Изследвания на кръв, урина, скенер... | Изследвания на кръв и урина при бременност

Напиши отговор
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Bistra Todorova | 16.01.2021 21:26

    Здравеййте пуснах изследвания кръв и урина вс е наред освен че имам положителни кетони в урината в 25 седмица съм ,гликиран хемоглобин 4 .7 на какво се дължи опасно ли е
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.12.2020 19:37

    Нормални са, не се притеснявайте.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Вики | 21.12.2020 18:35

    Здравейте, бременна съм в 34 г.с. и днес ми излязоха резултатите от пкк и стерилната урина, притеснява ме наличието на глюкоза в урината 1+ и кристалите "Кристали Са оксалати ( Ca oxalates )", за които пише че се наблюдават, от 2 дни имам подуване на пръстите на ръцете, дали тези неща са нормални?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.12.2020 10:37

    Нормално е за бременни, не се притеснявайте.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Adriana Stefanova | 15.12.2020 22:50

    Здравейте. В 37г.с.съм и в изследванията ме притеснява само наличие на белтък в урината, за което пише +, всичко друго е в норма. Имам и отоци в краката долу, свод и глезени. Кръвното ми е нормално, почти винаги 110/70. Не се в вдигало откакто съм бременна.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Petya Mirkova | 14.10.2020 18:52

    Нямам други симптоми и оплаквания ! Благодаря Ви !
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.10.2020 13:26

    При бременност това обикновено е честа находка и според мен не е притеснително, ако няма симптоматика на инфекция обикновено е в резултат на промяната във връзка с бременността.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Petya Mirkova | 13.10.2020 17:04

    Забравих да добавя, че съм в 11 гестационна седмица
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Petya Mirkova | 13.10.2020 17:03

    Здравейте ! Днес получих резултат от ПКК и урина, като в кръвната картина всичко е в норма. Единствено ме притеснява урината, защото са ми завишени Левкоцити ( Leukocytes ) ++ 2+ и при Седимент - Бактерии ( Bacteria ) пише - наблюдават се. Всички други показатели са отрицателни. Явно има някаква инфекция, но съм на преглед чак след две седмици.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.09.2020 18:18

    При бременност подобни отклонения са очакваеми и обикновено не са свързани със заболяване, а с промените в организма, които протичат по време на бременност. Особено ако нямате някакви оплаквания...
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Elmira Grigorova-Savkin | 24.09.2020 13:01

    Здравейте, имам няколко завишени показателя и искам да знам дали ома повод за притеснение. Хемаглобин - еозинофили 7.8; хемпглобин 118; урина, семинет левкоцити 20 и урина плпско епителни клетки 8. Благодаря предварително!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.09.2020 18:28

    Не се ппритеснявайте, от бременността винаги определени стойности на стандартната лабораторна картина се раздвижват, което се приема като физиологично за бременноста. Естествено до определени граници....
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Milena | 10.09.2020 11:41

    Здравейте, Бременна съм в 21 г.с. и вчера ми излязоха резултатите от ПКК и урина. Имам кетони в урината (+2), завишени гранулоцити (%) 81.4 (реф. стойност до 54-76%), занижени лимфоцити % - 14.9 (реф. стойност 20-40%) и общ белтък - 64.6 (реф. стойност 66-83). MCV е на горна граница - 95.9 fl. Останалите показатели са в норма. Има ли място за притеснение предвид тези стойности? Благодаря предварително!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 04.08.2020 19:09

    Спокойно, при бременност такива отклонения са нормални
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Надежда Ринчева | 03.08.2020 16:56

    А изследването на стерилна урина показа, че няма бактерия. В такъв случай от какво се получава това завишение на левкоцитите и защо на белтък пише опалесценция?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Надежда Ринчева | 01.08.2020 16:58

    Здравейте, в 18 г.с съм, пуснах си изследване на урина. Седимент левкоцити ми е 14 ( при норма до 4), а на белтък пише опалесценция. Ще пускам стерилна, но искам да попитам много ли е сериозно положението.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Крис | 07.07.2020 15:50

