Болката | Болки в костите

Напиши отговор
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 12.08.2016 23:23

  Малее чак ми стана неудобно какви неща съм писал преди 3-4 години в тази тема. Тази година общо взето се чувствах доста добре ако не бяха две грипоподобни инфекции.
  Първата беше през март-бързо развитие на кашлица и силни хрипове, дори при нормално дишане. Сега работя и няма как да се скатая от лекар, иначе няма извинителна бележка. Та отидох тогава на лекар, преслуша ме, установи грипна инфекция. За десетина дни ми мина всичко, заедно с кашлицата.
  На 10 юли 2016 обаче се разболях отново. Гърлобол, към който се прибави силна кашлица. В продължение на две седмици положението леко се подобряваше, но не напълно, за да се стовари нова акутна инфекция от миналия петък. Нова силна кашлица, гърлобол и температура. Айде пак на лекар началото на тази седмица. Пак преслушване на дробовете. Лекарят установи, че са тотално задръстени с храчки. Сега съм на третия ден от антибиотика и вече се чувствам напълно здрав, с изключение на кашлицата, която макар и намаляла остава. Паралелно си ходя на работа, шефът днес ме пита "изглеждаш отслабнал и още кашляш, какво ти има?" Този път съм оптимист и не се плаша, имам още 4 дни да пия антибиотик, очевидно са бактерии, щом само за 3 дни чувствително нещата се подобриха, спрях да се потя или да ми става студено, и силите ми се възвърнаха. Да бях отишъл на лекар за антибиотик и преди 4 години, щях да си спестя години на страдания и страхове...
 • Re: Болки в костите
  от д-р Цончев | 10.08.2015 20:41

  Не се карайте момчета, добрия тон е белег на добрия форум!
 • Re: Болки в костите
  от pulscho | 07.08.2015 00:00

  Извинявам се, не допусках, че ще се обидиш когато в крайна сметка се опитват да ти помогнат.
  Ще последвам примера на останалите в темата, които не фамилиарничат с теб, и ще те оставя с по-силната ти страна - монолозите!

  Пиис
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 06.08.2015 22:37

  Не си позволявай да ми говориш по такъв фамилиарен начин! :roll:
 • Re: Болки в костите
  от pulscho | 05.08.2015 09:31

  Максуелич :) Не си се обидил нали? Оня ден малко съм прекалил, но наистина се бях стресирал след изчитането на всичките ти монолози, обединени в една-единствена дума - "глупост", и дори не стигнах до последната 7ма страница, където сега виждам, че накрая все пак си отишъл на лекар, въпреки, че няма особен резултат от което.

  Нямам идея защо никой не се е включил в темата да предположи, че прекараната остра настинка която си имал и нейното нелекуване, най-вероятно е причината за твоя проблем. Просто си оставил нещата заради собствената си суета и си позволил по този начин проблема да хронифицира. Както писах преди, добре че си здрав и поддържан, иначе можеше вече неприятните последици да са факт.
  Няма как проблемът да ти е на нервна почва. От нерви може да имаш нещо от сорта на магарешка кашлица, но не и зелени, жълти, кървави и тн секрети. Тези секрети са в следствие на някаква инфекция/възпаление, което явно вече е хронично. Предполагам точно хронифициращ проблем със синузитите.

  Сериозно, отиди в някоя лаборатория и дай секрет за изследване. Те ще ти обяснят, но общо взето се дава първата сутрешна храчка в стерилна чашка и се предава за изследване в рамките на 1-2 часа.
  Направи изследване и плясни после резултатите тук.
 • Re: Болки в костите
  от pulscho | 03.08.2015 23:42

  А бе Максуел, кво правиш??!

