Очи, уши, нос и гърло | След операция от отосклероза

Напиши отговор
 • RE: След операция от отосклероза
  от inka | 07.04.2019 21:08

  Rock- Здравейте,как мина операцията и самото възтановяваме. Питам защото и на мен ми престои при същия проф. но съм малко изплашена и неуверена.Не съм правила втора консултация
 • RE: След операция от отосклероза
  от Rock | 03.03.2019 14:17

  Здравейте Мъж съм на 47 години Преди 5 години получих шум в едното ухо .отидох на лекар и ми казаха отосклероза .Да така е защото майка ми е минала по същия път, мислех си че ще ми се размине , но с всяка следваща година слуха намаляваше.Понеже съм от провинцията порових в интернет и прочетох за проф. Цветков записах си час за 07.02.2019г в пол.на ВМА платих 60 лв за преглед и 18 за аудиограма .Погледна ме и каза отосклероза 100%.За сега само на дясното ухо. Операцията се прави в болница Европа , и нищо не се поемало от здравна каса .каза ми че всичко ще струва 2800лв това било крайна цена .Тук в форума прочетох че цената последно е била 2500 лв, но явно се е променила.Приех защото ме е страх да не стане по лошо!Операцията е на 06.03.2019г в болница Европа като мине всичко ще пиша Да си призная малко ме е страх ! ама какво да се прави като ти дойде на главата беля !
 • RE: След операция от отосклероза
  от JT8 | 07.02.2019 12:42

  Само при д-р Лолов не съм ходил. Може би ще го посетя. Пищенето в ухото ми е постоянно и еднакво, по някой път, се случва да се смени честотата на пищене за около 10 секунди и след това пак се връща към нормалното пищене. На някой да му се е случвало?
 • RE: След операция от отосклероза
  от Apple | 19.01.2019 15:39

  Относно въпроса на JT, при въртене на главата нямам такива пукания.Незнам дали си посетил д-р Лолов ,но мисля че той би ти помогнал да разбереш какво ти е.
 • RE: След операция от отосклероза
  от Apple | 19.01.2019 15:28

  JT8 , при мен вече се потвърди отосклероза ходих при д-р Лолов. При мен в началото докато разбера че си губя слуха на едното ухо имаше различни звуци...едното беше все едно ходя в дълбок сняг хръс,хръс...и то това е ако е тихо около мен . Шумът в ушите е различен при всеки. Аз искам да се оперирам единственото е че имам пътуване със самолет и операцията ме спъва за два месеца.
 • RE: След операция от отосклероза
  от JT8 | 05.01.2019 03:08

  Здравейте, изчетох цялата тема отпреди 10 години и не намерих това което търся. Преди 2 години се прибирах от пътуване с няколко самолета и дълги полети.Няколко дена по-късно дясното ми ухо започна леко да пищи и в продължение на седмица силата на звука се усили малко повече и си остана до това ниво.По същото време разбрах,че имам и намаление на слуха в него ухо.Направиха ми аудиограма.Имам намаление на слуха към 50%.Заключението на лекаря беше за барокамера.От барокамерата ми правиха пак аудиограма и казаха,че не съм за там.Напред във времето имам доста аудиограми и посещения при известни доктори.Някои от тях казват, че това е отосклероза,но малко по метода на изключването.Не бързам да се оперирам,защото не съм убеден в себе си,че това точно е проблема.При мен се получава нещо интересно,което исках да видя дали го има и при други-когато си въртя главата в кръг, дали по часовниковата стрелка или обратно,усещам в дясното ухо скърцане/хрущене.Някой има ли идея от какво може да е това?!
 • RE: След операция от отосклероза
  от KakaMarta | 20.12.2018 12:05

  Разбрах, че ушите на всички пукали при изравняване на налягането, но хората с понижение на слуха не го чуват. Вероятно пукането показва, че вече чувам добре и не ми пречи. Престоя в болницата беше два дни. Махането на превръзката беше в София след 10 дни, но предполагам, че може да стане и в Стара Загора. След първата операция не бях във форма за около седмица. След втората още на четвърти ден хукнах, но май при всеки е различно.
 • RE: След операция от отосклероза
  от Yankova | 19.12.2018 18:49

