Очи, уши, нос и гърло | След операция от отосклероза

Напиши отговор
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 26.01.2010 04:56

  Едно време операциите за отосклероза твърде често бяха неуспешни и повечето колеги смятаха, че е излишно да се оперира. Не се препоръчваше на болните. Слуховите апарати бяха калпави - хората не ги носеха. Като резултат народа си ходеше глух. Виждал съм много хора, които не са били на истински специалист и имаха напълно погрешна представа за състоянието си. Като допълнение и "диаграмите" често бяха грешни. Сега над 80-90% от операциите, в ръцете на добър лекар (!), са успешни. Хората, които не са подходящи за операция (или след неуспешна такава), слагат модерни малки слухови апарати и пак си чуват без да им се крещи. Много малко са тези, които стигат до пълна глухота причинена от отосклероза. Важно е да се вземе решение - и операцията, и поставянето на слухов апарат с възрастта се усложняват, въпреки, че почти винаги се намира вариант. Благодаря за препратката, текста е интересен. Човек трябва да е голям "удавник" за да се захване с такива процедури.
 • Re: След операция от отосклероза
  от хитър петър | 25.01.2010 14:11

  A за това нещо какво ви е мнението ,и има ли други начини да се лекува ,нали знаете удавник за сламка се хваща [url]Link
 • Re: След операция от отосклероза
  от хитър петър | 25.01.2010 13:59

  Благодаря менгеле(ама и ник имаш).искаш да кажеш че е възможно да ми се вдигне костната проводимост ?В изследванията много не се съмнявам ,защото са ми правени няколко и какво може да е неточно ,нали овоа дето го слагат зад ухото(или на челото) отчита костната проводимост.предполагам моята не се оперира,ама съм късметлия. Друго си мисля ,понякога когато карам колата и изхълцам или по точно се оригна(да ме прощавате) за миг чувам много силно двигателя или е някъв друг шум ,незнам...може пък и да не са ми правилни диаграмите И друго ще се стигне ли до пулна глухота ?защото прогресира с дясното ухо почти не чувам,трябва да ми крещят
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 25.01.2010 03:23

  Може Петре, зависи от вида на отосклерозата. Тази, която е с малка разлика между въздушната и костната проводимост не се оперира. Аудиометричните изследвания се променят с годините, а и не винаги са правилно направени. Отиди при някой, който се занимава конкретно със заболяването. Той ще ти изследва слуха и ще ти каже за какво точно става дума.
 • Re: След операция от отосклероза
  от хитър петър | 24.01.2010 23:38

  Здравеите и аз имам подобни симптоми като теза за отосклероза ,но не си спомням моята диагноза ,първоначанло маи беше неврит ,после няква глухота .Имам и аудиометрични изследвания .Доколкото си спомням имах малка разлика между въздушната и костна проводимост. може ли да имам такава диагноза при условие че няма разлика (голяма) между въздушната и костаната проводимост
 • Re: След операция от отосклероза
  от maria_pz | 09.12.2009 14:56

  Minkova, pishi mi na e-mal-a. Shte ti obiasnia vsichko.Napred vav foruma sam go napisala.
 • Re: След операция от отосклероза
  от donka minkova | 27.11.2009 17:58

  явно операциите са сполучливи но някои може ли да ми каже колко струва една такава операция при др. лолов
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 25.11.2009 17:37

  И аз бях така, но преминава и остава удоволствието пак да чуваш :lol:
 • Re: След операция от отосклероза
  от cecipenev | 23.11.2009 18:54

  W chetvurtuk mi sloshiha proteza (Transportna, Lolov) - chuvam, no mi drunchi uhoto. Neka njakoi minal po tozi put kashe - tova normalno li e?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Amigo0o | 15.11.2009 03:33

  Mengele - ti si vinoven, che VECHE CHUVAM!!!!!! Predi tri sedmici me operira Lolov. Choveka e mnogo vnimatelen. Sled nqkolko meseca shte otida i za ljavoto mi uho - ima njakakva razlika meshdu ushite, no ne razbrah kakva. Blagodarja ti pak!
 • Re: След операция от отосклероза
  от polar_bear | 04.11.2009 14:41

