Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур | Как успях да преборя гъбичката кандида

Напиши отговор
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Доц. д-р Цончев, дм | 21.09.2020 19:20

  Възможно е принципно.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от ivanov | 15.09.2020 23:58

  Хора, възможно ли е кандида да се пресели от червата или от устната кухина в стомаха? Вижте на какви статии попаднах: Link Link Тези 2 статии са идентични с първата: Link Link
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Nikolai Kolev | 12.01.2020 15:14

  Кажете диетата за кандида на puls100,ако някой я е правил,че не чога да се свържа с него
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Димитров | 10.03.2019 23:15

  В сайта на Link е обяснено за Хеликобактера и последствията!Ако още не сте се излекували,което предполагам,използвайте изключително ефективният продукт ХЕБАК.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Franko Stoqnov | 23.12.2018 21:15

  Zdravey Pulscho kak da ti pisha na lichno saobshtenie:)
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Доц. д-р Цончев, дм | 17.11.2018 17:08

  Щом гинекологът е открил кандида, значи трябва да селекува. Проблемите със стомаха трябвада ги огледа гастроентеролог. Аз дистанционно няма как да кажа какво ви е, ще е само в сферата на предположенията и рискувамдави заблудя.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от KrIsI | 12.11.2018 18:12

  Да допълня, току що се връщам от гинеколога ми. Прегледа ме и ми каза че имам кандида, предписа ми лекарства. Все ми цитомна маска и потвърди на 100%, понеже много ме заболя. Попитах го дали има нещо общо тя със стомаха ми. Обясни че трябва да ида на гастроентеролог, понеже тези симптоми са характерни за хеликобактер пилори. Обяснете ми има ли нещо с нея. Повдига ми се оригвам се без да ме гори. Къркорят ми червата, езикът ми е обложден. Нямам апетит, ям малко свалиса съм 3кг. За 10дена. Имам главоболия замаянот и понякога ми се вие свят. Нямам сила. Моля ви за отговор. Много ме е страх вече.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от KrIsI | 11.11.2018 08:11

  Добре ако не е това какво може да е? Когато един месец вземах лекарствата които гинеколога ми изписа бях добре, сега една седмица след последният прием пак се появяват същите неща. Според него и личната е било кандида. Иначе нямам никъде болки, пак ще се повторя за което се извинявам, но езикът ми е обложден и пари или смъди на върха, имам често оригване без парене, просто като хапна нещо или пия се появява. Изхожданията са ми кашави. Боли ме единствено по време на полов акт и то не винаги а след това имам нещо като бяло течение. Цикълът ми бе почти черен миналият месец и болезнен и с леко сърбене. Като хапна нещо и се подувам. Умора имам също. Това е за което се сещам. Според Вас какво може да е.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Доц. д-р Цончев, дм | 10.11.2018 20:28

  Най-вероятно не е кандида, но е добре да се пусне гърлен секрет за да се види какво е
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от KrIsI | 10.11.2018 20:28

  Искам да добавя, че тези дни постоянно оригвам и ми е тежко, нямам апетит. А хапна ли нещо имам чувството,че нещо се движи в мен в стомаха и червата, и после почвам едно оригване и подуване на корема. Днес и диарията ме хвана два пъти. Отпаднало ми е. През деня понякога имам замаяност, нищо не ми се прави искам само да лежа. Страх ме е да не е нещо сериозно като болеста на Крон или нещо друго. Въпросът ми е може ли да я имам тази гъбичка на езика, вагинално, и в стомаха и червата? Дали тя може да пречени тези мои симптоми. Къде трябва да ида, какво трябва да изследвам? Притеснена съм моля ви помогнете ми.
 • RE: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от KrIsI | 10.11.2018 20:22

  Здравейте, искам да споделя с вас моите симптоми. От 7-8месеца ходя по лекари да ми кажат какво ми е. Единствените изследвания са ехограф, тсх, захар и желязо. Първо всичко тръгна от подут корем с постоянно оригване. Казвам без болки и без парене в стомаха. После се появи и тук таме диария, като в повечето случаи ми е кашаво, един път на ден. Предписаха ми пробиотик-файда никаква. След време почна да имам проблем с цикълът на цвят бе почти черен, и болки по време на полов акт. Омъжена съм от 5г.такива проблеми съм нямала. След това ми се обостри езикът, почна да ме пари на върха. Ходих при личната каза гъбички и ми даде пробиотик и крем за мазане. Отидох на гинеколог казах му всичко и той каза същото. Предписа ми лекарсвта за слагане и крем за мазане. Нещата се оправиха за няма и месец всичко изчезна. Но тези дни се завърна с пълна сила. Езикът ми е покрит с бял налеп личната същото ми го каза, все още на гинеколог не съм ходила събота е. Според вас кандида ли е?
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Misha | 12.09.2018 13:20

  Благодаря ви от сърце.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от 1313 | 10.09.2018 10:16

  До Болна. Итраконазолът се разгражда от организма преди да достигне чревния тракт и от тази гледна точка лечението на чревна кандидоза с този препарат според мен не е ефективно. Нистатинът действа едва ли не като плацебо, а флуконазолът изобщо не влияе на кандида крузеи. Тъй като съм минала по този път, препоръчвам на изтерзаните и лутащите се в дебрите на съвременната медицина да пробват строга "безвъглехидратна" диета за около 10 дена. При нея се изключват: хляб и хлебни изделия, всички зърнени храни и техните производни, картофи, ориз, всички плодове, всички сладки неща, нишесте, декстрини и др. подобни. Позволени са : зеленчуци, месо, риба, яйца, млечни храни, фасул, леща, може и някои ядки, които се понасят добре от чревния тракт. Диетата хич не е лесна, но си заслужава да се пробва.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от engt | 09.09.2018 23:03

  Има една малка синя книжка "Преодолей кандида". На мен ми помогна, макар да не съм се изследвал специално. Но аз си познавах състоянието по различни кожни и чревни проблеми, лош дъх, килограми, отпадналост и т.н.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Георги Костадинов | 09.09.2018 17:22