  От начало, като ти видях темата, си викам "нема начин да прочета седем страници". Но после видях, че филма е доста тъп и се зачетох в монолозите ти.
  Първо на първо си яката паника, къде ти е позитивността? Аз имам 200 бели (за разлика от теб), но никога няма да допусна паниката да ме превземе.
  После, може ли такова безобразие, това твойто си е за як пердах. Хубаво, не искаш доктори, в никакъв случай нали. Обаче опитай тогава да се самолекуваш или поне да се самодиагностицираш. Но като изключиш паниката на 100%. Така, щом си бил решил, че няма да стъпиш на доктор, не се ли замисли поне, че оплакванията ти и тяхното диагностициране и 1млн % свързано с определени изседвания?! Не ми казвай само, че ще те изяде доктора като плюнеш веднъж в една мижава чашка и я дадеш за изследвания.. с това се започва винаги при тези проблеми които си имал. Изобщо не се учудвам, че никой не се включи активно в темата. А и как иначе, твоето изглеждаше точно като "умирам или предполагам, че умирам, или поне съм адски зле, но нека да е така само и само да не ми го потвърди лекаря". А колко пъти го написа това "не искам да отида, защото ще ми каже нещо лошо"? Всъщност замисли ли се, че година и нещо ревеш, че ти има нещо лошо, но не желаеш да го чуеш от лекар, а предпочиташ ти самият да го устанивиш. Усещаш ли как изглежда отстрани това твоето чудо!
  Здрав човек, ит-спец (най-вероятно) добре изглеждащ, културен, а такава невиждана суета по отношение на собственото си здраве, граничеща със самоубийство.
  Не искам да те обиждам, щото реално си за бой.

  Не разбирам какъв ти е проблема, след като имаш нещо в главата да си мега притеснен от лекарите (макар и те да са познати - явно), че не желаеш елементарни изследвания да си направиш с които едно 90% ще разбереш какъв е проблема с кашлицата. Една скапана плюнка дай в някоя убита хамбургерска лаборатория.

  Добре че си здрав и си се пазил като за световното, иначе верно можеше и да не прочета този пост от 2015 :)

  Не съм медицинско лице, но според това което прочетох, лично аз си мисля, че имаш някакъв хроничен проблем със синузитите и вкарваш секрет в дроба. Не съм напълно сигурен, но предполагам почти със сигурност, че имаш подобен проблем, свързан със образуваща се или попадаща в дроба секреция. А това наистина много лесно можеш да го установиш с изследвания.

  Айде вземи в ръце вече, че най-малкото даваш доста лош пример със срамното си отношение към здравето, на което някои хора тук (с извинение) могат да завидят до болка.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 03.08.2015 20:27

  След като година и половина почти не съм кашлял, сега от 1 месец пак започнах да кашлям и то същата дразнеща, непродуктивна кашлица каквато беше преди 3 години. Преди 3 месеца бях на лекар на пълен медицински преглед, дробовете ми отново бяха преслушани и отново нищо патологично не беше чуто и бях изпратен вкъщи като здрав. А преди 10 дни ми бяха направени и кръвни изследвания и също всичко е нормално. А кашлям и то доста упорито от няколко седмици. Някой има ли идея от какво може да е, връщане на кашлицата след 3 години при липса на медицински находки. Дали може да е от нерви? От месец и половина започнах нова работа, която е на доста високо ниво, доста напрегната, постоянно срещам нови неща, които преди не съм вършил, давам всичко от себе си и се старая да се направя някой гаф. Дали е от това?
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 08.01.2014 17:18

  Жив и здрав съм, не съм се преселил в оня свят :P
  След като се оказа на прегледа, че нищо ми няма в дробовете, което беше и последното ми досега мнение, спрях внезапно да кашлям. И не само спрях НАПЪЛНО, но и всички оплаквания от страна на дробовете като дискомфорт, болка, щракане изчезнаха. Два месеца не кашлях изобщо и нямах никакви оплаквания, но по Коледа настинах, първо започна хрема, а след това премина в кашлица, но не като предишната и вече отмина. Като цяло ужасът на година и половина кашлица и белодробни неразположения приключи в края на октомври след лекарския преглед.
 • Re: Болки в костите
  от petar petrov | 21.12.2013 18:55

