Болката | Болка в коленете и бедрата!

Напиши отговор
 • Re: Болка в коленете и бедрата!
  от Ани | 25.01.2017 20:53

  Здравей, съжалявам да чуя за проблема ти. Аз съм активен спортист и от малка имам проблеми с колената и възпалени нерви на кръста. Опитвала съм какво ли не, какви ли не доктори и проблема, може да отмине за малко, но след няклко месеца или малко по - интензивна тренировка се връща. И аз също започнах да пия Колаген. Но моя Колаген е в комбинация с арония, червена боровинка, козе и кобилешко мляко, при което го пия вече някъде 10 месеца и засега не съм имала проблем нито с кръста, нито с колената. И започвам да се чудя дали не е от него, защото пак съм в активен сезон тренировки, но засега нямам оплаквания. Ако искаш опитай го и ти казва се Колаген 5, изобщо не е скъп, така че ще е евтин екперимент. Но при мен имаше ефект. Линк към него има тук - Link Успех, дано ти помогне и ти също се оправиш :/
 • Re: Болка в коленете и бедрата!
  от д-р Цончев | 20.11.2015 14:57

  След като сте преминали през толкова доктори и нищо съществено не е открито вероятно не е нещо съществено. Съвсем възможно е болката да е и от коренчево дразнене.
 • Болка в коленете и бедрата!
  от dimitar | 17.11.2015 20:32

  Здравейте!Има ли някой с подобен проблем и намерил ли е решение? Аз съм на 32г. 175/75.При мен проблема започна преди около 4 месеца.Получих болка от вътрешната страна на коленете.Въпросната болка не е постоянна и не е свързана с натоварване.Появи се в един и същи ден и в двете колена.По скоро стрелкаща болка.Като за начало започнах мазане с какви ли не мазила,но ефект нямаше.Отидох до личната лекарка и тя ме изпрати на ортопед.Пусна ми и кръвни изследвания,на които всичко си беше нормално.След направения преглед и снимки казаха,че ми няма нищо.Изписаха ми да пия Вимово.Пих го 7 дни-ефект нямаше.Отидох на вторичен преглед и ме изпратиха на ревматолог.След прегледа с ехограф ревматолога също каза,че няма проблеми.Изписа ми да пия Аркоксия от 120 мг,но и от нея нямаше ефект.Между временно се започна едно потене и безсъние,което си мисля,че е от притеснение да не е някое лошо заболяване.Наред с това през нощта ми ставаше студено на краката.По собствено желание си направих ЯМР на едното коляно и ми казаха,че няма нищо нередно,освен напукан менискус,който не бил проблемен.След това пак посещение при друг ортопед,който ми каза да пия колаген за ставите.Отидох и при друг ревматолог,който ми назначи Афламил и ме прати на физиотерапия на колената.След физиотерапията реших да посетя невролог.Там ми направиха снимка на гръбнака и ЕМГ.На снимката казаха леко притиснат диск на Л5 С1.Резултата от ЕМГ - данни за коренчева увреда на Л5 С1.Изписаха ми Милгама Н , Семакс , Би-профенид и Алмирал(за мазане)и ме изпратиха на физиотерапия на кръста,защото имах и лека болка при навеждане(като заключението беше,че имам малка дископатия) .Също нямаше ефект от физиотерапията,а краката започнаха да ме наболяват и отстрани на бедрата-отвътре и отвън над колената и от време на време вътре в колената.Болката е стрелкаща и в дълбочина и не винаги е на едно и също място.Има я и отпред на бедрото малко над колената.В последствие минах и през ендокринолог за щитовидната жлеза.Пак кръвни изследвания(ПКК,ДКК,СУЕ) и урина и пак всичко в норми.Болката така и не отминава.Ту в единия крак,ту в другия.От скоро започнах да тичам по 2-3 км след работа...но пак същото.Дори сега от време на време имам и болка под колената,предполагам от натоварване.Всичко това се получи може би в следствие на изживян много силен стрес,а по принцип съм доста изнервен като цяло,но дали е възможно да е от това не знам и дали е възможно болката да идва от кръста от тази коренчева увреда.Ако има някой с подобен проблем да ме посъветва нещо или да помогне ще съм благодарен.

Напиши отговор