Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на хормонални изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 16.01.2020 19:23

    За мен всичко е в норма, но не съм ендокринолог.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от moonwind | 12.01.2020 15:55

    Здравейте, Може ли коментар на изследванията ми? На почти 36 години съм, направени са на 4 ден от МЦ. Благодаря. Prolactin 387.4 mlU/l 90.0 - 523.0 LH¹ 5.51 IU/l виж забележка FSH² 13.81 IU/l виж забележка Estradiol³ 346.530 pmol/l виж забележката Testosteron 0.60 nmol/l 0.18 - 1.90 1. Референтни граници на Лутеинизиращ хормон ( LH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L: фоликулна 2.40 - 12.6 ; овулаторна 14.0 - 96.0 ; лутеална 1.0-11.4 ; Референтни граници за жени в менопауза 7.70 - 59.0 IU/L ; 2. Референтни граници на Фуликулстимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L: фоликулна 3.50 - 12.5; овулаторна 4.70 - 21.5 ; лутеална 1.70 - 7.70 ; Референтни граници за жени в менопауза 25.8 - 134.8 IU/L ; 3. Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази: pmol/L : фоликулна 45 - 854 pmol/L овулаторна 151 - 1461 pmol/L лутеална 82 - 1251 pmol/L
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 17.12.2019 22:37

    В норма е
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от lifestyle | 17.12.2019 18:25

    Здравейте, имам нужда от помощ при разчитането на хормона прогестерон. Изследването е направено в 22ят ден от месечният цикъл, искам да попитам дали са в норма? Progesteronе 8,54nmol/L Предполагам се намирам в лутеална фаза.Благодаря предварително,наистина съм притеснена дали всичко е наред!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 23.10.2019 20:28

    Всичко е в норма
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от dima | 23.10.2019 17:19

    Здравейте, може ли да коментирате и моите изследвания: LH 7.9 с референтни стойности за фоликуларна фаза 1.9-11.6 ; Fsh 4.5 с референтни стойности за фоликуларна фаза 2.0-7.1; Естрадиол 239.4 с референтни стойности за фоликуларна фаза 73.4-506.5; TSH 2.7 с референтни стойности 0.35-5.1
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 08.09.2019 21:12

    Къде ги?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Маринова | 04.09.2019 19:16

    Здравейте, може ли за преглед и моите изследвания: прогестерон на 30-я ден от цикъла: жени: фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Маринова | 04.09.2019 19:15

    Здравейте, може ли за преглед и моите изследвания: прогестерон на 30-я ден от цикъла: жени: фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Димитрова | 04.09.2019 17:39

    Здравейте! Правих си изследване и на амдростендион-резултат 4,1ng/ml при реф.граници 0,30-3,50. Повод за притеснение ли е този резултат?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 03.09.2019 20:31

    В норма са
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Димитрова | 03.09.2019 20:05

    Здравейте! Може ли да ми кажете мнение за изследвания направени в 3 ден от цикъла: LH -9,91IU/l реф.граници: фоликулна 2,40-12,6; овулаторна14,0-96,0;лутеална1,0-11,4 FSH-7,98IU/l реф.граници: Фоликулна 3,5-12,5;овулаторна 4,7-21,5 ; лутеална 1,7-7,70 Изследвания през месеца: Testosteron-1,81nmol/l реф.граници 0,18-1,90 Prolactin 448,2mIU/l реф.граници 90.0-523.0 FT4-18,86 pmol/l реф.граници 9,15-23,86 FSH - 1,830mU/l реф.граници 0,350-5,000
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Melsi510 | 09.07.2019 22:37

    Здравейте, моля за разчитане на резултати на базални хормони. На 20 години съм. Направени са на 5 ти ден от МЦ: LH - 5,4 U/l. FSH-11 U/l. HOMA index - 1.20 %. Глюкоза 3,2 mmol/l. Инсулин - 8,4 uIU/ml
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от vranche | 09.07.2019 14:03

    Здравейте, на 42 години съм, 4-ти ден от МЦ. Моля, за разчитане на резултати LH - 32.02 U/l, Eстрадиол 2 - 434.1 pmol/l, Пролактин -528,90 м/u/ml. Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 29.06.2019 19:41

    Норма е за тази част на цикъла Link
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от sisi | 28.06.2019 13:46

    На 21 ден си изследвах прогестерон - беше 24,5 реф.стойности 1,2 - 15,9. Дали има нещо притеснително? Благодаря
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 21.04.2019 21:14

    Изглеждат ми в норма, но не съм ендокринолог...
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Ели | 18.04.2019 23:31