  До Болна. Щом се лекувате от само 4 месеца, се пригответе за дълга, упорита и безпощадна борба с гъбата. Аз го правя от 2 години и половина. Има успехи и неуспехи. Всичко се движи по една крива нагоре-надолу. Според мен е важно да контролирате гъбата в стойности 10/3 до 10/4. Но много по-важно е да не изпадате в паника и отчаяние, каквито състояния често се срещат при хора, попаднали в тази ситуация. Мисля, че голяма част здравословното ви състояние в момента е резултат от паниката, тревогата, чувството за безизходност и страха от неизвестното бъдеще. Аз лично , освен тези емоции, трудно понасях и невъзможността да контролирам по някакъв начин кандидата. Освободете се първо от тези емоции/ 95% процента съм сигурен, че ги имате/, успокойте се и ще можете по ефективно да се лекувате. Сигурно лекарите са ви го казали, но да припомня, че кандида е микроорганизъм, част от нормалната микрофлора в червата на всеки човек. Поради неясни и за медицината причини, в един момент тя започва да се развива по-буйно и така може да причини някои неприятни за здравето възпаления, особено на хора с отслабена имунна система или в напреднала възраст. Не си мислете обаче, че в света има лекарство, което като антибиотиците да премахне за седмица кандидата. Даже и някое от изброените от вас лекарства да го направи, ние вече "сме харесани" от нея и тя пак идва. Това , че сте имали албиканс, а после крусей ,смятам, че първоначално лечението ви е подействало, албиканс- най-лесно лекуващия се щам кандида е бил унищожен, но на негово място после се е "завъдила" крусей. Мисля , че тя е по упорита, но не и нелечима. Аз лично , когато не приемам лекарства/ а това става рядко/, профилактично вземам прополисови капки, размесени със сребърна вода. 20-30 капки прополис с една с. лъжица сребърна вода, половин час преди закуска, обяд и вечеря. Около 10-тина дни курс. На мен ми действа. Но ви предупреждавам.Не съм го консултирал с лекар, дозата сам си я определям и имайте предвид, че съм едър човек. За това внимателно с такива съвети като моя. Първо са необходими съвети с доктор или постепенно намиране на дозата.Чувал съм и за масло от черен кимион, но не съм пробвал. Пробвал съм обаче, масло от риган и мисля, че имаше известен ефект.Иначе, диетата спомената от предишната участничка мисля , че е ефективна, но е трудно да се спази и ако няма ефект.... Но според мен най-важното е спокойствието, търпението и съзнанието, че има и по-тежки болести. От там нататък - умерена диета с липса на храна , съдържаща захар, намиране на добър лекар, адекватно лечение.... и всичко ще е наред. Все някога.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Misha | 09.09.2018 11:56

  Благодаря ви. Според вас да спра да взимам противогъбичните лекарства, така ли? Омръзна ми да се чувствам зле, все да ми е лошо, отпаднало, замаено, да ни се гади. Ще пробвам и с диетата, аз почти се храня НВХ.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от 1313 | 09.09.2018 11:13

  Мога да споделя, че съм лекувана с итраконозол,нистатин и др. противогъбични лекарства. Доколкото ми е известно итраконозолът не достига до червата, а се разгражда преди тях и преминава в кръвта. Така, че лекарят, който го е предписал за чревна кандидоза си е правел експеримент на гърба на пациента. Нистатинът почти не върши никаква работа. Да не говорим пък за флуконазола, от който кандида крузеи изобщо не се повлиява. Съветът ми към отчаяните и лутащите се в дебрите на настоящата медицина: Пробвайте строга "безвъглехидратна" диета, напр. за около 10 дена. Тя е изключително трудна, но с много воля, може да се издържи. При нея всички храни, съдържащи въглехидрати се изключват от менюто. Например храни като хляб и хлебни изделия, всички зърнени храни и производните им, всички сладки неща, всички плодове, мед, картофи, ориз и др. подобни. Ще попитате какво може да се консумира. Ами разнообразието е много малко, напр. зеленчуци, месо, риба, яйца, варива. Успех!
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Misha | 07.09.2018 11:20

  Здравейте. От 4 месеца се боря с чревна кандидоза, пих Итраконазол, Нистатин, Фунгокап, пробиотици, масло от риган, от черен кимион и т.н. От Кандида Албиканис 10*4- 10*5 степен свалих на 10*3 - 10*4. Последното изследване ме изуми, установи се Кандида Крузеи 10*4 - 10*5 степен. От Албиканис е преминала в Крузеи, гадната Кандида. 😣 Моля за съвет, отчайвам се вече. Лошо ми е, подут стомах, гадене, отпадналост. Започнах пак Итраконазола, но не ми действа добре, виждам размазано и ми се подуха устните и го спрях. Да добавя, че всичко започна след една настинка и чревен вирус. Антибиотици не съм пила отдавна. Кръвните ми изследвания са в норма. Моля за съвети.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Цоньо Цонев | 20.07.2018 19:08

  До puls 100 Имам новини,моля те пиши на мейл lz2cp@abv.bg Благодаря
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Стоян Аврамчев | 16.07.2018 23:32

  Здравейте puls 100, четох , че сте излекували възпаление на епидидима с компреси от извара. Ще ви помоля да ми кажете как точно сте правили компресите, с каква извара, и също така дали сте провели накакво допълнително лечение с билки? Благодаря предварително!
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от veselin | 02.07.2018 02:37

