Очи, уши, нос и гърло | Сливици - дертритни тапи

Напиши отговор
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Lyly | 04.06.2018 11:56

  Благодаря
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от д-р Ралица Правова | 03.06.2018 19:43

  Стойността на лимфоцитите е малко над горна граница, което не е показателна за настояща инфекция. Възможно е да сте изкарали и нещо вирусно, в някои случаи инфекциите протичат безсимптомно или с леко неразположение (в някои случаи и за 1-2 дни). По отношение на сливицата бих Ви препоръчала гаргара с някакъв антисептичен разтвор (от аптека) или гаргара с отвара от смрадлика/ разтвор на прополисова тинктура.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Lyly | 01.06.2018 11:42

  44.20% при референта стойност 20-40
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от д-р Ралица Правова | 01.06.2018 11:06

  Бихте ли дали точната стойност на лимфоцитите?
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Lyly | 01.06.2018 01:13

  Здравейте, имам следния проблем. Известно време имах тъпа и непостоянна болка в гърлото. Пътвоначално реших,че е от стрес. Усещах,че когато се напрегна и замисля повече болката се появява. След месец обаче установих,че сливицата ми е подута, червена и с налепи, но болка вече нямах , а само подуване. Ходих при личния лекар и ми каза,че може да е подуване на гласните струни и ми предписа лекарство. След две седмици сливицата все още е подута с налепи,но без болка. Ходих на кръвни изледвания всичко е в норама само стойностите на линфоцитите в кръвата са леки повишени. Питеснявам се проблема да не е по-сериозен. Последните няколко месеца не съм била болна грип или настинка.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Jiktak | 12.04.2018 22:28

  Посетих невролог, очни дъна, екг и др. изследвания всичко е в норма. Прави ми и доплер,имам ошипявяне на врата, предполага, че е от него. Гърлото го зарязах и за сега ме остави на мира и се пооправи, но спазвам диета като за мигрена и фарингит. Главоболието се разреди чувствително. Сега оставя да преборя тапите в сливиците, дъвчих като Явор джинджифил, но явно прекалих с количеството к не можах да устискам повече от 3-4 дена, сега пия чай от джинджифила, който помагал и при главоболие уж. За втрисането пия Порексан, но за сега не усещам ефект. Май ще започна пак да спортувам по малко, пък ще видим. Д-р Хаус явно ми трябва. Успех на всички!
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Доц. д-р Цончев, дм | 18.03.2018 19:47

  Според мен е най-добре да посетите невролог за главоболието. Възможно е да е симптоматично, но е добре да се отхвърли и мигренозен тип болка.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Jiktak | 18.03.2018 12:25

  И понеже няма опция за коригиране на предното мнение да добавя - когато имам проблем с гърлото постоянно ми е студено и ме втриса без да имам температура или високо кръвно .... ледени крака и ръце ... Ще се побъркам вече, станал съм като датчик за течение, лъхне ли ме малко и започва главобол и гърлобол, изнежил ли съм се, одъртявам ли вече, не знам!
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Jiktak | 18.03.2018 11:53

