Изследвания на кръв, урина, скенер... | Разчитане на резултати от кръвни изследвания

Напиши отговор
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.01.2021 18:35

    Марин - не виждам нещо притеснително в тия рез.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 15.01.2021 18:34

    Марина - аз лично не виждам нещо притеснително.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Марина Попова | 13.01.2021 18:07

    Здравейте. Ще моля за мнение за кръвна картина на момиче на 7 години. Левкоцити - 8.69; Еритроцити - 5.06 ; Хемоглобин – 138; Хематокрит - 0.40; MCV - 79.20; MCH - 27.30; MCHC -344; Тромбоцити – 383; RDW-SD - 35.80; RDW-CV - 12.5; PDW - 11.5; MPV - 10.2 ; P-LCR - 25.8; PCT (тромбокрит) - 0.39; ДKK 5 DIFF NEUT (ANC) - 3.9; LYMPH - 4.04; MONO - 0.6 ; EO - 0.11; BASO - 0.04; NEUT % - 44.80; LYMPH% - 46.5; MONO % - 6.9; EO % - 1.3 ; BASO % - 0.5; СУЕ - 5 .
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от марин | 11.01.2021 16:53

    Моля ви за компетентното ви мнение защото моето не е компетентно или да се страхувам ли и да продължа ли с проверката Мъж на 32г 105кг 1.92м опотребявам лексотан и хидроксизинов хидрохлорид WBC 8.2 10gl lymph# 3.7 10gl Mid# 0.8 10gl Gran# 3.7 10 gl lymph% 45.4% пише H предполагам HIGH високо Mid% 9.4% Gran% 45.2% пише L предполагам Low ниско HGB 154 gl RBC 5.38 HCT 0.494 L L MCV 91.9 FL MCH 28.6 PG MCHC 311 gl RDW CV 14.5% RDW SD 48.1 FL PLT 206 MPV 10.0 FL PDW 15.4 PCT 0.206%
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.01.2021 19:05

    Доколкото мога да се ориентирам в това - няма изградени антитела срещу Ковид.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Ваня | 08.01.2021 16:57

    Лимфоцити Н 49,6%. 20-40. Моноцити БР L 0,2%. 0,2-1,5. Девиации на тромбоцитно разпределвние L 10,0 15,5-30,5. Cov2 IgG. 0,02.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Ваня | 08.01.2021 16:50

    Здравейте, може ли да ми кажете какво означават показателите :Abbott Diagn. SARS-CoV-2 - IgG 0.02 при реф стойност
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.01.2021 15:01

    Трябва да се огледа черният дроб и да се прецени защо са завишени чернодробните ензили. Холестерла е също завишен.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от lilqnash | 31.12.2020 11:13

    Здравейте д-р Цонев, Моля Ви за становище във връзка с ПКК, която си направих наскоро. Аз съм жена на 63 г със съпътсващо заболяване хипертония през последните 30+ г. Преди около 5 г. ми беше открито и Хашимото, като към момента щитовидната жлеза е в норма благодарение на лечение ми при д-р К. Тодорова. Извън норма от ПКК са: Лимфоцити: 46.32% при реф. 20-40 Еритроцити:5.97 T/L при реф. 3.7-5.4 Хематокрит: 0.44 L/L при реф. 0.35-0.44 Ср. обем на еритроцитите: 74.4 fl при реф. 82-98 Ср. Hgb. съдърж. в ер.: 23 pg при реф. 26.5-32 Ср. обем на тромбоцитите: 6.1 fL при реф. 6,5-11,5 Общ холестерол: 7.88 mmol/l при реф. < 6.5 LDL-холестерол: 5.45 mmol/l при реф. < 3.6 ALP: 169 U/l при реф. 30-150 ГГТ: 125 U/l при реф. 5-38 1 месец пих Avanor 10mg по предписание на д-р Тодорова. В момента пия LiponilMax, който ми бе предписан от личния лекар. За хипертонията пия Натриксам, Диован и Конкор. За щ. жлеза пия LТироксин 75mg Бестарен и Паратрамол пия при болки в ставите от стари травми Мерси!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.12.2020 04:00

