Очи, уши, нос и гърло | Постоянно отхрачване

Напиши отговор
  • RE: Постоянно отхрачване
    от д-р Ралица Правова | 21.11.2023 10:44

В някои случаи наистина известно време е необходимо с дразнене на лигавицата, за да започне да реагира по този начин с отделяне на повече секрет, съответно, който води до давене. Затова най-вероятно колегата е прав. Какво работите и има ли някаква защита, която да използвате, за да навлиза по-малко прах - съответно още първата седмица ще забележите при преустановяване - дали наистина това е причината. По време на отпуска има ли намаляване на симптомите?
  • Постоянно отхрачване
    от TSVETI | 20.11.2023 16:06

Здравейте хора. Искам да ви разкажа за моя проблем и ако някой е имал подобен, ако може да ме посъветва на какво изследване да отива. Преди 4 години започнах постоянно да се отхрачвам, а сутринта като стана, се е насъбрало много и го изкарвам като топче и дори ми се е случвало някой път да ми запуши дишането, ако не се отхрача. Усещам че не идва от дробовете, не кашлям. А като се огледам в огледалото винаги на гърлото ми има прозрачна слуз/секрет, но пак казвам не го изкарвам с кашляне. Ходих на УНГ, той никакви изследвания не ми прави а направо казва, че това е от работата, защото работя в прашна среда. Първата година в работата нищо ми нямаше и започна вече на втората година, ако е от работата. Правила съм снимки на дроба, чист е, и секрет съм давала за бактерии, но и това е добре. Какво ще ме посъветвате?

Напиши отговор