Болката | БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето

Напиши отговор
 • Re: БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето
  от д-р Ралица Правова | 23.09.2018 22:40

  Не съм запозната с този вид масажи, но Боуен терапията е медицински призната методика, изпълнява се от медицински лица (които имат определен брой часове анатомия в обучението си). В някои държави се покрива и от здравната каса, но тук все още - не.
 • Re: БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето
  от rrita | 20.09.2018 13:00

  Извинявам се за грешката при обръщението д-р Иванова!
 • Re: БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето
  от rrita | 20.09.2018 08:30

  Благодаря Ви д-р Цонцев. Да, продължих с упражненията. Първата седмица ме отпусна и се зарадвах. Продължих, но тогава ми се получи тази болка която описвам. Спряла съм за няколко седмици. Лошото е, че гръбнака постоянно се мести и в началото на годината ми беше засегнат десния крак. Така 5 м., след това се премести в ляво и с тази непоносима болка. Искам да попитам, какво Ви е мнението за юмейхо масажа. Преди съм ходела и се чувствах прекрасно, но сега се страхувам. Посетих много невролози, но никой не може да ми каже как да се справя от тази болка. Залагам пак на упражненията, но изключих част от тях, тъй като получавам крампа и то много болезнена по целия крак с изкривяване на ходилото на вътре. Пия магнезий от началото на годината.
 • Re: БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето
  от д-р Ралица Правова | 17.08.2018 14:44

  Физиотерапевтите казаха ли да продължите вкъщи с лечебната физкултура (упражненията от гимнастиката)? Както и при сколиоза, така и при спондилолистезата е необходимо да се продължават всеки ден, за да поддържат прешлените на гръбначния стълб. Изброените от Вас симптоми не са толкова специфични за засягане на musculus piriformis, във Вашия случай смятам, че става дума за отражение, следствие на спондилолистезата.
 • БОЛКА СУТРИН СЛЕД СТАВАНЕ в лявата част на дупето
  от rrita | 17.08.2018 12:05

  Здравейте! Искам да споделя за болката ми след ставане. В областта на лявата част на дупето нещо ме опъва и не мога да ходя. Все едно крака ми е скъсен и не може да се отпусне и да стъпя. Нещо го дърпа нагоре. Искам да кажа, че имам спондилолистеза и от началото на годината се боря с болка в левия крак. Ходих при няколко невролози. След употреба на лекарства и гимнастика, физиотерапия болката по хода на левия крак отмина. И непосредствено след това се получи/ вече 2 месеца/ болката от ляво. Много специфична, която ми нарушава ритъма на деня. Сутрин ми трябва около час да се раздвижа и тогава тръгвам нормално. Споделих с невролога, но той само се усмихна. Много е неприятно и болезнено страдание. През деня забравям за болката до другата сутрин. Интересно, че ако се наложи да ставам през нощта болка няма. Като по часовник сутрин в 6 се получава. Започнах да чета и сама си поставях диагноза - синдром на крушовидния мускул. Не знам дали е така. Ако някой има такава болка моля да сподели.

Напиши отговор