Изследвания на кръв, урина, скенер... | резултат от цитонамазка

Напиши отговор
  • RE: резултат от цитонамазка
    от Vanya | 19.09.2023 17:08

Благодаря за точните отговори!
    от д-р Ралица Правова | 19.09.2023 16:35

Колегата е преценил, че цитонамазката е с по-висока меродавна стойност и съответно това, което го е усъмнило за проблемна зона - е било отхвърлено с нормалния резултат. Ако все пак Ви притеснява - може да се пусне още една цитонамазка, но в друга лаборатория, за да се потвърди резултатът
    от Vanya | 18.09.2023 15:48

Много ви благодаря за бързите и точно отговори и съжалявам за много безбройните въпроси. Просто се опитвам да намеря изход от ситуацията..
    от Vanya | 18.09.2023 15:45

А, ако цитоната маска е нормална, как е възможно да има оцветяване? Резултатите ми показват нормална цитона маска, без промени на клетките
    от Vanya | 18.09.2023 15:43

Какво бихте ме посъветвали? Аз ходих при лекари, доктора, който видя оцветяването ми каза да не му се обаждам ако цитоната маска ми излезне нормална .. така и направих. ????
    от Vanya | 18.09.2023 15:41

Благодаря за отговора! Защото на мен ми се получи така, имах бяло оцветяване, но цитоната маска излезна нормална, без клетъчни промени. Много ми е объркано … Получи се така, защото първо ми направиха колпоскоп и после цитона маска..
    от д-р Ралица Правова | 18.09.2023 12:35

Да, затова и при съмнение се прави допълнително колпоскопия, като се прави с различни оцветителни техники, за да не се изпусне лезия
    от Vanya | 18.09.2023 09:23

Здравейте, имам въпрос.. възможно ли е, при преглед с колпоскоп , да се оцвети бял участък на шийката на матката, а цитона маска да излезне напълно нормална без клетъчна промяна ( с видимо око също не се виждат никакви промени, нито зачервявания )? Благодаря!
    от д-р Ралица Правова | 13.09.2023 07:43

Често настъпва заразяване с някой от щамовете, което след това се самоизчиства. Но когато се изолират 16 или 18 и има отчетени промени - се насочва към допълнително лечение, защото са онкогенни с висок риск. 6 и 11 водят до проявата на папиломи или често наричани брадавици
    от TanyaV | 12.09.2023 16:54

Благодаря за отговора! Не съм имала никакви възпаления до сега, не знам от какво се е получило и затова се притеснявам. За другото - ще мина на дерматолог и ще споделя, ако е нещо свързано с темата. АГ-то просто не знаеше, но каза, че ако започне да расте, може да ги 'изреже', което ме пристени още повече. 2015 г. пусках HPV тест и бях с 68 положителен, но тогава нямах никакви проблеми. Споделих на сегашното АГ, и каза, че всички хора са положителни в някакъв период...
    от д-р Ралица Правова | 12.09.2023 16:02

Описаните промени са нормални при наличие на възпаление и затова налагат след лечението нова цитонамазка поне след месец. По отношение на образуванията - бих Ви насочила да минете и през дерматолог или да ми изпратите снимки, ако имате възможност
    от TanyaV | 11.09.2023 10:57

На профилактичен преглед, ми казаха, че имам раничка.Взеха ми цитонамазка - 2-ра група (каквато съм стандартно).Бях притеснена и отидох на АГпреглед. Лекарят каза, че нямам раничка и всичко е ок. Пусна микробиология и цитонамазка (3 седмици след предходната). Микробиологията е чиста, Цитонамазката обаче този път излезе: PV - ||-|||A gr., CC-||-|||A gr.. Наличие на дискариотични клетки на фона на изразено възпаление.Адекватност: Задоволителна, но ограничена от:Левкоцити; Незадоволителна поради: металпластични клетки.Клетъчни промени свързани с:други ПИЛ:атипични с неясна степен. АГ-то каза, че няма нищо притеснително и ми даде антибиотик Доксициклин за 7 дни и полижинакс за 6 дни.След следващата менструация–контролна цитонамазка.Провеждам курса на лечение в момента. Притеснява ме, че забелязах и 2 образувания, като зърно от леща, на входа на влагалището по-нагоре на срамната устна. Не болят, не кървят, не събират нищо. АГ-то не знае какво е. Моля за съвет какво да направя допълнително?
    от д-р Ралица Правова | 08.09.2023 13:02