  Благодаря още веднъж за уточнението. Явно наистина Аудикс не върши работа. Тези дни ще отида на ушен лекар за по-обстоен преглед, а за Декември вече имам час при д-р Едрев за преглед и планиране на по-сериозна интервенция, ако се налага. Поздрави от Варна!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 04.11.2009 04:00

  Audix спрей e много измислена работа - отиди на ушен. Тук всички прегледи са частни - от няколко години съм се установил в Palmas Tocantins. Рядко се връщам в България, но следя изкъсо ситуацията.
 • Re: След операция от отосклероза
  от polar_bear | 01.11.2009 05:51

  @Менгеле, благодаря отново за отговора ти! И на мен ми е минавало през ума за възможността, проблема да е ушна кал. Но си купих Audix спрей и го ползвах известно време - абсолютно никаква промяна не усетих, дори минимална ... Или може би е трябвало да го ползвам по-продължително или просто диагнозата ми е отосклероза ... Между другото, ти от кой град си и извършваш ли частни прегледи ?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 01.11.2009 04:13

  Различни ушни заболявания, звукоприемни и звукопроводни, са наследствени - не само отосклерозата. Цялото останало описание много точно съответства на звукопроводно намаление на слуха - така едно време характеризирахме подобна находка с камертоните. После се появиха аудиометрите (и аудиолозите, заедно с тях). Сега вече има и по-нови уреди, микроскопи - изобщо не е трудно нещата да се конкретизират. Понятието "звукопроводно намаление на слуха" включва няколко състояния, включително отосклероза, но така също и ушна кал, наблъскана с тапи за уши към тъпанчетата!
 • Re: След операция от отосклероза
  от polar_bear | 31.10.2009 05:54

  @Mengele, безкрайно ти благодаря за уточнението! Мислех да те питам дали не си лекар - но после прочетох по-горните ти постове, и разбрах, че си. Бих искал да те помоля да анализираш няколко симптома от текущото ми състояние (ако това разбира се не е проблем за теб), както и няколко допълнителни факта. Малко предистория: - Аз съм музикант от много години (всички лекари, при които съм ходил досега, веднага свързват частичната ми глухота с това и ме отписват с лека ръка, така да се каже); истината обаче е, че много преди проблема при мен да стане критичен, аз вече бях поръчал и имах специални музикантски тапи за уши (поръчах ги от Precision Laboratories - USA и ги изработиха специално за моите уши по силиконови отливки, за които предварително ми пратиха комплет със материали за да ги направя - двете тапи ми излязоха над 250 долара), които режат с -25 dB звуковото налягане, но еднакво в целия спектър, а не както би било ако сложиш обикновени тапи (би се чувало основно басовия спектър). Идеята ми е, че състоянието ми се влоши (въпреки, че ползвам "тапи"), а колегите ми от групата, които са изложени на същия шум - нямат подобни оплаквания; - Чел съм, че отосклерозата се предава в поколението, а баща ми не чуваше добре, макар да нямаше никаква явна причина за това. Това ме навежда на мисълта, че при мен това се е предало наследствено и това е втори факт в подкрепа на предположението ми за отосклероза; Текущото ми състояние може да бъде описано с няколко характерни неща, които те моля да коментираш. - В банята си имам малък вентилатор, които работи тихо и по принцип едва го чувам при нормални условия. Но ако запуша носа си и вдишам дълбоко, така че да издуя тъпанчетата - тогава звуковата картина става доста по-силна, и по-интересното - по-богата. Появява се "окраска" по високите честоти, които при нормални условия не чувам. Възможно ли е в този случай ухото да заработва по-добре за момент, в следствие повишаването на налягането във вътрешното ухо? - Друго много характерно нещо за моето състояние е, че когато се храня, особено със салата например - толкова силно чувам самото дъвкане, че буквално спирам да чувам всичко останало около мен. Ако някой ми говори, трябва да спра да дъвча, за до разбера. Това ме навежда на мисълта, че явно вътрешното ухо си работи нормално, но няма въздушна проводимост? - И още един подобен симптом - в момента с лявото ухо чувам по-добре от дясното. Понякога когато почесвам пръстите на лявата ръка - едва чувам самото почесване по въздушна проводимост, но пък за сметка на това чувам почесването много силно по костна проводимост - сякаш ухото ми е в ръката. Това също ме навежда на мисълта, че наистина диагнозата ми е отосклероза. Ако не ти е проблем, те моля да коментираш състочнието ми. Извини ме, че си позволявам да ти говоря на "ти" - дано това не е проблем! Поздрави и безкрайно благодаря за отделеното време!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 29.10.2009 06:03

