Очи, уши, нос и гърло | Деструкция на стъкловидното тяло

Напиши отговор
 • RE: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Тони | 03.03.2020 07:56

  Николай,ако все още следите темата, моля да ми пишете. Благодаря
 • RE: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никивд | 18.04.2019 14:18

  Здравейте Гледам че в тази тема е дискутирано за витамините Vitreoxigen .Преди месец ги закупих от Италия . Може и да помагат но не ми харесва вкуса им и няма да ги пия . Ако някой се интересува мога да му ги продам опаковките са неотваряни със срок на годност до 2021 . Това са много скъпи добавки 4 опаковки са по 20 хапчета . Цената е 200 лв продавам ги на куп защото така се и препоръчват за един курс на пиене . Ако някой ги иска да ми пише на ЛС Лек ден и бъдете здрави ! :)
 • RE: Деструкция на стъкловидното тяло
  от svatbaro | 25.03.2019 20:49

  Здравейте, Да се включа и аз. Преди 15 години ми се появи мътнина в лявото око. Седмица-две му бях бесен, и някак спрях да го виждам, не беше и голямо. Още си го имам де. Сега, от седмица насам се появи ново чудо, на дясното око, но вече доста забележимо. Искам да питам, какво ви помогна? Чета за витрогена, ще пробвам. Друго? С времето отминава ли ефекта?
 • RE: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Momchil Ivanov | 20.03.2019 00:55

  Много съм изчел за това. Има хорица, които се раждат с мътнинки и за тях цял живот това е нормално зрение. Спасението е витректомия засега, но в България никой няма да я направи само заради мътнинки. В Америка 15-30% от ретиналните хирурзи правели за това, но не живеем там. Има ветерани с по над 15 години опит с тези гадости, включително и българи, които са се научили с времето да игнорират мътнините. Вариантите са 2: бягате някъде в чужбина (Америка примерно) където ще намерите ретинален хирург, който ще ви направи floater only vitrectomy или ги игнорирате. Първият вариант на практика е невъзможен, поне за мен. Да не забравите "малкия" риск да ослепеете от разкъсана/отлепена ретина вследствие на операцията, възможни са катаракта или инфекция.А,да - операцията може да не изчисти всички мътнини и после нови да се формират. Буквално милярди хора по света живеят с това, защото няма ефикасен лек за това състояние, което е патология рядко. Майка ми и тя ги има и аз от нея съм ги наследил.
 • RE: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Руми | 14.11.2018 19:24

  Здравейте! Някой да ми даде препоръка за добър очен лекар в Бургас, Стара Загора или Пловдив. От два месеца пия Витроген - нямам подобрение, с голяма мътнина съм в лявото око и много ме дразни и депресира. Не искам и да мисля, че така ще остана завинаги, като белязана. Камо ли да продължа да се влошавам... Все пак съм на 43 години и не искам да се примирявам с това състояние... Не може да не съществува начин за лечение... Апаратура, лекарства, операция или лазер за разбиване...
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Katya | 30.05.2017 14:17

  Здравейте приятели, преди няколко дена забялязах че имам черни точки в ириса и на двете си очи обаче на дясното око са повече 5-6 черни точки, на какво може да се дължи това, че се притесних много, имам и мушички пред очите особено когато гледам бял фон се появяват повече :roll: :roll:
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Katya | 30.05.2017 13:47

  Здравейте приятели, преди няколко дена забялязах че имам черни точки в ириса и на двете си очи обаче на дясното око са повече 5-6 черни точки, на какво може да се дължи това, че се притесних много, имам и мушички пред очите особено когато гледам бял фон се появяват повече :roll: :roll:
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanova | 03.01.2017 15:52

  Здравейте! От юли месец миналата година започна при мен проблем в едното око. Един ден забелязах в лявото си око,в лявата периферия, нещо като петно, паяжинка, която изглежда като съвкупност от малки точици. Отидох на преглед и след прегледа офталмолога не успя да установи нищо. Не успя да ми направи изследването с лупата, въпреки упойката окото ми се затваряше. Реши да ме прати на цветна снимка за по прецизна диагностика. Направиха ми тази снимка и ми казаха, че най -вероятно е спукан кръвоносен съд. Изписаха пефлавит ц и хранителни добавки за нерви. Това петно изчезна след около 2 месеца, след което забелязах подобно и в дясното си око, в дясната периферия. Мести се заедно с погледа ми, но не се утаява, нито продължава да се движи след като фиксирам поглед в нещо. Вече ми е много притеснено. Не знам дали е като мътнините, които повечето тук описват, виждам го на дневна светлина, на светъл фон- стена, бял лист, небе. Когато съм в стая, дори и светлината на лампата да е силна- не го виждам. Това, второто петно, ми е вече от половин година. След първия преглед повече не съм ходила, но смятам в скоро време да отида.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Силвия | 17.11.2016 11:41

