Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на хормонални изследвания

Напиши отговор
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 24.06.2016 19:36

    Ендокринолог ри изписа глюкофаж?
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Milena Mirkovic | 21.06.2016 18:01

    Здравейте, на 20 години съм, с поликистозни яйчници, болки и доста продължителен месечен цикъл. Правиха ми изследване ОГТТ и инсулин, ето и резултатите: ОГТТ (75гр) начална - 5,2mmol/L /реф. стойности 3.5-6.1/ на 120мин - 4.3 mmol/L /реф. стойности 3.5-7.8/ Инсулин - 14.27 mUI/mL /реф. стойности 2.6-24.9/ 120 мин - 65.35 mUI/mL /реф. стойности 2.6-24.9/ TSH, TAT и MAT са в норма, както и тестостерон, дхеа-с и други /от предишни изследвания/. Казаха ми, че началната стойност на инсулина е притеснителна и ми изписаха глюкофаж, с уговорката да отида пак след 3 месеца. Интересува ме и второ мнение. Благодаря предварително.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Tatqna Grozeva | 30.03.2016 12:02

    Благодаря!
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 27.03.2016 20:38

    Добре е според мен.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Tatqna Grozeva | 24.03.2016 16:24

    Здравейте и аз да попитам и за мойте резултати,направени на 6 ден от цикъла: Естрадиол (Estradiol) 176.50 pmol/l М:28-156;Ж:от1-10г.22-99.1,фол 46-607 овул.315-182 Благодаря предварително!
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 22.03.2012 10:31

    Ще трябва да се говори с ендокринолог за да се изясни какво трябва да се прави с оглед желаната бременност. На този фон на мен ми е трудно да дам някакво мнение. Рискувам да ви заблудя...
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Mira Demireva | 21.03.2012 20:03

    Повода за изследването е нерегулярен цикъл,кървене извън цикъла,оттам и проследяване дали има овулация(заради желание за бременност).Но трябва да добавя и ,че аз имам лупус и съм на терапия с кортикостероиди от доста години. Имам и резултат на още 2 вида хормони,които изследвах : DHEA-S : 0,13 (1,08 - 7,07) АНДРОСТЕНДИОН : 0,10 (0,75 - 3,01)
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 21.03.2012 10:22

    Естрадиола е леко занижен. Какъв е повода за изследването?
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Mira Demireva | 20.03.2012 18:20

    Здравейте!Аз също имам нужда от помощ за разчитане на моите резултати от пуснати хормонални изследвания на 5ти ден от цикъла на следните хормони : Тестостерон < 0.24 nmol/L референтна стойност ( 0.32-2.6 ) Естрадиол 114.78 5- ти ден pmol/L фол.фаза 149.3-808.8, овул.пик 767-1558.2, лут.фаза 186-888.5, менопауза <282.5 FSH 10.17 5- ти ден IU/L фол.фаза 4.5-11, овул. пик 3.6-20.6, лут.фаза 1.5-10.8, менопауза 36.6-168.8 LH 7.42 5- ти ден IU/L фол.фаза 1.7-13.3,овул. пик 4.1-68.7, лут.фаза 0.5-19.8, менопауза 14.4-62.2 Благодаря предварително!
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 02.11.2011 23:12

    Доколкото ми е известно няма какво да ви се даде еднократно та да има такъв продължителен ефект
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от | 02.11.2011 12:34

    д-р Цончев. Притеснявам се че тези проблеми които се появиха е след употреба на нещо. Пила съм нещо без да знам. Имах съмнителен приятел с който бях 4 месеца. След това разбрах че не е бил случаен но не предполагах че ходийки при него на кафе той ми е слагал нещо. Декември мисиц получих писмо, аз нещо знам пиши ми ако искаш да разбереш. Помислих че е спам и не отговорих. Имаше и други намеци. Какво се случи го разбрах след като дойде лятото и видях че навсякъде имам окосмяване, кожата ми е станала на точки, а по гърдите червени червейчета. Миналото лято имах прекрасна кожа. четох че се появява след употреба на лекарства и андрогени. Да предположим че съм пила андрогени или нещо което е довело до това състояние. След като спра да ги взимам и се лекувам със Сиофор ще продължа ли да се окосмявам. Четох и за вериализация-жена се превръща в мъж. четох че тези андрогени толкова опасни че даже доктори не смеят да ги препоръчват. И след спирането им продължават да нанасят вреда. Аз имам 20 кг. повече от миналата година, като започнах да напълнявам след като се запознах с въпросният мъж. към края на връзката ни която продължи 4 месеца аз качих 13 кг. Имах и болки в ставите през ноща и изпотяване от време на време. Много съм притеснена, много се надявам да ми отговорите. Благодаря Ви предварително.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 29.10.2011 21:05

    Нека да минат поне 3 месеца преди да правите ново изследване на хормона.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от | 24.10.2011 17:52

