Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур | Раздуто дебело черво

Напиши отговор
 • RE: Раздуто дебело черво
  от д-р Цончев | 14.01.2019 21:33

  За тази цел се пр ави едно изследване, нарича се "Окултни кръвоизливи" и там се вижда дали е кръв или не. Вероятно при вас не е
 • RE: Раздуто дебело черво
  от Nadi | 10.01.2019 23:43

  Благодаря Ви за отговора. Притеснена съм, тъй като постоянно си въобразявам, че имам кръв в изпражненията. Истината е, че не съм сигурна, дали това е наситина кръв или частици от червена храна, с която съм се хранила (чушки, домати), тъй като черевният цвят е по-скоро наситено червен, а не кърваво червен. В същото време във вторник през деня обядвах салата със сурови червени чушки, а вечерях зелена салата със сладка царевица и за десерт нар. След това на съм консумирала червена храна. Днес при изхождане изходих първо царевицата и след последвало изхождане забелязах отново тези малки червени петънца, които наподобяваха люспи от чушка, но не ми се струва логично да излязат след царевицата, при положение, че съм ги консумирала преди нея. Така ли е, или наистина има възможност това да е кървене? Необходимо ли е да правя допълнителни изследвания?
 • RE: Раздуто дебело черво
  от д-р Цончев | 10.01.2019 21:59

  Не виждам причина да се мисли за рак. Според мен АГ доктора се презастраххова с такова заключение и няма нужда да се прави това изследване.
 • Раздуто дебело черво
  от Nadi | 08.01.2019 17:25

  Здравейте д-р Цончев, от около 2 седмици имам дискомфорт и понякога леко наболване, от лявата страна на корема, ниско долу. Обикновено е вечер, като има и подуване на корема и понякога газове. Страдам от години от хроничен запек, като си следя храната, за да има редовна дефекация. Днес бях на гинеколог, за да изключа гинекол. проблем, свързан с дискомфорта в корема. Гинекологжката каза, че единственото което вижда на ехографа, са силно раздутите ми черва, и каза, че вероятно се дължат на колит. Когато попитах, дали е възможно да е нещо по-сериозно като рак, ми се каза да си направя колоноскопия. На 30 год. съм, жена. Преди 2 месеца ходих на гастроентеролог и проктолог, заради притеснение от моя страна, за наличие на кръв в изпражненията. След прегледите, и двамата отсъдиха, че се съмняват това да е било кръв, поради многото червени храни консумирани от мен и казаха, че се съмняват да има сериозен проблем и че колоноскопия не се налага. Възможно ли е да е рак или нещо друго сериозно?

Напиши отговор