  Здавейе.Никакво раздвижване няма ,което ме навежда на мисълта,че явно сте добре.Дано е така .. та ,аз съм с глаукома,имам операция на дясното око,слагам всяка сутрин и вечер капки.Нося контактни лещи като съм навън,защото виждам по-добре с тях.Аз съм с много висок диоптър.След операцията за глаукома ми се образува перде на негго око,последва и на другото ,но там се развивало много бавно.Април месец си направих операцията за катаракта.От -9 ми смъкнаха диоптъра на -2.До сега винагги съм ходила в Св.Петка във Варна.Казаха ми да не бързам и колкото се може повече да изчакам с операцията на другото ,уж здравото око.Обаче март,февруари,една сутрин станах и изведнъж ми се появи едно черно петно пред окото ,изплаших се страшно много ,помислих че е глаукома и на здравото око.След около 10 мин то се ''пръсна'' .Оттидох при тази при която съм диспансеризирана/ама в моя град лекарите за нищо не стават ,говоря за очните/ и ми каза ,че било от кръвното.като последва операцията за каттаракта в Св .Петка винаги правят много обстойни прегледи.Казаха ми ,че нямам глаукома на здравото око.Но и нищо повече.ПОбаче продължих да си виждам тази черни точки из цялото зрително поле.КАкто съм ви писала по-горе все едно филмче с лошо качество.Пак отидох на преглед и тогава докито ми каза ,че имам диструкция на стъкловидното тяло.Пия Витроген от края на август,не виждам никакво подобрение.Каза да ги пия 4 месеца.Все си виждам гадните черни точки.Не съм си правила никави по различни изследвания от кръв и урина.И всички очни ,които ми напрравиха в Св.Петка.Последно ми правиха това мисля че е голдман - първо ти разширяват зениците,после ти слагат обезболяващи капки,някакъв гел на едно като лупа ли какво е ,слагат ти го в окото и ти свети с ужассна светлина насреща..При вас просто с времето ли избледняха?.Имам невероятен страх с тези очи.Толкова съм се паникьосала.Постоянно мисля за тях.Пия и антидепресанти ,уж лека форма ,сега ги намалям с цел да ги спра,ама страха ми е огромен.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никола | 23.10.2016 12:32

  OCT- оптична кохерентна томография- показва и най-малките изменения на очното дъно- напр. ако увеита засяга задната част на окото и др. изменения. А иначе при мен проблема е от авто-имунно естество, както съществена част от увеитите.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Любо | 20.10.2016 15:25

  Oтговор "teraform": При прегледите разшириха ли ви зениците? OCT правиха ли ви? В тази тема май препоръките към д-р Маринова стават "банални", но аз бих се консултирал и с нея.
  teraform, какво означава ОСТ? Бихте ли споделили каква причина откриха при Вас за проблема? Не видях да е споменато в предишните постове.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никола | 15.09.2016 20:49

  При прегледите разшириха ли ви зениците? OCT правиха ли ви? В тази тема май препоръките към д-р Маринова стават "банални", но аз бих се консултирал и с нея.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Kristina | 03.09.2016 18:55

  Здравейте, за съжаление и аз от скоро съм с този проблем... При мен започна също изведнъж- работя като козметик и една вечер по невнимание се осветих с апарат за фотоепилация. Няколко дни по-късно започнаха да се появяват моите мътини като към днешна дата (месец и половина от осветяването) са вече непоносимо много. Виждам ги на всякакъф фон при всякакво осветление. Ходих при двама офталмолози- казват ми че няма увреждане от осветяването, няма проблеми с ретината, а диагнозата ми е именно деструкция на стъкловидното тяло. Късогледа съм от малка и според докторите това е причината. Но на мен не ми е ясно как пък така изведнъж и то след осветяването се появиха и то в такова огромно количество. Моля да ме насочите към друг специалист ( аз ходих в Токуда при д-р Топов) защото не мога да свикна да живея така. :(
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Силвия | 25.08.2016 15:14

