: да поискам от джипито направление за болница и да попадна по такъв начин при специалист-гастроентеролог. Въпросът ми е: Имам ли основание да се тревожа от евентуална нова криза и да искам ли направление за болница, или тези стойности са все пак в рамките на нормалното при Първична билиарна цироза? Благодаря! ПП Уточнявам, че АФ винаги ми е висока, защото страдам и от Болест на Бехтерев, а в АФ има отражение от процеси в костите. Безспокоят ме останалите чернодробни... :cry:

Напиши отговор