  Max1 пиши какво става с тебе. Не си писал как приклюва тазя работа с ръждивите храчки. Каква причина се установи все пак.Пиши.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 30.10.2013 21:40

  След като онзи ден имах храчки с кървави жилки в тях, вчера най-после се принудих да отида да лекар. Разказах му всичко, после ме преслуша и не намери нищо, каза че дробовете ми са напълно здрави и не са необходими други изследвания. Нормално било на кашлям щом е малко не било страшно. Не е чул патологични или неактивни зони в дробовете, всичко звучало нормално като на здрав. Странно, от какво са тогава всички оплаквания. :roll:
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 23.10.2013 18:50

  Отново съм аз, от 2 месеца не съм писал, но това не означава, че ми е минало. Не е. И имам чувството, че никога няма да ми мине. Продължавам да имам оплаквания, които са почти същите като преди. Има го чувството за чуждо тяло в дясната половина на гръдния кош. Има я кашлицата в много дни, като в отделни периоди от по няколко дни до 1 седмица затихва, почти изчезва, а после внезапно пак се появява и си е същата като преди. Дискомфорта и наболяването в десния дроб си остава...Вече ще се побъркам. В някои дни се чувствам напълно здрав, в други отпаднал, а сега дори усещам задух в покой... Но не отивам на лекар, защото съм сигурен, че ще види нещо много лошо в дроба... :(
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 23.08.2013 12:04

  Мисля че беше едно от тези две неща:
  http://www.visionipgroup.com/Nutrimax_p/nutrimax.htm
  http://www.vip-vision.de/shop/article_101/ANTIOX
  Във всеки случай опаковката беше такава. Но не се сещам кое от двете беше.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 23.08.2013 11:51

  През януари започнах да вземам нещо природно-от Вижън някакви таблетки за дробовете уж били. И точно тогава настъпи първото драстично намаление на кашлицата. Те явно подействаха. Но понеже сестра ми ги взе, консултирала се е и каза, че трябвало 2 опаковки да купя, било според килограмите, а аз взех една. И то е подействало, но не ме е доизлекувало, ако бях взел две сигурно вече нямаше да имам оплаквания. Така че вече вярвам в тяхното действие. Но сега не съм в България и не знам как да ги поръчам.
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 23.08.2013 10:40

  Не приличате на туберкулозно болен на снимката въобще. Но пък тази хипотеза може да се провери сравнително лесно от лекаря, който я е предложил. Само не знам колко е скъпо изследването. По-скоро бих се усъмнила във функционирането на щитовидната жлеза, отколкото нещо друго. Но това подлежи на изследване. Иначе всичко остава в сферата на предположенията. А що се отнася до преходния период без оплакванията - мисля, че подценявате ролята на хранителните добавки при съвременното хранене / по-бедно откъм нужните вещества и богато на ненужни /.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 22.08.2013 23:49

  Приличам ли на туберкулозно болен от цяла година? Бях на море в Албена преди по-малко от месец и не се чувствах болен. Снимки
  http://s019.radikal.ru/i626/1308/13/901ca80d2cf5.png
  http://s019.radikal.ru/i613/1308/2f/c2dc46be92f1.jpg
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 22.08.2013 23:45

  От какво може да настъпи забавяне на метаболизма? Винаги съм бил много слаб от 18 до 34 годишна възраст бях неизменно 62-63 кг, а след това за 3 години 87 вече.
  Сега обаче един немски познат лекар без преглед само като чу оплакванията ми каза "Имаш туберкулоза, мога да се обзаложа, ако не отидеш официално на лекар бавно ще умреш". Мислите ли че може да имам туберкулоза от 1 година насам и от нея да са всичките ми оплаквания? :( Възможно ли е да има туберкулоза без температура, без загуба на апетит и без загуба на тегло? Но ако е било туберкулоза изначално как така без никакво лечение острата фаза изчезна и всички симптоми намаляха и се запазват така слаби вече много месеци? :|
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 19.08.2013 21:16