    Не, нямам оплаквания. Благодаря Ви Доц.д- р Цончев!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 05.07.2020 15:17

    Аз лично не виждам повод за притеснение. Оплаквания някакви нали нямате?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Крис | 30.06.2020 14:51

    Здравейте!В 23 г.с. и днес излезнаха резултати от кръвна картина , а съм чак след две седмици на консултация. Моля Ви кажете ми има ли какво да ме притеснява при наличие на 25 левкоцити и 3-4 епителни клетки в урината? Хемоглобинът ми е 91. Всичко друго е в норми и отрицателни резултати.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Цеци | 28.06.2020 06:29

    Благодаря ви за отговора!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.06.2020 19:50

    Не виждам нещо притеснително, при бременност такива отклонения често се наблюдават.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Цеци | 25.06.2020 16:39

    Здравейте, в 21ва г.с. съм с резултат от изследване на урина: Левкоцити - урина - тест-лента: +-15 Ca15 Leu/uL и Седимент: 4-6 левкоцита. Същевременно приемам Утрогестан вагинално. Имам ли повод за притеснение и има ли връзка с провежданото лечение?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.06.2020 18:20

    Не се притеснявайте, резултатите ви са ОК в условията на бременността. Бъдете спокойна и успех!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Магдалена | 15.06.2020 13:57

    Здравейте, бременна съм в 21г.с., пусках кръв и урина/ уж по процедурата за даване на стерилна урина/. Притесняват ме два показателя. Хемоглобин 111 / третия месец беше 127/. Седимент в урината - 2-3 левкоцита на зрително поле. Нямам оплаквания при уриниране, секрета е без промяна в характеристиките. Левкоцити в кръвта - 6.9 при норма от 3,5 до 10,5. Има ли причина за безпокойство или нужда от повтаряне на някое от двете изследвания?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.06.2020 17:35

    Не се притеснявайте, нормално е при бременност
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Katerina Todorova | 09.06.2020 00:50

    Здр аз съм бременна в 14 гс. И имам отоци в глезените и на ръцете. Кравно нямам. Откриха ми белтък в урината (следи) като резолтат... Притесняваме. Някои с подобен случай?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 04.05.2020 19:52

    Това е от бременността, не се притеснявайте и успех!
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от reni_to | 30.04.2020 11:15

    Имам само лека болка в кръста и корема... Благодаря Ви за отговора :)
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 29.04.2020 19:27

    Ако нямате някакви оплаквания - нищо притеснително. При бременност определени показатели от кръвната картина излизат от нормата за небременни.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от reni_to | 27.04.2020 14:26

    Здравейте, бременна съм в 16г.с. Резултатите от кръвните ми изследвания са: WBC - 11.6, GR - 8.9, GR% - 77.2%, MCV - 79.6, MPV - 7.3, Седимент - 7-8 левк. Има ли нещо притеснително в изследванията, заради завишените левкоцити?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Miglena | 23.04.2020 17:32

    Здравейте, д-р Правова. Благодаря за отговора ви. Не съм имала проблеми с песъчинки преди бремеността или други бъбречни проблеми или поне не ми е било известно да съм имала
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от д-р Ралица Правова | 23.04.2020 12:34

    Не, не е нещо притеснително. Но най-вероятно е налице изхвърляне на песъчинки, които са довели до появата на еритроцитите в урината. Имала ли сте някакви проблеми преди бременността с камъни в бъбреците?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Miglena | 22.04.2020 15:37

    Здравейте, бременна съм в 36 гс. Резултати от урина. Кръв (полож.) Кетони 2+, еритроцити 10-12, левкоцити 1-2, епителни клетки 6. Всичко друго е в норма. Има ли нещо притеснително
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от д-р Ралица Правова | 11.02.2020 15:01

