Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на кръвни изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на кръвни изследвания
    от Toni Krumov | 22.04.2021 20:25

    Здравейте д-р Цончев, бихте ли ми казали дали има нещо притиснително в резутатите ми, аз съм момче на 15 години. Калций-2.58 Магнезий-0.88 Йонизиран калций-1.32 Натрий-144.57 Калий-4.89
  • RE: Разчитане на кръвни изследвания
    от silviya2004 | 12.04.2021 11:52

    Здравейте ! Може ли мнение за резултатите от изследвания? Прилагам и референтни стойности Левкоцити -8.4 /3.5-10.5/ , Неутрофилни левкоцити %-61.65/39.30-73.70/,Неутрофилни левкоцити бр -5.18/1.63-6.96/; Еозинофилни левкоцити% 2.88/0.6-7.3/; Еозинофилни левкоцити бр 0.24 /0.03-0.440/; Лимфоцити % 26.77/18-48.30/;Лимфоцити бр2.25/1.09-2.99/; Моноцити %7.51/404-12.7/; Моноцити бр 0.63/0.24-0.79/; Базофилни левкоцити % 1.19/0.00-1.7/; Базофилни левкоцити бр 0.10/0.00-0.08/; Еритроцити 5.03/3.70-5.40/; Хемоглобин 144;Хематокрит 0.42; Ср.обем на еритр 83.8; Ср обем съдърж в ер 28.6; Ср обем на Hgb в еритр 341.1; Девиация на ер разпред 10.41; Тромбоцити 266; Ср обем на тромбоц 6.4; Девиация на тромбоцитно разпр 18.2; Тромбокрипт 0.17; СУЕ 2 / до 25/; С-реактивен протеин 0.40 /до 5/ Благодаря предварително
  • RE: Разчитане на кръвни изследвания
    от Poli Gruicheva | 04.04.2021 13:22

    MAT 415.14 fT4 0,980 TSH 1.684 TAT >1000 fT3 3.440 Prolactin 16.65
  • RE: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.08.2019 21:39

    От анг. - първите букви от "високо" и "ниско"
  • RE: Разчитане на кръвни изследвания
    от Шошкова | 06.08.2019 22:53

    Здравейте искам да попитам какво означава H над нормата и L под нормата
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2017 20:49

    Няма анемия, добре е да и ввиди ендокринолог и да се пуснат ТАТ и МАТ
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Gabriela Valchkova | 26.10.2017 13:46

    Здравейте д-р Цончев, Бихте ли ми казали, дали следните резултати са притеснителни: Хемоглобин 131 g/L Ср. Hgb конц. в еритр. 305 g/L Ср.Hgb съдърж. в еритр. 26.3 pg TSH 4.63 Има ли съмнение за анемия и ако да, това може ли да има връзка с Завишения tsh. Жена съм, на 44 год. Благодаря предварително!
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.03.2017 22:10

    На ред са резултатите, не виждам нещо притеснително.
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Aleks | 27.03.2017 09:55