  Не е от изведнъж ,постепенно се засилиха тези точки.А и аз не съм от София ,така че ще ми е трудно да се консултирам с д-р Маринова.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никола | 25.08.2016 09:45

  Здравейте, ако изведнъж сте почнали да ги виждате то вероятноста да е от деструкция е по-малка. И на мен сумати офталмолози ми говориха за това преди да открия истината. Ако все още имате притеснения консултирайте се с д-р Маринова. Колко витроген и оксибио напразно се е изпил от хора със съвсем други проблеми.....
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Силвия | 25.08.2016 09:33

  Здравейте,аз съм с глаукома по принцип само на дясното око.Обаче от известно време насам виждам на лявото ситни черни точици.виждат се най-изразено на дневна светлина/като погледна към небето ,стена .../ на близко като гледам не се виждат.Ходих на прегледи ,понеже целта ми е да запазя зрението си на лявото око,лекарят ми каза ,че нямам нищо /нямам глаукома на лявото око/ ,но тея точки ме карат да си мисля ,че има нещо притеснително.Тогава ми заговори ,че имам такива неща в стъкловидното тяло на окото.Изписа ми витроген да пия 4 месеца,днес ми е едва 3 ден.Обаче ме притеснява ,че може би не са такива неща,защото при вас ги описвате като ''мушици'' ,които се движат.А аз ги виждам по друг начин като черни точки,силно изразени,все едно филмче с лошо качество :/ Някой има ли ,който вижда по същия начин?Дали ме е диагностицирал правилно?
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никола | 18.08.2016 16:45

  Хм, малко странно- какви са били симптомите ви, освен увеита? За инфекциозната мононуклеоза би трябвало изследванията ви да за показали и EBV нова инфекция или реактивация- последното се доказва главно с по-скъпо днк изследване. EBV доста по-рядко е причина за увеит и ако наистина това е причината бъдете по-спокойна- при подтискане на вируса се достига пълно възстановяване. По принцип изопринозин се понася доста добре, така че може да пуснете още едно изследване на пикочната киселина за повторна проверка. Може да повлияете на вируса и като подсилите имунната система като цяло- има прекалено много материали по темата. Иначе за Мерива куркумата- аз лично ползвам сайта iherb.com. При мен справянето с психологичния момент започна с намирането на причината, което си е повече от половината битка. Афти в устата получавате ли?
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Дафина | 30.06.2016 12:51

  Вече ходих при Маринова. След назначените от нея изследвания, се установи, че имам инфекциозна мононуклеоза. Изписа ми изопринозин, но след направена квантова диагностика-съвсем случайно, се установяват завишени нива на пикочната киселина, което е противопоказно за вземането на изопринозин. Ходих и на УНГ специалист, който установи хроничен фарингит-атрофичен и ми изписа респигард за 10 дни. Сега ще пия него, но нещо съм обезверена... Каза също, че мононуклеозата не може да се има като диагноза, без специално изследване. И вече се обърках. А и като чета неща из интернет за заболяванията, направо се психясах. Този проблем май е най-голям. Вече месец и половина съм в психически стрес и след всяко ново нещо, което научавам, се притеснявам все повече, а и гледам бебе на три месеца, и още две деца, които имат нужда от нормална майка. Не минава ден, без да си поплача стабилно. На моменти изпадам в паника и силен страх. При квантовата диагностика се установи и повишено ниво на мазнини в черния дроб и слаба функция на детоксикация. Сега и за това се притеснявам. Ще трябва да си пусна и тези изследвания. Въобще пълна каша. Благодаря Ви за информацията. Как може да се поръча това с куркумата, ще чакам информация. А как се справихте спсихологическия момент.Да, всеки трябва сам да намери начина, но все пак...
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Никола | 18.06.2016 22:30