    Пуснете си стерилна урина за микробиологично изследване. Взема се средна струя и след тоалет преди това. За да се изолира причинител и съответно антибиотик , на който е чувствителен.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Надя | 11.02.2020 09:08

    Здравейте! Бременна съм в 23г.с. и имам притеснение относно левкоцитите в урината ми. Левкоцитите са ми 30-35. Заради тези резултати лежах в болница 5 дни на системи и антибиотик. Има ли за какво да се притеснявам, защото дори и когато ме изписаха не ми изписаха нищо?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.01.2020 19:21

    Какъв е въпросът тук? Аз не виждам нещо притеснително в тия рез. Малко нисък хемоглобин но за жени е нормално. Добре е да се види желязо и ако трябва да се вземе препарат да се пие известно време ако е ниско желязото.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от илияна | 15.01.2020 12:46

    А това се резултатите ми от урината химично изследване на урина с течни реактиви (pH, белтък, билирубин, уробилиноген, глюкоза, кетони, относително тегло, нитрити, левкоцити, кръв) Уробилинoген (UBG) Normal неувеличен (Normal) Билирубин (BIL) Neg отрицателен (Neg) Кетони (KET) Neg отрицателен (Neg) Кръв (BLD) +- отрицателен (Neg) Белтък (PRO) Trace отрицателен (Neg) Нитрити (NIT) Neg отрицателен (Neg) Левкоцити (LEU) Neg отрицателен (Neg) Глюкоза (GLU) Neg отрицателен (Neg) Специфично тегло (SG) 1.025 g/ml 1.005 ÷ 1.030 pH (pH) 6.5 4.5 ÷ 7.5 01.09 - Седимент - ориентировъчно изследване 8-10еритр.,пик.кр. < 5 еритроцита на зрително поле; < 10 левкоцита на зрително поле. 01.11 - Глюкоза 4,3 mmol/l 3.8 ÷ 6.1 05.01 - Анти HIV 1/2 антитела 05.05 - HBsAg
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от илияна | 15.01.2020 12:44

    на 23 г. съм в 9та г.с 01.01 - Кръвна картина - поне осем от посочените показатели или повече: хемоглобин, еритроцити, левкоцити, хематокрит, тромбоцити, MCV, MCH, MCHC WBC (Leuc) 5.6 G/l 3.5 ÷ 10.5 RBC (Ery) 3.99 T/l 3.7 ÷ 5.3 HGB 114 g/l 120 ÷ 160 HCT 0.337 l/l 0.36 ÷ 0.48 MCV 84.5 fL 82 ÷ 96 MCH 28.6 pg 27 ÷ 33 MCHC 338 g/l 300 ÷ 360 PLT (Thr) 226 G/l 130 ÷ 400 LYM% 0.271 0.16 ÷ 0.48 MXD% 0.105 0.00 ÷ 0.13 NEUT% 0.624 0.39 ÷ 0.74 LYM# 1.5 G/l 0.94 ÷ 2.99 MXD# 0.6 G/l 0.00 ÷ 0.79 NEUT# 3.5 G/l 1.56 ÷ 7.16 RDW_SD 39.6 fL 35.3 ÷ 48.9 RDW_CV 0.119 0.115 ÷ 0.145 PDW 13.5 fL 9.4 ÷ 18.1 MPV 10.5 fL 7.6 ÷ 10.7 P_LCR 0.291 0.143 ÷ 0.440
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Mese4ina | 16.12.2019 20:42

    Не, никакви симптоми нямам. Благодаря за отговора :)
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от д-р Ралица Правова | 16.12.2019 19:07

    Имате ли някакви симптоми? Тъй като стойностите са леко извън нормата бих Ви препоръчала да започнете прием на фитопрепарат - с червена боровинка, към момента няма нужда от антибиотично лечение.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Mese4ina | 16.12.2019 17:05

    Здравейте, Бременна съм в 21 ГС, сутринта пуснах урина и рузултатите ме притесняват - Левкоцити- Пол.1 +(реф. Стойности 0-5); седимент- левкоцити 25 (0-9); плоски епителни клетки - Пол. 2+; Бактерий - Пол. 1+. Всичко останало е в норма. Трябва ли да се притеснявам?
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.12.2019 21:13