  Тежката метална токсичност и candida вървят ръка за ръка. Това е моят опит, че тежките метали са основната причина за инфекции с Candida и паразити и не можете да се отървете от хронична кандида или паразити, ако имате тежка метална токсичност. Паразитните инфекции са по-често срещани, отколкото осъзнаваме. Кандида и тежките метали създават киселинност и анаеробна среда (липса на кислород), в която процъфтяват. Една от причините, поради които поглъщането на кандида и паразитите при наличието на токсичност от тежки метали е, че тези инфекции служат за да ни предпазят от клетъчни увреждания и потенциално фатални усложнения от отравяне с тежки метали. И така, от тази гледна точка кандида и паразитите всъщност са наши приятели и въпреки че причиняват множество досадни симптоми, всъщност те са по-малко от две злини в този смисъл. Без тях може да умрем от тежко метално отравяне, това може да звучи драстично, но от моето изследване това звучи много възможно. Кандида и паразитите действително се хранят с тежки метали заедно със захар и ги съхраняват в биофилми или в собствения си организъм. Когато хората убиват кандида с противогъбични средства, симптомите, които се наблюдават, са частично резултат от освобождаването на тежки метали в организма, които претоварват черния дроб и не могат да се екскретират достатъчно бързо. Ето защо детоксикацията на тежки метали преди всичко с убиването на кандида и паразитите е наложителна. Ако не рискувате да отделите много токсични метали, преразпределящи се в тялото. Според изследването около 80% от хората, страдащи от симптоми на Candida, показват повишени нива на живак в тялото си. Растежът на гъбичките е имунната реакция на организма към отравяне с живак, тъй като гъбите се свързват с тежкия метал и по този начин осигуряват безопасно съхранение. Кандида е имунен отговор срещу отравяне с тежки метали, особено живак. Той абсорбира теглото си в живак и го предпазва от навлизане в кръвта. Докато живакът е там, ще имате проблем с кандида. Няколко публикувани проучвания показват, че Clinoptilolite се свързва с редица микотоксини (токсини от гъби). Действайки като антимикотик, той се използва и в човешките препарати за подпомагане на гъбичните инфекции. Клиникотилолитът не се натрупва в тялото и не се прикрепя към тъканите на тялото. Той остава спрян, докато изтегля тежки метали, които са прикрепени към телесните тъкани. Този процес позволява на тялото да изхвърля металите чрез нормалните си процеси на детоксикация. Той намалява всички умрели симптоми, причинени от микотоксини, които кандида може да произведе. Той повишава чревния pH, като възстановява правилния баланс на киселинността в малкия и дебелото черво. Нарастващите нива на рН убиват лошите бактерии, като в същото време стимулират растежа на добри бактерии, като по този начин помагат за възстановяване на нормалния бактериален дисбаланс. Ако страдате от хронични здравни проблеми или от хронични инфекции с кандида / паразит, тогава токсичността от тежки метали е вероятна причина, поради която не се подобрявате и възстановявате здравето си. НЕ МОГА ДА СЕ СЪГЛАСЯ СЪС СТАТИЯТА ,МОЕТО МНЕНИЕ ЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО!!...НЕ ЧЕТА СТАТИИ НА ПЛАТЕНИ ПИСАРИ!! А ...КОЛКОТО ДО БИРЕНАТА МАЯ..И ПРИОБИТИЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПИЕТЕ ИЗОБЩО.....НА ВАС ВИ ТРЯБВА ДА ТРЕПЕТЕ НЕЩО ....И ДА ИЗВЕЖДАТЕ НАВЪН.....А НЕ ДА ГО ХРАНИШ......С РАСТИТЕЛНИ ОТРОВИ -ОТВАРА ОТ ПЕЛИН-ТРОЙЧАТКАТА-МУЖИК КОРЕН---СОК ОТ АРОНИЯ-ОТ ДРЕНКИ-ОТ МАЛИНИ И КЪПИНИ----ВЪВ ВСЯКА МАНДЖА ДАФИНОВ ЛИСТ-МЛЕЧЕН ЧЕСЪН ПОТОПЕН В ОЛИО-МАСЛОТО ОТ ЧЕСЪНА.....-ЕДИНСТВЕНО ТОЙ СЪДЪРЖА ЕЛЕМЕНТА ГЕРМАНИЙ...НИКОЙ ДРУГ НЯМА ДА ТИ ГО КАЖЕ ТУЙ.....МОЖЕ ДА ЯДЕШ БОБ-ЧЕРВЕН С ПОДПРАВКА ЗА БОБ...ЗА ДА ИЗВЕЖДАШ........ИМА ЕДНА КНИЖКА --АЗ СЪМ ПЪТЯТ,ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ......В ДРУГА ПИШЕ...-БОЛНИЯТ ДА НЕ СИ ЛЯГА ,АКО НЕ СИ Е ПРОЧИСТИЛ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО!! АМА АКО ТИ СЕ СТРУВА СМЕШНО ВСИЧКО , ЕДИН ДЕН ЩЕ СЕ СЪБУДИШ И ЩЕ ВИДИШ ТЕЗ ПАРАЗИТИ КАК СА ТИ ВЪРЗАЛИ ЧЕРВАТА НА ВЪЗЕЛ--КАТО ГОРДИЛИЕВ--КОЙТО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗПЛЕТЕШ.....ИЛИ КАТО ГИ ВИДИШ НА РЕНГЕНА СА СТАНАЛИ НА ПАЯЖИНА ОТ ...ПЕРФОРАЦИЯ!....И ЗАТОВА ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА НАМЕРИТЕ ,ДЕТЕЛИНКА ПО ПЪТЯ НА ИЗЦЕЛЕНИЕТО. Link
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от vivi7 | 01.07.2018 23:38

  Копирам част от статия, според която има връзка между кандида и натрупване на тежки метали в организма: Heavy metal toxicity and candida go hand in hand. It has been my experience that heavy metals are the underlying cause of Candida and Parasite infections and you can’t get rid of chronic candida or parasites if you have heavy metal toxicity. Parasitic infestations are more common than we realize. Candida and heavy metals create acidity and an anaerobic (lacking oxygen) environment they thrive in. One reason for why candida and parasites takeover in the presence of heavy metal toxicity is that these infections actually serves a purpose to protect us from cellular damage and potentially fatal complications of heavy metal poisoning. So from this perspective candida and parasites are actually our friends, and although they cause a whole host of annoying symptoms they are actually the lesser of two evils in this sense. Without them we may die from heavy metal poisoning, this may sound drastic but from my research this sounds very possible. Candida and parasites actually feed on heavy metals, along with sugar and store them within biofilms or within their own organism. When people kill candida with anti-fungals, the die off symptoms that are experienced are partly the result of the release of heavy metals into the body which overwhelms the liver and cannot be excreted fast enough. This is why detoxing heavy metals first or along with killing candida and parasites is imperative. If you do not you risk releasing a lot of toxic metals redistributing throughout the body. According to the research around 80% of people who suffer from symptoms of Candida show elevated Mercury levels in their body. The growth of the fungus is the body‘s immune response to Mercury poisoning because the fungi connect with the heavy metal therefore providing a safe storage. Candida is an immune response to heavy metal poisoning, especially mercury. It absorbs its weight in mercury and prevents it from entering your bloodstream. As long as the mercury is there, you will have a candida problem. Several published studies have demonstrated that Clinoptilolite binds to a range of myco-toxins (toxins from fungi). Acting as an antimycotica, it is also used in preparations for humans to help with fungal infections. Clinoptilolite does not accumulate in the body and does not attach itself to body tissues. It remains suspended while drawing out heavy metals that are attached to body tissues. This process allows the body to dispose of the metals through its normal detoxification processes. It reduces any die-off symptoms caused by the mycotoxins that candida can produce. It raises intestinal ph restoring the correct balance of acidity in the small and large intestine. The rising ph levels kills bad bacteria while promoting the growth of good bacteria thus helping to restore your bacterial imbalance to normal. If you suffer from chronic health problems or chronic candida/parasite infections then heavy metal toxicity is a likely reason as to why you are not getting better and regaining your health.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 01.07.2018 16:56