  забавяне на метаболизма разглеждали ли сте като възможност?
 • Re: Болки в костите
  от Ina | 19.08.2013 18:21

  Извинявам се, че се намесвам не по темата, но как мога да създам тема?!
  Вече половин час преглеждам сайта и нямам никакъв напредък.
  Благодаря предварително.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 19.08.2013 17:17

  Повече от месец измина от последното ми писание, болковя дискомфорт вдясно на гръдния кош си остава. Бях в България през това време, на море, на планина, но закашлянията и болката вдясно се появяват отново и отново. Нищо не се променя. Продължавам да се изморявам и да се потя лесно и да не се чувствам напълно здрав. Въпреки оскъдното хранене и правилото че на море и планина се отслабна, аз продължавам да поддържам това тъпо тегло, само 1 кг съм свалил на 86.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 06.07.2013 20:09

  След като минаха още 2 безметежни месеца, в които нямах нито кашлица, нито някакви други оплаквания, освен пукане в ухото, което обаче преди около 3 седмици изчезна от само себе си, от една седмица пак започнаха някакви закашляния от онези, извънредно редки, но почти всеки ден, които изхвърлят храчки. Заедно с това се появи лек болков и друг дискомфорт пак в дясната половина на гръдния кош като например усещане за чуждо тяло там и прещракване...Не знам вече, 1 година мина, нито се влошавам, даже съм много по-добре, отколкото миналото лято, есен и зима, но и не съм 100% оправен...Просто напълнявам постоянно, каква е тази болест, дето води до напълняване, вече 87 кг, миналото лято бях 79 кг. На лекар упорито не съм бил.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 17.04.2013 18:51

  Вече ми стана ясно, че нямам тежка болест в дробовете. Само съм ги увредил с моето неходене на лекар. Организмът се е борил много месеци, докато заличи болестта но определено са останали някакви поражения в дроба. Които обаче вече почти не се усещат, минават почти 10 месеца от началото на оплакванията ми, и съм добре, не се влошавам. Няма задух, няма кашляне, няма безпричинно задъхване, няма дискомфорт или болки. Размина ми се. Има само редки и не всеки ден закашляния с отхрачване на секрет. Най-много да е станало хроничен бронхит. Напразно се плаших. 8)
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 27.03.2013 20:31

  Днес сутринта изхрачих храчка с кръв, и то не жилки, и не беше от зъбите...Само това липсваше. :shock:
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 12.03.2013 17:46

  Безпричинната умора изчезна, но остана повишена умора след продължително вървене и замайване, която си я има почти от 1 година. А вчера забелязах, че под очите имам отоци, подуто е, в областта на скулите, и от двете страни-синхронно. :cry: От време на време пак има болка в десния бял дроб/гръден кош. Но не кашлям. :|
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 19.02.2013 19:09

  Пак грижи. Нямам кашлица, но имам отпадналост, от 1 месец чувствам необяснима слабост в краката и ръцете. На пръв поглед нямам нито болки, нито дискомфорт където и да е по тялото, нито кашлица, но имам необоснована обща слабост. Не е отслабване на тегло, но е безсилие. Не съм настинал, не е това причината. Краят ли е това :|
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 13.02.2013 00:02

  Още половин месец мина без кашлица. Хранителната добавка за лечение на белите дробове от Вижън май се оказа решаваща, защото наистина си спря кашлицата. По нова година положението беше направо зле. Внушението за асцит май също е нереално за щастие. Добър период, дано така продължи.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 27.01.2013 22:34

