Очи, уши, нос и гърло | Криво око

Напиши отговор
 • RE: Криво око
  от Георгиев | 21.09.2019 17:47

  Добър ден, до 2-3 годинки лявото ми око не беше криво след 3год почна да се изкривява на 6-7 години отидохме на лекар и тя каза ако се оперирам ще мине но аз бях малък и много се страхувах и не станах операция после на 12год пак отидохме и лекарката каза 2 операции ще се напраравят,но не е сигурно дали ще стане, може и по-лошо да стане и пак не станах. Ся съм на 16 ако ходя на вашата лекарка дали ще може да се оправи окото ми, и имам още един въпрос на колко год беше дъщеря ви?
 • Re: Криво око
  от hrizantema2 | 23.08.2013 04:31

  Има специалисти, които се занимават точно с кривогледство. Имахме подобни проблеми с дъщеря ми и ни препоръчаха д-р Лолова от СвАнна в София. Сега ходим периодично на частни прегледи, защото в болницата има навалица и винаги се чака - детето вече видимо няма страбизъм. Изглежда човек е най-добре да ходи направо при специалист, иначе очните само си го препращат и опитват разни глупави упражнения без никакъв резултат. Телефонът на докторката е 088 857 54 43.
 • Криво око
  от Георги | 22.08.2013 01:00

  Здравейте! Имам проблем. На 20 години съм, мъж. Когато бях на 13 години за пръв път ми измериха предхипертонични стойности на кръвното налягане - 135/90 - 140/90. Родителите ми се убеждаваха, че е от растежа и не се лекувах. В периода между 14 и 18 години имах много силни и тежки главоболия, които сега си обяснявам с нелекуваното кръвно. На 16-17 години забелязах че лявото ми око започва леко да се изкривява на ляво. Преди година установих, че окото ми е много по-изкривено, сравнявайки стари със сегашни снимки. Често усещах и продължавам да усещам напрежение и болка в областта на очите и отпред на главата. На 2 пъти се случи да имам двойно виждане за около 4-5 часа.Когато отидох на лекар кръвното ми беше 180/100. Минах на преглед с кардиолог, който заключи, че имам есенциална хипертония. Разшириха ми зениците и установиха, че зад окото има обем заемащ процес, който помислиха за аневризъм или тумор. Проблемното око е здраво и с перфектно зрение. Започнах да пия Кандекард 32 мг, който свали кръвното ми в нормални стойности - 125/70. След три дена ми направиха скенер, който показа, че мозъка ми е здрав. Заключиха, че обема зад окото е бил в следствие на кръвното и сега го няма, както и че няма причина окото ми е да е толкова изкривено. Искам окото ми да се оправи, да не чувствам напрежение, понеже съм студент и постоянно съм пред компютъра или над някоя книга. Правя редовни почивки, спортувам, пия Лутеин комплекс с боровинка, но никакъв резултат. Не знам, за очила ли съм, сам ли си кривя окото или може да има нещо друго, което лекарите са пропуснали. Чух и за някакви упражнения за изправяне на окото или поне да прекратя това прогресивно отклонение. Моля за мнения и съвети.

Напиши отговор