  Най-важното е бързо да се видите с правилния/те офталмолози- специално при увеитите- а тези така изведнъж появили се мътнини са най-често или от отлепване на ретина или увеити. Мога да препоръчам, разбира се д-р Маринова, както и д-р Георги Марков. Почти винаги причината е в имунната система- или твърде слаба(дава възможност на т.нар. опотюрнистични заболявания- токсоплазмоза и др. да се развият) или твърде "силна/объркана"(автоимунни заболявания, 20% от българите са носители на HLA B5 и др.). Много е важно да се определи точната причина, затова и не бързайте с имуностимулантите, като изопринозин/биозин и пр. а оставете лекаря да прецени. Поради спецификата на тези заболявания и нуждата от цялостен поглед в/у проблема директно се насочете към тези офталмолози. От опит, това което може да вземете, без значение какво предизвиква вътреочното възпаление, е да започнете куркумин фосфолипид( не просто куркума, тъй като тя се усвоява много слабо)- Мерива е една от компаниите държаща патент за фосфолипидна куркума- много фирми произвеждат под неин патент лекарства- в българия има Аронта, но излиза скъпо, затова аз си поръчвам по интернет от чужбина.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Дафина | 26.05.2016 15:02

  Тепърва се сблъсквам с този проблем и нямам мнение по въпроса, но това, което изчетох до тук е малко депресиращо. Едва сега ще започне ходенето по мъките, предвид здравната ни система' която по никакъв начин не ни облекчава. Но искрено вярвам в самата вяра, че за всяко изпитание има изходен път, само трябва да си съберем мислите, да ги подредим, да разделим проблема на етапи и приоритетно да ги извървим. Аз лично, без препоръка от лекар, реших да започна с Витроген-просто докато се ориентирам в обстановката. Разбира се, първоначалният стрес от случващото се, е ужасен-така човек разбира истинското значение на здравето, което Господ ни е дал. Но Той ще ни даде изходен път-трябва да вярваме. За момента мисля да се консултирам с поне още един специалист, за да сверя информацията и да отсея най-важното като за начало. За това сега не мога да кажа нищо, просто исках да се включа във форума и да бъдем заедно в този път. Искрено се надявам тези, които вече са извървяли този дълъг път да ми пишат и да ми дадат своята кратка препоръка за това! Бъдете благословени в това, което правите!
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanka Dimitrova | 19.05.2016 15:03

  здравейте, някой има ли резултат в лечението на мътнините, нещо, което е помогнало да намалеят или изчезнат? моля, пишете!!
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Yanitsa | 13.04.2016 10:50

  Здравейте, аз имам същия проблем от близо година. Ходих на всякакви лекари и всевъзможни изследвания. В крайна сметка започнах да пия Витроген и имам ефект. Искам да попитам, ако някой друг от форума използва продукта дали има наблюдения как влияе върху килограмите. При мен лично има покачване, но не знам дали е от Витрогена :). И все пак препоръчвам използването му! Бъдете здрави и позитивни. Това не е толкова страшно и животозастрашаващо! :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ana Angelova | 05.11.2015 08:54

  Здравейте! При мен нещата са стабилизирани. Чувствам се доста по-добре. Ако питате за мътнините - все още ги има, но просто са доста по-прозрачни. До такава степен свикнах, че просто не ги забелязвам ... Преди 3 години не вярвах, че е възможно, но наистина е така :) Мътнините избледняват, но изключително бавно, затова за да има някакъв шанс да се махнат без да се налага операция, просто трябва да се спре процесът на поява. M_G 77, получих съобщението ви и наистина съчувствам на вас и на мъжа ви. Проблемът е, че при всеки причината за поява на мътнини може да е различна - някакво възпаление, алергия, травма, дори напрежение. При мен установиха, че е реактивация на токсоплазмоза - няма истински доказателства, но изследванията общо взето водеха до този извод. Не мога да кажа, че някакви лекарства ми помогнаха - пих Далацин, който да се справи с токсоплазмозата, но иначе за разтварянето на мътнините не мисля, че нещо помогна. Известно време пих сок от цвекло, но не мисля, че имаше ефект. Имах късмет, че няколко месеца след появата на първите мътнини, спряха да се появяват нови - според мен това е ключът към избледняването. Просто са страшно упорити петната, особено ако са по-плътни, както аз имам във всяко от очите едно две такива и им отнема години, за да избледнеят. Затова според мен е важно за да се спре появата им, да се намери причината. Предполагам, че сте ходили по куп лекари, много добре разбирам какво е чувството никой да не може да ти помогне - аз всъщнот го изпитах това заради един друг здравословен проблем, който се появи месеци след петната - ужасен шум в ушите, който не се повлияваше от никакво лечение. Мисля, че е напълно възможно да има връзка и с мътнините ми - просто онази година имах куп здравословни проблеми, а всичко е свързано по някакъв начин. Съветвам ви да търсите причината навсякъде в тялото, дори ако ще и в минали заболявания и травми. Всяко нещо може да окаже влияние. Очевидно е, че стандартните очни прегледи, на които сте ходили, не са помогнали. Търсете други специалисти, защото настина причината може да е не в самите очи. Знам, че едва ли ви помогнах много, но ви разбирам как се чувствате и искрено ви желая да намерите причината и да я лекувате. Аз пак ще ви кажа, мътнините избледняват, но много, много бавно. И все пак, не ми пречат изобщо както преди. Толкова съм свикнала, че дори, когато ги забележа, просто забравям почти моментално. А те са все пак сравнително забележими - просто мозъкът има невероятната способност да игнорира неща, които не му трябват :) Yoanna, dada, вие как сте ? Има ли подобрение? Аз отдавна не съм влизала тук и вече не съм в течение какво се случва.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 30.10.2015 15:26