    Моля да разчетете изследванията на мъжът ми , защото съм доста притеснена тъй като от няколко дена има режеща болка вдясно под ребрата , в горната част и затова пуснахме АСАТ и АЛАТ, но съм доста притеснена а часът при лекаря който ще го прегледа е чак в края на седмицата... Благодара предваритeлно : теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод ПКК 17 показателя/Full blood count WBC/левкоцити 6.8 G/L 3.20-10.50 RBC/еритроцити 5.3 T/L М 4.60-6.20 Ж 4.20-5.30 HGB/хемоглобин 150 g/L М 140-180 Ж 120-160 HCT/хематокрит 0.44 L/L М 0.40-0.54 Ж 0.36-0.47 MCV/ср. обем на еритроцитите 82.7 fl 82-97 MCH/ср. Hgb. конц. в ер. 28.5 pg 26-31 MCHC/ср. Hgb. съдърж. в еритр. 344 g/L 295-360 PLT/тромбоцити 184 G/L 120-440 LYM%/лимфоцити-- 0.39 0.20-0.40 MID% 0.12 0,010-0,130 GRAN%/гранулоцити-% 0.49 0.51-0.70 LYM/лимфоцити -бр. 2.7 G/L 0,9-2,8 MID 0.8 G/L 0,1-1,6 GRAN/гранулоцити-бр. 3.3 G/L 1,6-6,7 RDW/девиация на ер,разпред, 39.2 fL 37-54 PDW 12.9 fL 2,5-19 MPV/ср. обем на тромбоцитите 9.9 fL 7.6-12.4 УРИНА-ОХИ/URINE ANALYSE Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Белтък урина/Protein опал (-) negative Седимент 7-8 левк.. пик. кристали.еп.клетки ЕНЗИМИ/ENZYMES Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод ASAT(GOT) 22.4 U/l М до 40 Ж до 32 ALAT(GPT) 20.0 U/l М до 41 Ж до 33 СУБСТРАТИ/SUBSTRATES Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Креатинин/Creatinine 90 umol/l М 62-106 Ж 44-80 Глюкоза/Glucose 5.41 mmol/l 4,1-6.0 ЛИПИДИ/LIPIDS Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности Метод Холестерол/Cholesterol 3.82 mmol/l 0-5.20;гранични 5.20-6.20; патологични над 6.20 Триглицериди/Triglycerides 0.81 mmol/l 0-2,30 HDL-холестерол/HDL-cholesterol 0.86 mmol/l М 0,9-1,45 умерен риск; над 1,45 без риск; Ж 1,15-1,68 умерен риск; над 1,68 без риск LDL-холестерол/LDL-cholesterol H 2.6 mmol/l 0-2.59 ; гранични до 3.34 ; патологични над 4.12 Забележка: H - резултатът е над нормата (High - висок) L - резултатът е под нормата (Low - нисък)
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 26.03.2017 13:38

    Какъв е повода да се пусне това изследване?
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Рената | 19.03.2017 17:11

    Здравейте, не знам, дали тук е мястото за това, но бихте ли ми казали, дали тези изледвания изглеждат нормални? Жена на 23г. СУЕ 18 mm/h < 25 ПКК 22 показателя Левкоцити H 11.4 G/L 3,5 - 10,5 Неутрофилни левкоцити-% H 80.22 % 44 - 76 Неутрофилни левкоцити-бр. H 9.13 G/L 2,0-7,8 Еозинофилни левкоцити-% 0.02 % 0,00-6.00% Еoзинофилни левкоцити-бр. 0 G/L 0.00-0,700 Лимфоцити-% L 9.38 % 20 - 40 Лимфоцити -бр. 1.07 G/L 0,6-4,1 Моноцити-% 9.95 % 3-13 % Mоноцити-бр. 1.13 G/L 0,2-1,5 Базофилни левкоцити-% 0.43 % 0,00-2,00 Базофилни левкоцити-бр 0.05 G/L 0.00-0.2 Еритроцити 4.53 T/L 3,70 - 5,40 Хемоглобин 115 g/L 115 - 160 Хематокрит 0.37 L/L 0,35 - 0,44 Ср. обем на еритроцитите 82.3 fl 82 - 98 Ср. Hgb. конц. в ер. L 25.4 pg 26.5-32.0 Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 308.9 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред. 13.54 % 11.5-14.5 Тромбоцити L 122 G/L 130 - 440 Ср. обем на тромбоцитите 8.4 fL 6,5 - 11,5 Девиация на тромбоцитно разпределение 20.7 % 15.5-30.5 Тромбокрит 0.1032 L/L 0.0020-0.45 Глюкоза 4.58 mmol/l 3.3-6.0 Благодаря Ви!
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.03.2017 21:21

    Meli 777 За жена не е нещо нетипично подобна констелация. Какъв е повода да пуснете тия изследвания?
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 18.03.2017 21:20

    nikoleta82 За ФСХ-то трябва да вземете мнение на ендокринолог, аз не съм специалист по въпроса.
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Meli | 18.03.2017 17:15

