Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на хормонални изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от georgiem | 23.06.2021 13:58

    Здравейте! Може ли някой да разчете и моите изследвания? Притеснява ме нивото на FSH. Жена на 30г. Изследванията са правени на 4 ден от МЦ. Прогестерон ще изследвам по-късно. LH 4.25 mIU/ml - Референтни граници на Лутеинизиращ хормон ( LH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в mIU/ml: фоликул на 2.0 - 12.6; овулаторна 14-96; лутеална 1.0-11.4; Prolactin 19.34 ng/ml (3.00-23.50); FSH 1.75 mIU/ml Референтни граници на Фоликулостимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в mIU/ml: фоликулна 3.5-12.5; овулаторна 4.7-21.5; лутеална 1.7-7.7 ; Estradiol 36 pg/ml Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази в pg/ml: фоликулна 12.4-195; овулаторна 41-398; лутеална 29.8-300; Testosteron 0,39 ng/ml (0.06-0.48). Благодаря!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Iliana | 17.06.2021 00:43

    Здравейте, Бихте ли коментирали моите резултати. Направени са на 3ти ден от МЦ. LH 1.80mIU/ml жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07. FSH 4.61mIU/ml жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95 .Пролактин 6.04 ng/ml Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4. Естрадиол - 29 pg/ml жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44. TSH 1.388 uIU/ml 0.350 - 4.940 .Тестостерон 0.40ng/ml - 0.14-0.53.Благодаря предварително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от д-р Димитров | 11.06.2021 20:21

    Не виждам нищо притеснително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Ани | 11.06.2021 19:58

    Здравейте, моля за разчитане на тези резултати: Progesterone- 0.096 (фол. 0.06-0.89, Ов. 0.12-12.0, лут. 1.83-24 Testosterone - 0,40 (жени 0.06-0.82) DHEA-S -5.95 ( 4.02-11.0) Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Дияна Петрова | 21.05.2021 15:05

    Здравейте, може ли да ми разчете те теьзи изследвания? Резултат Единици Референтна стойност Метод Прогестерон < 0.1 ng/ml жени: фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Дияна Петрова | 21.05.2021 14:41

    Здравейте, може ли да ми разчете тези изследвания. Резултат: Прогестерон < 0.1 ng/ml Референтни стойности: жени: фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Mariq | 21.01.2021 15:34

    Здравейте, може ли да ги разчете, предварително Ви благодаря TSH ( Тиреотропен Хормон )1.830mIU/l0.300 - 4.200 Prolactin ( Пролактин )235.00mIU/l125.00 - 635.00 LH ( Лутеинизиращ Хормон )¹8.83 IU/l Виж забележка под черта FSH ( Фоликул Стим. Хормон )²9.05 IU/l Виж забележка под черта Estradiol (Естрадиол)³56.00pmol/l Виж забележка под черта Testosterone ( Тестостерон ) 0.62 nmol/l0.22 - 2.90 Progesterone ( Прогестерон )⁴
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.12.2020 20:55

    Там май отговорих... ако не съм, пишете пак.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Петето | 24.12.2020 00:59

    Изпратила съм ги на мейла Ви!Много благодаря за отзивчивоста!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.12.2020 19:36

    dr.tsonchev@gmail.com,
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Петето | 21.12.2020 19:29

    Бихте ли ми дали emeil да ви ги пратя там
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.12.2020 04:01

    Снимайте изследването и го качете някъде по сайтовете за снимки и ми дайте тук линка за да го видя в оригинал.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Петето | 17.12.2020 19:46

    Здравейте!Бих желала да ми кажете дали изследванията са ми добри!Правим опити за бебе и понеже няколко месеца не се получава си пуснах изследвания но съм на лекар чак януари! Естрадиол 35pg/ml LH 3.55 mlU/ml FSH 10.01 mlU/ml Пролактин 17.08ng/ml На 31 години съм!Изследванията со пускани в 4 тия ден от началото на цикъла!Благодаря!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.09.2020 18:12

    Филипе - според мен хормоните са в граници и причината за спермалните нарушения трябва да се търсят другаде. Но тъй като аз лично не съм специалист по въпроса е най-добре да потърсите съвет в кабинет по репродуктивно здраве.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 25.09.2020 18:05

    Тони - според мен, без да съм ендокринолог, няма повод за принеснение. Най-вече поради това, че точната преценка на фазата от МЦ е трудна, т.е. може да си мислим че фазата е една, а да клони към следващата... и от там да идва стойността на хормона. Естествено ендокринологът ще каже най-добре за какво става въпрос.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Kos Yo | 24.09.2020 14:02

    Привет. Казвам се Филип и съм на 33 години. Преди дни ми откриха азооспермия. Пуснаха ми хормони с резултати: TSH (Тиреотропен хормон) 0.755 при реф стойности 0.300 - 4.200 Prolactin (Пролактин) 241.00 при реф 85.00 - 325.00 LH (Лутеинизиращ хормон) 7.79 при реф 1.70-8.60 FSH (Фоликул Стим. хормон) 11.80 при реф 1.50-12.40 Estradiol (Естрадиол) 93.40 при реф 41.40-159.00 Testosterone (Тестостерон) 12.90 при реф 9.90-27.50 *Като цяло съм в референтните стойности, но Тестостеронът е долна граница, а FSH и LH са в горна. Имате ли идея дали трябва да се притеснявам, ако съм в референтните стойности, въпреки че са завишени.. Моля се за успешно инвитро.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от tonnie | 31.07.2020 11:32