  Здравейте, M_G 77! Получих съобщението и Ви отговорих на лични! Vityaz - ще споделите ли какви таблетки сте пили и как е положението при Вас сега? Ще бъде полезно за всички във форума! Благодаря Ви предварително! Поздрави :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Радина Георгиева | 29.10.2015 12:42

  Здравейте на всички. Повдигам темата с надеждата някой да сподели нещо ново или просто кой докъде е стигнал. Опитах се да пратя ЛС на Dada,Almaro и ya_anna 1. Успях само да изпратя на Dada. Дано се отзове.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от николай христов | 14.07.2015 19:24

  Може ли да споделиш какви таблетки ти е препоръчал този лекар .
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Vityaz | 13.07.2015 16:07

  Същата диагноза - "деструкция на стъкловидно тяло" ми постави моят очен лекар - д-р Емил Николов, офталмолог в очна клиника "Униклиник", Велико Търново. Обясни ми, че е безобидно, но ме прегледа с очен скенер и ехограф и ми препоръча определени таблетки и витамини, които за момента дават ефект. Периодически трябвало да се проверява да нямам отлепване на ретината, иначе нямало проблем. Много се бях изплашил в началото но сега се поуспокоих. Д-р Емил Николов е очен лекар на семейството ми отдавна и е голям диагностик и му вярвам. Осмелявам се и да спортувам, но засега не усещам нови оплаквания, освен единични малки точици и се надявам това да остане така.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Joro | 10.06.2015 15:59

  Link
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от николай христов | 10.06.2015 10:58

  Здравйте, и аз имам проблем с мътнина в стъкловидното тяло и моля за малко информация ако някой може да ми даде за д-р.Трошев и клиниката в гр.Стара Загора , мисля да ходя на прегед за тази мътнина при него но нямм информация що за специалист е .Благодаря
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 02.10.2014 14:20

  Здравейте, аз бих препоръчала д-р Нешкинска! Много е добра и спокойна, ще ви направи обстоен преглед. Не е тесен специалист по стъкловидното тяло, но определено е професионалист в нейната област, има необходимата апаратура, отделя нужното внимание на всеки пациент и не нагрубява и омаловажава оплакванията.....както повечето лекари при такива оплаквания изобщо не ти обръщат внимание! Мен лично ме прати при една доц.в очна болница, която се занимава именно с проблеми в стъкловидното тяло, която също е добър специалист. Т.е. д-р Нешкинска работи по здравна каса и като се налага дава направление за друг специалист, дори и изследвания ми пусна! Аз лично съм страшно доволна от нея....след цялото ми обикаляне по кои ли не светила във Варна, именно при нея срещнах професионално и човешко отношение! В интернет има информация за кабинета й и телефони за връзка - работи в Мед.център "Дария" (ако не се лъжа) - на центъра под "Валентина".....в момента ги нямам налични! Ако срещате затруднения при откриването им, пишете ми отново!
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от georgiev | 02.10.2014 12:47

  Здравейте имам същите оплаквания бихте ли ми препоръчали къде във варна да отида за първичен преглед по здравна каса. Благодаря предварително
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanka Dimitrova | 07.09.2014 16:16

  вижте какво открих, супер е дано помогне на повече хора Link
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanka Dimitrova | 05.09.2014 17:08