  Здравейте, оперирах се 2016г. при проф. Цветков. Диагнозата беше отосклероза. Платих 2500лв за имплант. След операцията не получих кутийка от имплант ; в епикризата никъде не е споменато поставяне на имплант. Ходих във ВМА няколка пъти. Проф. Цветков 'не се сеща коя съм'. Грешката е моя, че не поисках касова бележка когато дадох парите. В момента чувам слабо ,така както преди операцията и имам силен шум в ушите . Дори си усещам пулса в дясното ухо. Има ли някой който се е справил с шума?
 • RE: След операция от отосклероза
  от Apple | 19.12.2018 14:50

  Благодаря Kaka Marta. А разбра ли защо ти пукат ушите,имали лек за това . Доц.Лолов оперира Стара Загора,,там веднага ли те изписват или трябва да стоиш 1-2 дни и тези превръзки които трябва да се махат пак в София или в Стара Загора се махат?Може ли да ми кажеш колко време мина след операцията докато се върнеш към нормален начин на живот.благодаря много
 • RE: След операция от отосклероза
  от KakaMarta | 17.12.2018 13:05

  И двете ми уши ги оперира проф.Лолов преди няколко години. Всичко мина без проблеми и чувам добре. Нямам световъртеж и шум. На моменти ушите ми пукат. За малки деца - не знам.
 • RE: След операция от отосклероза
  от Apple | 16.12.2018 09:49

  Здравейте,и аз съм в групата с отосклероза на едното ухо,след второто раждане и ето тази наследствена болест се появи като шок за мен. Предстои ми първа операция ,но незнам при кой Доц.Лолов или Руев.Много се притеснявам като цяло след операцията възстановяването как е и то покрай малки деца ,изобщо някоя майка с подобно заболяване ако може да сподели.
 • Re: След операция от отосклероза
  от V Vasileva | 19.03.2018 21:04

  Здравейте! Оперирана съм от отосклероза в дясното ухо през 2012 г. и ми предстои операция на лявото. Ще се радвам, ако някой има знания или опит по следните три въпроса, да изкаже мнение. 1) Предишна стапедектомия може ли да бъде контраиндикация за естествено раждане и да наложи секцио? 2) Колко време след раждане и кърмене може да се проведе операция? 3) Колко време след операцията не трябва да се вдига тежко (над 4 кг)? Благодаря предварително.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Весела | 06.12.2017 13:41

  Здравейте, На 01.12.2017г бях оперирана от отосклероза. Операцията се извърши в Стара Загора от професор Лолов. На същият ден след операцията установих, че чувам по- добре с оперираното ухо, отколкото със здравото и бях супер щастлива. Но това продължи до вечерта, когато спрях да чувам с оперираното ухо. Лекарят ми каза, че трябва да е от тампоните, които са ми в ухото, които всъщност май са много на вътре, защото от вън не се вижда нищо. Най- вероятно са се напълнили с течност и това е причината да не чувам. Надявам се да е така. На 11.12.2017 ще ми маха тампоните лекарят и се надявам да чувам, така, както след операцията, преди да се напълнят тампоните с течност. Имам и друго притеснение. От деня на операцията съм замаяна със световъртеж. На легло съм, защото когато ставам започва да ми се вие свят и оперираното ухо заглъхва и направо ми става зле. В първите 1-2 дни се изправях с чужда помощ. Днес ми е 6-ти ден, мога да се изправям сама за около час, но замайването си го има, дори само като си местя главата на ляво или на дясно. Имах постоянно заглъхване в ухото, което отшумя, но се появява пак щом се изправя и седя така около час. Моля тези от вас, които са се оперирали, да споделят как се чувстваха след операцията имали ли са такова замайване, кога отшумя?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 06.11.2017 16:55

  Медицински център "Св. Георги Софийски" - поликлиниката на ВМА - кабинет 023. Тел. 0887290566 - мед. сестра Чернева. Тя записва часове на вече проф. Цветков.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Elena Georgieva | 05.10.2017 20:47