    Здравейте, д-р Цончев! Бих искала да ви помоля да ми разчетете кръвните изследвания, защото съм доста притеснена , понеже доста от кръвните показатели са ми ниски и възможно ли е това да се дължи на наличие на злокачествено заболяване? Предварително ви благодаря много! Жена на 30 год. WBC 8.91 10^3/ RBC 4.54 10^6/ul HGB 10.2 g/dl HCT 34 % PLT 410 10^3/ uL MCV 74.2 fL MCH 22.5 pg MCHC 30.3 g/dl RDW-CV 14.5 % RDW-SD 38 fL PCT 0.4 % MPV 9.6 fL PDW 10.6 % NEUT 60 % LYMPH 29.9 % MONO 7.3 % EOS 2.4 % BASO 0.4 % NEUT# 5.35 10^3/uL LYMPH# 2.66 10^3/uL MONO # 0.7 10^3/uL EOS# 0.21 10^3/uL BASO# 0.4 10^3/uL
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Nikoleta nikolova | 09.03.2017 18:23

    Здравейте! Моля за мнение за резултатите на мъжат ми на 35 години. Благодаря предварително! [url]Link
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Tania | 14.12.2016 12:44

    Много ви благодаря! Хубав ден! :)
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 13.12.2016 20:11

    Нищо му няма на хемоглобина, за жени е нормално. Продължавайте си схемата за Л-тироксин както ви е предписано.
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Tania | 12.12.2016 12:18

    Да, жена съм. Притеснява ме ниския хемоглобин 116. Днес излезнаха и хормоналните изследвания. FT4 - 10,46 pmol/l (7,5-21) TSH - 4,90 ulU/ml (0,38-5,33) Пия Л-Тироксин понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък х 1/2 т. от 50 mg и събота и неделя х 1 т. При тези резултати как да продължа с Л-Тироксина?
  • Re: Разчитане на кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.12.2016 01:19

    Като цяло няма нещо притеснително. Жена ли сте?
  • Разчитане на кръвни изследвания
    от Tania | 08.12.2016 10:33

    Здравейте д-р Цончев. Във връзка с болка в дясната ръка ми поставиха диагноза шийна спондилоартроза. Пуснаха ми кръвни и хормонални за щитовидната жлеза изследвания, тъй като имам Тиреоидит на Хашимото. Кръвните изследвания са готови, хормоналните не са. Бихте ли погледнали кръвните показатели? Притесняват ме по-високите стойности на RDW-SD и RDW-CV и по-ниските стойности на Хемоглобина, Триглицеридите и Алкалната фосфатаза. Хематологични изследвания Левкоцити 4,8 (3,5-10,5) Еритроцити 4,18 (3,9-5,3) Хемоглобин 116,0 (120-160) Хематокрит 0,38 (0,36-0,47) MCV 91,8 (82,0-98,0) MCH 27,9 (27,0-33,0) MCHC 303,0 (300-360) Тромбоцити 271,0 (140-440) Лимфоцити 24,5 (20-48) Моноцити 10,5 (1-11) Гранулоцити 65,0 (40-70) RDW-SD 67,2 (36-46) RDW-CV 18,4 (11-16) P-LCR 29,7 (13-43) Клинична химия Глюкоза 4,6 (3,8-6,4) Урея 4,7 (2,6-8,9) Креатинин 61,5 (62-133) Пикочна киселина 181,8 (149-363) Общ белтък-серум 66,0 (66-87) Албумин-серум 41,5 (35-55) Холестерол 4,6 (3,4-5,2) Триглицериди 0,3 (0,62-2,3) CRP-турбидиметрично 1,4 (0-5) Електролити/К,Na,Cl/ Калий (К+) 4,15 (3,7-5,9) Натрий (Na+) 141,6 (136-151) Хлор (Cl+) 102,6 (96-110) Гама глутамил трансфераза /GGT/-серум 13,1 (0-49) Креатин киназа СК 62,6 (26-174) СК-МВ 10,3 (0-25) Алкална фосфатаза 42,1 (88-356) Лактат дехидрогеназа /LDH/-серум 245,9 (240-480) Клинична химия ТЖСК 70,6 (44,8-71,6) Серумно желязо 8,9 (6,6-28)

Напиши отговор