    Здравейте, моля за разчитане на хормонални изследвания правени по повод съмнения за ранна менопауза. На 37 години съм. Изследвания правени на 4 ден от МЦ. Стойности: TSH 0.74(0.27-4.20) LH 6.66 ( фол. 1.9-12.6;овул.8.7-95.6; мен.15.9-54) FSH 5.36( фол.2.5-12.5; овул. 3.4-33.4мен.23-134.8)Testestorone0.64(0.29-1.67)Estradiol332.4(фол. 46-607;овул315-1828;мен.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 09.04.2019 21:51

    Не съм специалист рентгенолог или неврохирург, но гледам КАТ на глава ввсеки ден
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от hardboy | 06.04.2019 22:03

    Д-р Цончев,разчитате ли КТ на глава?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 04.04.2019 21:20

    Ива - в норма са ххормоните
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 04.04.2019 21:19

    Ники, според мен няма проблем с тия стойности но все пак е добре да ги коментира и ендокринолог, аз не съм такъв.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от iva petrova | 02.04.2019 21:22

    Здравейте, моля за разчитане. Лаб. N: 4195 - 2.4.2019 г. 10:52:10 Изследване Резултат Единици ДГ ГГ Пато Хормони FT4 0,982 ng/dl 0.93 1.7 TSH 2.660 mU/l 0.27 4.20
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Ники | 02.04.2019 16:36

    Здравейте, ща ви бъда благодарна за разчитане на тези изследвания. На 18г., женски пол : LH - 2,8 /реф 2-10/ FSH- 4,2 /реф. 1-10/ АКТХ - 16,3 /2,2-12,2/ 17 алфа хидрокси прогестерон - 6,9 /0,45-3,3/ DHEA - S 8,41 /1,77-9,99/ Estradiol - 36,40 /46-607/ Progesteron - 28,95 / 5,82-75,9/ Testosteron - 0,66 /0,22-2,90/ Вижда се, че естрадиола е нисък, но има ли връзка с другите показатели и каква? Правени са по повод съмнение за вродена надбъбречни хиперплазия, като скенер отчете аденом на НЖ, а ЯМР - б.о При високи нива на прекурсор, какво може да е причина за ниски нива на естрадиол ?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 21.03.2019 21:48

    Според мен са ОК
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Катерина Стефанова | 16.03.2019 12:57

    на 3-тия ден
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 16.03.2019 03:26

    На кой ден от менстр. цикъл е правено?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Катерина Стефанова | 15.03.2019 15:52

    може ли да ми разчетете и моите изследвания LH 7,9 mlu|ml ж.фол. 2,4-26,0: циклов пик. 14,0-95,6: лут.ф 1.0-11,4 : менопауза 7,7-58,5 : м.2,4-12,6 FSH 10,2 mLU|ml жени фол.ф 3,0-20,0: циклов пик 4,0-21,0: лут.ф. 1,0-7,0: менопауза 25-134: мъже 4,5-12,4
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 15.03.2019 07:40

    Естрадиолът е малко нисък, другите са в норма.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Iv87 | 13.03.2019 14:34

    Здравейте, моля за разчитане на резултати на базални хормони. Направени са на 4 ти ден от МЦ: LH 5.19 mIU/ml - при реф.стойности: фол.фаза 1.1-12, овул.фаза 17-80, лут.фаза до 15, менопауза 11-42 FSH 6.23 mIU/ml - фол.фаза 3.5-12.5, овул.фаза 4.7-22, лут.фаза 1.7-7.7, менопауза 25.8-134.8 Estradiol 42.21 pmol/l - фол.фаза 46.0-607.0, овул.фаза 315-1828, лут.фаза 161-774, менопауза 18.4-201 Prolactin 426.8 IU/ml - 102-496 На 30 години съм, с нередовен МЦ.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 10.12.2018 20:23

    qanica - ако сте в лутеинова фаза на цикъла това е в норма. Не ви ли казаха на кой ден от цикъла да пуснете хормона?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 10.12.2018 20:21

    Гергана - според мен тази стойност е по-скоро горногранична, но несъм специалист в тая тема и е добре ендокринолога ви да коментира резултата
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания ПРОГЕСТЕРОН
    от qanica | 10.12.2018 10:23

    Здравейте, имам нужда от съдействие ,днес си правих изследване на прогестерона, незнам дали да посетя гениколог при тези стойности, а те са : Прогестерон 55.16 nmol/l Прогестерон - Фоликуларна фаза - 0.6 4.7 Прогестерон - Овулаторна фаза - 2.4 9.4 Прогестерон - Лутенизираща фаза - 5.3 86.0 Прогестерон - Мено пауза - 0.3 2.5
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Gergana | 15.01.2018 22:02

