Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на изследвания на кръв и урина

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от kimi | 11.12.2018 20:09

    Днес повторих изследването и резултатите бяха: Глюкоза - 5,4, Урея - 3,80; Креатинин - 98; Триглицериди - 1,85; Общ холестерол - 6,48
  • RE: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от kimi | 07.12.2018 00:44

    Д-р Цончев, моля за мнение!
  • RE: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от kimi | 30.11.2018 13:10

    Да допълня, че става дума за за мъж на 42 години с тегло 90 кг. С добро телосложение и спортуващ колездене, плуване през св. време. Седмица преди изследванията не съм спортувал.
  • RE: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от kimi | 30.11.2018 12:55

    При колоноскопия, която мина идеално от епикризата ме притиснаха три резултата. 1. Глюкоза 5.96; 2. Креатинин 118; 3. Белтък в урината - opal. В деня преди взимането на кръвта и урината правих разтоварващ ден с цел по лесното прочистване. В този ден консумирах само едно кафе, 500 грама кисело мляко 3.6 % и един бульон Маги с топла вода. Пих и вода колкото мо се е пило но не знам колко. Разбира се бях доста притеснен в седмицата преди това предвид изследването и най-вече от резултатите. Според Вас Д-р Цончев има ли от какво да се притеснявам? Креатинина при предишни изследвания се е движил в границите от 94 до 103, а сега е 118. До колкото знам над 110 вече е проблем? Ще се радвам да коментирате ссподеленото от мен. Уреята е в норма 4.25.
  • RE: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от Севи | 29.11.2018 14:41

    Здравейте! Това са моите резултати от изследване на кръв и урина. Бих искала да знам всичко наред ли е? Благодаря, хубав ден! 6- 8 левкоцити, 2-3 еритроцити, бактерии, и има малко албумин. Urea 2,8; Creatinin 61; Uric acid145 ; ASAT 25 ; ALAT 14; gLUKOSE 6.09; HGB 143; MCH 29.8; MCV91.9; WBC 8.1; lymf 30.3; Lymf% 30.3 Пускам ги всяка година по препоръка на доктор /кисти в бъбреците/. Благодаря и чакам отговор.
  • Re: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от д-р Цончев | 15.12.2009 23:17

    Означава това, което пише - че има белтък и албумин в урината. Причините за това могат да са различни - от бъбречно или възпалително естество. В случая тази находка следва да се преценява въз основа на оплакванията и данните от клиничния преглед. Обикновено лекаря пуска тези изследвания с определена умисъл, така, че в случая този резултат следва да се коментира от него. Ако има и други данни за възпалителен процес - се лекува възпалението, ако има данни за бъбречно нарушение - се взимат съответните мерки.
  • Re: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от aniiiiiiii | 15.12.2009 11:00

    здравейте имам една молбичка /огромна/ в изследванията ми на урина пише че имам "белтък - положителен "глюкоза - отрицетелен Alb (+) всичко друго е в норма какво означава това ? моля ви за отговор ? благодаря предарително
  • Re: Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от д-р Цончев | 06.11.2009 21:58

    Всичко е наред.
  • Разчитане на изследвания на кръв и урина
    от sofia_8778 | 24.10.2009 10:09

    Здравейте, правих си контролен преглед, бихте ли ми казали дали изследванията са ми в нормата? на 22 години съм, Ж Холестерол / L /--> 3 mmol/l --> референтни стойности 3.5 - 6.20 Триглицериди --> 0,43 mmol/l --> референтни стойности 0.40 - 1,8 CУЕ/ЕRС --> 5 mm/h --> референтни стойности до 50г -12; над 50 - 18; деца: до 18 HDL - холестерол / H /--> 1,98 mmol/l --> референтни стойности Ж 1,17 - 2.07 ППК 22 показателя / Full Blood Count HGB --> 128 g/L --> референтни стойности жени 120-160 BRC --> 3,97 T/L --> референтни стойности жени 3,5 - 5,4 HCT / L/ --> 33 L/L --> жени 37,0 - 47,0 WBC --> 5,5 G/L --> референтни стойности 3,5 - 10,5 PLT --> 313 G/L --> референтни стойности 130 -440 MCHC --> 387 g/l --> референтни стойности 280 - 360 MPV --> 8,5 fL --> референтни стойности 7.5-11.5 Глюкоза --> 4,7 mmol/l --> референтни стойности 3.3 - 6.2

Напиши отговор