  Този път имам конкретен въпрос и той не е свързан с кашлица. Моля д-р Цончев за мнение. От време на време имам чувство за пълнота и тежест в коремната област, също така обиколката на корема е увеличена с 4 см спрямо преди да започнат историите с кашлицата. Обиколката е същата като през ноември и сега, не продължава да расте. Помислих си за асцит. Възможно ли е от нелекуваното лятно заболяване да се получи асцит? Който да предизвиква тежест и да провокира задух, че дори и кашлицата поради притискане? Когато съм изправен нямам това чувство на тежест, но когато седна и леко се прегърбя или когато лежа го усещам. При почукване коремът ми се движи на вълнички. При изправено положение заема леко увиснала форма. Има признаци на асцит. Първите подобни тежести в тази област започнаха от началото на септември, т.е. 2.5 месеца след началото на инфекцията и кашлицата. Имам чувство на пълнота. Всички панталони ми стават, се не наблюдава драматично нарастване, т.е. по-скоро ако има такъв процес-той не се развива. По какъв начин може да се изхвърли течността? Има ли някакви медикаменти за тази цел? Иначе сега кашлица не ме тормози както писах предпоследно.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 22.01.2013 20:27

  Най-после имам добри новини 8) Изпих почти две шишета сироп за кашлица /HumexDrei/, той спря всякаква кашлица, много е силен, по едно време обаче започнах да се чувствам отпаднал, със слабост в ръцете и краката. Добре, че бързо осъзнах, че е от сиропа и го спрях. Започнаха някакви редки слаби закашляния, но много редки, по цял ден почти не се закашлям вече дори без сироп, защото от събота го спрях. Вечер също няма усилване на кашлицата, да не кажа че направо си няма кашлица, когато легна също не се провокира кашлица. Сиропът май успокои нещата и ми позволи да се справя. Вече 3 дни не съм вземал сироп и нещата са под контрол, не кашлям повече от 4-5 пъти за цял ден, което е почти нормално.
 • Re: Болки в костите
  от Иванка Янакиева | 15.01.2013 13:06

  При приема на отхрачващи медикаменти или билки, към третият ден, се наблюдава усилена кашлица, защото, са се разградили секретите и трябва да се изхвърлят, а след петият, трябва да настъпи успокоение, което се е получило и при теб, [b]max1[/b].
  Но след упоритите вируси, е добре да се проведе, качествена профилактика за моделиране на имунната система, а не стимулиране!
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 15.01.2013 11:45

  Вирусните заболявания не могат да водят до рак на белия дроб, дори да са нелекувани. Двете неща нямат нищо общо. Туберкулозата може би да, но това е друга тема, която не ме касае. А петна се получават след пневмония, могат да минат, могат и да не минат, да си останат така, но те се са опасни и не водят към рак. Сиропът за подтискане на кашлица подейства и сега не кашлям от 3 дни, но още го пия. Ако го спра може пак да започна да кашлям... :| Но в момента щом няма кашлица се чувствам добре. 8)
 • Re: Болки в костите
  от Iva Stefanova | 11.01.2013 10:57

  Не искам да ти насаждам лоши мисли в главата, но от едно просто вирусно заболяване, преминало в дробовете е вероятно да се получи петно в белия дроб, което ако не се открие навреме и не се вземат мерки може да се превърне в нещо по-сериозно. Разбира се не винаги, но щом кашлицата ти е от толкова време...
  И аз съм с постоянна кашлица, но при мен е от киселините които имам в комбинация с цигарите.
  Наистина отиди на лекар да ти направят една снимка на дробовете а не се дръж като малко дете
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 10.01.2013 20:30

  Искаше ми се да оставя проблемите в старата година, до уви кашлицата прескочи и в новата година. :cry: Като вече забелязах поведението й. През деня е винаги слаба, а вечер се усилва и е най-непоносимо. При заемане на легнало положение веднага започна дразнене в гърлото и кашлица, след 10-15 минути изчезва и не се появява до сутринта. Вкъщи е по-честа, отколкото навън. При катерене по баири и силно натоварване на дробовете парадоксално няма кашлица, поемат всякакво натоварване. Силна дихателна техника също нито едно закашляне половин час през време на интензивното дишане. В покой-седнал или легнал-мъчителна кашлица през 2-3 минути...В някои дни няма храчки и е суха, в други има нещо като храчки, които са оскъдни и белезникави. Пих сироп за отхрачване-нищо. Пия сироп за подтискане на кашлицата-пак нищо. Пия някаква аминокиселина, за 68 лева, чистела организма-пак няма промяна засега. А започнах да чувствам дискомфорт в гръдната област и натиск. Такива чувствах лятото и началото на есента, после изчезнаха, сега пак. Все повече усетът е за механично дразнене, а не за възпалителен процес. :|
 • Re: Болки в костите
  от Иванка Янакиева | 28.12.2012 00:25

  Къде действа алое вера?