  Здравейте! Може ли някой да ми даде координати да си запиша час при д-р Цветков от ВМА? Аз съм с отосклероза от 99та година и вече имам 3 операции. Искам този път да пробвам при него
 • Re: След операция от отосклероза
  от Деси Минчева | 09.09.2017 10:08

  Здравейте отново, Онзи ден ми махнаха тампоните от ухото след операция от отосклероза. Прекрасно е пак да чуваш, възвърнала съм слух от високите честоти ( които са показни за възприемане на говор) от -40 dB на -15, -20. Оперира ме проф. Лолов, адмирации и благодарности! Професионалист и много внимателен, и в работата си, и в отношението си към пациентите! Споделям опитът си, защото минах през повече от 7 УНГ, докато стигна до правилният! Един от УНГ-та, който ме диагностира с отосклероза беше Тодоров, ИСУЛ, но той ми каза че ще си оглушея и няма с какво да ми помогне, защото проблемът ми бил във вътрешното ухо. Слава Бого оказа се, че всичко е в средното ухо и е поправимо, но дори и да беше вътрешното ухо отново има варианти ( естествено това ми го обясни проф.Лолов). С две думи не се чудете, ако сте стигнали прагът на неадекватно комуникиране, поради загуба на слух. Изобщо не ме е боляло след операцията, малко виене на свят няколко дена и това е. Важното е да имате доверие на оператора! Поздрави!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Деси Минчева | 30.08.2017 22:35

  Здравейте, Диагностицираха ме с двустранна несиметрична отосклероза 2015 г. Оперирах си дясното ухо преди 6 дни в Стара Загора при проф. Лолов. Впечатлена съм от професионалното му отношение и времето, което отделя на пациентите си. Чакам да ми махнат тампоните от ухото, за да усетя резултата. Професорът каза, че операцията е минала успешно. И сега пиша, за да ми споделите опит след операцията, докато съм с тампони почти нищо не чувам. Попаднах на няколко мнения, че пациенти дори с тампони чуват по- добре от преди интервенцията и започвам да се чудя как е възможно? И второ знам че е маловажно, но не издържам да не си омия косата дайте съвет как да стане( мислех си с водонепрокоема лепенка и малко помощ)? Мерси предварително!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Teodora | 21.07.2017 00:42

  Здравейте!от доста време следя темата и набирах кураж за операцията.Сега,след като тя вече е факт реших,че е редно да споделя и моя опит.Мен ме оперира доц.Руев в болница Тракия,Стара Загора.Изключително съм впечатлена от професионализма на доцента,както и на служителите в болницата.А и не мога да не отбележа,че не съм подозирала,че има такава болница в БГ-чудесни условия и добро отношение.Операцията ми се оказа успешна,след като преди 2 дни доцента ми махна тампона, започнах да чувам както никога досега.Много съм щастлива,че най-после чувам нормално.Бих искала да посъветвам всички,които се колебаят за операцията да не се страхуват и да не я отлагат във времето.Операцията не е никак страшна,по страшно е да си глух.Исках само да попитам оперираните колко време пазихте ухото от вода,защото миенето на косата е доста сложна процедура,когато трябва да се пази ухото?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 27.05.2017 21:14

  Включвам се доста късно и след втората ми операция. Отново беше при вече прод. Цветков във София. Този път ме оперира в болница Европа, аме във ВМА,, както предния път. Важното е, че докторът беше същия. Ами какво да ви кажа. Втората операция мина отново за по-малко от час. Този път нямах никакъв световъртеж. Може би защото ухото не беше толкова зле, като при първата операция. Не мога да говоря и за процес на възстановяване, защото нямаше от какво. Чувам си много добре и съм безкрайно щастлива, че се подложих на тези операции.
 • Re: След операция от отосклероза
  от polly | 23.05.2017 23:17

  Здравейте! Някой оперирал ли се е при д-р Орлин Стоянов в ИСУЛ? На майка ми и предстои операция от отосклероза при него, но не мога да открия никакви мнения за лекаря. Благодаря!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Yanina Nyagolova | 19.04.2017 22:44