  Въпрос към пулс100:Може ли да се пие пробиотика био култ Кандеа направен е за кандида и защо сте писали че диетата е трепач за тежки случай а вашия не е бил такъв.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от vivi7 | 01.07.2018 08:16

  Здравейте, Според вас противопоказен ли е приемът на бирена мая при наличие на Кандида Албиканс в червата?
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 08.06.2018 13:49

  защо не помагаш
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 03.06.2018 20:12

  Puls100 дай съвет какво да правя???
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 01.06.2018 13:47

  Положителен е теста в коътж има вода и сутрин с 1 слюнка вътре след 30ми гледам някакви пипала се пускат надолу.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 01.06.2018 13:43

  По късно ще мога да пратя снимка.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 01.06.2018 13:41

  Правиха ми гърлен секрет нямаше нищо на него за кандида но имаше други микроби. Нямам подуване газове и слуз в изпражненията имам само белите точици по небцето и болка като парене и чувство за чуждо тяло.Дай ми съвет да спазвам ли тази тежка диета или?
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 01.06.2018 09:23

  Нема страшно, ще я умориме :) Милата най-вероятно е налазила изтрепани и избеснели стрептококи, ама ние ще й кажем кой командва :mrgreen: Кажи сега - кой тест е положителен. Устен секрет са взимали или фецес (от фекалиите) Имаш ли някакви колики, газове, подуване в корема? Имаш ли нещо слуз, "млечице" по изпражненията? Можеш ли да направиш снимка на устната кухина и на езика. Лекар гледал ли го е това. След направеният тест, нещо коментирал ли е?
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от кг | 01.06.2018 06:44

  На 13 години съм първо бях с ангина и след това се получи пневмония и 2те бяха за антибиотици затова месец и седмица вече съм на антибиотик но вече го спряхме. имам положителен тест зо кандида появяват се нещо като пипала на медуза.и имам бели точки по небцето устата ми бързо изсъхва и чувствам парене. Моля помогни ми пулс100!!
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Ekaterina | 04.04.2018 10:30

  Уважаеми puls 100, Благодаря сърдечно за бързият отговор! Bis dat qui cito dat- двойно дава който бързо дава! Предполагам, че си някъде около 40, не подценявай живота!. От дистанцията на моята възраст ти казвам колко измамен е той. Някъде беше писано: до 40 години живота на човека е подарен ,а след това той живее толкова колкото сам си подари! Не мога да се върна вече: Alea iacta est- зарът е хвърлен! Вчера намерих последната опаковка Тербинафин и съм готова! Ще взема под внимание мекия вариант като резерва който предлагаш. Когато ме попитат " на колко си години" неизменно отговарям: на 39 и половина! Сама си вярвам и да ти кажа помага. Тоя прийом го правя с голям успех и при упражненията. За да направя 100 удара с ръцете назад аз се самозалъгвам отначало така: Айде мойто момче само 30 удара! Аха, видя ли че можеш, айде сега само, още 30 и така накрая до победните 10 удара които всеки ги може! Смени си името на Plus 100 за да доживееш над сто години! Остави пушенето! По добре пий като мен: Алкоголь в мелких количества можно принимать неограничено! Не казвай: Аха вече всичко е ясно!-говоря сериозно! Извинявай, че се опитвам да ти давам съвет, то е защото съм егоистка и разчитам в бъдещото на теб: Ти с твоя хъс можеш да проучиш въпроса за хатха -йога: там е решението! А ние останалите, пак ще се възползваме на готово от твоя опит! Имах приятел вече покойник, Ванков- рекох му веднъж -ти си умен човек защо не се стегнеш, наистина остави пушенето, не ми казвай като всеки пушач, че всеки момент можеш да го направиш! Тогава той ме погледна и замълча; очите му беха бездънни и тъжни като космоса: Братко,- рече ми -защо искаш да ми вземеш единственото хубаво нещо дето ми остана в тоя живот? -Пуши си братко, пуши си - чух собствения си уплашен глас идващ някъде отдалече. Страшно мразя да пиша поради грешките които допускам, но не мога да не ти благодаря още веднъж; най-вероятно ако съм жив ще се обадя след 6 месеца! Успех на всички! Rebeca7
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 04.04.2018 01:53