    Здравейте, на 23г съм и днес на 21 ден от МЦ си пуснах хормоните- прогестерон, естрадиол и тестостерон, като съответно резултатите са estradiol-975 pmol/L, progesterone- 31,35 nmol/L и testosterone- 0,75 nmol/L. Референтните стойности на прогистерон са за овулационния пик 0.39-38.1, а за лутеалната фаза 5.82-75.9; за естрадиол- овулационен пик-315-1828 и лутеална фаза- 161-774. Има ли повод за притеснение от по- високите стойности на естрадиола, тъй като би трябвало да съм в момента в лутеална фаза?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.07.2020 18:41

    Всъщност деня го видях, дайте ми нормите на лаб.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.07.2020 18:40

    Дайте ми референтните норми на лабораторията и пишете на кой ден от менструалния цикъл е направено.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Лина | 14.07.2020 13:38

    Здравейте, бих ли могла да получа мнение за моите изследвания. На 35г. съм, направени са в 3ти ден на м.ц. FSH 6.40 mUl/ml Estradiol 164.00 pmol/L Prolactin 490.00mklU/mL TSH 1.96mklU/ml Благодаря!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 31.05.2020 20:01

    Да, пуснете пак контроли и ако има пак неща извън нормата е добре да ви види ендкринолог.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Kostadin | 25.05.2020 11:46

    Доц. д-р Цончев, дм - Хормоните се възползвах да ги пусна в допълнение на профилактичен преглед от любопитство, което се засили след първия тест. Скоро ще пускам пак профилактични излесдвания (ПКК, холестерол, глюгоза, общ белтък), към тях ще добавя всички показатели които са били извън норми в предходните. При тях, ако има хормонални показатели извън норми ще посетя ендокринолог. След двете изследвания бях записъл консултация, но тя се провали в стечения на обстоятелства, тъй като беше с резервиран ден и час във времето напред.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.05.2020 19:10

    Вал - не виждам нещо нередно в тия резултати.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.05.2020 19:08

    Пролактина е висок, трябва дда ви види ендокринолог. Някаква симптоматика има ли, та са пуснати тия изследвания?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Kostadin | 24.05.2020 15:09

    Моля, за коментар на следните изследвания. Мъж на 25 години. Прикачени са две изображения от две лабораторни изследвания между които времето е 7 дни. Link
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Вал | 15.05.2020 21:28

    Здравейте, Бихте ли коментирали моите резелтати. Направени са на 3ти ден от МЦ. Опитваме за бебе вече 7,8 месеца, имам един мисед аборт в 11 седмица преди 2 год. : LH 5.07 mIU/ml жени: фол.фаза 1.8-11.78; овул.фаза 7.59-89.08; лут.фаза 0.56-14.0, менопауза 5.16-61.99; мъже 0.57-12.07 FSH 6.88 mIU/ml жени: фол.фаза 3.03-8.08, oвул. фаза 2.55-16.69; лут.фаза 1.38-5.47; менопауза 26.72-133.41; мъже 0.95-11.95 Пролактин 8.62 ng/ml Жени: 5.18-26.53; Мъже: 3.46-19.4 Естрадиол - 87 pg/ml жени-фол.фаза 21- 251,овул.фаза 38 - 649, лут.фаза 21 - 312; менопауза до 28; мъже: 11-44 TSH 0.554 uIU/ml 0.350 - 4.940 Необходими ли са още изследвания? Благодаря предварително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Елисавета Борисова | 15.05.2020 19:30

    FSH - мъже 1,5-12,4; жени фол.ф. 3,5-12,5; овул.ф. 4,7-21,5; лут.ф. 1,7- 7,7; менопауза 25,8-134,8. Prolactin - мъже 86-324, жени - 102-496 /небременни. LH- фолик.фаза -2,4-12,6; овул.ф.14-96, лут.ф.1,0-11,4; постменопауза 7,7-58,5. TSH - 0,27-4,20
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Plamena Dimitrova | 14.05.2020 17:07

    Здравейте на 26г съм и последният ми цикъл започна на 11.04. Кръвните изследвания са от днес 14.05 Progesterone¹0.31nmol/LВиж забележка под чертаTestosterone1.11nmol/L0.29 - 1.67Prolactin163.00mkIU/mL102.00 - 496.00
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 14.05.2020 09:47

    Дайте референциите на съответната лаборатория, която ги е изработила.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Елисавета Борисова | 13.05.2020 14:02

    Здравейте, на 27 съм. Интересува ме тези стойности в нормата ли са или трябва да предприемам мерки. FSH 6,2 Prolactin 112 LH 9,77 TSH 1,18 Благодаря Ви предварително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.05.2020 09:58