  здравейте, от пет години, за съжаление, стават все повече, въпреки че още в началото лекарите казаха, че просто да си свикна с тях и че нямало да се променят
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 05.09.2014 13:35

  Ivadim, при Вас от 5 години само влошаване ли има? На колко години бяхте тогава? Изведнъж ли се появиха тези мътнини или постепенно малко по малко се увеличават с всяка година? Нямали ли сте период на подобрение, на избледняване? Тези, които са се появили в началото преди 5 год. вече не са ли по-бледи и незабележими? Питам Ви, понеже тук по-голямата част споделят, че имат проблема от по-скоро, а тези, които отдавна се борят с проблема са имали период, когато нещата са били спокойни! Наистина няма да е зле все пак да пробвате и дано и при Вас да има добри резултати!
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanka Dimitrova | 04.09.2014 17:34

  здравейте, при мен мътнините започнаха от 2009 година, над пет години, като са много повече от началото, трябвало е сигурно по-рано да почна тези неща, но все пак вярвам, че може да има полза
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 04.09.2014 16:20

  Здравейте, ivadim, Аз започнах да пия витроген след около месец и нещо след като ми се появиха мътнините. Лично аз останах много доволна от тях и смятам, че ми помогнаха значително! Подобрението идва бавно....трябва упоритост, но след два месеца прием има подобрение.....след това подобрението продължава да се усеща. Аз ги пих 2 месеца...половин месец почивка и после пак изпих 2 опаковки и спрях, после пих мулти-витамини и това е. Може би е важно да се изясни и причината, поради която са се появили и ако има някаква действаща инфекция да се отстрани. При мен, може би, нямаше такава инфекция и затова нещата тръгнаха бързо да се оправят (сравнително бързо....все пак едва след 6 месеца почнах да се чувствам значително по-добре, мътнините да избледняват, да не се появяват нови.....и с течение на времето става все по-добре). Нужно е спокойствие и да не се вглъбявате в тях! Аз лично бях при Мерсинков тази пролет, изключително зле ми направи прегледа с Голдман (писала съм във форума след прегледа)! Но лично при мен тези изменения в стъкл.тяло са с много рехава структура и няма как да се обработят с тоя нов апарат....все пак при мен тия мътнини вече бяха избледнели много и може би затова той дори почти не ги забеляза и каза, че са твърде невидими и няма как да се обработят! Аз твърдо препоръчвам витроген! Няма да навреди в никакъв случай! Успех! :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ivanka Dimitrova | 04.09.2014 15:19

  Здравейте на всички, искам да споделя, че при мен нещата не вървят на добре и разбрах за Витроген - ампули, днес купих две опаковки, ще се постарая да пия поне 3-6 месеца, както пише, ако ще и постоянно, само дано ми помогнат, моля, някой ако има опит или информация за тази добавка, нека пише. Също искам да питам някой дали има отзиви за клиниката във Варна, в която има апарат за премахването на тези гадости от стъкловидното тяло /обадих се, казаха, че д-р Мерсинков извърша тези манипулации./ Моля, ако някой има актуална информация, да ми каже. Мила Миа1985, да знаете как до болка ми е ясно какво чувствате, понякога просто не знаеш как ще изкараш още един ден, най-ужасно е като установиш, че има нови чернилки, тогава паниката е огромна. Не се отчайвайте, търсете помощ и правете всичко, което ви отпуска и ви действа добре. Много е трудно някой, който не знае за какво става въпрос, да ви разбере, като му обяснявате. Факт е, че животът ми много се промени и аз вече гледам на всичко по различен начин...Пробвайте също с този Витроген, както и течното алое екстракт - също по една ампула, може на вас да помогне повече, при всички случаи няма да навреди. Между другото, тези добавки, които са особено важни за очите, до момента не са ми предписвани от лекари, а все си ги намирам случайно след ровене в интернет...
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ana Angelova | 04.09.2014 08:40

  Здравейте всички! Отдавна никой не е писал в темата. Как сте, имате ли подобрения? Аз съм сравнително добре, явно петната още са избледнели, защото си давам сметка, че все по-рядко ги забелязвам :) Тия седмици често бях навън и понякога просто се сещах, че всъщност почти не виждам мътнини. Разбира се, на едноцветни и светли фонове, все още ги виждам, но наистина вече не са толкова дразнещи, по-скоро от дразнещи минаха на етап - малко досадни :) Пишете, ако има нещо ново при вас.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Veselka Hristova | 19.06.2014 22:52

  dada166, благодаря за отговора. И аз се надявам тази лекарка да ни помогне за бързото оздравяване.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 19.06.2014 11:17