    Здравейте,на 25 години съм не съм раждала,бях с ПКЯ но от три месеца всичко е наред.Днес обаче си пуснах и тестостерон резултата е 2.28.Искам да попим нормално ли е и мога ли да го сваля?За нормални стойности е зададен 0.29-1.67.Благодаря предварително.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 07.09.2017 22:14

    Според мен ендокринолога трябва да прецени пролактина и ако е нужно да се направят допълнителни изследвания.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Sherry | 25.08.2017 17:13

    Здравейте , преди около месец открих че имам високи нива на ТСХ 12,47 FT3 4.50; FT4 12.27, anti-tg 898.10 , anti tpo 173.00 Консултирах се с ендокринолог и почнах да пия еутирокс 25 мг и селен 100мг сега след 40 дена прием Тсх е 5,50 антителата са още по високи а пролактина се оказа 1374,0.Та въпроса ми е дали ТСХ и Пролактина имат връзка или трябва да се търси пак причната за високия пролактин.Благодаря!! :*
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 12.07.2017 20:05

    По-скоро не, но за мен това не е сигнификантно увеличение на хормона. Какво ви накара да пуснете това изследване?
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Цветина Станчева | 10.07.2017 19:30

    Здравейте някой да ми помогне. Пролактина ми е 34 ng/ml при горна граница 26 Трябва ли да се притеснявам Благодаря ви ! Между другото предният ден ми правиха цветна снимка с упоика и бях мн притеснена ,може ли да е завишен заради това.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Emi | 02.03.2017 09:47

    Може ли да ми разчетете изследванията ми, направени 31 ден след цикъла Естрадиол 359.5 pg/ml Тестостерон 2.52 nmol/l Прогестерон 19.190 ng/ml Хуснах ги тъй като имам зацапване бледо- розово 4-5 дена преди МЦ.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 26.02.2017 21:12

    Добре е да направите една консултация с ендокринолог, мога да препоръчам добър специалист в София. Евентуално и скенер на хипофиза.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Nansi | 22.02.2017 11:40

    Прмени в цикъла ,поведение и желание за бебе
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 21.02.2017 21:00

    Пролактинът е малко завишен, какъв е повода да пуснете тия изследвания?
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Nansi | 20.02.2017 15:10

    Здравейте моля малко за помощ,изследванията са правени на петия ден от цикъла. Ето резултатите: Tsh -1.9uIU/ml 0.27-4.2 ECLIA LH-16.5 U/l 2,4-12,6 ECLIA FSH 8.8 U/l 3,5-12,5 ECLIA Prolaktin 950mIU/l 127-637 ECLIA Estradiol 24 pmol/l 46-607 ECLIA
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 21.12.2016 21:06

    Това трябва да се прецени от ендокринолог. Какъв е пповода да се пусне изследването?
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от niki | 15.12.2016 13:50

    Здравейте може ли да ми кажетекакво означават стойностите най-вече на естрадиол и нормални ли са? Тестостерон 0,29ng/ml ж(0,06-0,476) м(2,5-8,36) Естрадиол 293pg/ml. ж(фолик.:14-160 ; лутеална:38-160 ;менупауза: 5-54) м(16-47)
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 29.11.2016 00:53

    Според мен - не
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Стефани | 23.11.2016 14:31

    страдам от много тежко ПМС, дали е възможно да се дължи на някои от тези хормони
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 23.11.2016 14:12

    Според мен няма нещо притеснително.
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от Стефани | 23.11.2016 14:10

    Здравейте докторе, моля да погледнете и моите резултати, притеснява ме завишения естрадиол и занижения тестистерон, дали е проблем? Благодаря Ви предварително. изследванията са правени на 4 ден от началото на цикъла LH 6.5 U/l 2,4 - 12,6 ECLIA FSH 8.5 U/l 3,5 - 12,5 ECLIA Пролактин 381 mIU/l 102 - 496 ECLIA Естрадиол 128.8 pmol/l 22 - 99,1 ECLIA Прогестерон 0.66 nmol/l 0,60 - 4,70 ECLIA Тестостерон 0.28 nmol/l 0,29 - 1,67 ECLIA DHEA-S 3.3 umol/l 1,6 - 9,1 ECLIA
  • Re: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Цончев | 03.11.2016 19:54

    Според мен няма нещо притеснително.

Напиши отговор
91 намерени, страница 1 от общо 2