  Вече чувам. Чувството е прекрасно. Професор Лолов е велик, обичам този доктор. На 7 април ми беше операцията мина леко , не съм имала нито гадене , нито виене на свят или повръщане. Не съм пила и никакви лекарства . На 10 ден ми измериха от 52дб на 30 дб. След няколко месеца планирам да оперираме и другото ухо. За всички който им предстой няма място за притеснение .
 • Re: След операция от отосклероза
  от Dori | 07.02.2017 21:03

  Много благодаря за отговора :)
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 07.02.2017 11:35

  Протезите от нитинол сами променят формата си при нагряване от 55-60 градуса, а това е трудно да го постигнете в сауна. Различават се от останалите протези единствено по леснотата с която се закрепват (препоръчват се за неопитни хирурзи) и по цената си (струват неколкократно повече от останалите и хирурга взима неколкократно по-висока комисионна). Иначе нямат абсолютно никакви предимства или недостатъци пред протезите от тефлон, от тефлон-платина или от титан. Ако една съвременна протеза е закрепена добре, а това зависи само от обстановката в ухото и от хирурга, форми на физично въздействие, които не разрушават тялото ви няма да я откачат.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Dori | 06.02.2017 07:27

  Здравейте, оперираха ме от отосклероза преди 7 месеца. За щастие оплакванията ми след операцията отшумяха и слуха ми се подобри. За което имах известни съмнения отначало. Отне време, може би 2-3 месеца, но вече всичко е наред. След операцията питах лекаря от какво трябва да се пазя, някакви по-специални грижи трябва ли да полагам за оперираното ухо и ми беше отговорено, че не трябва. Изрично попитах мога ли да ходя на солариум, да спортувам, има ли някакви рискове - нямало. Понеже по-нагоре във форума някой беше споменал, че този вид протеза, който аз имам - от титаний и никел, не трябвало да се нагрява или нещо подобно. Та затова искам да попитам и тук - някой, който има информация или от опит знае - има ли някакви ограничения за хора, които имат такава протеза и какъв е риска? Мога ли да ползвам солариум или не и мога ли да се натоварвам физически със спорт?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Нели2605 | 25.12.2016 23:04

  Петров456 може ли имейл или фейсбук за да те питам някои неща лично... Благодаря предварително
 • Re: След операция от отосклероза
  от Петров | 20.12.2016 09:55

  Здравей Нели2605, Отговорът ми закъснява, но все пак - да, моят също беше втвърден и ми причиняваше болка. Аз бях опериран преди два месеца. Ваденето на тампонът беше болезнено при мен. Как се чувстваш сега, има ли нещо, което те притеснява? При мен все още липсва вкус от страната на оперираното ухо. При прозяване или преглъщане (по-продължително) чувствам трептене и издуване на тъпанчето навън. Слухът ми се подобри значително, но все още аудиограма не ми е направена. Казаха ми, че трябва да изминат три месеца. Според хирургът е задължително да оперирам и другото си ухо, също болно, но аз се колебая. Какво е мнението на всички вас за това?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Нели2605 | 06.12.2016 19:30

  Здравейте :-) аз вече съм оперирана от отосклероза и съм още с тампон който ще ми го махат другата седмица. Нормално ли е тампона да е твърд. Втвърди се и не знам дали при всички вас е било така :?:
 • Re: След операция от отосклероза
  от BaryFur | 14.07.2016 10:00

  Операцията при отосклероза, както всяка друга оперативна интервенция може да има усложнения и "да влоши положинието", но това е изключение, а не правило, и повечето пациенти се чувстват добре, чуват и в никакъв случай не се касае за "тъпа операция". Има допуснати няколко неточности от вас, хирурга или от двамата: - "Преди операцията загубата на слуха не беше голяма" Вероятно не е трябвало да се оперирате; - "Иначе лекаря каза, че протезата е зарастнала добре." Протезата никога не зараства. Зараства само разреза. - "Слухът си е на същото ниво. Освен това, през повечето време си чувам пулсирането на сърцето, а като преглъщам нещо все ми пука в ухото. ... шумът е ужасен." - възможно е до 20-тина дни след операцията да има подобни оплаквания - може да се спори дали да пиете Бетасерк, но Кавинтон със сигурност не трябва да приемате - много често от него се засилва шума. Ако са минали повече от 20 дни е добре да се консултирате с друг хирург.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Dori | 13.07.2016 14:27