  Здравей, mia1985, И аз съм на мнение, че тия мътнини до голяма степен /или поне в някои от случаите/ се получават от разни препарати, лекарства, хапчета, които имат адски токсичен ефект и не винаги поразяват очите, но в нашия случай явно така е подействало......защото като съм чела по темата, деструктивните промени в организма са на база оксидативния стрес на клетката, който е в следствие на свободните радикали, натрупани в организма от борбата с различните токсини, които поглъщаме - най-грубо казано! Аз четох в тази насока, понеже и при мен се появиха в момент, когато пиех антивирусен препарат (а той, ако не е токсичен!!!).....а и в не малко хапчета пише, че имат страничен ефект върху очите - но обръщаме внимание какво пише едва след като има последствия, защото, разбира се, не винаги се проявяват страничните ефекти! А и като добавим естественото стареене на организма още от раждането ни......деструктивните промени в организма (не само в очите) са на лице....при някои на 20, при други на 30.....40 и т.н. Успех с прегледа, дано открият причинителя за този конюнктивит и да се излекувате и всичко друго да е ОК! Поздрави :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Mia | 19.06.2014 09:47

  yo_anna1 ,благодаря ти много за отговора.В понеделник съм на преглед и ще пиша какво е казал д-р Хубанов.Засега си пия добавките и цвеклото и чакам резултатите от микробиология на очен секрет,за да разбера откъде е този ужасен конюнктивит който имам вече 3 месеца.И между другото точно когато ми се появиха бях на Ясмин,за който се натъкнах че е чест причинител за появата на тези клетки.Така че препоръчвам ако някоя от вас е на противозачатъчни да е по-внимателна.Аз ги спрях преди 2 седмици,просто за да изключа този фактор,но засега не виждам промяна.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от dada166 | 19.06.2014 00:06

  Здравейте, Прегледът струва 40лв.Желая на дъщеричката Ви пълно излекуване...
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Veselka Hristova | 18.06.2014 22:19

  Здравейте, търсейки информация за д-р Дорина Маринова попаднах на темата, която е много актуална и за мене. В понеделник 23.06 ни предстои преглед /проблем с очите има дъщеря ми, която е на 15 год./, но ми беше неудобно по телефона да попитам лекарката колко струва прегледа :oops: Та моля, който е ходил скоро да сподели цената, за да имам някаква представа, защото пътувам от 200 км. Благодаря предварително :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 18.06.2014 14:50

  Здравейте, Алмаро! Разбира се, че ги виждам, отърване няма! :) Но са многократно по-прозрачни и сякаш в по-умалени размери. Но така вече в ежедневните ми занимания ми пречат много по-малко, почти не ги забелязвам....като си движа окото ги усещам като сенки как преминават или леко размазват.....но общо взето толкова съм свикнала, че не го забелязвам....иначе на светли пространства доста си изплуват, но както казах мнооогоо прозрачни и по-умалени и не ми пречат....просто вече не ме плашат както в началото и затова не ме дразнят толкова! Иначе отново са навсякъде - и върху лицата на хората ги виждам.....даже мисля, че са много повече от преди - просто няма празно пространство, ама никакво!!!!! При мен са като решетка свързани и разни завъртяни във всякакви странни форми...едни са по-напред, едни са по-назад..... И при мен минаха две години и половина вече......дано и по-добре да става :) Здравейте и на вас Миа1985 - иска ми се да ви вдъхна кураж, защото знам колко е плашещо в началото, особено във вашия случай! Но ако става въпрос само за мътнини в стъкл.тяло - от тях категорично не се ослепява! Повярвайте в това! Много пречат, адски дразнещи са...но трябва време, за да ги възприеме мозъка и да свикнете с тях...Много хора си живеят с тях, както виждате....освен нас има още многооо. И обикновено всички се оплакват, че са се появили след силен стрес, психическо напрежение.....При вас наистина е много по-деликатен случая, би било добре да минете доста обстоен преглед, за да сте сигурен в състоянието на окото - ако всичко друго е ОК и няма възпалителни процеси, изобщо не ги мислете тия гадини - само от тях няма да ослепеете, а с времето ще избледнеят на 100%!!!!!!!!!!! Вярвайте! :) Аз пих хран.добавки и съм много доволна от тях - сега не се сещам за името, но съм ги споменавала във форума. Относно чувството, че ще полудеете - и аз бях така, общо взето май при всички е било така!!!!! И това ще отмине! Но според мен не е добре да се затваряте и да не контактувате.....напротив, старайте се да си водите досегашния начин на живот, това помага много! Не съм ходила при д-р Хубанов, но ходих при д-р Мерсинков в Н.Чудотворец - от който изобщо не съм доволна!!!!!!!!! Нито като отношение, нито като специалист, така че не го препоръчвам. Но за Хубанов съм чувала добри отзиви! Дано ви помогне! Успех!
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Mia | 17.06.2014 16:14

