Кои заболявания водят до нарушено усвояване на въглехидратите?
В момента е 29.03.2023 04:32
Очи, уши, нос и гърло | Дискимфорт в гърлото.
Напиши отговор
-
RE: Дискимфорт в гърлото.
от д-р Ралица Правова | 18.03.2023 18:33
В някои случаи отношение може да има темпоромандибуларната става, когато са налице дисфункции - например при отваряне широко и затваряне на устата - ако е налице припукване или дискомфорт в едната от двете стави -
от Ерик Иванов | 18.03.2023 00:13
д-р Ралица Правова.Благодаря за бързите отговори. Нещо инцидентно е това с киселините. За сега ще пия Гастроцид-а за да видя дали ще има ефект.Искам да попитам понеже имам доста проблеми с врата и гърба. Дали е възможно от врата някакви нерви или нещо да предават към гърлото или е малко възможно?Другия вариант е да продължавам да следя щитовидната жлеза. -
от д-р Ралица Правова | 17.03.2023 12:53
В случай, че киселините са нещо инцидентно - гастроцид е подходящ, за да облекчи лигавицата. Но ако ги имате от дълго време - преди започването му е добре да се направи и изследване за хеликобактер - от изпражнения се дава проба в лаборатория -
от Ерик Иванов | 16.03.2023 19:37
Здравейте. Правена е микробиология преди около 2 месеца и нямаше нищо. Тогава незнам левкоцитите дали са били високи. Имам киселини каточели,по скоро го усещам като леко връщане на стомашно съдържимо. Днес бях на УНГ който направи обстоен преглед с ендоскоп и каза че няма абсолютно нищо тревожно. Според специалиста е рефлукс и ми изписа Гастроцид за 20 дни. Продължавам да вземам Еутирокса докато станат 45 дни и ще пускам нова кръвна картина и хормони на щитовидната. -
от д-р Ралица Правова | 16.03.2023 17:16
Правена ли е микробиология на гърлен секрет, особено на фона на увеличените левкоцити? Другият ми въпрос е дали е налице някакъв проблем със стомаха - гастрит, киселини, тъй като при връщане на стомашно съдържимо се дразни и лигавицата на гърлото и описаните симптоми също са налице -
Дискимфорт в гърлото.
от Ерик Иванов | 15.03.2023 22:24
Здравейте. Преди колко 20-25 дни получих едно усещане за буца в гърлото. Нямам болка и дискимфорт при преглъщане. От над 10г. Сутрин изкарвам едни гъсти кафяви храчки, но не мисля че имат общо. Отидох на Унг. Направиха ми ларингоскопия с огледалце и казаха че няма нищо тревожно. Изписаха ми Колдисепт спрей за гърло и таблетки за смучене. Поисках мнение и от личния които пусна кръвни изследвания. Имаше леко завишени левкоцити и завишени TSH нива на щитовидната. След това Ендокринолог ми пусна Мат тест който беше с нормални показатели и изключи автоимунно. Каза че имам киста на щитовидната, но не е притеснителна и проблема не е от нея. Изписа ми Еутирокс. 10 дни пия Еутирокса а преди това спрея и таблетките и нямам облекчение. Има дни в които ми е по зле след това по добре, понякога вечер ме задушава, постоянно смуча бонбони. Какво бихте по посъветвал? Супер неприятно е това чувство.
Напиши отговор