Очи, уши, нос и гърло | Проблем с гърлото или жлезите

Напиши отговор
 • RE: Проблем с гърлото или жлезите
  от Spasimir | 09.05.2020 19:41

  Благодаря отново за отговора! Започнах да правя гаргара с лайка и слагам малко сол за венците, но ще купя нещо по специално за тях, както вие споменахте Сандрин.. От два три дни насам започна да ме наболява и ставичката на челюста, от проблечната страна.. не знам дали е от многото зяпане пред огледалото, защото почнах да се тревожа и психясвам... усеща се напрежение над щитовидния хрущял и около носоглъдката, сякаш ще започва да ме боли гърло, като възпалено, но не ме боли... мускулчетата с които стягам волеви гърлото са леко като изтръпнали, не че не ги усещам, ами създават същото усещане когато ти е възпалено гърлото и ти е трудно да стягаш гърлото, има ли лека изтръпналост в основата на езика, сякаш току що си повръщал.. Това продължава вече 2-3 месеца.. има ли повод за тревога?? Периода който продължава ме притеснява.. всеки ден се събуждам с мисълта за това особено чувство да изчезне, но все още си е там... :(
 • RE: Проблем с гърлото или жлезите
  от Доц. д-р Цончев, дм | 09.05.2020 10:09

  Възможно е. За венците си направете отвара от смрадлика и жабуркайте за да свие съдовете или от аптеката Сандрин, който има подобен ефект.
 • RE: Проблем с гърлото или жлезите
  от Spasimir | 08.05.2020 17:50

  Благодаря за бързия отговор д-р Цончев! Нямам възпалено гърло или сливици, липсва болка. Държа да отбележа, че не съм пушач и не употребявам алкохол. Забелязах , че венците ми кървят. Чувството за чуждо тяло е постоянно, странното е че по време на хранене някак си чувството изчезва до известна степен. Може би това подуто топче (лимфен възел) дава отражение и от там идва чувството за нещо в гърлото ако притиска леко вътре гърлото или съседна тъкан (лигавица). При промяна на позицията на главата особено в легнало положение усещането се мени. Това също ме навежда, че определено идва от възела. Имам си храчки от време на време, но предполагам са от синузита. Според личната лекарка може би става въпрос за лека форма на мононуклеоза или лимфаденит и ще мине от само себе, но изисква дълъг период от време между 3-6 месеца.
 • RE: Проблем с гърлото или жлезите
  от Доц. д-р Цончев, дм | 08.05.2020 14:57

  Възможно е както да е от синуита, така и от възпаление на гърлото. Вземете си имуностимулант, поливитаминен препарат и правете 2-3 пъти дневно гаргара с отвара от лайка. На пакетчето от аптеката пише как се приготвя.
 • Проблем с гърлото или жлезите
  от Spasimir | 06.05.2020 01:24

  Здравейте, от около два месеца съм с проблем който не знам от къде идва.. започна с чувство за чуждо тяло в гърлото и лек рефлукс и чувствата постоянно се менят.. изпитвам напрежение в областа между щитовидния хрущял и езика, сякаш има нещо възпалено, като стегнатост и изтръпналост, същото чувство се разпростира под ръба на челюста и стига почти до ъгълът ѝ. От едната страна в която чувствам чуждо тяло в гърлото, имам подут лимфен възел, но не ме боли. На 28 съм имам синузит и среден отит. Направена е само ПКК със хормони за ЩЖ и са в норма. Казах че след карантината ще има допълнителни изледвания, но вече съм така дълго време и не минава. Нямам температура, но имам секрет дтичащ се по стената на гърлото. Нямам апетит, но не съм загубил килограми, насторението ми също липсва и чувствам постоянна умора.. моля някой да помага с мнение че това ме измъчва много. Възможно ли е лимфен възел да стои подут толкова време в следствие само на синузит?

Напиши отговор