Изследвания на кръв, урина, скенер... | МОЛЯ ЗА РАЗЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ

Напиши отговор
  • RE: МОЛЯ ЗА РАЗЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ
    от д-р Ралица Правова | 21.09.2023 16:41

Във форума нямаме право да насочваме към конкретна марка, според политиката на сайта - но са без рецепта и могат да се започнат на следващата вечер, след приключване на курса с антибиотик
    от Polya | 20.09.2023 20:59

Които могат да се поставят при бременност .
    от Polya | 20.09.2023 20:58

Тоест , веднага след приключването се започват с пробиотиците. Може ли да препоръчате някакви .. и изискват ли рецепта?
    от д-р Ралица Правова | 20.09.2023 08:39

Това е антибиотично лечение, след което се налага да се направи и курс с пробиотици, особено във Вашия случай, тъй като пише, че липсват, а това предразполага към активиране на болестотворна микрофлора. Но те не се поставят по време на антибиотичното лечение, а след неговото завършване - поне в рамките на седмица или 10 дни
    от Polya | 18.09.2023 23:41

В последствие ми изписа да поставям флажил 500 глобули за 10 дни, това дали е достатъчно ?
    от д-р Ралица Правова | 17.09.2023 18:27

Все пак бих Ви насочила за един профилактичен курс с пробиотични овули в рамките на седмица
    от Polya | 13.09.2023 22:20

Здравейте, моля за разчитане на резултати от микробиология. В 18г.с съм, следящият ме лекар, не видя нищо притеснително в резултата и не предписа нищо .Липсват lactobacilli;Преобладават Грам(-) кокобацили (Gardanella морф.);1-2 Leuco/поле, ''clue cells"Нормална анаеробна флора, Candida spp (-)
    от д-р Ралица Правова | 09.09.2023 20:05

Обилното количество лактобацили също налага редуциране, тъй като водят до лактобацилоза и засилване на симптомите. Пусната ли е и микробиология, за да се изолира причинител и какви са симптомите Ви към момента?
    от Eva922 | 08.09.2023 20:04

Здравейте, Моля за разчитане на резултата. Много ме притесниха тези масови левкоцити, а мога да разговарям с гинеколога си чак в понеделник. Благодаря предварително! Обилно количество лактобацили Обилно количество епителни клетки Масово количество левкоцити
    от амл | 29.08.2023 11:51

Здравейте, д-р Правова. Нямам симптоми контролно цитонамазка на 6ти месец след операция за премахване на тръба в следствие на извънматочна бременност.
    от д-р Ралица Правова | 29.08.2023 09:07

Какви са симптомите Ви? Бих Ви насочила за микробиология, за да се направи посявка, защото от микроскопският препарат не става ясен причинителят, но поне със сигурност са изключени гъбички
    от амл | 28.08.2023 17:00

Здравейте, моля за разчитане на влагалищен секрет. Specimen source: Влагалищен секрет Microscopic result: коки - масово /поле/ ; левкоцити - 10-12 /поле/ ; епителни клетки - единични /поле/ ; спори на кандида - единични /поле/ ; Result of culture: Не се изолира патогенна аеробна флора ; Candida spp. - отр./-/ ;
    от д-р Ралица Правова | 16.08.2023 11:45

Иванова - да, все още няма толкова изразена антибиотична резистентност към левофлоксацин, но е възможно и колежката да даде алтернатива - само за локално поставяне, а не системен прием
    от ДКП | 15.08.2023 11:47

Препоръчайте ми пробиотик вагинален без хормони и без млечна киселина моля. Ако се слага Лактажин и после Вагизан глобили няма ли млечна киселина да е повече
    от Иванова | 14.08.2023 16:29

Здравейте, Според окончателния резултат(секретът съм си го взела сама, като предходния ден не съм поставяла глобули с лактобацили), излиза, че имам масово Клебсиела, както и определен вид Кандида(също масово). За съжаление повечето антибиотици от антибиограмата са за венозна употреба и единственият, който е за орален прием е Ципрофлоксацин. Чакам АГ то да ми изпише рецепта, но по упътване на антибиотика е необходимо не по-малко от 14 дни за хронифицирала инфекция, както е при мен. От лабораторията казаха, че не са тествали левофлоксацин, но и той би бил удачен, като сходен на ципрофлоксацина. Адекватно ли ви звучи това?
    от д-р Ралица Правова | 14.08.2023 13:56