  Ребека, на две трети от вашата възраст :) и да, след тази "диета" отпаднаха всички симптоми на 100%, бях разкарал тотално кандидата във всяко отношение, чувствах се отлично, изчистен, ведър и енергичен :) Обаче в момента (за да съм честен, нали) имам пак леки проблеми с тази напаст, НО не защото не мога пак да й видя сметката, а защото поради доста други причини и проблеми, не мога да спазвам дори и елементарен начин на хранене. Просто ми е писнало тотално.. Почти всичко, което препоръчвам на хората да не консумират, всъщност аз съм започнал да консумирам пак! Започнал съм дори да пия, отделно пуша, разни идиотски тулубми, изкуствени еклери, дори скапаните солети и разни гнусни тестени сладки си позволявам да ям. Обърнал съм го тотално на "храна за мозъка" Може би си повярвах повече и започнах да се глезя, пък може би действително храня мозъка с цел някакъв странен и извратен начин за избягване на действителността (всъщност други директно минават на антидепресанти, така че аз все пак съм крачка пред тях :twisted: :lol: ) Тоест, аз не съм пример за подражание, ама изобщо. НО всичко, което препоръчвам действа на 99% и съм сигурен, че хората, които мислят малко повече за себе си (за разлика от мен) трябва обезателно да спазват :) Това обаче не значи, че утре няма да ме стегне шапката и няма да вляза и аз много бързо отново във форма - практиката при мен показва, че тези рестрикции - действат и помагат. Сега конкретно за кандидата. Аз предлагам все още да не предприемате брутални действия. Има голяма разлика в гъбичните инфекции. Вътрешната инфекция и налазване е едно, външната е друго. Например, в моя случай, злата гад пълзи в мен, просто зашото има добър провокатор - перманентни, постоянни (хронични) вътрешни възпаления (стомашно-чревни). За вас разбирам, че има същите (хронични), но външни - по ноктите и пръстите на краката. Има разбира се много фактори предизвикващи кандида атаки, някои са хроничните възпалителни процеси, други са просто отслабен имунитет, други са болести като диабет, други - дисбактериза, други са чисто хигиенични, заразни и тн и тн. Общото е, че гъбичката е провокирана общо взето, но голямата разлика е, че става въпрос за съвсем отделни и различни в същността си заболявания/проблеми. Това е лично мое мнение, но наистина не съм сигурен, че диета ще спре инфекцията срещу външен афект/заразяване. По-скоро лекарства могат да я намалят/ограничат, но това ще е временно при положение, че не се елиминира провокаторът/източникът на зараза, например. Освен това, пълното елиминиране специално срещу външните причинители, за мен е възможно само когато и последната гъбка не бъде уморена, защото за разлика от чревната кандида, която все пак има и полезна роля в червата, тази е патогенизирала срещу външен дразнител, който няма естесвена роля в организма и за това и при една останала клетка - може бързо да се размножи в следствие на външният и нетипичен провокатор. Освен това няма реален регулатор - имунна система/защита, защото основната причина е външна, а не както в повечето случаи - вътрешна (дисбактериза, възпаление, некротични процеси и тн), което се падразбира, че процеса/причината може да бъде овладян. Знам, че звучи смешно, но аз вярвам в тази теория. За това сега предлагам друг начин за борба с вашият проблем, хем да умори гъбата, хем провокаторът, хем предпоставките предизвикващи я, защото в крайна сметка афекта може да е от чисто заразно естествно. Първо след хубава и топла баня се използва с тампонче или памук хубаво натъркване на цялата област с кислородна вода. Използва се отначало 50% разтвор на 30%ият стандартен разтвор, който е по аптеките. После директно с 30%ия, без разреждане. Това се прави няколко пъти на ден. Не е необходима всеки път баня естествено, може 10на мин. накисване в топла вода. ВАЖНО - след процедурата краката трябва да изсъхнат напълно, не се слагат чорапи. Изобщо - колкото повече време се ходи без чорапи - толкова по-добре. В тази връзка - никога не се спи с чорапи, дори да е студено. Самите чорапи, когато ги има, се знае - без изкуствени материи и да не са стегнати, краката трябва да дишат постоянно. Обувките се дизефекцират също. Не трябва да са запарващи. Въобще се избягва всякаква влажност. Най-голямата грешка на хора с такива проблеми е, че след баня налузват веднага чорапи.. Дизефекцира се и цялото спално бельо, матрака също. Следващата стъпа след якият мор с кислородната вода, е няколко минутно киснене в слаб разтвор на оцет. Това веднъж дневно е напълно достатъчно. Може и натъркване и след това плакнене с разтвор със сода. Всичко това действа. Ако се спазва всичко както трябва, за мен лично в рамките на две седмици трябва да изчезне тотално. Не бързайте за сега със зверската диета (всъщност, то си е лечение отвсякъде) - тя е наистина много полезна, но е тежка и не виждам смисъл да се прилага във вашият случай. Тази диета е жестока и да не кажа голяма дума - може да се окаже и бореща дори страртиращи злокачестени процеси. Но организма трябва да е здрав - тази рязка промяна в целият киселинен баланс, изобщо не е безобидна работа, да не говорим за промяната на киселинността в стомаха при положение, че човек има някакви храносмилателни проблеми. Въпреки, че аз лично предпочитам после да търпя един-два месеца диета и лишения от някои по-трудно смилаеми храни, отколкото такова брутално налазване на кандидата, какво наистина имах. Така че, нека опитате първо с тези процедури, диетата няма да избяга :) Колкото до китайското зеле, да - по-добре е айсберга, не само защото е по-крехък, ами и няма паразити :twisted: , каквито масово има в така нареченото "китайско зеле", което всъщност е българско :)))) само, че индианците явно нямат идея как се обезпаразитява това.. За храненето късно вечер е ясно отсекъде - по-вреден навик в храненето от това - просто няма! Каква е файдата да се натъпче стомаха и след това вместо да си почива, да трябва да хаби цяла нощ енергия в обработването й? Да не говорим, че се ангажират и цифра други органи.. По-добре една-две ракийки, мисля си, че ще ви понесе :lol:
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Ekaterina | 03.04.2018 17:59

