Болката | Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.

Напиши отговор
 • RE: Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.
  от Доц. д-р Цончев, дм | 14.02.2019 19:25

  Добре е да ви погледне за всеки случай гастроентеролог и ако се прецени да се направи ехография на коремни органи и да се огледа жлъчен мехур и жлъчни пътища, както и черния дроб
 • RE: Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.
  от Асти | 05.02.2019 16:22

  Днес радвайки се на хубавото време походих в обедната почивка 2-3 километра и ме стегна пак, а деня е супер спокоен. . В ежедневието си съм в офиса или в колата, от дискомфорта след спорт и спрях и да спортувам, тест започвам да се обездвижвам.. това стягане започва да се превръща по-скоро в психологически проблем. Вечер си лягам и не мога да се отпусна, стяга ме ..така карах месеци наред, но единствено взех мн да се напрягамм и помолих невролога да помисли за нещо отпускащо поне вечер по-лесно да заспивам, а не до 12-1 да мисля какво ми има. Даде ми ремирта 30мг (по половинка)..да отпускат ме и да спя доста добре, но тежестта през деня и преди да си легна пак си я усещам..просто ремиртата ме успива по-бързо. Ще съм благодарен за съвет или насока, в която да продължа да търся решение на проблема..мисля си за гастроскопия или ЯМР? В момента пия единствено ремиртата, магнезий през 2-3 дни по едно саше магне харт.
 • RE: Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.
  от Асти | 05.02.2019 16:04

  При тичане примерно тъпата болка изчезва, но после се появява всякаш по-силно. Вечер след 8-9 точно когато човек иска да се отпусне..се активизира и така докато заспя. След доста ходене по лекари и четене (нямам желание да се лекувам сам, но..) стигнах до 2 заключения - едното е че беше грешка, че не си направих гастро и колоноскопия, а другото е, че май имам раздразнено дебело черво. Твърде много това усещане се влияе от нерви и напрежение. Ако не го усещам ядосам ли се или бързам лиза нещо задължително се появява. Събота и неделя когато почивам и съм по-отпуснат съответно някога дори не го усещам. Работата ми не е необичайно стресираща, чувствам се добре, на мястото си...има си нормално нерви като всяка друга. Ходя нормално до тоалетна, храня се що годе правилно, сутрин си ям плодове или овесени ядки, хляб почти не консумирам, вечерям до 7 и то лека храна отново без хляб, течности пия, алкохол не (от да пия някак хапчета не остава време да пиеш едно. :)
 • RE: Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.
  от Асти | 05.02.2019 15:55

  В продължение на 14 месеца: - 4 пъти кръвна картина и урина (последно преди 2 седмици) - всичко перфектно като изследванията са правени през периоди средно около 3-4 месеца и има допълнителни неща изследвани, които съответния лекар е посочил. - Ходих (може би това е единствената ми грешка) 2 пъти на гастро (при един и същ лекар), които ме гледа ми напрви ехография, поговорихме и каза, че според него няма нужда да правим гастро и колоноскопия, даде ми гастроция, защото му казах, че понякога имам киселини, но определено когато храната е кофти...и нямам предвид дюнери и т.н., а даже и на обедното меню където ядем понякога кво правят всеки нещо го пристяга :)) - Ходих на травматолог - мазах се с Тендивал, няма разлика - Ходих на хирург - уж за херния нещо ама нямам. - Ходих нефролог - последните кръвни, урина, снимка на гръбнака, ехография ми прави, имам 1-2 малки камъчета, които въобще не са нищо и както каза лекарката бягай мойто момче здрав си. - Бях и на невролог пих и там магнезий
 • Вече 14 месеца болки в лято под ребрата на ниво срещу пъпа.
  от Асти | 05.02.2019 15:44

  Здравейте, на 32 години съм. През януари 2017 започна някаква тъпа болка, нещо като схващат мускул, стегнатост в тази област, пристягане, тежест, но не и режеща болка в ляво под ребрата и по-точно на ниво срещу пъпа. Първоначално мислех, че е нещо мускулно от това, че играя футбол 1-2 пъти на седмица и отвереме на време правят стречинг и лицеви упори като всичко е доста съобразено с това да не се натоварвам прекалено. След като минаха 2 седмици и нямаше промяна запозна ходене по лекари и изследвания..започвам да изброявам, чувствайки се като един млад хипохондрик, защото упорито всеки ми казва как нищо ми няма :) (вече ми е смешно)

Напиши отговор