Болката | Болки в десния крак и кръста - съвет

Напиши отговор
 • RE: Болки в десния крак и кръста - съвет
  от Desislava Borovinova | 06.01.2019 20:32

  Здравейте от два месеца съм болнични с проблем, болка в кръста и десния крак, пих много хапчета но болката е там, сега ми изписаха инжекци, няма ли други начини да спре болката
 • Re: Болки в десния крак и кръста - съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 26.08.2016 22:54

  Възможно е, надявам се тази терапия да помогне.
 • Re: Болки в десния крак и кръста - съвет
  от Daniela | 23.08.2016 22:41

  Благодаря за отговора. Прегледах се при физиотерапевт и той ми каза, че описаните от мен симптоми отговарят на засегнато коренче на L5. Назначена ми бе терапия с ултразвук. Препоръчаха ми да повтарям курса два пъти годишно.
 • Re: Болки в десния крак и кръста - съвет
  от Доц. д-р Цончев, дм | 21.08.2016 20:59

  Собре е да се направи снимкана тазобедрени стави, също да се види и сакроилиачните стави. Това трябва да се прецени от ортопед.
 • Болки в десния крак и кръста - съвет
  от Daniela | 19.08.2016 15:03

  Здравейте, жена съм, на 31 години, работя на бюро и голяма част от деня съм обездвижена. От няколко години усещам умора и слаби болки в десния крак, но от края на миналата година започнах да изпитвам средно силни болки в десния крак, в областта на слабините, отначало при по-продължително ходене (2-3 часа дневно), а впоследствие и без особено натоварване. В момента основната болка е отзад в дясната половина, ниско под кръста - доколкото успявам да преценя на пипане някъде по средата на таза, вдясно от гръбнака, като продължава да ме боли и кракът, отпред. Не съм в състояние да лежа настрани, нито на левия крак, нито на десния. Както казва възрастната ми майка с остеопороза и износване на ставите в начална фаза, все едно свредел върти. При леко навеждане напред (например, докато измета пода 15-20 минути), напрежението в крака и кръста се засилва и колената ми направо се разтреперват. Лекарят ми каза да спра с метенето - за съжаление, препоръката е неприложима. По съвет на личния лекар, още преди нова година започнах да мажа обезболяващи гелове от рода на Фастумгел, с почивки от по 5-6 седмици с оглед на факта, че постоянна употреба не е препоръчителна. В началото на месеца личният лекар ми изписа Бевит форте и Вимово, в комбинация с Фастумгел. Приемах само витамините, тъй като Вимово съм приемала и преди и не ми повлия добре. Направена ми беше рентгенова снимка на гръбнака, която установи, че разстоянията между прешлените са нормални и нямам дискова херния. Болката като че ли леко отслабна след приема на витамините и гела, но не изчезна. Появява се почти веднага, щом легна настрани или при натоварване. Сега личният лекар предлага да премина на инжекции. Диагноза май не ми е поставяна - или поне не съм уведомена за нея. Трудно ми е да преценя дали това е естественият ход на лечението или е начин да си спести направлението - за направление обикновено чакам 2-3 месеца и ходя няколко пъти, докато успея да го получа. Моето желание е да продължа с физиотерапия и макар че няколко пъти настоях, лекарят се прави на глух. Физиотерапията ми повлия повече от чудесно преди шест години при лечението на плексит след месеци бездействие от страна на личния лекар ("защото на 25 не би трябвало да ти има нищо"), после приемане на "едни хапченца, които ще отпуснат мускулите" (Афламил, Мидокалм, Вимово, които не само, че не ми повлияха, но и ми докараха проблеми със стомаха) и едва след 4-5 месеца получих заветното направление и бях изпратена на терапия с нагревки и ултразвук, които решиха проблема. За съжаление, се съмнявам в мотивите на личния си лекар, а болката ме мъчи месеци наред. Оставам с чувството, че в лечението ми има нещо сбъркано. В момента вече съм готова и да си платя на частно за физиотерапия, само дето не зная приложима ли е физиотерапията към моите болки, какви манипулации да предпочета и въобще към какъв специалист да се насоча. Моля за съвет, защото наистина не зная какво да правя.

Напиши отговор