ДКП - на база на дефицит от лактобацили - аз също бих Ви насочила първо да се направи курс с пробиотични овули, дори за 7 до 10 дни, а не както е обикновено от 5 до 7 дни, защото този тип флора нараства - когато липсват лактобацили. Възможно е след това симптомите също да изчезнат. След като преминете курса с пробиотици - след 3 дни може да пуснете отново, особено ако е налице симптоматика
    от д-р Ралица Правова | 14.08.2023 13:53

Иванова - да, наистина е добре, че е повторен резултатът, тъй като е възможно да е бил компрометиран. По отношение на единичните - наистина не налагат лечение
    от ДКП | 11.08.2023 22:08

Здравейте , имам дискомфорт външно и някакво ваг.течение Направих микробиология на влагалищен секрет в болница Щерев на 26.07.2023 -Резултат - патогенни,(аеробни) микроорганизми Не се изолират Кандида отр., Гарднерела отрицателно, Мукоплазма и Уреаплазма отр, Левкоцити голямо количество, Лактобацили няма, Интермедиерна флора Според лекарката трябва да слагам Гинофлор но аз реших да изчакам втората обикновена микробиология. Направих второ микробиология на 08.08.2023 с резултати: Аеробни микроорганизми не се изолират, Кандида отр., Левкоцити -умерено, Лактобацили единични,епителни клетки умерено, Микроскопски данни за анаеробен колпит. Въпросът ми е - тези анаеробни бактерии трябваше ли да се появят при първата разширена микробиология. Сега какво изследване трябва да се прави за да се види какви са аеробните микроорганизми. Питам Ви защото съм възрастна и лекарите не се отнасят грижливо ,аз трябва да настоявам за изследвания. МОЛЯ Ви напишете ми какви изследвания трябва да направя .
    от Иванова | 11.08.2023 17:44

Здравейте, Пуснах контролна микробиология в друга лаборатория, няма растеж, на микроскопския препарат липсват левкоцити, но пак има коки, които са идентифицирани като Klebsiella pneumonae. Чакам антибиограма и да видя дали са масово или не. От първата лаборатория микробиологът ми обясни, че може лекарят да е взел секрет по-нагоре от уретрата и затова да има масово левкоцити, но пък в първия секрет коките били единични и ми казаха, че затова не ги пишат в резултата. На лечение подлежали само патогени, които са масово. Не знам дали е така.
    от д-р Ралица Правова | 09.08.2023 08:29

Може да пуснете микробиология в друга лаборатория - тази на ВМА също е много добра. Защото при наличие на масово левкоцити и единични лактобацили - на първо място се налага да се изолира причинител и да се проведе специфично лечение, според антибиограмата, а след това да се направи и курс с пробиотици. Като след провеждане на антибиотичния курс - препоръките на микробиолози са да се пусне пак микробиология, за да се види дали инфекцията се е изчистила - обикновено 3-4 дни след спиране на антибиотика локално - се взема влагалищен секрет
    от Иванова | 08.08.2023 18:57

Здравейте д-р Правова, Моля за разчитане на микробиология от влагалищен секрет: Микроскопски препарат: единични лактобацили,масово левкоцити, кокобактерии Културелно изследване: - Не се изолират патогенни аеробни бактерии. Няма растеж на Candida spp Не съм наясно защо кокобактериите от микроскопския препарат не се изолират на среда. При предходно лечение неколкократно беше изолирана Klebsiella pneumonae, а в изследване към лаборатория Геника беше установена анаеробната дисбактериоза. Благодаря предварително!
    от д-р Ралица Правова | 06.08.2023 13:53

Имате ли симптоматика, тъй като има данни за увеличено количество на лактобацилите - лактобацилоза, които в нормално количество имат благоприятен ефект върху лигавицата и я предпазват, но при увеличено количество водят до дразнене и се налага редуциране на броя им
    от MDK | 04.08.2023 13:30

Здравейте, бихте ли ми помогнали в разчитане на резултата. Изследван е вагинален секрет : Microscopic result: ДМ: Слабо изразена клетъчно-възпалителна реакция от Sg. Нормално представени епителни клетки. Микроскопски данни за лактобацилоза; Candida /-/ отр Result of culture: Не се изолираха патогенни микроорганизми. Много благодаря !
    от д-р Ралица Правова | 04.08.2023 11:31

