Очи, уши, нос и гърло | Зачервени клепачи и сухота в очите.

Напиши отговор
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 15.01.2018 20:52

  Трябва да се пусне секрет за микробиологично изследване за да се каже по-точно, възможно е.
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Sony | 14.01.2018 11:10

  Да, и аз се питам именно това - дали е причина за заболяването. :) Благодаря много за информацията!
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 11.01.2018 20:42

  Тя почти от всеки може да се изолира, въпросът е дали предизвиква заболяване...
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Sony | 09.01.2018 23:18

  Четох, че тази бактерия Ауреус я има 1/3 или 1/4 от населението, но тези дни започвам лечението, та да видим дали изобщо заболяването на клепачите и бактерията са свързани някак. :) Благодаря!
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 08.01.2018 21:37

  Ако има бактериална инфекция трябва дасе ликвидира
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Sony | 08.01.2018 18:48

  Преди 6-7 дни спрях едното лекарство - Хидрамед, защото при всяко мазане, усещах сухота в очите и мигновено се зачервяваха още повече. След спирането, установих, че сухотата изчезна. Зачервяването все още го има, но не толкова, колкото когато слагам това лекарство. Днес отново бях на лекар и ми изписа Ципрофлоксацин, както и серум за мигли - Бонилаш. Според лекарката, бактерията е пряко свързана с блефарита, а миглите трябвало да се стимулират, защото са много разредени, а това било проблем. Аз лично не вярвам, че проблема на клепачите е свързан с бактерията, но ще пробвам това лечение и ако не се получи нищо, ще сменя офталмолога. Като цяло - проблема все още си го има, но не мога да установя дали е по-добре от първия път, когато ходих на очен лекар. Какво смятате Вие относно разредените мигли и бактерията?
 • Re: Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 05.01.2018 20:56

  Към днешна дата как е проблема?
 • Зачервени клепачи и сухота в очите.
  от Sony | 31.12.2017 17:34

  Здравейте! На 27 години съм и ви пиша относно един проблем с очите, който имам от около 2 месеца. Бях болен - имах гърлобол, кашлица, хрема, а проблема с очите се появи тогава. Не знам дали са свързани, но реших, че може да има връзка. Става дума за това, че горните и долните ми клепачи са зачервени и леко подути. На горните си личи повече, като зачервяването е някъде от средата на клепача - надолу, към миглите. Долните клепачи са зачервени около миглите. Също така, усещам лека сухота в окото, най-вече когато се движа и има някакъв полъх, но дори и да няма, пак се усеща. Светлината също ме дразни, макар и леко. Ходих при личния лекар, който каза, че имам Конюнктивит. Изписа ми Тобрадекс, който слагах 3 пъти на ден, по две капки в двете очи, в продължение на 7-8 дни. Нямаше никакъв ефект, затова взех направление за офталмолог. Провери ми налягането в очите, също така с някаква машина, която фокусираше и разфокусираще някакво изображение. Налягането беше в едното око 23, а в другото - 25. Каза, че е леко завишено, но може би е от Тобрадекса. Оказа се, че нямам проблеми с виждането и не се налага да нося очила. Диагностицира ме с Блефарит и ми изписа 2 вида офталмологична мас, както и капки за овлажняване. Мина седмица, но ефект нямаше. Отидох втори път, прегледа ме отново и налягането вече беше 14 и на двете очи. Изписа ми гел за овлажняване, както и някакви дезинфекциращи кърпички. От втория преглед са минали 8-9 дни, но за момента също няма ефект. Междувременно ми взе секрет от очите, за да изследваме за бактерия. Имам бактерия Ауреус, която обаче имах и в гърлото, нямайки абсолютно никакви симптоми. В гърлото вече е излекувана, но на 8-ми трябва да отида да ме прегледа пак и да започнем да лекуваме бактерията в очите. Възможно ли е тази бактерия да е в основата на тези зачервявания? Не ми се иска да се търси под вола теле и да се окаже, че проблема с очите не е свързан с бактерията, а всъщност офталмолога да го отдаде точно на нея... Когато имах в гърлото, не се разбираше по никакъв начин, че има някаква бактерия. Възможно ли е да става дума за друго заболяване и затова лечението да не "работи"? Благодаря!

Напиши отговор