    Здравейте. Направих си изследвания на хормони и серумен инсулин. Всички са в норма освен: 4 андостендион 9.641 Ж: 1.99-9.18 Серумен инсулин 37.45 2.6-25 на гладно Изследвания са назначени от ендокринолог във връзка с повишено окосмяване. Изписаха ми Сиофор. Сега поисках да ми дадат направление пак за ендокринолог но ми беше отказано защото не са минали 3 месеца. Притеснявам се че това окосмяване ще продължи. За 4 андостендиона казаха че не е много повишен. но аз се притеснявам. След колко време трябва да повторя изследванията и не трябва ли според вас да пия нещо и за андростендиона. Чак другият месец мога да отида при ендокринолога. Предполагам че диагноза ми е хиперинсулемия. във интернет обаче намерих симптоми и на хирзутизъм. Бях при гинеколог нямам поликистозни яйичниците. Д-р каза че имам хирзутизъм. Назначи Сиофор гинеколог. Незнам как да поставя въпроса. Дали приемането на Сиофор е достатъчно. След колко време да повторя изследвания. дали лечението със Сиофор е достатъчно при хирзутизъм. Много съм притеснена, моля за помощ.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 02.07.2011 19:05

    Под нормата е. Трябва да се уточни от ендокринолог.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Венцислава | 29.06.2011 20:36

    Здравейте. Аз съм на 31години. Ходих на профилактичен преглед за гуша (фамилна обремененост, а и в пубертета ми казаха, че ми е увеличена) . От време на време ходя да се преглеждам. Прегледа с ехограф установи леко увеличение на жлезата, без други изменения. Лабораторни изследвания: Хормонален анализ - TSH e 0.266 Въпроса ми е, има ли нужда да се притеснявам?! Благодаря Ви предварително.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 27.06.2011 15:39

    Нормално е.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от stillness | 27.06.2011 14:50

    здравейте! аз съм на 25 години и моите изследвания бяха направени около 7-мия ден след менструацията ми. бихте ли ги разчели и ми казали дали всичко е нормално???благодаря много! а ето и резултатите: FSH 4.92 mU/ml референтни стойности:фол.фаза:3,5-12,5;овул.фаза:4,7-21.5;лут.фаза1,7-7,7. LH 6,17 mIU/ml референтни стойности:фол.фаза:2,4-12,6;овул.фаза:14,0-95,6;лут.фаза1,0-11,4. естрадиол 47,04 pg/ml референтни стойности:фол.фаза:12,5-166,0;овул.фаза:85,8-498;лут.фаза43,8-211.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 03.06.2010 06:37

    В норма са.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от krems_31 | 02.06.2010 19:51

    Ще Ви бъда благодарна ако имате малко време да разчетете моите хормонални изследвания. На 35 години съм. На 15-ят ден от първият на месечният ми цикъл са: LH - 14.08 mIU/ml Testosteron - 0.468 ng/ml Стойности LH: - фоликуларна фаза - 1,9 - 12,5 - овулационен пик - 8,7 - 76,3 - лутеална фаза - 0,5 - 16,9 Стойности Тестостерон: 0,06 - 0,82 На 25- ят ден от първият на месечният ми цикъл Progesteron - 26.52 nmol/l Стойности Progesteron: - фоликуларна фаза -0,48 - 4,45 - лутеална фаза - 5,3 - 86
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 12.03.2010 20:41

    В норма е.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от danny123 | 12.03.2010 20:32

    референтни стойности ж. фол.ф.-0.10-0.54 ,ов.ф. -0.12-6.22 ,лут.ф. 1.5-20.0,менопауза -0.1-0.41
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 12.03.2010 20:09

    Дайте референциите на лабораторията, където сте го правили.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от danny123 | 12.03.2010 15:09

    Моля,да ми разтълкувате следните резултати: На 42 години съм.Прогестерон -9,83ng/ml.Изследването е направено на 19 ден от началото на цикъла.Предварително благодаря.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 04.10.2009 11:40

    Единствено тестостерона е на горна граница, но вероятно няма отношение към проблема. Най-малкото такава гранична стойност по-скоро следва да се приеме като по-скоро "норма". Самите изследвания няма да ви помогнат да забременеете. Подобен проблем следва да се обследва и при жената и при мъжа. Има съответни центрове, които са специализирани в тази насока.
  • Разчитане на хормонални изследвания
    от paloma_78 | 25.09.2009 17:26

    Здравейте, бих искала за помощ относно моите хормонални изследвания. Според лекаря ми са в норма, но те не ми помагат да забременея изобщо. Според има някакво нарушение което ми пречи да забременея. А ето и резултатите ми: LH - 5.59 mlU/ml FSH - 7.54 mlU/ml ESTRADIOL - 98 pmol/L TESTOSTERON- 2.42 mnol/L PROLACTIN- 492.98 mIU/L Моля за помощ, ако наистина има някакво нарушение, моля да ми кажете по какъв начин могат да се нормализират резултатите . Благодаря предварително

Напиши отговор
75 намерени, страница 2 от общо 2