    Не, спокойно.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Nina Markova | 18.12.2020 13:50

    Здравейте имам занижено ниво на обема на тромбоцитите при референтни стойности 7,2-11,5 моите са 6,8 това сигнализира ли проблем?
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.12.2020 10:40

    Георги - не се притеснявайте, не са опасни тия резултати.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 17.12.2020 10:40

    Теодора - дайте да ги видим, и идете да си направите една снимка на бял дроб.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Теодора Кертикова | 11.12.2020 20:09

    Здравейте. След едно седмично лечение с аугментин, антистенокардин, преднизолон, куамател и изопринозин, получих болки при дишане в гърба и под ребрата в лява, както и подуване на стомаха. Някой може ли да ми разчете кръвните изследвания, трябва ли да се притеснявам от някои повишени стойности или те са в резултат на миналото лечение.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Георги Славков | 28.11.2020 12:39

    Здравейте! От направени изследвания за ПКК всичко е в норма освен среден обем на тромбоцитите е над нормата 11.5 при норма 7.6-10.8 и хлориди 95 при норма 96-110! Има ли от какво да се притеснявам от 3 месеца имам болка в лявото подребрие, направих и изследвания за чернодробни и ензими от панкреаса всичко пак е в норма! Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 10.10.2020 09:54

    Не виждам нещо притеснително.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Tania Simeonova | 04.10.2020 07:10

    Здравейте! Моля за помощ за разчитане на кръвни изследвания WBC8. 8C/L при норма 4.0-11.0:LYM3.6G/L при 1.0-4.0:MID1.4G/Lпри0.2-1.1:GRA3.9G/L при 2.0-7.7:LYM40.3%при20.0-45.0MID%15.5%при1.0-10.0:GRA%44.2 %при 45.0-70.0:RBC4.73T/L при 3.9-6.5:HGB140g/L при 120-175:HCT0.435L/Lпри0.360-0.540:MCV91.9fL при 82.0-98.0:MCH29.5pg при 27.0-33.0:MCHC321g/L при 320-360:RDW15.5%при 12.0-15.0 :PLT263G/L при 150-400:PCT0.003L/L при 0.001-0.004:MPV11.1fL при7. 0-11.0:PDW15.8%при10.0-18.0
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 10.08.2020 19:49

    Ето тука пише Link
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от firefly | 06.08.2020 16:43

    Здравейте, При направени профилактични изледвания, всички показатели в ПКК са в норма, освен PCT - не мога да разбера това тромбокрит ли е или прокалцитонин? Референтни стойности: 1.08 - 2.82 mg/l Резултат: 2.91 mg/l Мислите ли, че има провод да се притеснявам? Опитвам се да намеря причината за болка в седалищната кост, продължаваща повече от 2 месеца, след като съм посетила невролог, съдов хирург, ортопед, гинеколог и имам ЯМР (без находка). Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.07.2020 18:36

    Хемоглобина е на долна граница, но ако се приеме че се касае за желязодефицитна анемия, не е страшно. Според мен е добре да продължите още малко с железен препарат и хемоглобинът постепенно ще се вдигне. В случая и левкоцитите сса малко високи, следва да се помисли за съпътстваш възпалителен процес някъде. Добре е хематолог също да погледне тия резултати.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от naskoyYyYyYY | 16.07.2020 17:21

