Очи, уши, нос и гърло | Проблем с очния нерв или ???

Напиши отговор
 • RE: Проблем с очния нерв или ???
  от Amilom | 27.07.2020 11:18

  здравейте, моля ви помогнете имам същият проблем. Тези симптоми отшумяха ли?
 • RE: Проблем с очния нерв или ???
  от Amilom | 24.07.2020 22:53

  здравейте Svetlana G и аз имам същите проблеми може ли да ми кажете дали намерихте решение на проблема или някой който има същия проблем ще съм много блаогдарен ако сподели какво е това заболяване и как се лекува
 • Re: Проблем с очния нерв или ???
  от Svetlana G | 18.07.2013 09:51

  Благодаря Ви , за споделеното мнение , но този проблем не е свързан само със светещи екрани . Появява се при всички предмети към които съсредоточа поглед . Пример от преди няколко дни - говоря с колежка , около 5 минути , след което тя си тръгва и погледа ми се отмества към пода , на пода продължавам да виждам очертанията на силуета й / като сянка /....и това отново в рамките на 5-10 сек. след което тези очертания изчезват. Друг пример - гледам картина на стената отмествам поглед встрани - виждам очертанията й . Невролога с когото направих консултация , сподели това което вие казвате , даже спомена , че също понякога вижда така , но проблема при мен е че е постоянно и даже забелязвам / може и преди да е било така , но без да съм обърнала внимание / понякога , не винаги , дори и за секунди да задържа погледа си върху даден предмет , после се получава това с остатъчния образ .
 • Re: Проблем с очния нерв или ???
  от Доц. д-р Цончев, дм | 17.07.2013 19:33

  Според мен, без да съм специалист това донякъде е нормално явление и не е признак на някакво заболяване. Пробмайте да намалите яркостта на екрана и да направите образа по мек.
 • Проблем с очния нерв или ???
  от Svetlana G | 04.07.2013 09:17

  Пускам темата , защото имам проблем с очите, пред който и офталмолог и невролог вдигат ръце и ме препращат от един на друг. Проблема ми е следния - когато съсредоточа поглед върху даден предмет / примерно гледам телевизия / и после отместя поглед встрани , за някакви секунди , между 5-10 имам остатъчен образ от това върху което съм съсредоточила погледа си . Гледам телевизия , отмествам поглед и на стената /най-често/ продължавам да виждам очертанията на телевизора , и това 5-10 сек. , виждам образа като на негатив или по скоро като сянка , само очертания , без картина или каквито и да е детайли . Не виждам двойно - просто очертания , които изчезват след секунди . Този дефект обаче ми създава голям проблем в работата , защото там непрекъснато се взирам или в монитора или в документи и в един момент започвам да пренасям нещата които виждам от компютъра върху лист хартия . Примерно излиза ми прозорец със съобщение на компютъра , чета съсредоточено , после поглеждам в/у листа и виждам очертанията на прозореца на листа . И така непрекъснато се наслагват някакви образи . Когато вървя , сменям погледа и не съсредоточавам погледа върху даден предмет нямам никакъв проблем . Но когато седна да работя този дефект , супер много ме изнервя и натоварва зрението ми . Ходих на очен лекар . Прегледа дъна , роговица , очен нерв , налягане , периферно зрение - според нея там всичко е ОК . Единствения ми очен проблем е че имам едновременно късогледство , далекогледство и астигматизъм , но според нея това не може да бъде причина за това ми виждане . Натоварвам и очите си страшно много . Работя по 8-10 часа на компютър. Очния лекар ме изпрати на невролог със съмнения за МС . Невролога обаче отхвърли тези съмнения , защото - нямам отпадане на зрително поле , нямам загуба на зрение - моментно или за по -дълго време , не виждам двойно , нямам загуба и на цветно зрение - въобще всички симптоми , които според него показват дефицит в очния нерв не са на лице .И каза , че за него това е очен проблем. Сега планирам да направя втора консултация с офталмолог , но реших и да пусна тема , ако някой се е сблъсквал с подобно нещо . И последно - проблема е от няколко месеца 5-6 - нито се задълбочава нито отшумява . Ще бъда благодарна за всякакви мнения .

Напиши отговор