  Здравейте! Не знам дали някой ще ми отговори, но все пак да споделя и да попитам. На 01.07. ми оперираха лявото ухо от отосклероза. Преди операцията загубата на слуха не беше голяма, по-скоро ме дразнеше това, че все недочувах нещо и трябваше да подпитвам "Какво?", "Извинете, не чух", "Не разбрах" и така. Имаше и шум, от който исках да се отърва. Обаче, вече 12ти ден след операцията и не само, че нямам подобрение, а съм по-зле и от преди да се оперирам. Шумът и пищенето в ухото ужасно се засилиха след като ми махнаха тампона на контролния преглед. Слухът си е на същото ниво. Освен това, през повечето време си чувам пулсирането на сърцето, а като преглъщам нещо все ми пука в ухото. Лекарят каза, че ще мине, но аз вече не знам какво да мисля. Не чувствам някакво подобрение и от Бетасерка и Кавинтона. Въобще не знам как ще спре този шум. След като операцията не ми помогна, а ми навреди какво ще може да помогне? И наистина възможно ли е тази операция да влоши положинието, спрямо това, което е било или аз се шашкам повече? Но просто така го чувствам. Иначе лекаря каза, че протезата е зарастнала добре. Не ме боли, не ми се вие свят, но шумът е ужасен. Някой друг чувствал ли се е толкова прецакан след тази тъпа операция??
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 06.05.2016 08:53

  А дали въпреки операцията след години може пак да се получи същия проблем и да се наложи нова?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mirta | 07.03.2016 13:20

  Здравейте, мен ме оперираха в ИСУЛ, дец. Спиридон Тодоров. По принцип болничният, заедно с престоя в болницата е около месец. До пълно възстановяване се стига чак след месец-два (ако операцията е успешна), тъй като раната на вътре е в ухото. Трябва да се махнат тампони, конци, да спре секрета и а излязат всички кори. В началото ще си мислиш, че няма ефект, дори е по-зле, но с времето ще се оправи. След втората операция, дори исках по-малко болнични и вече съм на работа... Успех!
 • Re: След операция от отосклероза
  от M.yordanova | 28.02.2016 11:58

  Здравейте! И на мен ми предстои операция от отосклероза. Изчетох всичко във форума. Реших да се оперирам и да не отлагам във времето. Някой може ли да сподели,колко време продължава възстановяването и кога човек може да се върне на работа?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 19.02.2016 14:26

  И аз разбрах, че въпреки операцията може пак да има срастване, а би трябвало след операцията проблема да се реши. Радвам се, че втората е минала по-леко.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mirta | 18.02.2016 10:05

  Здравейте, операцията ми мина по- леко от първия път. Казаха, че съм имала някакво срастване около протезата. Утре ще ходя да ми махна конците. Имам страшен шум и леко ми е заглъхнало ухото, но предполагам или по- скоро се надявам, че с времето ще отмине... Въпросът ми е дават ли ТЕЛК след две такива операции и какви са условията? ...Хубав ден на всички!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 17.02.2016 09:30

  Garffilda , как си? Как мина операцията? Аз в понеделник ходих на контролен преглед. Слуха ми е възстановен на 50%. От 60-70дб загуба съм паднала на 20-30. Все още ми е трудно например да слушам музика. Доктора каза, че ще мине време да се адаптирам. Та след месец пак на преглед и ще видим тогава как ще е и да коментираме другото ухо кога ще е готово за операция.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mirta | 10.02.2016 12:47

  Утре влизам в болница, така че ще пиша... поне да съм в полза на други в моето положение!
 • Re: След операция от отосклероза
  от BaryFur | 09.02.2016 17:48

  Не съм пациент, а лекар, но не оперирам. Моят енорийски свещенник също е "много отзивчив и внимателен". Права сте, че "никой лекар не иска да оправя бакийте на друг", но тези които оправят бакии, радко правят такива, защото знаят как се получават.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mirta | 09.02.2016 14:26

