Бъбречни заболявания. Цистит. Простата | камък в уретера - проблеми с кръвното

Напиши отговор
 • Re: камък в уретера - проблеми с кръвното
  от severina | 21.06.2017 11:47

  Здравейте и аз имам камък в уретера 6мм.бях на литротиптер но не можаха да го разбият и сега ще ме оперират.също имам и 2степен хидроневроза но никой не мие предлагал такъв стент.Аз съм от варна и не мога да улуча добър уролог. Ние откъде сте.успех
 • Re: камък в уретера - проблеми с кръвното
  от д-р Цончев | 05.02.2016 20:13

  Ще се оправят, горе главата...
 • Re: камък в уретера - проблеми с кръвното
  от Tania | 03.02.2016 22:00

  Благодаря Ви д-р Цончев, така ми отговори и нефрологът, който посетих в петък. Не ми даде нищо за кръвното, но каза, че проблемът в бъбрека е останал и от там са тези "мини бъбречни кризи". Би трябвало да отминат след премахването на къмъка. За сега кръвното ми се стабилизира - малко по-високо е, но не се променя толкова рязко, което ме мъчеше миналата седмица.
  Ще чакам да махнем камъка и съвсем да се оправят нещата. :)
 • Re: камък в уретера - проблеми с кръвното
  от д-р Цончев | 30.01.2016 19:14

  В подобни случаи е възможно да имам промени в кръвното, все пак бъбречната функция е свързана с артериалното налягане. След отстраняването на бъбречния проблем ще се нормализира и кръвното.
 • камък в уретера - проблеми с кръвното
  от Tania | 27.01.2016 23:13

  Здравейте,
  имам проблем от коледа с камък в уретера - след две кризи се видя камък с размери 9,6 на 6 мм. Препоръчаха ми литотрипсия, но тъй като имаше задръжка в бъбрека /хидронефроза първа степен/ преди 6 дни ми поставиха Дабъл джей стенд за да се оттече задържаната урина и след като се успокои бъбрека да направим разбиването. Но от поставянето на стенда започнаха други проблеми и не мога да ги разреша към настоящия момент. Още на следващия ден по време на изписването ми прилоша и се оказа, че кръвното ми е 100/50. Сложиха ми система, полежах докато се почувствах по-добре, извикаха кардиолог, направиха ми ЕКГ и установиха, че всичко е наред. Предположиха, че съм се обезводнила и ще мине. Почувствах се по-добре и си тръгнах. Докато се прибера в къщи /40 минути/ кръвното ми беше 170/120. Кръвното, което поддържам по принцип е 130/90 и доста висок пулс, за което ми предписаха небикард. Не посмях да взема нищо за кръвното до вечерта, когато по друг повод посетих дежурния личен лекар и при кръвно 145/105 той ми даде 1/2 холфадон. Сутринта се събудих с кръвно 120/80, но играенето нагоре - надолу продължи.
  В същото време получавам внезапни прилошавания, аз започнах да им казвам "мини бъбречни кризи" поради това, че симптомите са горе-долу същите - гадене, студена пот, изтръпване, но в лека степен. Понякога минават за минути, друг път са около час.
  Посетих за тези дни и лекаря, който ми постави стенда и друг уролог и друг кардиолог. Лекарят, който ми постави стенда каза, че всичко му е наред и не може да е от него. Кардиолозите казват, че на сърцето ми нищо му няма и е от бъбрека - да се връщам при уролозите. Другият уролог също твърди, че не може да е от бъбрека.
  При "мини бъбречните кризи" кръвното ми е от най-различен порядък, но не и ниско.
  Придружаващите ми заболявания са инсулинова резистентност коригирана с метфогама и начален климактериум без терапия.
  Много ще съм благодарна ако някой има идея какво се случва и какъв още лекар да посетя да ми пише. Благодаря ви!
  В петък имам час при нефролог

Напиши отговор