Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур | Продължителни стомашни проблеми от началото на годината

Напиши отговор
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 24.04.2019 08:08

  Вчера имах разговор с лекаря относно резултата от биопсията на стомаха. Хроничен гастрит с леки ерозии, без промени в хистологията и без наличие на хеликобактер пилори. Лекарят смята, че гастритът е причинен от стрес. Ако след 3-4 седмици лечение с пантопразол нямам оплаквания да го спра и ако не се появят, значи стомахът е оздравял. Аз още сега нямах оплаквания, но като намалих хапчетата от 2 на 1 лекичко започна да се появява пълнота откъм стомаха.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 15.04.2019 22:54

  Най-вероятно не са намерили хеликобактер пилори в биопсията. Вече минаха повече от две седмици и не са ме търсили от личния лекар. Аз се обадих днес да питам дали е излязъл резултатът. Излязъл е, казаха да отида за да ми обясни лекарят резултата. Аз попитах дали има нужда от по-нататъшно лечение, сестрата ми отговори, че няма, но че трябва все пак да дойда. Междувременно от 2 седмици нямам никакви оплаквания, вече ям всичко, без да спазвам строга диета и нещата са наред. Съвсеем леко последните дни се обажда стомаха, но въобще не е както беше преди гастроскопията и преди да почна да вземам омепразол.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 01.04.2019 21:53

  За бактерии още не се знае дали гастритът е предизвикан и има наличие на хеликобактер пилори. Взетата биопсия ще покаже. До края на седмицата трябва да излязат резултатите. Нямах киселини през цялото време, а гастрит при пилори е кисел.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 01.04.2019 21:51

  Така изглежда. А се чувствах толкова продължително време ужасно. Още от първия ден след гастроскопията и от първия ден на вземане на омепразол всичките симптоми изчезнаха. От събота вече трети ден нямам нито гадене, нито пълнота, нито друг стомашен дискомфорт, нито куркане, имам добър апетит, нормална енергия, нямам бучка в гърлото и не кашлям при хранене, а кожата ми си връща нормалния цвят, беше жълт. Необяснимо как от един гастрит беше толкова засегнато цялото ми състояние и как светкавично бързо отшумяха симптомите.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Цончев | 01.04.2019 20:12

  Значи нямате повод за притеснение.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от Димитров | 01.04.2019 20:00

  Виждам оплакванията ви и мога само да ви посъветвам за стомаха. Опитайте с ХЕБАК-може да ви прочисти стомаха от бактерии!
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 29.03.2019 10:47

  Включвам се след миналата днес рано сутринта гастроскопия. Биха ми инженция с наркоза и ми казаха "заспи сега". След 1 минута бях заспал. След малко ме събудиха и ми казаха, че всичко е минало и ме закараха в друго помещение там да се разсъня ме оставиха. Нищо не усетих от цялата работа. След това лекарят дойде и ми съобщи, че няма нищо сериозно и че има само лек гастрит и че е взел проби. И ми каза отново да започна да вземам Омепразол. Аз го попитах изрично "обаче не видяхте рак нали", той се засмя и каза "не нямаш никакъв рак на стомаха или хранопровода".
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 27.03.2019 21:29

  Променливите симптоми при мен продължават. Едни симптоми се смениха с други. Вчера и онзи ден се чувствах ужасно зле, освен че бях отпаднал още от сутринта, имах и една постоянна тъпа и дълбока лека болка, която не можех да локализирам, беше разпространена някъде в гърба в лявата му половина зад коремните органи. Усещането беше изключително плашещо, макар че не беше силна. Наред с това обаче бучката в гърлото напълно изчезна. След почти 2 месеца тя от преди 5 дни постепенно отслабна, а днес вече напълно не я усещам. Едновременно с това спрях да кашлям след хранене. Върна се обичайното за мен два-три пъти доброкачествено изкашляне, докато изкарам една голяма храчка и то спира моментално. Това го имам от години. Последните два месеца откакто се появи усещането за бучка в гърлото, кашлях мъчително след всяко хранене и нямаше храчка. Днес тъпата болка в гърба не се появи, а и умората почти изчезна, работих си почти нормално. Остана един ден до гастроскопията. Не ме е страх! Всичко ще е ОК.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 24.03.2019 20:01

  През този целия уикенд нямам оплаквания от страна на стомаха. Явно пак е настъпила кратка фаза на затишие, каквито от февруари насам имам по 2-3 дни, за съжаление не по-дълготраещи. Има някакъв дискомфорт на моменти, но не е опредена локацията. Но имам добър апетит, храня се добре и резултатът е налице, качил съм 1 кг през последната седмица. Явно спадането на тегло е било само в периодите, през които поради гадене и липса на апетит, и поради лечебния глад не приемах храна, а не от тежка болест, която изтощава организма. Вчера изядох половин щайга ягоди /500 гр/ плюс двойна порция готвен ориз с грах и нищо не ми стана. Дори нямах куркане през нощта, а очаквах заради ягодите поне, които имат дребни семки, да имам. Един вид почти не се влияе от вида на приета храна. Това говори против гастрит. Изпражненията сега са нормални по цвят и консистенция, но си миришат кисело през всичките месеци от януари до сега.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 23.03.2019 10:23