    Не. ниският прогестерон не е показател за това. Останалите показатели се използват в диагностиката на това изчерпване, но те са в норма, така че вероятно не е това. Освен това яйчниковата наличност може да се прецени ехографски. Но ендокринолог трябва да прецени защо е толкоз нисък прогестерона и да се изследва функцията на надбъбречната жлеза.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Verdzhiniya Bratanova | 08.05.2020 23:30

    Изчерпан яйчников резерв
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.05.2020 15:53

    Какво е ИЯР?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Verdzhiniya Bratanova | 06.05.2020 10:34

    Здравейте, на 29 години съм. Бихте ли помогнали, Прогестерон - 0,1 ng/ml Пролактин - 279.5 mlU/L E2 - 45.5 LH - 30.8 FSH - 31.0 Изследванията са направени поради липса на цикъл, а не по време на цикъл. Наистина ли става въпрос за ИЯР. Има ли надежда?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 04.05.2020 19:54

    Не съм специалист оп въпроса, но констелацията е като предменопаузални изменения, но пък ви е малко рано за менопауза, но не е невъзможно. Ендокринолога къкво казва?
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от gasenica | 29.04.2020 19:30

    Здравейте! На 42 г. съм. Последният ми МЦ беше на 25.12.2019 г. след прием на "Дуфастон". Т.к.няма МЦ изследванията са направени на 07.03.2020 г. Благодаря Ви предварително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 29.04.2020 19:21

    Напишете за мъж или жена става въпрос, възраст и оплаквания, причини да се пуснат тези хормони.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от gasenica | 28.04.2020 21:51

    Здравейте. По -долу е линка към резултатите от хормоналните изследвания които искахте. Ще ви помоля за мнение, благодаря! Link
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 24.04.2020 18:00

    Ако сте в предменопаузална възраст - близо е до нормата.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Атанаска Матева | 21.04.2020 15:10

    Последната ми менструация беше на 27.02. До вчера пих дуфастон. Днес си направих изследване на прогестерон и той е 0.6, тази стойност нормална ли е? Благодаря ви!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.04.2020 19:19

    Дайте референтните стойности на съответната лаборатория и напишете на кой ден от цикъла е дадена кръвта.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Malina | 06.04.2020 19:53

    Здравейте! Имам следните изследвания:прогестерон- 0,10 ng/ml при референтни: фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Malina | 06.04.2020 19:43

    Здравейте! Имам следните изследвания:прогестерон-0,10 ng/ml.Референтни:фол.ф.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 13.03.2020 19:06

    Сннимайте резултата и го качете някъде за да го видя
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от gasenica | 11.03.2020 08:59

    Здравейте! Бихте ли дали мнението си относно хормоналните ми изследвания - Prolaktin - 453, FSH - 91,5, LH - 46,8, Estradiol - 268, Progesteron - 5,37, Testosterone -2, 68. На 42 г. съм. Последният ми МЦ беше на 25.12.2019 г. след прием на "Дуфастон". Т.К. няма МЦ изследванията са направени на 07.03.2020 г. Благодаря Ви предварително.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.01.2020 19:23

    За мен всичко е в норма, но не съм ендокринолог.
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от moonwind | 12.01.2020 15:55

    Здравейте, Може ли коментар на изследванията ми? На почти 36 години съм, направени са на 4 ден от МЦ. Благодаря. Prolactin 387.4 mlU/l 90.0 - 523.0 LH¹ 5.51 IU/l виж забележка FSH² 13.81 IU/l виж забележка Estradiol³ 346.530 pmol/l виж забележката Testosteron 0.60 nmol/l 0.18 - 1.90 1. Референтни граници на Лутеинизиращ хормон ( LH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L: фоликулна 2.40 - 12.6 ; овулаторна 14.0 - 96.0 ; лутеална 1.0-11.4 ; Референтни граници за жени в менопауза 7.70 - 59.0 IU/L ; 2. Референтни граници на Фуликулстимулиращ хормон ( FSH ) за жени в репродуктивна възраст по фази в IU/L: фоликулна 3.50 - 12.5; овулаторна 4.70 - 21.5 ; лутеална 1.70 - 7.70 ; Референтни граници за жени в менопауза 25.8 - 134.8 IU/L ; 3. Референтни граници на Естрадиол ( Estradiol ) за жени в репродуктивна възраст по фази: pmol/L : фоликулна 45 - 854 pmol/L овулаторна 151 - 1461 pmol/L лутеална 82 - 1251 pmol/L
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.12.2019 22:37

    В норма е
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от lifestyle | 17.12.2019 18:25

    Здравейте, имам нужда от помощ при разчитането на хормона прогестерон. Изследването е направено в 22ят ден от месечният цикъл, искам да попитам дали са в норма? Progesteronе 8,54nmol/L Предполагам се намирам в лутеална фаза.Благодаря предварително,наистина съм притеснена дали всичко е наред!
  • RE: Разчитане на хормонални изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 23.10.2019 20:28

    Всичко е в норма

Напиши отговор
136 намерени, страница 1 от общо 3