  Това се казва въпрос от човек с логика - поздравления! И двете: - съпоставя се разликата между въздушна и костна проводимост, след аудиометрия - не боли!; - механично (само с промяна в налягането) се проверява подвижността на костиците - не боли!
 • Re: След операция от отосклероза
  от polar_bear | 28.10.2009 14:48

  Здравейте! От няколко години прогресивно губя слуха си. Първо на едното ухо, после на другото. Става бавно, но все по-зле. Четох много по темата и съм почти убеден, че моята диагноза ще е отосклероза. Върпоса ми към хората оперирани от това е: Как точно диагностицираха при вас, че загубата на слух е точно отосклероза? Правят сравнение на въздушната с костната проводимост ли? Или механично притискат по някакъв начин костиците и установяват? Как точно лекаря разбира със сигурност, че диагнозата е отосклероза? Питам не за друго, а защото все още не съм ходил на диагностика и преглед. Просто искам психически да се подготвя за това, което евентуално ще чуя! Предварително - благодаря много за съветите!
 • Re: След операция от отосклероза
  от mamaNat | 23.10.2009 13:42

  Здравейте. Вчера бях на ушен доктор и след изследванията, които ми направи се оказа, че има съмнения за отосклероза. Днес си записах час при доц. Лолов и в понеделник ще видим какво ще каже той.Искрено се надявам да не е.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 23.10.2009 02:47

  Здравей Амиго, Отосклероза - не ушнасклероза! Първо провери диагнозата, но най-добре питай самите хирурзи: Работил съм с Ценев и Едрев. Бяха много добри, но вече сме пенсионери и годинките... За Цветков и Лолов: изглеждат обещаващи, твърди се, че могат.Чети форумите. Говориха, че малкия Тодоров в ИСУЛ също се учи, но май още не прави склероза. Има едно бандитче в Пловдив - там не. Сполай ти!
 • Pri kogo da otida
  от Amigo0o | 22.10.2009 04:55

  Zdravei Mengele, Predi sedmica bjah na UNG i kazaha che MAI imam ushnaskleroza. Ti izglejda poznavash specialistite v tazi oblast, pri kogo da otida. Preporuchaha mi prof Zenev; prof Edrev; doc Lolov i doc Zvetkov. Ima li drugi?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 17.10.2009 04:16

  Във вярата лошо няма, особено когато не се конфронтира с истината. Пред истината и боговете мълчат! Ако някой иска да му взимат .... (време, пари, надежда ... сложете каквото решите) за вяра - да играе на лотария. Това, че наричат лекарите циници също е проява на глупост. Амин
 • Re: След операция от отосклероза
  от В.С. | 17.10.2009 01:15

  Менгеле, нарече един човек „глупак” заради вярата, която притежава. Може би тайно му завиждаш.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 27.08.2009 05:25

  Хубава реклама за БАРИ - само дето той е чудесен отоневролог, а не "ушен", (въпреки твърденията му). Отоневрологията е отделна медицинска специалност, но не е нито неврология, нито отология (за по-простите - с ушите се занимава отология, а т.нар. УНГ е общо понятие). Ако panov2 има нужда от сладкодумни приказки - може да отиде и на психотерапевт. Всички отоневролози (не ги бъркайте с невро-отолози - това също е медицинска подспециалност) изписват "доста лекарства между тях и капки", от които "определено има ефект -малък но има" (ми то шума често си е психогенен - могат да опитат и с хомеопатия, но няма да си подобрят слуха). Казано накратко Бари е наистина добър отоневролог, а Panov2 - ГЛУПАК
 • Re: След операция от отосклероза
  от Йорданка Б. | 20.08.2009 12:05