  Аз не за пръв път ходя при този психолог. Още преди 2,5 г. ходих при него за друг проблем. През това време съм ходил вече повече от 10 пъти при него. Той знае вече всичко за мен и ме познава много добре. Вероятно има основания да смята, че е психо-соматика. Но това не изключва вероятността да има въпреки това някакъв физически проблем, а психиката и страхът само да го усилват. Вчера вече усещах и киселини и парене. Преди нямах такива симптоми, но явно се добавят нови. Тази нощ отново куркане и кисел мирис на изпражненията. Не ми се гади от вчера. Симптомите често се менят по интензивност, вид и локация.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Ралица Правова | 23.03.2019 08:59

  Добре е, че сте направили консултация с психолог. Но гастроскопия е добре да бъда направена.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 22.03.2019 23:03

  Във вторник бях при моя психолог, имах час. Той ми каза, че оплакванията от страна на храносмилателната система са чисто психо-соматични от типа на нервни черва и нервен стомах и е убеден, че при гастроскопията няма да се открие нищо на стомаха. Въпреки това не съм много добре, пак имам стомашен дискомфорт и куркане всяка нощ. Мазни изпражнения сутрин, отделя се мазен слой във водата в тоалетната чиния. Нещо или в стомаха или в червата не функционира както трябва. И е вероятно в стомаха нищо да не се види, но въпреки това да има някаква болест, предизвикана от бактерии, паразити или някаква непоносимост към нещо. Организмът ми страда от нещо, тлеещо, хронично, не е акутно. Затова донякъде мога да водя нормален живот и ходя на работа, но съм изтормозен от дискомфорта, гаденето, пълнотата, газовете и прочие. Остана седмица до гастроскопията.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 17.03.2019 22:10

  Благодаря за отговора! Някои от симптомите могат да се дължат на глутенова непоносимост. Имам периоди с тревожност, имал съм и паник атаки всичко това през последните 2 години, преди това не. Това е един от симптомите на глутенова непоносимост. Но иначе от страна на стомаха и червата не съм имал никакви оплаквания до преди 2-3 месеца. От друга страна може да съм просто с лабилна психика и тя да е довела до нервен стомах и черва, които имитират реални симптоми на болести на тези органи без да се открива органична причина. Поне досега не е открита такава при мен. Нито в кръвта, нито на ехографа. Но на 29 март предстои гастроскопия и страхът започва да се увеличава. Там може всичко да се открие. Не знам как ще запазя равновесие през оставащите 12 дни и петте дни след това, през които евентуалната взета проба ще се изследва. Но едно е сигурно засега приемът на храна води до подобрение на симптомите, а не до влошаване. Това е добър признак.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Ралица Правова | 17.03.2019 21:41

  Не е изключено да е Helicobacter, но също така е възможно да е налице глутенова непоносимост (забележете-не алергия, а непоносимост).
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 17.03.2019 19:00

  След като миналата неделя приключих лечебното гладуване. Тази седмица общо взето се чувствах доста добре. Почти нямах оплаквания от страна на стомаха. Е само леки и от време на време. Но това беше най-добрата седмица от както започнаха проблемите преди 2.5 месеца. Вчера за първи ден нямах абсолютно никакви оплаквания от стомаха, 100% го усещах здрав. В петък на обяд изпих първо кафе за тази година, да тествам дали ще има реакция от стомаха. При рак на стомаха и гастрит стомахът реагира зле на кафе. В този случай го прие идеално. От петък вечерта включих и глутен. Дотогава бях на безглутенова диета. Днес имам пак къркорене и лека пълнота в стомаха, но не и гадене. Изгубих съм още 3 кг за последния месец /надявам се, че това е заради гладуването миналата седмица.../. Общо от началото на януари за 2.5 месеца съм отслабнал от 86 на 80 кг. Не знам с какви нерви трябва да си, за да запазиш спокойствие при всички тези симптоми.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от Димитров | 10.03.2019 22:41

  Доколкото разбирам повечето проблеми в човека са от храненето и вида храна.А те са пълни с химикали към които организмите ни все още не са се приспособили,но бактериите -ДА. Опитайте с един патентован продукт на натурална основа,който унищожава бактериите.Съвсем нов е и е БЪЛГАРСКИ! Панацея е за стомашните проблеми,раздразнени черва и лениви черва.Към него бактериите не могат да станат резистентни! Казва се ХЕБАК. И най-вече няма усложнения по органите защото е натурален!
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 09.03.2019 11:22