Не виждам нужда към момента да се пуска изследването
    от Vanya | 08.09.2023 09:01

Благодаря за отговора! Вчера бях на гинеколог и ми изписаха един спрей да пръскам .. той е против инфекции или поне лекарката така обясни. Вие смятате ли, че е добре да си пусна HPV тест? Благодаря предварително!
    от д-р Ралица Правова | 07.09.2023 22:35

В резултатите не е пускан HPV и промените, които са описани - с изключение на левкоцитите - не насочват за проблем
    от Vanya | 06.09.2023 22:15

Благодаря ви, много за отговора! Днес си направих пълна кривна картина също, която излезна перфектна! Утре ще отида на лекар, да си изясня резултатите. Смятате ли, че цитоната маска ми е лоша? Също така, дали е тествана за HPV?!.. не съм много сигурна, как се тества цитоната маска в България, но в Англия са два различни теста..
    от д-р Ралица Правова | 06.09.2023 11:37

Можете да пуснете микробиология, за да се види дали няма да се установи причинител в умерени количества, които да не водят до развитие на симптоматика, но в същото време да вдигат нивото на левкоцитите
    от Vanya | 06.09.2023 02:58

По това, което прочетох тук във форума, разбрах че може би е инфекция? На почивка съм в България и си заминаваме другата седмица. Доктора, при който ходих за цитона маска малко ме подведе, защото каза ако е 2ра група да не му се обаждам, защото всичко е наред .. но тези левкоцити малко ме притесняват..
    от Vanya | 06.09.2023 02:56

Здравейте, направих си цитона маска преди месец, но днес видях че пише умерени левкоцити и цервикален канал 2ра група. Пише клетки в норма, задоволителна цитона маска, но ограничена от левкоцити. Моля за помощ ????
    от д-р Ралица Правова | 10.05.2023 07:36

Причината може да бъде вирусен причинител, когато не се открива бактериален или гъбичен. В такива случаи наистина препоръките са да се направи тест за HPV, както са Ви насочили, за да се види дали ще позитивирате за някой от основните рискови щамове
    от aurolya | 09.05.2023 19:57

Здравейте, Бихте ли разчели следното изследване на цитонамазка: Група по папаниколау - порцио 2 Група по папаниколау - цервикален канал 2 Адекватност: задоволителна, но ограничена от левкоцити Клетъчни промени, свързани с: други Препоръки: HPV тест Допълнително: метаплазия Следваща намазка след 6м На преглед и колпоскопия не бяха установени ранички, всичко изглеждаше нормално. Микробиологията също е отрицателна за бактерии и кандида. Каква е причината за лошите изследвания на цитонамазката?
    от д-р Ралица Правова | 08.03.2023 08:38

Така написано - бих Ви казала, че не виждам нещо притеснително и всичко е наред, без да налага допълнителни изследвания.
    от Ralitsa | 07.03.2023 10:10

Здравейте, всичко друго е наред в резултата ми от цитонамазката, 1 група съм, но пише, че е задоволителна и задоволителна, но ограничена от кръв и микроорганизми. Трябва ли да се притеснявам за нещо? :)
    от д-р Ралица Правова | 06.03.2023 09:54

Какви са стойностите на хемаглобин и хематокрит, освен това след откриването на Хашимото ли се засилиха симптомите и имаше ли фактор (дори изкарана инфекция), след които да забелязахте промените в цикъла? Предполагам Хашимото в момента е контролирано - какви са стойностите на последните пуснати хормони и от кога са? Питам Ви, за да се ориентирам по-добре и да се насоча максимално.
    от Джани | 06.03.2023 09:35

Естроген и прогестерон ще се проследят, с Хашимото съм, последната кръвна картина е с ниски хемоглобин и хематокрит, mid# е завишен на 12,9
    от д-р Ралица Правова | 06.03.2023 09:31

В такъв случай - щом няма коментар за лактобацилите - по всяка вероятност са в норма - някои колеги не пишат допълнително, когато не откриват промени в нивото им. Добре е, че са назначени и хормонални изследвания - кои хормони Ви назначиха и пуснато ли е и TSH също? Други кръвни изследвания - освен хормони, назначиха ли Ви и кога последно е пускана кръвна картина?
    от Джани | 05.03.2023 17:21

