Очи, уши, нос и гърло | Хроничен риносинуит

Напиши отговор
 • RE: Хроничен риносинуит
  от Vasilev922 | 15.06.2019 19:30

  Много Ви благодаря, че се отзовахте! Антибиотикът ми го изписваха винаги след антибиограма, след провеждане на курса ми вземаха секрет отново, за да се види дали е изчистена и резултатът е, че не се изолира бактерия. Лигавицата ми обаче си остава все така надута и бактерията пак се развива след известно време, достатъчно е да прекарам нещо вирусно и се повтаря всичко отново. Имам шишенце за промивки с физиологичен разтвор, правих си един месец промивки с него, но не усетих някакво подобрение. Кръвните ми изследвания са без никакви отклонения, ц-реактивен протеин и утайка на еритроцитите в норма, диференциално без отклонения, нормални чернодробни ензими. Но през цялото време се чувствам отпаднал и от вашия отговор разбирам, че това всичкото е от носът ми, а не някакво неоткрито заболяване. Единственото, което все още не съм правил е изследване за алергии, понеже са доста скъпи, а и от няколко специалисти чух, че имунотерапията не е особено ефективна. Моля Ви за съвет какво да правя!
 • RE: Хроничен риносинуит
  от д-р Ралица Правова | 13.06.2019 22:46

  Да, хроничната инфекция е довела и до промени на лигавицата, които допълнително влошават симптомите. Бих Ви препоръчала да опитате и с физиотерапия. По отношение на антибиотиците, предполагам е прилагано лечение винаги след антибиотикограма, за да се избере най-подходящия, но след лечение вземан ли е пак секрет за микробиология за да се прецени дали инфекцията е изчистена?
 • Хроничен риносинуит
  от Vasilev922 | 13.06.2019 20:20

  Привет, след преглед при УНГ и извършен скенер на синуси ми казаха, че имам хроничен риносинуит, изолира се и бактериална инфекция от носен секрет. Пих антибиотик, ползвах няколко месеца кортикостероиден спрей и куп други химии без никакъв резултат. Единственото, от което почувствах временно облекчение бе антибиотикът. Лигавицата на носа ми е удебелена, носът ми е почти постоянно запушен, на моменти има секрети, а през повечето време е просто подут отвътре и не мога да дишам въобще, очите ми парят, потя се повече от нормалното и се чувствам отпаднал все едно прекарвам настинка. В определени моменти обаче получавам задух, с ускорен пулс и температура 36,9-37.0 и искам да попитам това може ли да е от бактериалната инфекция, тъй като тази бактерия след известен период ми се появява отново и все антибиотици трябва да пия. Притеснявам се, защото това продължава повече от 2 години и не намерих решение за проблема, не е нещо, което да мине с времето само.

Напиши отговор