Болката | Високо кръвно, холестерол или стрес ?

Напиши отговор
 • Re: Високо кръвно, холестерол или стрес ?
  от д-р Цончев | 22.03.2017 20:47

  Тия апарати не винаги са точни.... аз лично съм ги сравнявал с кардиомониторите в интензивно отделение и има доста лоши апарати. Най-добре си вземете апарат с манометър, ама да не е от най-евтините и си мерете кръвното с него известно време. Азлично при налягане 135 не поставям диагноза хипертония.
 • Re: Високо кръвно, холестерол или стрес ?
  от Деян Петров | 22.03.2017 19:16

  Още малко информация - не пия алкохол, не пуша, кафета почти не пия.Баща ми преди няколко години(на 45г.) имаше висок холестерол и четох в интернет разни "страшни" неща за запушени артерии, атеросклероза, плаки и т.н. Да отида ли да си направя и едно кръвно изследване на холестерола ? На какво се дължи според вас състоянието ми - може би промяна в начина на живот, по-натоварено ежедневие, спиране на спорта ?
 • Високо кръвно, холестерол или стрес ?
  от Деян Петров | 22.03.2017 19:08

  Здравейте, преди седмица посетих личната да ме прегледа след оплаквания от бодеж в гърдите, задух, болка в задната част на главата и бодеж в крайниците.Тя ме преслуша, измери ми кръвното 120/70 и ми каза, че нищо нямало, но да отида на кардиолог да се успокоя.Отидох на кардиолог - на кардиограмата всичко беше наред, но като ми измери кръвното(10 минути след като го мери личната) беше 135/75 и ми сложи диагноза "есенциална първична хипертония".От тогава го меря всеки ден по няколко пъти и не мога да "хвана" някаква средна стойност.Най-странните случаи бяха, когато го мерих и показа 155/63, а 5 минути след това 130/75.Днес като се прибрах го мерих 137/80, малко по-късно 117/63.В повечето случаи е около 135/75.Меря го с електронен апарат.Та тук и въпросът - трябва ли да се третирам като хипертоник ? Досега не съм имал никакви оплаквания освен прескачане на сърцето.Само на 21 съм и нямам роднини със сърдечни проблеми, на всичкото отгоре от години спортувам активно, но от 4 седмици съм спрял, защото работя.Четох разни статии на английски, че като се спре със спорта обикновено леко се покачва кръвното налягане и кръвната захар.Така ли е и как да процедирам от тук нататък ?

Напиши отговор