  Първо отидох в Спешния кабинет на ИСУЛ и там като чуха, че съм оперирана, директно ми казаха в работно време да търся доц. Тодоров. Той ми прави първата операция. Да, беше кошмар, но той беше много отзивчив и внимателен към мен. Така че , не бих искала да търся друг, а и обикновено никой лекар не иска да оправя бакийте на друг... И вие ли имате повторна операция на същото ухо? Ще съм благодарна да споделите причините и впечатленията от нея. Благодаря Ви!
 • Re: След операция от отосклероза
  от BaryFur | 09.02.2016 10:22

  Повторна операция при отосклероза се прави рядко, но се прави. Ако нещо в ИСУЛ не са направили като хората, което при тях често се случва (първата ми беше кошмар) защо отивате пак там?
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mirta | 04.02.2016 12:11

  Здравейте, на някой правили ли са му повторна операция от отосклероза. Преди три години ми правиха в ИСУЛ на дясното ухо. Странно по време на душ оперираното ухо заглъхна. Ходих на преглед и ми казаха, че се налага повторна операция... Може би протезата се била разместила?! Как става така, че да се размести 3 години по-късно и то без всякакво физическо натоварване. И така, за следващата седмица имам планувана втора операция... И тъй като първата ми беше кошмар много се притеснявам за втората. Дали някой вече е минал по моя път?...
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 26.01.2016 13:14

  DTE1964, вие всъщност какъв сте? Лекар ли сте? Правите ли такива операции? Нали се сещате, че нещата са ми обяснени по възможно най-елементарния начин за човек, който няма медицинско образование? Все пак всеки си има право на мнение и да подлага на съмнение чуждата работа, за което не ви виня. Аз се спрях на доц, Цветков защото ми бе препоръчан от други лекари и нищо лошо не прочетох за него. Това, което е най важно за мен е, че операцията е успешна. Като ви гледам коментарите тук - това е вторият ви тук и то за да оплюете друг лекар ми се струва. Не сте взели отношение като останалите от форума. Но да не задълбаваме, че разводняваме темата.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 26.01.2016 13:07

  DTE1964, Първо - не е нито въпрос, нито реклама, а споделяне на опит. Второ при мен по-осезаема загуба на слух има от около 7 години и явно ми трябва време, при всеки е индивидуално и щом така е преценил лекаря така ще бъде - ще пия лекарството, колкото трябва. Аз се уча наново да чувам в момента. Трето - постарах се да бъда подробна за нещата, това че другите не са споменали лекарства, не значи, че не са им били изписани! Четвърто - какво искате да кажете с "набързо направена операция"? Казах каква е била причината да мине по-леко и бързо от останалите.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Hello Kity | 26.01.2016 11:12

  Писаното от Gabz въпрос ли е или реклама? След набързо направена операция за отосклероза три месеца ще пие Вестибо! Zlat: "Едновремешните" протези наистина са в пъти по-евтини (само на нашия пазар!) и продължават да се слагат най-често не само в Германия и Франция, а и в САЩ. Няма нищо лошо някой да вземе сериозна комисионна, но е добре да се обяснява на пациентите, че протезите nitinol/fluoroplastic не си помнят мястото, а след леко нагряване сами се стягат и понякога за нещастие сами се откачват!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 25.01.2016 13:20

  zlat, щом доц. Цветков ще те оперира ще е същата като моята, американска от някакъв особен материал беше. Аз се видях с него преди самата операция - много сърдечен човек! Обясни, че тези протези сами се захващали и си помнели мястото, не били като едновремешните. В добри ръце си. Аз много леко излязох от упойката - без гадене, повръщане, само ми се спеше и ми беше студено-втрисаше ме, но това било нормално. Ще ти дадат после кутийката от протезата. Поне на мен ми я дадоха. Фирмата е Grace Medical и пише nitinol/fluoroplastic ако това е материала. Успех ти желая!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Златка Томева | 25.01.2016 12:24

  Здравейте, утре и на мен ми предстои операция отосклероза, надявам се всички да мине добре. Избрах ВМА, доц Цветков. Не успях да се видя с доктора предварително и не знам каква ще е протезата, знам само че струва 2500лв. ....надявам се наистина да е добра, че като чета други протези са в пъти по-евтини. Gabz, радвам се, че всичко е минало добре при вас, надявам се и при мен да е така. Моля те сподели каква е твоята протеза.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 24.01.2016 23:22