    Здравейте, д-р Цончев. Моля за съдействие относно резултатите ми - мъж на 29 г.: HGB ( Хемоглобин ) ↓ 121 g/L 135 - 180 RBC ( Еритроцити ) 4.48 T/L 4.40 - 5.90 HCT ( Хематокрит ) ↓ 0.37 L/L 0.40 - 0.53 WBC ( Левкоцити ) ↑ 11.2 G/L 3.5 - 10.5 MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 332 g/l 300 - 360 MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 27.2 pg 27.0 - 33.0 MCV ( ср. обем на еритроцитите ) ↓ 81.7 fL 82.0 - 96.0 RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 13.5 % 10.0 - 15.7 PLT ( Тромбоцити ) 227 G/L 100 - 440 MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.3 fL 6.5 - 12.5 Диференциално броене: *** LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.90 G/L 0.90 - 5.30 GRAN ( Гранулоцити - бр. ) ↑ 7.80 G/L 1.30 - 7.40 MID ( Междинни по обем клетки - бр.) 0.50 G/L LYMF% ( Лимфоцити - % ) 26.00 % 20.00 - 50.00 GRAN% ( Гранулоцити - % ) 68.60 % 30.00 - 70.00 MID% ( Междинни по обем клетки - % ) 5.40 % Желязо ( Fe ) 12.74 mkmol/L 11.00 - 28.00 Пих Ферофолгамма около 1 месец (спрях го преди 3 седмици).
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Катрин | 11.07.2020 11:54

    Много Ви благодаря за бързия отговор!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.07.2020 11:47

    Аз лично не виждам проблем в тия резултати. При бебетата често има отклонения от нормите без това да е свързано с някаква патология.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Катрин | 10.07.2020 23:48

    Здравейте! Моля за мнение относно тези изследвания на бебе на 7 месеца. Какво означават толкова ниски моноцити и на какво биха могли да се дължат? Предварително благодаря. Левкоцити 8.5 G/L 3.5 - 17.5 Неутрофилни левкоцити-% L 12.90 % 20 - 40 Неутрофилни левкоцити-бр. L 1.10 G/L 2,0-7,8 Еозинофилни левкоцити-% 3.21 % 0,00-6.00% Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.27 G/L 0.00-0,700 Лимфоцити-% H 82 % 29 - 73 Лимфоцити -бр. H 7 G/L 0,6-4,1 Моноцити-% L 0.89 % 3-13 % Mоноцити-бр. L 0.08 G/L 0,2-1,5 Базофилни левкоцити-% 1.05 % 0,00-2,00 Базофилни левкоцити - бр 0.09 G/L 0.00-0.2 Еритроцити 4.90 T/L 3.10 - 6.80 Хемоглобин 114 g/L 100 - 150 Хематокрит 0.35 L/L 0.30 - 0.46 Ср. обем на еритроцитите L 72.4 fl 73 - 113 Ср. Hgb. конц. в ер. L 23.2 pg 26.5-32.0 Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 320 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред.12.30 % 11,50-14,50 Тромбоцити 412 G/L 140 - 600 Ср. обем на тромбоцитите L 6.3 fL 6.5-11,5
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 27.06.2020 19:53

    ОК, но въпреки това мисля че трябва да се повтори кръвното изследване.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Karina | 18.06.2020 23:30

    Става въпрос за бебе родено 10 дни преди термина с планово секцио.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.06.2020 17:31

    Тука според мен има грешка... Трябва да се повтори. Освен ако не се касае за човек с масивна хемоконцентрация и тежко възпаление или човек с кръвно заболяване.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Karina | 10.06.2020 23:08

    Хемограма-хб226g/л , Ер- 6,43 з 10^ 12/L , Левк.-38,1 ; Хт-0,71%;PLT-267G/1;ДКК- Ly 30,6% ; Mid 8,3% ; Gr 61,1 %
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.12.2019 19:20

    Казва, че файла вече не съществува...
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Alunsea | 20.12.2019 13:49

    Пускам линка пак ако не се е отворил: Link
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Alunsea | 19.12.2019 11:39

    Здравейте! Моля да погледнете пълната ми кръвна картина от днес. Притеснявам се, че имам увеличени базофили и моноцити, какво означава това? Качила съм снимка на изследванията на този линк: Link Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 12.12.2019 14:19

    Глюкозата е добре. Уреята колко е завишена?
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Rumi Anna | 11.12.2019 10:28

    Здравейте, серумна глюкоза 5.85 при референтни до 6.1 притеснителна ли е? Имам и завишена урея. Всички други показатели са в норма.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Veselina Rosenova | 24.09.2019 13:21