Относно лактобацилите няма коментар към цитонамазката. Микробиологията е без аеробен бактериален растеж и кандида. Чакаме хормонални резултати, но лекарят ми настоява за колпоскопия.
    от Джани | 05.03.2023 17:16

Много благодаря, д-р Правова! По принцип нямах оплаквания, докато гинеколожката ми не каза, че вижда нещо като миома, но при втори консулт лекарят не видя нищо. На 45 години съм и единственото, което ме притеснява са големите съсиреци по време на цикъла, а след толкова прегледи през последните две седмици имам и болки в корема и усилено бяло течение
    от д-р Ралица Правова | 05.03.2023 15:41

На колко години сте, тъй като от описанието не виждам нещо притеснително. Имате ли някакви оплаквания и пишеше ли какво е нивото на лактобацилите?
    от Джани | 04.03.2023 18:01

Здравейте, бихте ли ми разчели цитонамазка: ПОВЪРХНОСТНИ И ИНТЕРМЕДИЕРНИ ПЛОСКИ КЛЕТКИ. ЕНДОЦЕРВИКАЛНИ ЕПИТЕЛИИ. УМЕРЕНО КОЛИЧЕСТВО НЕУТРОФИЛНИ ЛЕВКОЦИТИ. ПАП 2А при липса но пжлов живот от 5 години не е ли проблем?
    от д-р Ралица Правова | 21.02.2023 09:09

Тъй като ХПВ е самоизчистваща се инфекция - възможно е преди време да сте била инфектирана, което е довело до промени на лигавицата и след това вирусът да се е - самоизчистил. В кръвта няма как да останат и антитела, по които да се разбере дали сте прекарали инфекция с вируса, тъй като той се размножава само локално в епителните клетки и не води до формиране на общ имунитет, тъй като не попада в кръвта, за да активира имунните клетки
    от Debosh | 20.02.2023 22:26

Здравейте! Имам резултат от цитонамазка ПАП 3а Биопсия-Цин 2 Микробиологията е чиста, а ХПВ отрицателен за всички високорискови. Не трябва ли да има някаква причина за тези лоши резултати от цитонамазката и биопсията? След като останалите изследвания са добри каква е причината. Малко съм объркана
    от Буба | 28.10.2022 19:35

Здравейте! Благодаря за отговора. Днес вече всичко е наред, нямам зацапване.
    от д-р Ралица Правова | 28.10.2022 16:13

Да, нормално е, получило се е нараняване на тъканта - кръвта продължава ли да е светла или започва покафеняване на зацапването?
    от Буба | 27.10.2022 14:09

Здравейте! Вчера късния следобяд ми взеха цитонамазка. Вечерта имах леко зацапване, но то продължава и днес. Това нормално ли е ? По четчицата за цитонамазката имаше кръв.
    от д-р Ралица Правова | 01.06.2022 17:43

Имахте ли предхождащо възпаление, тъй като понякога групата се вдига при предшестваща или моментна инфекция
    от Simeonova | 01.06.2022 09:32

Здравейте , моля за информация ако има някой запознат. Резултати те от цитонамазка ми излязоха ,но доктора при който ходя е отпуска. Резултата е следния IIC ,CC на фона обичаен епител-наличие на единични клетки с кариомелагия и полиморфизъм .
    от д-р Ралица Правова | 27.05.2022 22:07

Липсата, както и малкото количество на лактобацили (полезната флора на влагалището) води до засилено размножаване на други бактерии, които водят до локално възпаление. Препоръчвам Ви да направите курс с пробиотични овули
    от krasi | 27.05.2022 08:27