  Здравейте отново,сега пък ми заглъхна оперираното ухо,незнам така ли трябва да бъде притеснена съм,в понеделник на 24 август,ще отида на контролен преглед в Исул дано сичко да е наред.
 • Re: След операция от отосклероза
  от panov2 | 19.08.2009 19:20

  фуПривет на всички които имат страшната диагноза-отосклероза.Опериран съм 98 и 99 год.в Плевен и първите няколко години всичко като ,че ли беше добре.Имах и пак имам шум в ушите но не това е важно.Преглеждал ме е и проф.Едрев но отказа операция и каквото и да било лечение-директно на гилотината слухов апарат.Там ми беше последната надежда но тя рухна,аз имам слухов апарат на чуването с него е на границата на болката.Попаднах на специалист -отоневролог ,нямах никакви надежди -от 4 години слуха ми се влоши до нула но реших да опитам за последно.Изненадата беше тотална-преглед около час и половина,предразположение и обяснения в такава степен ,че ако нямаше отвън други пациенти не ми се тръгваше.Разбрах че касаплъка е влечение но лечението е изскуство.За пръв път от24год. лекар ми говори за медикаментозно лечение ,при положение ,че други казват не е възможно.Изписа ми доста лекарства между тях и капки.Пия лекарствата вече 6 дена и определено има ефект -малък но има.Предстоят ми още два курса по 20 дневно лечение после ще видим.Това което ме накара да пиша е ,че не трябва да се губи надежда.ЛЕКАРЯТ Е ДОКТОР БОРИМИР ФУРНАДЖИЕВ -за мен големите хора се пишат с големи букви.Кабинета му е близо до Руски паментик на ул.Дамян Груев №40 ет.1 ап.1.Препоръчвам на всички неговата консултация -не се подценявайте той ще ви даде надежда пък било то и преди или след операцията.Д-Р ФУРНАДЖИЕВ има и страница в интернет или поща borimir@abv.bg .Да не отегчавам но този човек ми върна надеждата тогава когато я загубих.Не рискувайте и не разчитайте само на един лекар това го знам от опит.Аз чух тишината.Иначе съм от Плевен на 46г. 24 от които с тази страшна диагноза-отосклероза.Ако някой прояви интерес за моя опит и търсения -panov2@abv.bg ще отговоря на всеки -но не подминавайте ДОКТОР ФУРНАДЖИЕВ-БАРИ идете при него той ще помогне -сигурен съм.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Йорданка Б. | 29.07.2009 08:43

  Здравейте и от мен,преди 10 дни ми направиха операция от отосклероза,изписаха ме преди2 дни сутринта със ставането ухото ми беше влажно като пипех незнам на какво се дължи това имаше течност вътре при допир ,знае ли някой да сподели какво е това
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 16.07.2009 05:48

  privet andulinishe protezata mi e titanova i sum dovolna, no moshe pri teb da ima osobenosti. Zashto ne otidesh da si govorish napravo s Lolov :?: Ako uhoto ti veche ne moshe da se operira - samo si gubish vremeto. Ne si izbirai proteza, a lekar.
 • Re: След операция от отосклероза
  от andulinishe | 13.07.2009 21:20

  здравей, палава благодатя за линковете, които си ми пратила. В крайна сметка моята протеза, която вече имам на едното ухо е като тази от третия линк. Интересно ми е на теб след като си отишла в частна клиника каква протеза ти препоръча доктора? Според него коя е по-добра? титановата или тефлоновата? От линковете, които си ми пратила само втория линк става дума за титанова протеза. Относно докторите права си,че за да се подложи човек на операция трябва най-напред да се довери на доктора. Аз така направих, но очаквах, че щом си плащам ще ми сложат по-доброто...След операцията доктора ме увещаваше, че тези протези били добри и т.н...но знае ли човек? Аз за това се интересувам толкова много, защото ти след като си отишла на частно се предполага, че отношението ще е друго. незнам дали да ходя по още прегледи...ходила съм и при едрев години наред да следи колко оглушавам и когато стана дума да ми направи операция, той взе да се оправдава,ч е не правел вече толкова операции, защото бил възрастен и т.н...този Лолов може би е от неговия екип, щом оперира в транспортна болница.
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 12.07.2009 06:07