  Днес ми е пети ден от пълното гладуване. Вторник вечерта за пръв път не приех храна. От тогава съм само на вода. Сряда и четвъртък си работих и не ми прималяваше. Е вярно в четвъртък изядох два банана и изпих 200 мл смути, разпределени през целия ден. Нищо друго. След като вчера в петък се събудих още в 2 ч. през нощта, въпреки че бях взел преспивателно, не отидох на работа, обадих се, че съм болен. Отново не ядох нищо, карам само на вода. Въпреки това пълнотата в областта на стомаха продължава да си я има, макар и не постоянно. Дискомфорт и леко гадене също има. Бучката в гърлото се усеща особено при пиене на течности. Иначе почти не се усеща. Куркане в червата пак си има, въпреки че няма храна в тях. Но е малко по-слабо. Тази нощ въобще не мигнах, отново въпреки преспивателното и имам силно безпокойство, не мога да се успокоя. Възможно ли е да имам хеликобактер пилори? Без да усещам киселини. Или функционална диспепсия. Или пък рак. Не издържам вече на напрежението.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Ралица Правова | 07.03.2019 15:15

  Като цяло много малко са паразитите, които не дават увеличение на еозинофилите, но все пак има такива.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 06.03.2019 20:54

  Доколкото четох при паразити еозинофилните гранулоцити в кръвта за повишени над норма. Моите обаче са на долната граница. Възможно ли е да има паразити без този показател да е повишен?
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 06.03.2019 20:47

  Благодаря ви за отговора. Не за паразити и бактерии не съм насочван за изследвания. Дори на рождения си ден не ядох глутенови храни. Още сутринта си купих безглутенов хляб, тук в Хамбург се продава. После имахме закуска на работата, аз не ядох от техния хляб, само от моя. Но си мазах от един пастет зеленчуков, ако е имало пшенично нишесте в него, само така е било възможно да поема глутен, но иначе нищо друго съмнително не ядох. Не съм празнувал вечерта, също изядох 4 филии безглутенов хляб две с авокадо и две, намазани с хумус, в него нямаше нишесте. Веган съм. Предния ден, обаче неделята бях на ресторант испански и изядох само нещо малко фрикадели с патладжан и тиквички, които може би бяха замесени с нещо пшенично за спойка, на такова ми приличаше. Днес през целия ден има пълнота и дискомфорт в областта на стомаха, въпреки че нищо не ядох. А газове в червата и куркане дори само от пиене на вода, но по-малко отколкото когато съм ял. Бучката в гърлото продължава да се усеща вече месец.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Ралица Правова | 06.03.2019 19:38

  Да, червата и стомахът също са били огледани на ехографията. Изследвали ли са Ви изпражнения за бактерии или паразити. Добре е да се направи микробиология и паразитологично изследване. По отношение на глутеновата диета - сигурен ли сте, че я спазвахте, дори и вечерта на рожденния Ви ден?
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 05.03.2019 21:51

  От петък реших да спра глутеновите храни, за да проверя, дали нямам глутенова непоносимост. Още в петък се почувствах доста по-добре, енергията ми се върна, а от събота вече беше изчезнало и гаденето. Въпреки, че имах мазни изпражнения, мазнината се утаяваше във водата. В неделя спортувах, и се чувствах напълно здрав. Както и вчера в понеделник, когато имах рожден ден и навърших 44. Но не би, още от вторник сутринта почувствах дискомфорт и гадене, коремът ме присви и имах разстройство, пет пъти ходих, като последните два беше само вода. Гаденето се запазва целия ден, има и безапетитите. Куркането така или иначе не е спирало почти. Изпражненията днес обаче не са мазни. И вчера не бяха. Не разбирам защо постоянно се връщат симптомите, все има два-три дни добре, но никога не са повече поредни. Сега ще пробвам да не ям нищо утре, да видим как би реагирал стомахът, вече какво ли не опитах. Панкреаса е гледан уж нищо няма, а това са панкреасни изпражнения, които имах в събота и неделя.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 24.02.2019 18:04

  Да изследвани са и чернодробни ензими, и всичко. Всичко е нормално, с изключение на триглицериди, които са малко над норма, но доста по-добре, отколкото бяха преди 4 години, когато бяха на 292. Ехограф на коремните органи също е направен. Абсолютно нищо не откри лекарят, всички органи са без особености. Черен дроб, слезка, панкреас, жлъчка. След като не се откри там нищо, ми изписа омепразол. Имам час за гастроскопия, който е чак за 29 март и не знам как ще карам дотогава. В Германия са правени изследванията, така че там не вярвам нещо да пропуснат. Тук са ми кръвните изследвания, няма нито анемия, нито инфекция, нито болен черен дроб, нищо, а не съм добре. Link Въпросът ми е стомахът и червата могат ли да се видят на ехограф? Дали са ги видяли и тях, или само плътните органи? Ако са видяли и тях и там нищо не са открили мога да съм по-скопоен.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от д-р Ралица Правова | 24.02.2019 17:12

