Болката | Епикондилит- има ли лечение ?

Напиши отговор
 • RE: Епикондилит- има ли лечение ?
  от kolew11 | 09.01.2019 17:16

  Прави си упражненията по 2-3 пъти на ден, но ако усетиш, че се натоварваш намали. Слушай тялото си това е най-важното. Компресите ги прави по 2-3 пъти на ден, ако се чувстваш добре от това, студа няма да навреди. Пак казвам - най-важното е да слушаш тялото си. При мен има значителен напредък след 2 месеца упражнения и натоварване, но при всеки е различно.
 • RE: Епикондилит- има ли лечение ?
  от stoqn | 22.12.2018 23:11

  Благодаря за напътствията. Всъщност до инжекции не съм прибягвал, а и доколкото чета са безполезни. Само на упражнения и ледени компреси съм. Виж за гел компреси не се бях сетил , супер идея ми даваш. За съжаление в youtube само гледам, почти не разбирам нищо на английски.В момента даже се притеснявам,че правя прекалено много упражнения и стречинг. Ако може да споделиш ти конкретно,или от това което си чел, по колко упражнения и колко пъти на ден е добре да се правят. В момента имам една гира , която разгъвам в китката , демек за предмишница (мисля,че това е най-полулярното упражнение). А за гел компресите директно върху ръката ли ги слагаш ?За тях четох,че е добре 3-4 пъти на ден, не само след натоварване. И другото,което е ти от колкото време си в това състояние, и от кога се самолекуваш и как оценяш напредъка.
 • RE: Епикондилит- има ли лечение ?
  от kolew11 | 20.12.2018 18:10

  Друг съвет, който мога да дам е "Боуен терапия", но имай предвид, че една сесия е 40лв. А са нужни поне 7-8. (От финансова гледна точка е доста) И това отново не е 100% сигурно решение, но определено би имало положителен ефект, поне при мен беше така. Като цяло прави масажи, упражнения и стречинг, гледай в YOUTUBE. Не натоварвай ръката, прогресирай с бавни темпове. Някои казват, че йогата също помага. (тя има връзка и с Боуен терапията) Скоро мисля да посетя лекар в Бургас, ако има нещо ново ще пиша пак, поздрави, стискам палци да се оправиш. :)
 • RE: Епикондилит- има ли лечение ?
  от kolew11 | 20.12.2018 18:06

  Здравей! Имам подобен проблем (тенис лакът), също така мой близък има голф лакът вече четвърта година. В България се оказва ужасно трудно да намериш човек, който може да ти помогне, което е адски странно, защото този тип травми са доста често срещани. Съветите, които мога да дам са няколко: Не се навивай за тези инжекции отново, просто няма смисъл, по-скоро ще ти навредят. Използвай ледени компреси, аз лично имам гел компреси, които замразявам, след натоварване задължително по 15-20 мин. ги държа. Когато усетиш болка - лед (пак по 15-20 мин.) (Някои препоръчват дори всеки ден да се правят). Супер много съм чел в чуждестранни сайтове и форуми, като цяло упражненията са пътят. Това не е проблем, който може да се реши само със стоене. Разгледай каналът на "Physical Therapy Video" в YOUTUBE, те имат видео с упражнения, точно за този проблем. Започнах да тренирам с тежести, това много ми помогна, но при моят приятел болката е прекалено силна, при него плуването му помага много.
 • Епикондилит- има ли лечение ?
  от stoqn | 03.12.2018 11:06

  Здравейте, от близо 6 месеца съм с тази диагноза. По специално -медиален епикондилит(голф лакът). Лекувах се с нестероидни противовъзпалителни средства, мазила, имам и ортеза. Не помогнаха кой знае колко. Последва и физиотерапия. И там спорни резултати.Взех да търся в интернет повече информация за това заболяване- е то излезе неличимо. Никой не е написал нещо което му е помогнало и да е останал доволен.В момента правя упражнения,които гледам в ю туб. Може би имам някакъв напредък,но не достатъчен поне за мен. В момента съм в състояние,при което не изпитвам болка в покой или при леки натоварвания, но в момента в който отида на фитнес болката веднага се появява. А искам да продължа с тренировките.Правил съм си и компреси с лед , и с оцет. По скоро мисля,че не ми действат. И така ако някой е намерил някакво лечение на това заболяване, нека сподели.

Напиши отговор