  Tova e specialno za andulinishe (ne pisha na meili zashtoto taina njama) Link Link Link Az mnogo shetoh i samo si zagubih vremeto - neka maistora si izbira materiala - az samo pitam kolko i iskam da chuvam. Ne sburkah :lol: - ako ne sum se pohvalila - chuvam. Vashno e da imash doverie na doctora - vsichko stava s obshta opoika - moshe da pravi s tjaloto ti kakvoto iska. Tova s opakovkite si e glupost (pravi se v avtoservizite) - ako njamash doverie na doctora (porazpitai veche operirani) po-dobre ne hodi pri nego. Ako e maistor - sam znae kakvo e vashno za krainia rezultat. Ako ne e dobur - kakvato i da e protezata. (v tova otnoshenie nai-gotin e Lolov - kaza kakvo moshe da se nameri u nas i mi predloshi ako iskam da si kupja i zanesa sama)
 • Re: След операция от отосклероза
  от andulinishe | 11.07.2009 02:57

  забравих да попитам elenabg какви са тези нови протези, които са ти казали,че слагат във военна болница? Показаха ли ти някакви мостри или само ти разказваха? Ако искаш пиши ми на andulinishe@yahoo.com
 • Re: След операция от отосклероза
  от andulinishe | 11.07.2009 02:48

  Здравей, Гхристова можеш ли да кажеш на теб каква цена ти казаха във военна болница, че ще ти струва операцията? Кога ще си я правиш? Казаха ли ти каква протеза ще ти сложат? Аз съм оперрана там миналата година и сега ще си оперирам и другото ухо, но ми е интересно колко пари искат сега и за каква протеза става на въпрос. А тези които са опериарни от доцент Лалов и са им сложили титанова протеза дали имат празната опаковка от самата протеза? Интересно ми е как изглежда и дали изобщо има някаква разлика....на мен след операцията ми дадоха празната кутиика от протезата, но за съжаление в интернет не намирам никаква информация.Където и да си правя операцията на другото ухо съм твърдо решена този път да видя ПРЕДИ операцията какво ще ми сложат, а не след това....Само да ви кажа,че мой роднина е опериран и на двете уши във ВМА и двете протези са му различни. Едната е титанова другата е тефлонова. Той не намира никаква разлика в това с кое ухо чува по-добре, но това е така ,защото преди операциите той беше наистина много глух! Толкова глух, че за да говориш с него и да те чуе се налагаше да му викаш в лицето! Сега чува много добре! Аз най вероятно ще се оперирам края на август или началото на септември, но най напред ще трябва да се организирам и да ида още веднъж до София за да видим колко пари ще поискат този път....
 • Re: След операция от отосклероза
  от maria_pz | 10.07.2009 23:50

  Zdraveite! Neka se pohvalia i az s rezultata ot operaciata-strahotno e da chuvash pak normalno!!!Mnogo vreme mi beshe neobhodimo da vzema tova reshenie-4 godini,no popadnah na tochnoto miasto,pri docent Lolov!Hiliadi blagodarnosti,zlatni race ima!Otnovo varna radostta mi!
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 03.07.2009 05:56

  zdraveite sladurani. Az veche chuvam s titan - strahotno e; tezi vuv voenna mai dosta poslugvat za protezite, metodite i rezultatite. Ot titana ima samo edni po-dobri i te se prodavat i u nas - material koito se fiksiral na kosticata s leka toplina; vseki hirurg moshe da gi slaga, ako iska. Protezata i lazera, kakto mi kaza prof. Edrev sa za ulesnenie na hirurga i toi si gi izbira; posle samo ima znachenie dali chuvash ili ne. Vsichki suvremenni protezi sa mnogo zdravi i vechni - ako operaciata e uspeshna (hvala na Lolov koito me operira - sushto goljam sladur!) njama znachenie s kakvo e pravena - chuvash. V purva gradska lazer za ushi imat ot njakolko godini, no mai ne operirat s nego. Ako beshe hubavo Pavlov njamashe da se otkashe. Edrev mi kaza, che e malko opasno zashtoto moshe da se povredi vutreshnoto uho; tova e nepopravimo. Neka hirurga se poti - za teb e vashno udovolstvieto. Za voenna procheti kakvo pishe andulinishe na 12/3/9 v tozi forum.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Galina Hristova | 01.07.2009 11:56