  Здравей Яворе, въпроса ми е ако човек има хроничен фарингит и всичко люто, горещо, студено и газирано го дразни, дали ще има ефект от джинджифила? Газирано не помня от кога не съм пил по тази причина, както и бира, алкохола също съм го спрял, защото изгори ли ми гърлото и на другия ден започват адски главоболия, които продължават с дни! Никой не може да ми каже от какво са, аз ги свързвам с гърлото, защото не се повлияват вече от никакви болкоуспокояващи - нито беналгин, нито нурофен, а за аналгин, парацетамол и аспирин изобщо да не говорим. Кръвно в такива ситуации меря редовно и повече от 130-140 на 90-100 не съм имал и дори и да го смъкна с медикаменти, главоболието си остава! Започва отзад в основата на главата, после се мени и по 2-3 дни държи отляво, после и от дясно. По проблеми приличам на първия колега създал темата, все едно аз съм го писал и с носната преграда и с тапите и със сливиците въпреки, че не ми се поддуват както когато бях малък. И ако преди години главоболието ми минаваше от един аналгин, после от беналгин, сега и 5 да изпия няма облекчение, само се тровя. Ходил съм на няколко УНГ, но не искат да ми махат сливиците и не свързват главоболието с тях, а аз си усещам, че когато ме заболи гърлото имам и неповлияващо се от нищо главоболие, а болка има и някъде зад адамовата ябълка от горната и страна. И понеще и на мен ми казаха, че ваденето на сливиците нито ще оправи фарингита, нито носа, се отказах! Пробвал съм известно време с гаргари с вода за уста, но така се алергизирах, че сега лапна ли нещо ментово или от паста за зъби или вода за уста, започвам да кашлям, гласа ми надебелява и почвам някакви храчки да вадя. Вече използвам най-обикновена билкова паста за зъби за да не дразня! АСТ съм правил и е в норма, ошипяване мисля, че имам на врата, но не е кой знае какво, остава за мигрена да проверя и ако е така, какво ... ще си живея с нея! Решил съм да пробвам джинджифила, по-зле няма да стане! Нека д-р Цончев даде мнение, моля.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от yavor | 22.02.2018 16:37

  Здравейте, аз имах проблем с сливиците около 7-8месеца имах нещо като бели тапи на сливиците първите 2 месеца много ме боляха предписаха ми антибиотик амоксиклав които махна налепите и спряха болките но след 2 седмици всичко се възвърна взимаха ми проби от сливиците нямаше нищо (нормална бактериална флуора) предписаха ми за 5 месеца общо 6 други вида антибиотици въздействаха по съшия начин след което получих алергия от АБ бях в безизходица и пак имах гнои но без болка .След което един доктор УНГ ми каза понеже не можех да пия АБ да не ми предписва глупости ми каза в продължение на 1 месец сутрин след ядене задължително обед и задължително вечер след миене на зъбите преди лягане да ям по малко джинджифил колкото върха на пръста (не му повярвах) но след 1 седмица пак почнаха да ме болят много и реших да пробвам на 2рия ден почети се бях отказал но на 4тия ден се събудих и налепите бяха на половина на 6тия ден нямах налепи и болка продължих до 10тия ден за всеки случаи бях най щастливия човек на света мислех че никога няма да се оправя . от тогава минаха 3 години и наскоро пак имах гнои повторих и на 2рия ден нищо ми нямаше. идваше ми да им извия врата на всички тъпи доктори където ми предписваха антибиотици.А решението беше токова просто бог да го благослови доктора където ми каза за джинджифила ХОРА ОТ ОТБОРА НЕ СЕ ТРОВЕТЕ АМИ ИЗЛЕКУВАИТЕ СИ СЛИВИЦИТЕ С ДЖИНДЖИФИЛ казвам го след като се натрових с приема на 7 вида АБ 6 доктора унг се хващаха за главите не знаят как да ме излекуват и ме натровиха ,да не говорим че съм дал над 500 лв. за АБ и уж специалисти и 6 месеца съм страдал. Имам дете на 3 години то не може да го яде защото много пари но намерих желиран джинджифил и профилактично му давам в седмицата 1-2 пъти ефекта е по слаб но тя го харесва много. аз също профилактично вече го ям 1-2 пъти в седмицата и сливиците и гърлото ми са здрави.НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ ПОМОГНАЛ И ДА ПОСЛУШАТЕ ИЗСТРАДАЛ ЧОВЕК.Да не говорим че 2ма доктори искаха да ги махат оперативно,да им го набия в ушите. За тези които не знаят джинджифила е кореноплодно растение което можете да си го засеете(верее в българия) или да си го купите в kaufland,lidl mymarket,metro,и почети навсякаде желателно е да е български защото е по силен от китайския.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Доц. д-р Цончев, дм | 27.06.2016 19:58

  Е, значи няма нещо притеснително.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от tpd | 27.06.2016 11:02

