Очи, уши, нос и гърло | Постоянно зачервени очи

Напиши отговор
 • RE: Постоянно зачервени очи
  от Ivan55 | 27.07.2020 20:17

  Благодаря
 • RE: Постоянно зачервени очи
  от Доц. д-р Цончев, дм | 27.07.2020 14:48

  Аз лично ползвам Визин при такива случаи. Ако има подозрение за конюнктивит добавям и антибиотични капки
 • RE: Постоянно зачервени очи
  от Ivan55 | 27.07.2020 12:41

  Може ли поне някой да ми препоръча от унези капки които свиват кръвоносните съдове в окото и то става бяло. Знам, че това само замаскира проблема и даже може да го влоши ако се ползват продължително. Ако си ги капя 1 път седмично много ли е? Толкова често отменям излизане от унас понеже дясното око решава, че трябва да изглежда все едно е ударено от боксьор.
 • RE: Постоянно зачервени очи
  от Ivan55 | 26.07.2020 15:57

  В край на сметка ми предписа 2 вида изкуствени сълзи, от които да си избирам. В аптеката където отидох нямаха от тях, и пак си взех rogodex. Мисля, че ми помагат донякъде, но не напълно. Капя си ги на всеки час. Да пробвам ли с други капки? Очното налягане е нормално. Имам леко далекоглетство и лек астигматизъм (0.75). Обясни ми, че е в рамките на нормалното и 70-80% от хората имали подобен астигматизъм. След теста с четенето на букви и цифри (както на близко, така и на далеч), установи, че виждам нормално. Имам очила, но очният лекар ми каза, че даже не е голям проблем ако не ги нося. Само ако продължително чета или се взирам.
 • RE: Постоянно зачервени очи
  от Ivan55 | 26.07.2020 15:41

  Освен самото зачервяване, изпитвам и сухота в очите, най-вече сутрин и вечер. От няколко месеца насам, започнах да забелязвам и чувствителност към изкуствена светлина. Вечер като светна лампата, веднага усещам как окото се натоварва по някакъв начин. Мия се в банатя със светлина от самият коридор или понякога ям вечер със светлина само от телевизора, единствено с цел да не светвам лампа. Все пак ако нямам избор, след 5 мин "свиквам" на лампата и забравям, но натоварването си е там. Първите 3 очни лекари никаква диагноза и никакво обяснение не ми дадоха. Предписаха ми изкуствени сълзи (ROGODEX), който и в момента си капя. 4-тият лекар поне обяснение ми даде. След няколко теста, стигнахме до тест при който се нанася някакво багрило/течност в очите ми. Понеже това нещо се изпаряваше много бързо, се стигна до извода, че очите ми не се овлажняват добре. Каза ми, че заради сухотата, като затворя клепачи, очите се "търкат" в тях и се нараняват. Обяснява защо след сън са червени..
 • Постоянно зачервени очи
  от Ivan55 | 26.07.2020 15:11

  Здравейте, на 22 години съм и очите ми са общо взето постоянно зачервени. Ходил съм на 4 офталмолози (очни лекари) и прецених, че няма да е излишно да потърся съвети/помощ и тук. Бих казал, че имам този проблем от около 10 години, като вероятно се е влошил с времето. Лявото око се зачервява в приемливи граници, докато дясното направо "кървясва", все едно е ударено, с ясно отличавайки се кръвоносни съдове. Най-зачервени са след сън, включително и след обеден сън. Известно време след като стана сутрин 80-90% от зачервяването отминава (повечето пъти). При много дразнители очите ми, малко или много, отново се зачервяват: - след къпане ( без шампоан в очите) - басейни, морета - продължително взиране - продължително стоене пред компютър ( което е и причината да свържа компютъра си към телевизора, и посредством безжична мишка и клавиетура го управлявам от разстояние. Телевизора е на 3м разстояние от очите ми.) Позволените символи не ми стигат, ще продължа като коментар на този пост.

Напиши отговор