  Здравейте,изчетох внимателно всичко което сте писали и реших да се включа.Аз съм на 28 години,преди 7 години претърпях катастрофа в която изгубих зрението на едното си око,а на другото имам травми но до скоро водех нормален живот.От 2 месеца започнах да виждам и аз тези гадинки,след продължителен конюнктивит без изяснен произход въпреки всички изследвания и след доста силен стрес.Оказа се че и травматичната ми катаракта на здравото око е почнала да се развива:( Притеснява ме че постоянно се увеличават и се сързват помежду си,изпадам постоянно в паника,понеже за мен това око е единственият шанс да виждам :*( Запазих сега час във Варна при д-р Хубанов в Свети Николай Чудотворец,някой ходил ли е при него?В момента единственото което вземам е Неовиста и ми изписаха капки калиев йодид но вече ме е страх да сложа каквото и да е.Имам чувството,че ще полудея,не ми се контактува с никой,опитвам се да приема нещата но не мога :(
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ana Angelova | 16.06.2014 14:45

  Благодаря ви yo_anna1! Наистина дано се махнат тези неща, не се свиква много с тях, вече минаха 2 години, но не мога напълно да ги пренебрегна. Все пак наистита са по-бледи. А вие как сте? Все още ли ги виждате или вече се махнаха напълно?
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Йоанна | 16.06.2014 11:24

  Здравейте, Алмаро! Поздравления за чудесните новини!!!!!! Оттук нататък Ви пожелавам само подобрение и бързо избледняване на мътнините! Щом вече няма възп. процес предполагам, че бързо ще стане това избледняване - около 4-5 месеца и ще има осезаема разлика, поне при мен беше така...а с течение на времето и още и още...... Пожелавам Ви никога повече да няма реактивация на този паразит и дано все по-често чуваме добри новини в този форум ;) Поздрави :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Ana Angelova | 14.06.2014 10:26

  Здравейте! Вчера бях на преглед при д-р Маринова и новините са добри! След обстоен преглед докторката установи, че няма нови възпалителни процеси, всички следи са стари и очите са спокойни. За пръв път не ми предписа никакво лечение. Каза ми другата пролет отново да си направя изследване за токсоплазмозата, защото често в този период от годината спада имунитетът на организма и е възможно тогава да се получат реактивации. Всъщност преди 2 години точно в края на април ми се появиха и петната, и тогава и изследваниата бяха положителни... Докторката потвърди, че сега в по-светлия сезон е възможно да виждам по-ясно мътнините и не значи, че са се появили нови, а просто някои са били скрити в по-тъмните дни. Каза, че мътнините изглеждали доста по-прозрачни отколкото в началото и че лека полека избледняват, но просто това става много бавно. Попитах я за метода на премахване на мътнини с лазер. Тя ми каза, че се правело за по-големи и плътни мътнини и че не било препоръчително в моя случай, защото при този вид премахване може да се наруши структурата на стъкловидното тяло и крайният резултат да е по-лош. Важното е, че засега нещата са спокойни, само трябва повече търпение, за да избледнеят тези неприятни плуващи неща. Продължавам да следя темата тук и желая бързо оздравяване на всички! Поздрави! :)
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от dada166 | 12.06.2014 09:09

  Получих номера, благодаря Ви.
 • Re: Деструкция на стъкловидното тяло
  от Георги Георги | 11.06.2014 08:28

  Dada, изпратих Ви номерът на ЛС, не знам дали сте го получили. Кажете ако не сте, да го изпратя пак. Успех и разкажете, какво е станало после.

Напиши отговор
258 намерени, страница 1 от общо 6