Здравейте резултата от цитонамазката ми е следния: ЕКТОЦЕРВИКАЛНИ КЛЕТКИ ПРЕДИМНО ОТ СУПЕРФИЦИАЛЕН ВИД; ЛИПСВАТ ЛАКТОБАЦИЛИ НА ДЬОДЕРЛАЙН; БАКТЕРИИ / КОКОБЛАЦИЛИ 2-3+/; ОГНИЩНО 1-2 МАЛКИ ИВИЧКИ ОТ ЛЕВКОЦИТИ; ДЕТРИТ ЛИПСВАТ ЕНДОЦЕРВИКАЛНИ КЛЕТКИ . КЛЕТЪЧНИ ПРОМЕНИ СВЪРЗАНИ С КОКИ АТРОФИЯ И ДРУГИ ОГНИЩНИ ЛЕВКОЦИТИ. Бихте ли ми разяскили какво означава това? Благодаря!
    от д-р Ралица Правова | 21.05.2022 20:51

Да, със сигурност Ви препоръчвам, за да може ако е налице бактериална инфекция - да се овладее навреме
    от Zort | 21.05.2022 13:41

Благодаря за отговора д-р Правова, да действително непосредствено преди цитонамазката имах известен дискомфорт като лек сърбеж и течение.Най-вероятно трябва да направя микробиология.
    от д-р Ралица Правова | 09.05.2022 19:34

Тъй като няма данни за изразено възпаление - непосредствено седмица или малко повече преди изследването да сте имала някакъв дискомфорт, защото е възможно инфекция да вдигне групата, макар че IIA дори и в случай на някакви промени в клетките - всичко е доброкачествено. Все пак трябва да се направи консулатция с АГ, за да прецени дали да назначи допълнително изследвания
    от Zort | 08.05.2022 00:06

Здравейте, резултата ми от цитонамазка е ГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Порцио: IIAГРУПА ПО ПАПАНИКОЛАУ - Цервикален канал: IIC РИИ:Клетъчни промени в жлезните клетки: Атипични с неопределена сигнификантност - ендоцервикални. Допълнително описание:Р-Сквамозен епител,обилна флора без значим възпалителен отговор.СС-плоски и цилиндричниклетки,кариомегалия,анизонуклеоза,цитолиза.Много съм притеснена какво означава всичко това.Благодаря
    от д-р Ралица Правова | 06.04.2022 17:28

Групата обикновено може да се покачва, когато има данни за възпаление - във Вашия случай не виждам, но в рамките на последните няколко седмици имала ли сте някакъв дискомфорт в областта на влагалището или да Ви е правена микробиология?
    от Vencuni | 06.04.2022 13:22

Здравейте, Цитонамазката ми е група IIIA за пръв път и съм много притеснена. Резултат група PAP за PVCU III Aгрупа Резултат група PAP за CC III A група Интерпретация според BETHESDA Адекватност на цитонамазката по Бетезда Ограничена от кръв,левкоцити,мета пластични клетки Какво означава този резултат? Благодаря!
    от Ahmedova | 23.06.2021 16:45

Здравейте!Резултати от цитонамазка пап 3а .Адекватност на цитонамазка задоволителна,клетъчни промени свързани с бактерии,ПИЛ нискостепенни.Допълнително описание:ендоцервикални железни клетки,койлоцитоподобни клетки
    от Росица Захариева Илиева | 14.04.2021 11:26

Здравейте доктор Цончев,резултат от цитонамазка:cc=цилиндрични и плоски епителни тела,левкоцити,слуз pv= интермедиарни плоски епителни клетки,оскъдно левкоцити.Отрицателен резултат за кандида няма бактериологичен растеж.Има ли нещо притеснително в тези резултати?Бременна съм в първи триместър и в момента съм с грип.
    от Росица Захариева Илиева | 14.04.2021 11:23

Здравейте доктор Цончев,резултат от цитонамазка:cc=цилиндрични и плоски епителни тела,левкоцити,слуз pv= интермедиарни плоски епителни клетки,оскъдно левкоцити.Отрицателен резултат за кандида албиканс.Има ли нещо притеснително в тези резултати.
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.11.2020 12:58

Не виждам нещо притеснително в тия резултати.
    от Delight92 | 22.11.2020 12:40

Здравейте! Кърмя вече 1.5г., нямам цикъл, ето резултатите ми от цитонамазка. Моля за разяснение, притеснителни ли са и какво трябва да се предприеме. Обща категоризация: доброкачествени клетъчни промени Реактивни клетъчни промени свързани с възпаление и регенерация, без лактобацили на Дьодерлайн, обилие от левкоцити, метапластични клетки от трансформационната зона. PAP II

Напиши отговор
99 намерени, страница 1 от общо 2