  Благодаря на всички отзовали се , които гледат сериозно на темата и особенно на puls 100 положил отзивчивост и усилия да сподели! Рядко вече може да се намери в нета такъв! Той самия казва че не е медицинско лице, но анализа му е отличен, колко доктори могат да се намерят като него? Всичко което той изложи ми хареса , все едно че съм го писала аз, затова смятам да го изпълня на сляпо доверявайки му се като на авторитет! Вчера си направих списък и закупих необходимите неща от Кауфланд. Само аптекарските боклуци без основното лекарство ми струват 100 лв! С риск да Ви отегча налага се да съобщя че в реалнив живот съм мъж на около 70 години Основна цел в живота ми беше да преборя ставно заболяване!(получено на 18 годишна възрастс лед 25 години борба): беспорно доказано-живея вече 17 години без дефект Преборих друго значително по-маловажно: появили се хемороиди вследствие на лекарства и дявол знае какво още.: безпорно доказано-17 години без дефект Окуражен и самоуверен нагло, не че вярвах но все пак имах някаква надежда атакувах стари 30 годишни гъбички по ноктите на краката получени вероятно по наследство или от басейна (имах само 3-4 пръста незасегнати) И о чудо! След 6-7 месечно лечение те се махнаха! Как го направих; Ровичках се внимателно в нета, доверих се на патили които препоръчват Орунгал Тичам в аптеката: изчезнало от две години; няма внос! Взимам светкавично решение: следващото по ред - Тербинафин(43лв 250гр/табл/28бр) Лелката от Бургас ми казва: дай рецепта; аз- каква рецепта бре,забравил съм я в София. Ти да не си от данъчните бе, знаеш ли колко е глобата? Не бе ,аз съм сериозен човек! А очите и светят; искаи се; кой купува 4 блистера за 90 лв; нейсе поръча го от склада и следобед ко купих. Радоста ми трая едва може би година защото забелязах на големия нокът отново неприятно познато пожълтяване и начало на разрушаване на плочката.Вероятно защото за пръв път от 17 години два пъти взех антибиотици срещу грип Но драги приятели, сега вече имам надежда! Отново припкам в аптеката този път в София и понеже забравям като старец търся по навик Орунгал; минава един ден докато се сетя че това което съм взимал е Тербинафин! Уви историята се повтаря сега на свой ред е изчезнал той. Как да не вярваш в световните конспирации? Втората истина след тая за докторите е че не е възможно сеиозно заболяване от тоя вид да се премахне с мазила, кремове, лакове и др. глупости! Неизбежно се налага факта че действащите лекарства умишлено се изтеглят за да се харчат добре рекламирани безполезни от които печалбата е като от наркотици! Аз загубих досега около 500 лв за Батрафен(24лв) без никакъв резултат, макар че вчера взех като за последно един докато се приготвя за диетата и повторния Тербинафин. Живота не е обаче за всеки и сега трябва пак да се откъсвам от ежедневната борба за хляб за да боря с други напасти: Около мен мрат като мухи приятели, роднини, познати (главно от рак), не че ме е страх но да речем че ми остават 5-10 години още; невъзможно ми е да довърша всичко дето съм започнал! Наблюдавам внимателно старостта: отвратително и мизерно съществуване без радост и внимание от децата, но има начин за противодействие. Последно за проблемите освен обичайните , зъби и зрение, да ги игнорираме Простата(как някой не ме предупреди колко важно е това).Неусетно като крадец се промъкна и вече беше късно! Заложих на някаква ***клиник където някакъв педал с обица на ухото ми бръкна отзад след което със същата ръка стисна моята за довиждане Колко пари имаш? - ме попита специлиаста за да ти кажа каква операция да си направиш. Опитах стария номер на самолечение без успех тиквени семки, клен, народна медицина забравих какви други глупости имаше Улисан в напрегнатото ежедневие забравих за трудното уриниране и то някак си отмина незабелязано, не си спомням да ставам нощем особенно. Остана обаче пълната импотенция, а секса за дълголетието е изключително важен! При мен обстоятелствата са даже и по-сложни защото диапазона е 20 до 50 год. възраст Иначе намирисва на педофилия и геронтофилия!. Отначало започнах да заглеждам младички, после интелигентни, с више, дори имаше период на цветнокожи и на края крах! Преди имах много секс-покани, но забързан в работа си казвах: не сега! работи! Като му дойде времето! А не беше лесно! Не биваше да разочаровам горките жени и Господ ме наказа(такава е приказката Той не наказва).Западна ми бизнеса защото първа награда за отличничките беще :спане с шефа- при мен работеха само жени! Може би от постоянната болка в гръбнака и сакроилиачните стави вследствие притока на кръв към тях непрекъснато мислех за секс, която и да минеше мислено я разсъбличах! Сега се успокоявам така: оправи другите неща а това после, не зная дали да се тревожа(непълноценен мъж) ,или да се радвам: свободен съм като чучулига и не мисля за жени! В заключение: моят опит е че за такива тънки болести искащи индивидуално и дълго отношение на докторите въобще им нямайте доверие: те не само ще Ви източат парите ами и ще ВИ НАВРЕДЯТ! Живота е съществуване на ръба на бръснача, не може да изпитате щастие без предхождащи усилия, физическите и умствените са безплатно дадени ни такива заместители! Прочие движете се като акули;аз правя така! Много бих искала(опа, забравих че съм мъж!) plus 100 да ми отговори ако е възможно на следните въпроси: 1 приблизителна информация на каква възраст е в момента 2 честно да даде мнение как оценява състоянието си след неговата атака преди три години 3 къде греша при моята подготовка?(гледай по долу) мога ли ако не намеря кокосов орех да взема такова мляко от консерва(от мола ми искат 7.50 за някакъв дето се пиел) вместо Орунгал Тербинафин? Или да го търся от Турция екстрата от грейпфрут тоя от аптеката ли е или е просто сок от грейпфрут сиренето краве ли е или няма значение вместо китайско зеле може ли айсберг лошо ли е ако си хапвам нещо след 18 часа; имам навик да тършувам в хладилника към 12 часа: всеки път заспивам в 12.30 P.S Заравих да спомена че с премахване на гъбичките изчезна неприятно напукване и белене кожата на петите; беше кошмар обаче нападна ме мазна кожа на скалпа и сега ще се острижа с бръснач, което много облекчава и не стават струпеи , ама как да се явя в тоя вид всред хората! При мисълта че ще правя гладна диета така ми се дояде че вчера в Кауфланд купувах като ненормална и взех решение през време на тридневната подготовка да ям и пия каквото душа ми поиска! Има ли някой мнение за лазерно лечение на ноктите; за всеки случай като за вариант B? ОТГОВАРЯЙТЕ ЗМЕЙОВЕ! ВАША СЪМ! Rebeca7
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Pepa ganeva | 28.02.2018 08:33

  Да така е ,като се намери причината и се елеменира,кандида няма да има.но всички направени изследвания кръвни са перфектни,ехограф на органи също,с години имам възли на щитовидната,генно е заболяването,но хормони са в норма.с две думи съм в задънена улица.сега след захранването,защото бях пет дена на сп,смятам да започна изчистване на физическо ниво, прочистване на черен дроб и жлъчката, трябва на тънко и дебело черво,но там не съм много компетентна,след като. Лекарите нищо не правят, всичко е в моите ръце.ще пиша за моите резултати по нататък.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 28.02.2018 01:10

  Спокойно, няма връзка, не убиват добрите бактерии. Постоянното сърбене може и да означава "борба на имунната система". Може и да не стане работата само с диети, мисля, че си трябват по-задълбочени изследвания, защото реално, кандидата може да е само симптома (както съм го дерзал, ако съм прав изобщо..)
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Pepa ganeva | 26.02.2018 14:19

  Имам един въпрос, противогрипни лекарства едновременно ли се пият с пробиотици,не унищожават ли полезните бактерии.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Pepa ganeva | 25.02.2018 20:22