  Не успях да отида при доц. Рангачев, но посетих друг УНГ лекар. Ситуацията е следната: Прегледа ме обстойно и назначи няколко изследвания. Заключението му е че имам изкривена носна преграда, която прави дишането през едната ноздра по-трудно. Това го знам отдавна, а той го установи с някакъв тест, при който ме накара да дишам през едната ноздра дълбоко, докато другата съм я запушил с пръст. После направих обратното с другата ноздра и тази ноздра, на която преграда е изкривена, се запуши веднага. След това забеляза че имам постоянни стичания на секрети от носа към задната част на гърлото. Каза че имам хронична вазомоторна хрема. Също така хроничен синузит и хроничен фарингит и тонзилит. Тези секрети, които се стичат от носа към гърлото, носят в себе си всякакви мръсни секрети и бактерии. Те се задържат в дупчиците на сливиците и оттам понякога се получават положителни тестове при гърлен секрет. Хроничният фарингит също така е ясно видим - със струпвания на лимфна тъкан. Направих пълно тестуване за алергия - алергичен съм единствено към акари, но си смених дюшека, на който спя с цел превенция. Направих отново изследване на АСТ - в нормата. Направих и изследване на СУЕ, ревма-фактор, С-реактивен протеин, кръвна захар. Всичките ми изследвания са като по "учебник". Мнението на доктора, а и моето е че на този етап не трябва да се вадят сливиците. Ваденето им нито ще спре секретите от носа, нито ще изправи носната ми преграда, нито ще излекува хроничния ми фарингит. Тяхното възпаление е по-скоро едно следствие от звената преди тях, отколкото първопричина. Каза че от това не се умира и да си живея спокойно. Тези въпросни бели топчета са били остатъци от храна и секрети и не трябвало да ме притесняват, при положение че другите изследвания са ОК.
 • Re: Сливици - дертритни тапи
  от Доц. д-р Цончев, дм | 18.05.2016 21:33

  София, ИСУЛ, 1 УНГ клиника, доц. Рангачев
 • Сливици - дертритни тапи
  от tpd | 10.05.2016 10:49

  Здравейте. Имам хроничен проблем със сливиците, който се изразява в постоянното им зачервяване, уголемяване и отделяне на бели топчета с неприятна миризма, вследствие на което имам и лош дъх. Самите сливици имат големи кратерчета, от които се отделят тези тапички. Носът ми не е запушен, но през цялото време се стичат секрети назад по гърлото ми. Имам и леко изкривена носна преграда. Спя с отворена уста през нощта и гърлото изсъхва. Многократно съм пускал изследване за гърлен секрет и винаги излизат резултати, свързани с наличието на патогенни микроорганизми - златист стафилокок, спрептокок пневмоние и т.н. След като започна лечение с антибиотик по биограма, инфекцията изчезва, но след няколко месеца всичко започва отначало. Пусках изследване за AST - в нормата е. Посетих няколко различни специалисти, от които чух следните различни мнения: 1. Тапите са вследствие на задържана храна в криптите на сливиците, която загнива и има неприятна миризма. За целта да правя гаргара след хранене, за да не се задържа там. Не трябва да се прави нищо друго, нито да се пият лекарства, особено щом АСТ-то ми не било повишено 2. Втората група лекари взимат секрет, правят посявка и назначават антибиотик. Изпивам го и след 3-4 месеца проблемът се връща 3. Третата група казват че сливиците трябва да се извадят 4. Четвъртата група твърдят че заради стичащите се секрети в задната част на гърлото се задържат в криптите и образуват тези тапи - нещо, което е неизбежно, тъй като имам синузит 5. Пети подозират че може да става въпрос за някаква алергия и че не трябвало да обръщам внимание 6. Шести споделят че са имали пациенти, които са си носили този проблем по 15 години и после по една или друга причина бил изчезнал. 7. Седми твърдят че тъй като спя с отворена уста, през нощта гърлото изсъхва, дразни се и затова през деня е червено. Моля за Вашите съвети и насоки за действие. Можете да ми дадете информация, да споделите опит, съвет или да ме насочите към добър УНГ специалист.

Напиши отговор