  Благодарение на хранителните си и антиоксидантни качества, алоето на първо място допринася за естествената защита на епителните тъкани от вредни въздействия, а когато са наранени – подпомага заздравяването. Антиоксидантите се борят с разрушителните „свободни радикали” – нестабилните съединения, които се образуват при обмяната на веществата и изобилстват в замърсителите на околната среда. Смята се, че те са причинители на много болести, включително някои форми на рак, както и че ускоряват процеса на стареене. Епителът е анатомичен термин със следната дефиниция:
  „Епителът е тъкан, която покрива повърхности или кухини и също така извършва различни отделителни, транспортни и регулиращи функции.”
  Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхиалните тръби и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпаления стомах или на астмата.

  Факти д-р Питър Атертън
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 27.12.2012 22:35

  Алоето е известно с благоприятното си действие вурху кожата, храносмилателната система, успешно помага на организма да се бори с онкозаболяванията. По отношение на ехинацеята - подчертах, че тя се справя много добре като профилактично средство срещу [b]вирусни инфекции[/b], но срещу бактериалните по-ефективно средство е пчелният прополис. А останах с впечатление, че имате работа с възобновяваща се бактериална инфекция. Това е само предположение и може да се потвърди само с лабораторни изследвания и консултация с пулмолог.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 27.12.2012 22:09

  Четох за алоето, пише, че е за проблеми в други органи на тялото, но не и за бял дроб, поне не пише нищо дали помага и за дихателна система, четох го. За ехинацеята пише, че е точно за дихателната система.
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 27.12.2012 20:59

  И още нещо за ехинацеята - наблюденията сочат, че ехинацеята е много добро профилактично средство срещу [u]вирусни[/u] инфекции и добре действа дори в първите часове след началото на инфекцията. В останалите случаи обаче тя не повлиява видимо на състоянието на човека.
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 27.12.2012 20:54

  Освен това - моят съвет беше не за ехинацея / ако си спомняте / а за алоето. Така че не мисля, че сте следвал мой съвет. Имуностимулант не е точен термин по отношение на билките.
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 27.12.2012 20:50

  Да , добре е като си казвате. Но ако питате лекарите дали една билка е комерсиален шум и е равносилно по действие с друга не добре рекламирана - ще му повярвате ли пак ? Аз - не. Правя си винаги собствени проучвания и опити кое ми понася и кое не и тогава вземам решение за себе си. За другите - само предлагам без да настоявам. Все пак - ако нямате резултат - е ясен отговорът към съветника - не е това средството, което е необходимо. То може да си е полезно, рекламирано или не, да го хвалят много хора, но ако на вас не помага - не върши работа. Търсете вашето средство. Защо мислите, че другите знаят повече в областта на билките ? Лекарите учат за болести и медикаменти, а хората понякога имат нужда от подходящата билка или смеска от билки. Поне информация в нета има предостатъчно. Всъщност това, към което апелирам, е да имате повече вяра на себе си в преценката кое е за вас и кое - не.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 27.12.2012 09:56

  Ами просто си споделям, това е моята тема, аз съм я отворил, и си пиша. Вашите съвети не дадоха резултат, първо вземах един имуностимулант-ехинация, после пчелен прашец, и пак нищо. Съветвах се с лекар за водораслите. Той смята, че водораслите са комерсиален шум и една ехинацея от аптеката върши същата работа. Това и направих. Просто в гърлото ми е сухо и дразнещо постоянно, когато смуча нещо, не само пастили мукосолван, но и някакви ментови бонбони, дразненето се успокоява и спирам да кашлям. Така че не се чувствайте задължени да ми отговаряте. Тази тема е изповед... :roll:
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 26.12.2012 22:12