  Изследвани ли са чернодробни ензими или да е правена ехография на корем?
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от Nikolay Todorov | 24.02.2019 13:34

  Утре влизам в болница за гастроскопия ще се види проблема . Надявам се да не е най лошото . Ще пиша какво е станало . Успокоителното е че ми се върна апетита малко поне .
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 24.02.2019 12:35

  Само за 3 дни през ноември пих диклофенак поради неясни болки, според лекаря мускулни отзад в кръста, и веднага ми удряше в стомаха и червата. След това още 4 дни се мазах с волтарен, който съдържа диклофенак и болките оттогава изчезнаха и не са се появявали. Не вярвам от три дни прием на диклофенак да съм си увредил стомаха. След това мина повече от месец преди първите стомашни оплаквания да се появят.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 24.02.2019 12:32

  Да и аз много се надявам някой от специалистите да изрази мнение. Също съм се будил някои нощи от силно куркане. Но по-големия проблем е дискомфорта в стомаха. Ето и днес и там. Без да съм имал болки нито веднъж, при натискане на корема също няма нито болки и е нормален, не е надут. Не съм имал тъмни изпражнения, не съм имал повръщане, нямам отвращение от месо, макар че съм веган - ям заместители на месо, които на вид и вкус изглеждат като месо, като например веган луканка и не съм отвратен от тях. Каква е вероятността да е рак на стомаха? Кръвна група А съм за съжаление, най-неблагоприятната. Но не съм употребявал нито алкохол нито цигари през целия ми живот и не ям месо от дете, това ще рече от повече от 30 години, защото съм на 43, скоро на 44. Избягвал съм пушена храна, а на грил така или иначе понеже няма как не ям месо. Не съм приемал медикаменти, които поразяват стомаха. Де факто не е имало вредни въздействия върху стомаха. Освен стрес, лабилен съм.
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от Nikolay Todorov | 24.02.2019 03:41

  Аз имам подобни на вашите симптоми. Ще се радвам ако някой лекар отговори . Това е кошмар наистина . Будя се нощем по едно и също време освен куркане газове и гадене дланите ми се потят и целия треперя. Ужасно е . Моля за съвет .
 • RE: Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 23.02.2019 22:51

  От една седмица се чувствам и отпаднал. Едва изкарвам работния ден. Отслабнах с 3 кг, но това беше през януари поради това, че нямах апетит. От началото на февруари откакто се храня теглото ми е непроменено, но трите загубени кг не са наваксани, но и не са намалели още повече. Константни. Кожата ми продължава да има леко жълтеникавооранжев наситен оттенък. Въпреки, че билирубинът ми е в норма, но на горна граница 1.0, е много далеч от 3.0 от когато почва жълта кожа, а склерите са си бели. Не съм изследван за хеликобактер пилори. Понякога усещам бучка в гърлото, но това е за кратко и после изчезва, все едно няма нищо. Една седмица кашлях след нахранване и гласът ми беше станал дрезгав. Но това за щастие мина, вече не кашлям след хранене и гласът ми се оправи. Най-водещите симптоми са куркането в цялата горна част на корема, и вляво, и по средата и вдясно, не само на едно място, и усещането за празнота и стърженето в стомаха. И леката отпадналост. Гаденето и безапетитието отминаха вече.
 • Продължителни стомашни проблеми от началото на годината
  от max1 | 23.02.2019 22:44

  Преди месец писах в друга тема, че веднъж имах червена кръв в изпражненията и гадене, но изследванията за скрита кръв в изпражненията са отрицателни. Правиха ми пълна кръвна картина всичко е в норма. Гледаха ме на ехограф-всички органи са без особености, в норма. Но вече цял месец цял февруари проблемите не отшумяват. Две-три седмици пих изписаният ми омепразол. От 5 дни го спрях. Няма особена разлика. От време на време ми се гади, или имам просто дискомфорт в стомаха като празен и като стържене. Като хапна временно се успокоява и после пак почва. Паралелно с това всеки ден имам куркане не само в стомаха, но и в цялата област на корема, и газове, но нямам разстройство. Тези газове трудно излизат, повечето си куркат вътре, малка част излизат с оригване и също през ануса. Оригването не е кисело, преди и след омепразол имам и лош дъх от устата, който липсваше докато го гълтах. Имам апетит от началото на месеца нон стоп, само това се подобри. Останалото не се влияе. Какво може да е?

Напиши отговор