  Пропуснах да кажа, че операцията беше във ВМА-София с пълна упойка. Страхотен екип и много добри условия.
 • Re: След операция от отосклероза
  от Габриела Сгънатова | 24.01.2016 23:17

  Здравейте, от приблизително 8 години имам шум в ушите, след множество ходения по лекари никой не ми постави вярна диагноза. Първо беше неврит. След заглъхване на ушите без причина и влошаване на слуха ми откриха алергия. Друг лекар отрече да е неврит и бил със съмнения за множествена склероза. Така най-накрая ми поставиха диагнозата отосклероза. Преди 2 седмици ме оперира доц. Цветков. Операцията е успешна, но чувам много странно, хем силно, хем глухо, хем речта е малко нечленоразделна. Доктора каза, че ще минат 2-3 месеца на адаптация. Самата операция е минала мн бързо за около час, а ми казаха че ще е около 2ч и половина. Просто самото вкостяване докато го е бутнал и се е отлепило. Протезата не я запомних - била американска. Не е нито титаниева, нито тефлонова, нито платинена. Но той твърди, че за момента са най-добрите и давали най-добри резултати. Иначе след операцията имах нормалния световъртеж, изтръпване на езика и все още нямам много вкус в устата си. Сега 3 месеца ще пия Вестибо и чак тогава ще се прави контролна аудиометрия. Загубата на оперираното ухо достигаше над 60дб за някои честоти. Дясното неоперирано ухо и то е с отосклероза но не било готово още за операция. Сега ми трябва много търпение, докато ми свикне мозъка да си ползва пак лявото ухо.
 • Re: След операция от отосклероза
  от elise | 21.01.2016 10:05

  Здравейте, преди три месеца си направих операция за свиване на лигавицата в ИСУЛ. Имах интензивно непрекъснато отделяне на храчки, подуто лице, заглъхване на ушите.Заглъхването беше слабо и лесно преодолимо с Ксизал и антихистам. препарати. Но от месец и половина храчките се отключиха, носът продължава да секретира, а ушите се редуват в заглъхването. На моменти е болезнено, сякаш половината ми глава е отнесена, пълна с олово. В момента в който едното се оправи, другото ухо веднага хлътва. Ксизалът не помага. Означава ли ,че операцията е напразна? На вас какви медикаменти ви помагат? Много ви моля да споделите. Всеки ден взимам от аптеката различни неща( без ефект) На 24 съм, в сесия съм, след една седмица ще отида отново в София. Кой УНГ специалист да потърся? Моля да ми дадете съвет!!
 • Re: След операция от отосклероза
  от Mengele | 18.01.2016 04:31

  Отлагането не носи вреда, но забавя ползата от по-добър слух. Сензоневроналната загуба на слуха вероятно се засилва при излагане на по-силен звук. Ефекта на всичко останало (студ, вибрации, съдоразширяващи, витамини) е недоказан.
 • Re: След операция от отосклероза
  от хитър петър | 17.01.2016 14:40

  Благодаря ти Mengele ,жив и здрав да си .Да, мисля точно така го обясни . За резултата каказа, че ще ми е нужен по- слаб апарат дори и че някои се оправят и без него с толкоз слух ,предполагам това е именно защото ще ми върне евентуално онази загуба причинена от стремето Понеже си навътре в материята ,можеш ли да ми кажеш нещо повече за тази болест ,досега за неврита са ми казвали че наи доброто е да се пазя от студ ,шум и вибрации ,и лечението е невробекс и съдоразширяващи .Не знам дали си втълпявам ,но все си мисля ,че губя слуха си на ухото на което спя даже и започна да ми побелява косата от там.имах цял кичур дока на другото тук там някои бял косъм ,със съдоразширяващите продължава ли се понеже имам и невросензорно засягане? Мисля на 99 процената ,че ще се оперирам,но все пак отлагането носи ли вреда ? Отново ти благодаря .

Напиши отговор
366 намерени, страница 1 от общо 8