Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур | Хеликобалтер пилори

Напиши отговор
 • Re: Хеликобалтер пилори
  от Ani | 28.05.2018 07:57

  Да споделя и аз моя проблем с хеликобактер пилори. Имам хроничен атрофичен гастрит от 10 години, който периодично ми се обажда. Последната ми гастроскопия е от 30.03.2018г. Резултата от нея е следния-Хранопровод проходим с интактна лигавица; Кардия свободно проходима; Стомах нормална форма и големина, нормално количество остатъчна течност, умерено хиперемирана лигавица, запазен лигавичен релеф. Пилор свободно проходим; булбос дуодени умерено хиперемирана лигавица; парс десценденс дуодени-б.о. Взе се биопсия от антрум- антрална лигавица с умерено изразена атрофия на жлези, умерена възпалителна инфилтрация с формиране на лимфни фоликули, умерена хеликобактериоза. Диагноза-гастробулбитис хроника еритемо-ексудативна форма.Окончателна диагноза-хроничен атрофичен гастрит,НР+. Проведох терапия с два антибиотика- оспамокс 2х1000 за 7 дни и клацид 2х500 за още седем дни плюс нексиум, но вече един месец след лечението все още имам леки болки и дискомфорт в стомаха, които са много неприятни.На какво може да се дължи това- нали антибиотиците би трябвало да са унищожили бактерията, или има нещо по- сериозно, какви са тези лимфни фоликули? Моля, ако може и д-р Цончев да даде мнение.
 • Re: Хеликобалтер пилори
  от Ралица | 15.05.2018 19:43

  По отношение на изолирания H. pylori - изчаква се 2-3, в най-добрият случай 4 седмици след края на антибиотичното лечение и се прави отново теста за съдържание на антиген в изпражненията. Така ще се установи най-точно дали инфекцията е елиминирана. По отношение на HPV инфекцията в рамките на няколко месеца до 1-2 години е много вероятно тя да се самоизчисти, без да доведе до някакви промени. Препоръчвам Ви да се следите ежегодно при акушер-гинеколог, който да Ви проследява с цитонамазка.
 • Хеликобалтер пилори
  от Stefani Stefanova | 15.05.2018 12:46

  Здравейте. От около 2 месеца нямам апетит. Ям но нямам нужда от храна. Имам ужасни празни оригвания и корема ми е подут. Ходя редовно до тоалетната, но имам чувството, че имам буци е стомаха. Ходих при 5 гадтроентеоролози и високите ми казаха, че всичко ми в наред. Направих изследване за хеликобалтер пилори и се оказа, че е положителен. Започнах лечение с двойката антибиотици ,антибиотик с дрожди и Еманера. Видях, че масло от риган чисто хеликобалтер и ще си го закупя. Проблема с корема ми е от началото на годината, като преди месец разбрах за бактерията. Направени са ми следните изследвания: ПКК(като единствено относителното тегло на урината е е 1.02, всичко друго е в норма), амилаза в норма, алкална фотосфаза, гама, с реактивен протеин отново е граница. Направих гастроскопия, като на нея издържах много малко. В заключение диагнозата е рефлукс езофагит Ст А по LA Еритемоексудативен гастрит. Откриха ми и ЧПВ при друго изследване , като той в от високорискова група- 52. Лекувам се със Siluat. Имам възпалени лимфни възли на шията и чакам резултати от изследвания за тях. Най-много ме притесняват липсата на апетит. Какви мерскини изследвания е нужно да предприема. Благодаря Ви предварително

Напиши отговор