    Здравейте, Изследвах хормони на 4-ти ден от цикъла. Резултата е следния: LH 5,81 U/ml Estradiol 50 pg/ml Prolaktin 356 mU/l FSH 5,4 mU/l В изследването да дадени референтни стойности, но не знам коя фаза да гледам. Там пише фол.ф, овул.ф, лут.ф. останалите са ясни - преди менопаузя и менопауза. Знам, че лут.ф е фазата след овулация, но тъй като аз не знам дали ми е ранна или късна овулацията, не знам коя фаза да гледам. Може ли да да ми кажете дали резултатите са ок? Благодаря предварително ????
  • Разчитане на резултати от кръвни изследвания на дете
    от Цвети | 20.09.2019 10:46

    Здравейте, вчера взехме кръвните изследвания на детето ми на 1,9 г. Забелязахме нисък Ср. обем на тромбоцитите L 4.4 fL 6,5 - 11,5. Останалите показатели са в норма, но Ви ги поствам и тук: Левкоцити 10.5 G/L 3.5 - 17.5, Тромбоцити 352 G/L 140 - 600 Ср. обем на тромбоцитите L 4.4 fL 6,5 - 11,5 Девиация на тромбоцитно разпределение 16.7 % 15.5-30.5 Тромбокрит 0.1560 L/L 0.0020-0.45 Досега детето никога не е имало проблеми с кръвните изследвания, тези резултати притеснителни ли са? Благодаря
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 19.09.2019 21:49

    Не виждам някакъв проблем, особено ако нямате някакви оплаквания.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Йордан | 14.09.2019 11:36

    Здравейте! След направени профилактични изследвания имам понижени гранулоцити (41 от 50 / 75) и завишени моноцити (14 от 3 / 11) има ли повод за притеснение или е нормално явление.Всичко друго е в норма. Благодаря предварително!
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 08.09.2019 21:11

    Аз не виждам нещо притеснително
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от РеНи | 05.09.2019 13:01

    Здравейте, ако може да ми кажете тези изследвания на дете на 2г. в норма ли са? Пише че има повишено mchc и ниско pdw... Благодаря предварително! Пакет "Детска градина" Профил * * Хемоглобин( Hb ) 127 g/l 108 - 128 Еритроцити (RBC) 4.62 10^12/L 3.60 - 5.20 Левкоцити(WBC) 7.5 10^9/L 6.0 - 16.5 Хематокрит(HCT) 0.363 l/l 0.350 - 0.430 Тромбоцити(PLT) 402 10^9/L 229 - 553 MCV (среден обем на RBC) 78.6 fl 73.0 - 101.0 MCH (ср. конц. на Hb в RBC) 27.5 pg 26.0 - 38.0 MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC) ↑ 350.0 g/l 260.0 - 340.0 RDW (разпрeд. на RBC по големина) 14.2 % 11.5 - 14.5 PCT (тромбокрит) 0.003 l/l 0.002 - 0.045 MPV (ср.обем на PLT) 8.5 fl 7.2 - 11.5 PDW (разпред. на PLT по големина) ↓ 9.7 % 15.5 - 30.5
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 16.08.2019 20:01

    Според мен - да.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Tania M. | 12.08.2019 19:27

    11- пол.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Tania M. | 12.08.2019 19:23

    Добавям референтните стойностти на лабораторията (11-Пол.)
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Tania M. | 12.08.2019 16:43

    Добър ден! При следните резултати на дете на 9г. може ли категорично да се говори за инфекциозна мононуклеоза? EBV VCA IgG - автоматична ELISA 7.3 S/CO (11-Пол.) ЕBV VCA IgM - автоматична ELISA 41.9 S/CO (11-Пол.)
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 11.08.2019 21:03

    Резултатите са наред, не виждам връзка с косопада, но е добре и ендокринолога да си каже мнението, че той ви познава случая най-добре.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Roza85 | 11.08.2019 19:09