  Здравей elena_bg, Отзивите, които чух за там са доста добри. Предстои ми операция точно там. На теб каква цена са ти казали за инпланта?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Elena Georgieva | 30.06.2009 14:42

  Някой правил ли си е операция във Военна болница - ползват лазарен метод и нов вид протези? Какви са отзивите за тази процедура?
 • Re: След операция от отосклероза
  от tania_2106 | 26.04.2009 11:08

  Tozi mesec mi be6e operaciqta i moga kaja samo edno- hilqdi blagodarnosti na doc. Lolov. Ve4e 4uvam!!!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Elena Georgieva | 24.04.2009 18:25

  Ще ви споделя своя "опит". Диагнозата ми беше поставена през 97г. (бях на19) - отосклероза на дясното ухо, но беше рано за операция. Оперираха ме в ИСУЛ (по здравна каса), но не ми поставиха имплант, а само ми наместиха костиците. Неприятното беше, че 3 дни трябваше да лежа в една поза и на четвъртия ден - все едно прохождах за І път. Имаше известно подобрение на слуха, но временно. Втори път ме оперира проф. Ценев (пак в ИСУЛ) и ми постави тефлонова протеза. Не съм плащала нито за операцията, нито за протезата, а само някаква смешна сума за легло-ден в болницата. Операцията беше с местна упойка и през цялото време разговарях с докторите - това е важно, защото си казваш в кой момент чуваш най-добре още на операционната маса. Не е приятно, но не боли. От тогава да чукна на дърво чувам много добре с оперираното ухо. Лошото е, че от известно време имам чувството, че ми намалява слухът в другото ухо и сигурно пак ще ходя. Също така си остана и неприятния шум и в двете уши, но няма как - свиква се. Успех на всички, на които им предстои подобна операция!
 • Re: След операция от отосклероза
  от maria_pz | 23.04.2009 22:34

  Zdravei, palava! Bih se radvala ako vseki spodeli kak e minal po tozi pat.Razbiram, che i na teb predstoi operacia,ako iskash pishi mi na e-mail-a,da komunikirame po-lesno,iskam da te pitam i drugi neshta.Adresa mi e:mi_mi_bg@abv.bg.Blagodaria ti za otzivchivostta!
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 23.04.2009 05:43

  Zdravei Maria, purvo vish kyde prochuvat, a posle pitai za cenata. Neka vseki vuv foruma, koito e operiran kashe koi go e pravil i dali chuva. Az sum se sprjala na Lolov, no i Edrev bil mnogo dobur.
 • Re: След операция от отосклероза
  от maria_pz | 22.04.2009 10:30

  Здравейте! Много съм раздвоена в момента при кого да се оперирам. Моля ви, посъветвайте ме! Мислех при проф. Едрев, но излиза много скъпо. Имате ли представа в ИСУЛ колко струва операцията?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Galina Hristova | 07.04.2009 16:58

  Здравейте на всички, Някой знае ли каква гаранция дават на този инплант, който струва 300лв. и наистина ли е от титан?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Galina Hristova | 07.04.2009 10:22

  Zdravei palava, Pri men se poluchi tozi problem tochno po vreme na bremennostta. No vaprosat e pri vtora bremennost dali moje da se vloshi operiranoto uho. To e qsno, che moje da se poluchi i na drugoto - vse oshte zdravoto. No si prava, na tozi vapros moje da otgovori samo specialist. Pozdravi!
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 07.04.2009 03:35