Бих Ви посъветвала за една консултация с микробиолог, защото при упорити инфекции - насочват за допълнителни изследвания и конкретни антибиотици, които да се приложат и да елиминират инфекцията, щом и не се е намерила някаква причина от гинеколога - например фистула, комуникацията между право черво и влагалище, която да води до инфектиране
    от ДКП | 03.08.2023 16:22

Забравих да питам - трябва ли да си направя още някакви изследвания,тъй като оплакванията ми са от дълго време. Правена ми е цитонамазка през ноември 2022г. както и ехограф и колпоскопия .
    от ДКП | 03.08.2023 15:29

Зачервяване на външните полови органи предимно при клитора и леко подпухване на големи устни при входа на влагалището При уриниране имам лека болка в областта на устните Лекувана съм продължително време (почти пет месеца )преди от Ешерихия коли, но последния секрет от май,показа че не се е изчистило. Сега виждам че няма Ешерихия коли, но оплаквания ми продължават предимно външно.
    от д-р Ралица Правова | 03.08.2023 13:09

А какви са оплакванията Ви, тъй като наличието на голямо количество левкоцити насочва за инфекция
    от ДКП | 03.08.2023 11:40

В резултата на влагалищен секрет ДНК пише Интермедиерна флора Левкоцити голямо количество Лактобацилус има * Епителни клетки * Кандида отрицателно Патогени микроорганизми отрицателно Мукоплазма,уреаплазма,гарднерела -всичко отрицателно
    от д-р Ралица Правова | 22.07.2023 18:42

Не, няма нищо. Ако имаше показател с отклонения - щяха да го опишат
    от Ивана Димитрова | 21.07.2023 12:07

На изследванията ми пише само НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА ПАТОГЕННИ МИКРООРГАНИЗМИ Има ли нещо притеснително ?
    от д-р Ралица Правова | 19.07.2023 08:12

На първо място важно е да се елиминира инефкциозното огнище, като изследващия предполага, че се касае за трихомони. Все пак трябва да се пусне микробиология, като след проведено лечение - да се направи и последващ курс с пробиотични овули, тъй като липсват и лактобацили и те са протективен фактор за инфекции на влагалищната лигавица
    от Petia | 18.07.2023 10:55

Здравейте! Моля за разчитане на следните резултати: ПОСЯВКА : НЕ СЕ ИЗОЛИРАТ МИКРООРГАНИЗМИ. ПРЕПАРАТ : ЛИПСВАТ ЛАКТОБАЦИЛИ; МНОГО ЛЕВКОЦИТИ С БЕЛЕЗИ НА ЦИТОЛИЗА; МАСОВО АНАЕРОБНИ МИКРООРГАНИЗМИ; СЛ. ПОВЛКЛА; OBS. T. VAGINALIS; ПЕК.
    от д-р Ралица Правова | 16.07.2023 09:04

Ако е от влагалище - антибиотикът трябва да е под формата на вагинални глобули, но ако е от урина - ще се наложи прием на антибиотик поне в рамките на 5 дни, за да се изчистив урината, тъй като 3 дни не във всички случаи са достатъчни. Има и антибиотици с един прием, които се приемат вечер, преди лягане, за да се концентрират в урината през нощта. Но зависи от микробиологията на какво ще е чувствителен причинителят
    от petkan35 | 13.07.2023 16:43

Здравейте, излезе ми enterococcus faecalis умерено количество. Това притеснително ли е и трябва ли да пия антибиотик? Благодаря!
    от д-р Ралица Правова | 13.07.2023 12:22

Че няма вирусни копия на активна инфекция
    от petkan35 | 12.07.2023 13:55

Показания резултат означава ли, че съм носител на заразите ? И мога ли да заразя друг при полов контакт? За хепатит Б - какво значи не е открит антигена?
    от petkan35 | 12.07.2023 09:56

Не е изследван.
    от д-р Ралица Правова | 12.07.2023 09:44

За трите причинителя - не е налице инфекция. По отношение на хепатит В - няма данни за откриване на антигена, изследван ли е и Hbc total?
    от petkan35 | 11.07.2023 14:01