  Всичко започна 2014г.болки в мускулите и ставите,умора,неможеш да вървя,всяка крачка ми струваше голямо усилие,дигнаха температура 37,6,потърсих лекарска помощ,грип,пих два вида антибиотици,нищо, болките се усилваха,мислех ,че имам възпалителен процес от рода на артрит,отидох за няколко дена на Мин.вода,подеиства ми добре.но получих възпаление влагалищно,както и силни сърбежи в ушите,потърсих лекарска помощ,кандида влагалищно,проведох лечение,след него бактерия Ешерихия коли.така един затворен кръг,вече едвам се движеха и умирах от болки в тялото,имах чувството ,че на моменти ми отказваха краката и ще падна,от уши нос и гърло ми предписаха антибиотици,които ги пих един месец,получих кандида в ушите, влагалището,през това време ходех на плуване,един добър ден се изринах с дребни пъпчици по цялото тяло, цялата горяха,изгарях.отидох на кожен лекар,направиха ми изследвания и установиха кандида в червата.ужасът беше голям,кандидата ме беше превзела.започнах с противогрипни лекарства и пробиотик.кожата ми ставаше все почетена,изгаряне нетърпимо,имах чувството ,че мозъкът ми гори,взеха ме в болница,кожно,взеха ми от кожата парче и го изследваха,слава на господа нищо лошо непоказване изследването.два месеца пих противогрипните и кандида в червата няма.Но...едно голямо но..аз не съм добре,болки,умова,уши сърбят болят,влагалището възпалено,голямата борба започна със сух пост.без вода и без храна,спрях всички млечни,яйца,месо,предимно се храниш с зеленчуци и плодове,хляб ръжен аз си го правя,без сладко.малко по малко вървях напред,и тъкмо си мислех,че съм преудолвла ужаса на тази гадост.. кандида,тя се върна отново,в червата.започнах глад,днес ми е трети ден,сух пост,парене и обрив изчезнаха,но сега дилемата е дали да продължа с противогрипни,и какво да ям.псвен зеленчуци,елда,киноа друго май не ми идва наум.аз ориз, картоф също не ям.пробиотика ще го почна веднага след поста.лимон и киви са плодовете.моля за съвет.и какво го е провокирало,не съм пила антибиотици,храня се здравословно,малко имунна се беше скачала с лек грип.дайте ми съвет за храната.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 02.01.2018 09:40

  Да не пада, и не трябва да пада. Според мен е възможно обаче, да окаже влиание ако имаш грип или някакво белодробно възпаление и подобни. В крайна сметка слюнката съдържа белодробни секрети. Но ако дадеш хубава снимка, ще се види. Обаче пак ти казвам - за мен е нормално да имаш свръхрастеж на кандида и това е не защото е нормално да имаш, а защото основният ти проблем го провокира, а той ясно си написала - сдч от години + другото (което не си писала, но е ясно, че е свързано със стомашно-чревната система). Хронични проблеми с тези, предизвикват и хронична дисбиоза, повече или по-малко. Дори едно "невинно" нарушено, но в хронична форма - храносмилане, може да доведе до ненормално поведение на гъбата, объркан/слаб/компроментиран имунитет - още повече. Но ако държиш на 100% да знаеш дали имаш свръхрастеж, то и двете изследвания - фецес, гърлен секрет, излизат не повече от 50-60лв. Обаче специално за второто, не съм сигурен как се анализира секрета и дали има значение кандида дали е мъртва или жива (в случая дали е от локална устна инфекция или дошла от стомаха и дробовете, например) Мисля, че за установяване се култивира един вид на микрониво, не съм сигурен :) Тоест може би е по-добре теста да е за антитела, наличието на които би трябвало да покаже по-точно дали има свръхразтеж. Но наистина не съм запознат за лабораторните тестове, знам само, че не са толкова скъпи.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от meraki | 02.01.2018 07:28

  Здравейте, За опита от днес - този път няма дърпащи конци, а направо слюнката си отиде на дъното. То всъщност какво количество вода трябва да се ползва? Аз използвах около 200 мл. А дали върху опита ще окаже влияние, че ме е хванал грипа? Puls100, ти след нормализирането на кандида, си постигнал резултат на водния тест, при който слюнката не пада на дъното, нали така? Съжалявам, че задавам толкова въпроси, но предпочитам да ми е ясно всичко за водния тест, предвид резултата ми. :|
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 01.01.2018 15:55

  Напълно е възможно! Принципно те са част от флората на тънките черва. Когато станат патогенни и тръгнат на "лов", може да се тълкува, че нещо не е наред с микробиологичният баланс. За пример - могат да се отрият в дебело черво, при различни процеси и дисбиоза, в т.ч. сдч, могат да се отрият и в стомаха, по същите причини, в т.ч. артофичен гастрит. Изобщо там където има процес на умиране на микроорганизми и за мен лично в т.ч. - собствени клетки. Това разсъждение е част от "новата" ми теория за гъбката :) Тоест - не трябва да убиваме гъбката, а трябва да търсим процесите предизвикващи я. Медикаменти няма да ни помогнат - ще влошат нещата. Идеята/лечението е да се "усмири" (вкара в клетката), след което да лекуваме основният проблем. А конкретно на въпроса - да има хора, които с години се борят с кандида и това при положение, че знаят за проблема, какво остава за хора, които нямат и представа за това. Така че напълно логично е да търсиш проблема тук. Тия изследвания фецес нещо ненормално скъпи, мисля, че те "метат" нещо :) Провери и по други лабове..
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от meraki | 01.01.2018 13:45

  ЧНГ! :oops: Толкова се развълнувах, че може би открих причината за моите страдания, че забравих да поздравя :oops: Имам снимка, но водата не беше престояла, а и също така слюнката беше около 40 мин след ставане, но се получиха конци и голяма част от слюнката отиде на дъното . Благодаря за уточнението, ще повторя опита утре наново. А след седмица ще търся да си направя фецес (като гледам са си доста скъпички изследвания - 260 лв.). Сега започвам да чета за тези гъбички и имам доста въпроси, но главно възможно ли е да живеят в организма с години и да създават един и същи дискомфорт през цялото време без да предизвикват влошаване в симптомите? Не би ли трябвало ако се размножават толкова време човек да се влошава? Над 6 години живея с диагноза синдром на раздразненото дебело черво и още 2-3 диагнози, поставяни от различни лекари, така че все още не се знае от какво точно страдам. Силно се надявам това да е причината, колкото и упорити да са, поне най-накрая ще съм открила нещо, за което да се хвана и да спре това мъчение и лутане, в което никой не може ми помогне.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 01.01.2018 12:48