  Честита Коледа ! С пожелание за по-добро здраве и кураж за прегледи ! Какво очаквате като помощ, съвет? Не съм наясно с вашите очаквания към другите... Споделете !
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 26.12.2012 22:00

  Това вече го чухме, нещо друго?
  За 2-3 дни кашлицата сякаш отшумя, и веднага на следващия ден пак първо дискомфорт в гърлото като простуда, и след още 1 ден пак усилване на кашлицата. Едни и същи кръгове се повтарят от лятото с няколко дни затихване и после пак започване. Няма и няма край това чудо. :|
 • Re: Болки в костите
  от Iva | 22.12.2012 18:10

  Отивай на лекар, неадекватно ти е поведението.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 20.12.2012 22:09

  Не знам защо реши, че нямам осигуровки или че нямам пари. Осигурен съм в Германия и ми е безплатна лекарската помощ. Но не съм ходил нито веднъж, а вече от 6 месеца кашлям. Аз там не отидох на лекар, дето нищо не ми костваше, че тук ли ще отида?
  Купих си Мукосолван меки пастили, и кашлицата от тях веднага спира. Без тях има постоянно дразнене, гъделичкане в гърлото и колкото повече кашлям, толкова повече ми се кашля. Когато спя не кашлям, когато ям не кашлям, когато смуча пастилите не кашлям известно време. След това закашлям ли се веднъж, пак се почва. Всяко закашляне не води до облекчение никакво. Какво провокира от първото закашляне, постоянно дразнене след това. А когато съм навън кашлям по изключение, вкъщи - постоянно. Изкачвах планина 40 минути само нагоре и стръмно, преди 5 дни, никакъв задух не усетих, никакъв сигнал от белите дробове, че нещо може да не е наред, а това си е натоварване. Не ми стана нищо. Но кашлям, и кашлицата е лоша. А и 6 месеца ако са минали и не са се появили други симптоми, може ли да е гаранция, че не е рак? Това с променения глас и усилената кашлица, беше настинка поредна. Защото гърлото първо ме заболя. Сега гласът се оправи, и кашлицата понамаля, може би благодарение на мукосолвана. Но острата фаза с дълбокото бронхитно кашляне отшумя, докато другото дразнене и закашляне си остава, то, което не носи облекчение, и което датира от 6 месеца и е постоянно, макар и слабо. Там е притеснението, какво е това, което остава, да дразни и да прави кашлица, която не освобождава...
 • Re: Болки в костите
  от Iva | 19.12.2012 16:11

  30 лева е платеният преглед, все някой ще ти даде, не е непосилно.
 • Re: Болки в костите
  от Iva | 19.12.2012 16:10

  Много ти е неадекватно поведението и отношението към това, което ти се случва. Отиди на лекар, от глупост ще вземеш да направиш някоя серизона беля. Още не е късно. Луд човек си, няма никаква логика в поведението ти, все едно не можеш да мислиш.

  [u]Ако нямаш пари за лекар или осигуровки, направи всичко възможно да вземеш на заем, глупости правиш![/u]
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 18.12.2012 20:58

  Ако махна настрана канцерофобията, това от което страдам прилича най-много на хроничен бронхит.
  http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-j42-3/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%85%D0%B8%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B5%D0%BD
  Вълнообразно изостряне и затихване на кашлицата. Точно това се случва от 6 месеца насам. Оскъдни храчки-сутрин отделям по 2-3 храчки, а през останалото време няма, има само от носните кухини стичащи се понякога, но не от дробовете.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 16.12.2012 18:41

  От 2-3 дни кашлицата стана ужасна. А от вчера и гласът ми се промени, падна. Няма храчки, а отвътре става все по-задръстено по време на кашляне най-различни хрипове и звуци. Макар че при дишане и със слушалки, не се чува нищо особено, изглежда чисто. Купих сироп за подтискане на кашлица, друго не ми остана. :cry:
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 13.12.2012 22:34