Здравейте, моля за разчитане на следните резултати: Име на теста(изследване) Сифилис - CMIA Резултат 0.05 Референтна стойност < 0.9 (-)negative; 0.9-1.1 граничен резултат; >1.1 (+) positive Име на теста(изследване) Хламидия трахоматис IgG/Chlamydia trachomatis IgG Резултат 0.08 (-)negative Референтна стойност 1.1 (+) positive Име на теста(изследване) Хламидия трахоматис IgM/Chlamydia trachomatis IgM Резултат 0.11 (-)negative Референтна стойност 1.1 (+) positive Име на теста(изследване) HBsAg Резултат 0.49 Референтна стойност
    от д-р Ралица Правова | 15.05.2023 20:20

Не виждам нещо притеснително
    от Vessi | 15.05.2023 10:07

Здравейте, моля да ми разчетете резултата. Преобладават lactobacilli 10-12 Leuco/поле, включени в слузни повлекла; плоски епителни клетки. Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp(-) отр. Благодаря
    от д-р Ралица Правова | 07.03.2023 07:49

При напреднала бременност също е възможно да бъдат малко по-високи нивата, но предполагам не сте - тъй като не сте написала като допълнителна информация
    от д-р Ралица Правова | 07.03.2023 07:48

Има повишено количество на левкоцити - имате ли някакви симптоми, защото в случай че от микробиологията не се изолира нищо - както е при Вас, се търсят варианти за изследване на по-рядко срещаща се флора, която обикновено не се изолира при микробиология - хламидия, микоплазма, уреаплазма, например
    от Aleksandra Stoimenova | 06.03.2023 12:22

изследван материал: влагалишен секрет микроскопско изследване: Преобладават lactobacilli .20-25 Leuco /поле плоски епителни клетки Микроорганизьм: Нормална аеробна бактериална олора:candida -) оть.
    от Ralitsa | 05.03.2023 13:41

Бях със симптоми на цистит, бях и при уролог, и от месец вече нямам никакви симптоми. Обаче на моменти усещам лек дискомфорт, не парене или болка. Разчетох се из интернет и прочетох, че може би е защото пих Монурал, а то е вид антибиотик, без пробиотик. Може да се е променило pH на урината. Започнах да пия Имунобор Биотик поради тази причина и от тогава почти не усещам този дискомфорт. Но заради него отидох и на гинеколог. :)
    от д-р Ралица Правова | 03.03.2023 18:54

Всичко е наред, няма нещо, което да налага допълнителни изследвания. Имате ли някакви оплаквания или е направена профилактично?
  • МОЛЯ ЗА РАЗЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЛАГАЛИЩЕН СЕКРЕТ
    от Ralitsa | 02.03.2023 20:25

Здравейте, бихте ли ми разчели резултатите. Преобладарат lactobacilli; 4-5 Leuco/поле;Плоски епителни клетки Резултат: Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp. - (-) отр.
    от Ирена | 02.03.2023 10:33

Здравейте, благодаря за бързия отговор, нямам дразнене, парене или болка, но имах леко течение, когато ми взимаха секрет. Лекарката, която ми взе секрет каза, че течението е жълто. В момента нямам течение. Когато ми взимаха секрет ме болеше гърлото и мисля, че бях леко болна (само гърло). Днес бях на гинеколог и доктор Каменов ми каза, че не иска да ми предписва нищо докато съм бременна, но на мен ще ми бъде полезно второ компетентно мнение. :) Благодаря и хубав ден!
    от д-р Ралица Правова | 02.03.2023 08:49

Чудесно е, че няма бактериален растеж и гъбички, но по отношение на лактобацилите - е добре да се направи профилактика с пробиотични овули, защото лактобацилите в достатъчно количество Ви защитават от последващи възможности за инфекция. Имате ли някакви оплаквания или е пусната профилактично?
    от Ирена | 01.03.2023 09:50

Здравейте, бихте ли разчели резултатите по-долу от влагалищен секрет, бременна съм в началото 5-та гестационна седмица: Vaginal secretion study Microscopic result: Редуцирано количество лактобацили , 5-10 левкоцити на поле. Result of culture: Няма бактериален растеж. Candida ( - ) отр.

Напиши отговор
80 намерени, страница 1 от общо 2