    Има повечко левкоцити, пуснете една стерилна урина за микробиология за всеки случай. Консултирайте се с АГ лекаря си какво да пиете като прочистващо средство
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Елена | 13.12.2019 15:09

    Здравейте,в 21г.с съм и днес си пуснах изследвания на урина ,тъй като имам от вчера болки ляво в кръста и ляво ниско в корема.Някой може ли да ми ги разчете има отклонение на Левкоцити- 25Leu ;Седимент на Левкоцити -доста;Седимент епителни клетки-масово плоски ;Седимент други-урати.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 06.11.2019 20:07

    Всичко е наред за 34 седмица не се притеснявайте.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от weta | 05.11.2019 13:42

    Здравейте бременна съм в 34г.с притесняваме кетоните в урината, моля за мнение. Урина ОХИ 10 параметъра: pH урина 6.0, Белтък урина (-) negative, Глюкоза (-) negative, Кетони (+) positive, Билирубин (-) negative, Кръв (-) negative, Левкоцити(-) negative, Нитрити(-) negative, Уробилиноген Normal, Oтн.тегло 1.025, урина-седимент, Други -0,Бактерии -0 , Епителни клетки -0, Левкоцити 3-4, Еритроцити- 0, Глюкоза 4 mmol/l реф. 3.3-6.0, Калий 4.20 mmol/l реф. 3.5-5.6 Натрий L 134 mmol/l реф. 135-152 Калций 2.38 mmol/l реф. 2.12-2.62 Магнезий 0.66 mmol/l реф. 0.65-1.03 Желязо 14 umol/l реф. М 10.0-28.0 Ж .(F.) 6.0-26.0 СУЕ H 44 mm/h реф. < 25 Левкоцити H 11.6 G/L реф. 3.5 - 10.5 другите изследвания от ПКК са в норма
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2019 22:44

    За напреднала бременност е нормално, спокойно.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от A.Г.Г. | 30.10.2019 22:32

    Благодаря Ви! Най-вече ме притесни, че СУЕ ми е доста завишено.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 30.10.2019 22:28

    Всичко е наред не се притеснявайте.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от A.Г.Г. | 30.10.2019 12:14

    Здравейте, бременна съм в 37+5. Миналата седмица пусках изследвания, имам няколко завишени показателя. Може ли мнение? Секциото ми е насрочено за след 5 дни. WBC-левкоцити брой H 11.2 G/L 3,5 - 10,5 RBC-еритроцити брой 3.90 T/L 3,70 - 5,30 HGB-хемоглобин L 115 g/L 120 - 160 HCT/хематокрит/ L 0.344 L/L 0,360 - 0,480 MCV-среден обем на ерит. 88.2 fl 78,5 - 96,4 MCH-ср. хемог. съдър. в ерит. 29.5 pg 26,4 - 33,2 MCHC-ср. хемог конц. в ерит. 334.0 g/L 318,0 - 359,0 PLT-тромбоцити 167 G/L 140 - 440 RDW-девиация на ерит разширение 14.6 % 11,3 - 14,7 MPV-ср. обем на отделния тромб. H 12.9 fL 7,5-11,0 СУЕ/ESR H> 93 mm/h М до 50г.- до 11 ; над 50г.- до 15 Ж до 50г.- до 12 ; над 50г.- до 20 Желязо/Iron 14.58 µmol/l 6,00 - 26,00 CRP H> 6.58 mg/L 0.0-5.0 Седимент кристали пикочна киселина П.С. Всичко друго в урината е отрицателно, само на белтъка пишв следи.
  • RE: Изследвания на кръв и урина при бременност
    от Доц. д-р Цончев, дм | 28.09.2019 20:38

    При бременност е нормално.

Напиши отговор
208 намерени, страница 1 от общо 5