  Тежестта в корема вече я няма от много дни, значи няма асцит. Преди седмица пътувах с автобус за България 2 дни и 2 нощи, и се чувствах нормално здрав, не бях по-уморен отколкото преди като съм пътувал здрав. Автобусът беше пълен, имаше малко въздух, въпреки това нито веднъж не изпитах задух. Дробовете се чувстват здрави, когато минат няколко дни почти без кашлица или с рядка такава, всички неприятни усещания в гърдите изчезват, явно те са от травмиране при кашлянето. Ето защо си помислих, че съм здрав. В автобуса чух хора да кашлят упорито и кашлицата на човека звучеше точно така лаещо като моята. Забелязах, че в почивките пуши много, значи е пушаческа, и моята прилича на пушаческа, а съм непушач. Странна работа. Но отново и отново има дразнене в гърлото и кашляне, ту повече, ту по-малко. В този период няма храчки. Сутрин кашлицата се съпровожда от същия хрип в дроба, който го има от лятото. Следобяд и вечер е суха и по-дразнеща, точно както си беше лятото. Сега има новост-когато съм прав или седнал твърде рядко кашлям, когато легна веднага започва дразнене и кашлица упорита в първите 15-20 минути, мъчителна и непродуктивна. След това се уталожва и спира до сутринта. Явно се влияе от промяна в положението на тялото, което не е добър признак...И много лесно простивам, вчера бях на студено и днес от сутринта пак дразнене и болки в гърлото и активизиране на кашлицата. Пълната неяснота продължава.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 01.12.2012 22:51

  През цялата последна седмица почти нямах кашлица, много нарядко и вече не е дразнеща. Явно имуностимулантът действа, а имам още доста таблетки от него за изпиване. Но често имам чувство на тежест в корема, особено вечер. Не знам какво е. Дали е газове или е асцит... :| Чувствам пълнота в цялата коремна област. На вид не си личи подут корем, но го усещам. Обиколката на корема ми е с 4 см по-голяма, отколкото е била през март тази година, а теглото с 3 кг. :shock: Четох, че при асцит има увеличена обиколка и нарастване на тегло. Пъпът ми не е изравнен и не е изпъкнал. Но при почукване в едвата страна, се усеща лека вълна към противоположната страна...На моменти чувството за пълнота преминава в лека болка, която се появява на различни места по корема, не в едно определено място. Прилича на наболяване при компресиране. Тежестта е повече в горната половина на корема, а в долната не се усеща нищо особено. Продължавам да тренирам в залата, днес също бях, чувствам се енергичен, храня се, не се чувствам болен, но наред със слабата кашлица вече има и тежест и дискомфорт в корема. В един или два дни на тази седмица нямах това чувство на тежест, но в останалите си го има.
 • Re: Болки в костите
  от max1 | 23.11.2012 14:15

  Храчките и хремата изчезнаха и кашлицата намаля. Но не спира, и след като отново стана суха, стана дразнеща, не се облекчава при изкашляне. Въртя се в същия омагьосан кръг, а това "щракане" при дишане всъщност не е от дробовете, защото при натиск с пръст по средата между гърдите във вдлъбнатината се усеща да щрака, напипвам нещо и от движението на тялото при дишане то прещраква леко. Сега остава да са увеличени лимфни възли или медиастинален тумор, който да дразни и затова да има кашлица. :| Купих си имуностимулатор от аптеката-ехинацея, според лекар вършел същата работа като прескъпите комерсиални водорасли, но няма подобрение.
 • Re: Болки в костите
  от ankamar56 | 12.11.2012 10:59

  Както знаете ракови клетки има налични във всеки организъм и въпрос на баланс кои клетки служат на организма. В този смисъл тлеенето на рак е потенциална възможност за всеки организъм. Но кои фактори ще влияят на създаването на благоприятни условия за развитието на такива клетки зависи от нашия начин на живот.

Напиши отговор
102 намерени, страница 1 от общо 3