  Privet na vsichki, mi to vsichki protezi, osven silikonovite za njakoi nashi chasti, sa bezvredni pri bremennost. No naistina trjabva da se pita tochno za titanovite, vse pak e sheljazo. Inache samata otoskleroza se usilva pri bremennost - trjabva da se operirame predi tova. Posle moshe pak, no moshe i da e kusno - za tova se setih da pitam doktora.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Galina Hristova | 06.04.2009 09:57

  Здравейте на всички! Знаете ли дали след операция от отосклероза инпланта може да пивлияе на организма при евентуална бременност след време?
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 05.04.2009 12:20

  Privet na vsichki, hodih na pregled pri Lolov v chastnija mu kabinet - goljam sladur e. Kasata poema samo operacijata. Ima stari nachini za operacija bez implant i za tova kasata ne go poema. Koito iska implant, da si kupi. Ima razlichni vidove. Poveche ne pitah zashtoto moeto uho ne e za dva dena. Kazah, che iskam hubav implant za da chuvam po-dobre. Koito slaga implanta toi da go izbere. Ako njakoi mi prodade neshto drugo i po vreme na operacijata se okashe, che e kalpavo, greshen razmer, losha forma, ljavo/djasno. Maistora da si izbere materialite. Tazi operacia po sveta struva mnogo pari mai? Njama da ikonomisvam tochno ot implanta. Titana e mnogo zdrav material, napravo shelezen!
 • Re: След операция от отосклероза
  от andulinishe | 03.04.2009 22:15

  здравейте, да се включа и аз като добавя,че самата протеза струва наистина 300лв, или поне така пише в списанието за което Ви бях казала. Друг е въпроса,че всеки доктор си иска допълнително, макар че тази операция се поема от здравната каса. Това ви го казвам като човек, който е минал по този път миналата година по това време горе долу.
 • Re: След операция от отосклероза
  от tania_2106 | 03.04.2009 20:23

  Здравей ГХристова. 300лв. е цената на протезата (към момента), операцията е безплатна ако е по здравна каса. На мен също ми предстой съвсем скоро и се надявам всичко да е наред. Преди това бях ходила в частен кабинет и ми казаха, че само операцията е 1800лв(стандартна операция).
 • Re: След операция от отосклероза
  от Galina Hristova | 03.04.2009 10:27

  Zdravei PPencheva! Pishete che ste operirana ot otoskleroza i sa Vi postavili titaniev inplant, koito struva 300 leva. Molq Vi da mi kajete koga Vi e napravena operaciq i po kakuv nachin - laserna ili po stariq tradicionen nachin. Predstoi mi operaciq na ednoto uho. Preporachvat mi laserna operaciq i inplanta (titaniev) shte mi struva nad 1000 leva. Molq da mi kajete koga e struval 300? Blagodarq Vi predvaritelno za otgovora!
 • Re: След операция от отосклероза
  от PPencheva | 20.03.2009 17:56

  Здравейте момичета, Няма да пиша много, защото събирам багаж - в неделя тръгвам по широкия свят - късмет :P Накратко схемата на действие е следната - обаждате се на доц.Лолов (0888 514 977) и се уговаряте с него - предполагам, че може да ви види като частни пациенти или в болницата (вероятно с направление за преглед). Тогава ще разберете дали наистина имате отосклероза и дали ушите ви стават за операция. Тогава се уговаряте за дата и ви дава списък с изследвания. Слага ви разни слушалки и ви гледа колко чувате. После пак отивате за самата операция - с готови изследвания и направление за постъпване в болница - май може и с такова за преглед, което на място се преиздава за болница (имаше някакви формалности). Нямам време да пиша повече - направо си говорете с доктора - много е разбран 8) Стискайте ми палци. Когато се върна - да чувате вече :!:
 • Re: След операция от отосклероза
  от palava | 19.03.2009 03:51

  PPencheva, zdravei i ot men. Az sushto sum s OTOSKLEROZA, no na dwete ushi - polzvam samo chat i kreshtene - ne chuvam dobre telefona i slushalkite - mnogo e idiotsko. Prati mi dannite na Lalov, che mi pisna da sum gluha. Blagodarsko, palavata

Напиши отговор
410 намерени, страница 8 от общо 9