    Glucose -4.82 Cholestrol-5.28 Hdl-cholestrol-1.67 Ldl-cholestrol-3.27 Triglecirides-1.17 Urea-4.78 Creatin-75 Asat-12.40 Alat-14 GGT-20 Iron-21.80 Tsh-2.24 Vzemam eutirox50 FT4-12.24 Добри ли са тези резултати понеже имам много силен косопад на какво може да се дължи? Благодаря
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от д-р Ралица Правова | 10.04.2019 17:39

    Не, не се притеснявайте, отклоненията са твърде малки, за да говорят за патологичен процес. останалите изследвания са Ви много добри.
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от krasimir | 10.04.2019 10:17

    Еритроцити 5.26 T/L 4,20 - 6,20 Хемоглобин 153 g/L 130 - 180 Хематокрит 0.47 L/L 0,37 - 0,55 Ср. обем на еритроцитите 88.8 fl 82 - 98 Ср. Hgb. конц. в ер. 29.2 pg 26.5-32.0 Ср. Hgb. съдърж. в еритр. 328 g/L 295-360 Девиация на ер. разпред. 11.5 % 11.5-14.5 Тромбоцити 244 G/L 130 - 440 Ср. обем на тромбоцитите 9.5 fL 6,5 - 11,5 Девиация на тромбоцитно разпределение 21.6 % 15.5-30.5 Тромбокрит 0.2320 L/L 0.0020-0.45 Глюкоза 4.97 mmol/l 3.3-6.0 Креатинин 81.2 umol/l 50 - 133 Пикочна киселина 362 umol/l 200 - 420 Общ белтък 70 g/l 63-84 Албумин 45 g/l 35-55 Урея 4.80 mmol/l 1.7-8.3 Общ билирубин 15 umol/l < 21.0 Директен билирубин 4.8 umol/l < 8.0 ALP 62 U/l 30 - 150 АСАТ(ГОТ),АЛАТ(ГПТ),ГГТ* АСАТ(ГОТ) 22 U/l < 44 АЛАТ(ГПТ) 29 U/l < 44 ГГТ 25 U/l 5 - 50 Калий 4.90 mmol/l 3.5-5.6 Натрий 139 mmol/l 135-152 Калций 2.51 mmol/l 2.12-2.62 Неорганичен фосфор 1.01 mmol/l 0.7-1.52
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от krasimir | 10.04.2019 10:15

    Здравейте! Обръщам се към Вас с молба да погледнети кръвните ми изследвания. Не са назначени от лекар, а 1 път годишно на своя глава ги правя като профилактика. Това което ми направи впечатление и ме притесни са повишените лимфоците и ниските неутрофили. Отворих старите си изследвания от преди година - там също лимфоцитите са били повишени, но не чак толкова. Според Вас имам ли повод за притеснение и трябва ли да се обърна към специалист. На 52 години съм. Благодаря! СУЕ 20 mm/h < 25 ПКК 22 показателя Левкоцити 7.1 G/L 3,5 - 10,5 Неутрофилни левкоцити-% L 35.5 % 44 - 76 Неутрофилни левкоцити-бр. 2.52 G/L 2,0-7,8 Еозинофилни левкоцити-% 2.49 % 0,00-6.00% Еoзинофилни левкоцити-бр. 0.18 G/L 0.00-0,700 Лимфоцити-% H 49.70 % 20 - 40 Лимфоцити -бр. 3.52 G/L 0,6-4,1 Моноцити-% 10.90 % 3-13 % Mоноцити-бр. 0.77 G/L 0,2-1,5 Базофилни левкоцити-% 1.39 % 0,00-2,00 Базофилни левкоцити-бр 0.10 G/L 0.00-0.2
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от Доц. д-р Цончев, дм | 09.04.2019 21:52

    Всичко е в норма
  • RE: Разчитане на резултати от кръвни изследвания
    от skyline7777 | 05.04.2019 15:20

    Снимката на пкк е на този адрес: Link

Напиши отговор
1557 намерени, страница 1 от общо 32