  Здрасти и ЧНГ Счита се за над 90% меродавен този тест. Обаче, важно условие е да спазиш точно процедурата. Чашата с вода трябва да е престояла една нощ. Слюнката е буквално първата със събуждането. Кандида се наблюдава, когато след 20на минути (или по-бързо) се появят дърпащи към дъното конци. колкото са повече и стигащи до дъното, толкова повече е концентрирана кандида. Свръхколичество е когато цялата слюнка падне на дъното под формата на миникарфиолчета, миниводорастчета и подобни образувания. Ако имаш хубава снимка, можеш да я постнеш да я видиме
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от meraki | 01.01.2018 11:19

  Здравейте, някой наясно ли е до колко можем да се доверим на резултатите от водния тест? Възможно ли е да има положителни резултати от този тест и да не е кандида? Правя опита за първи път и не съм много наясно какво означава резултата. Бих се радвала, ако някой може да погледне резултата ми и да даде мнение.
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 03.12.2017 12:43

  Еее браво! :) Дано не рецидивира гадта, но не вярвам, защото едва ли имаш някакво подлежащо заболяване, предизвикващо я. Всичко явно е било в следствие дисбиоза предизвикана от антибиотика :wink: Сега, за да си 100% сигурен, можеш още месец да приемаш пробиотик. Може и някакъв по-тънък, подходящ и като цена и като количество (а и да е "жив" действително) - лактофлор (тубичката) Успех!
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Цоньо Цонев | 03.12.2017 11:01

  Ето ме и мен след 50 дни отсъствие от чата. Изчаках да отминат по-вече дни след края на лечението за да направя фецес. Излязоха резултатите : Бактериологично отрицателен -------------------------------------- Искам за благодаря на puls100 ,защото много ми помогна неговата информация и задълбочените наблюдения които е направил относно Кандида. След 45 дни страдание,успях да преборя гадината. Ето и лечението ми: 1. Спазвах стриктно диетата описана от puls100 . Никакво сладко и въглехидрати. 2. От тогава и до сега, сутрин и вечер половин час преди храна по 15 капки Саменто. 3. Една седмица Mico Max - 1 тб. дневно 4. И най-добрия пробиотик по време и след антибиотична терапия - Omni Biotic 10 . По едно прахче на ден . Общо 28 дни. Това е всичко.И вярвайте,че ще успеете да се преборите ! Успех ви желая !
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 28.11.2017 10:01

  Здравей, не, нямам наблюдения за gnc, и изобщо в последно време не съм се зачитал сериозно (или ползвал) за модерните пробиотици. Но аз лично употребявах [url=Link proViotic[/url], точно този. Кофти е, че малко излиза дебело, защото е добре в началото, около седмица, да се взимат по 3-4 на ден, след това 2 седмици поне по 2 и после месец може и по една. За съжаление хубавите пробиотици все още са си скъпички.. Иначе се разрових и за [url=Link pearls[/url], който ми направи впечатление (освен коментарите), че е с тройна обвивка. Това е добре, защото гарантира усвояване във възможно по-долната част на тракта
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Cat | 27.11.2017 16:45

  Здравей, puls1000, Наистина съм изчела всички източници на български език, та даже и на чужди езици, :lol: В момента съм като подвижна енциклопедия на тая тема. Голяма мания, обаче твърдо съм решила да се отърва от гадинките. Напълно съм съгласна, че само с медикаменти окончателно избавление няма. Според мен коренчето е в нарушената имунна система и смятам, че ако достатъчно ѝ се помогне, тя сама трябва да изгони натрапника. Поддържам и твоята теория, че гъбичките са по-скоро симптом на някакво общо заболяване. Защото в един по начало здрав организъм, гъбичките не биха имали подходяща ''среда'' да се размножават, нали? Аз обаче нямам някакви сериозни заболявания, нито чревни или други изявени проблеми. Антибиотици не съм пила от години. Затова съм в чуденка от къде се взеха тези упорити гъбички, с които справяне няма.. Сега ще пробвам схемата с орунгала и ако продължат оплакванията, ще се замисля за по-задълбочени изследвания. Хвърлила съм поглед на пробиотиците на GNC - имаш ли някакво мнение за тях? Не съм ги ползвала, но изглеждат обещаващи и мощни. Ако ли не, какви други добри пробиотици би препоръчал? Сладкото почти съм го отписала, и въпреки че напоследък съм нарушила малко кандида диетата, смятам да се стегна в това отношение. Ще се радвам и другото момиче с подобен проблем да сподели как се развиват нещата при нея. Хубав ден! :mrgreen:
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от pulscho | 27.11.2017 11:30

  Стискаме палци разбира се! :) Но само с орунгала едва ли ще се реши проблема перманентно.. Понеже и вие и преди това veli4ka търсихте решение на проблема, се разрових доста "надълбоко" :lol: в нета за вагиналната кандидоза, защото дефактно няма как да имам опит с това :P За да не си играем на развален грамофон, намерих най-подходящята, съдържателна и изчерпателна статия в бг-нета. Знам, че сте изчели достатъчно, но мисля, че още малко метериал няма да е излишен: [url=Link за влагалищната кандидоза[/url] Също знам, че любимото нещо на жените е сладкото :mrgreen: Знам, че дори когато никога не ядете сладко, всъщност го правите скришом :P Ако на един мъж се каже да спре сладкото, то той наистина не яде повече от един шоколад (например) седмично, а когато същото се отнася за жената, то тя наистина не яде повече от един дневно :twisted:
 • Re: Как успях да преборя гъбичката кандида
  от Cat | 26.11.2017 18:26

  Здравейте на всички. Включвам се и аз с познатия проблем - кандида. И аз се боря от около 6 месеца с повтаряща се гъбична инфекция. Никога преди това не съм имала този проблем. Имам чувството, че никога няма да му се види края. Гинеколозите ме подценяват (''Та всяка жена има гъбички поне веднъж годишно. И ние ги имаме!'' - сякаш това се предполага, че ще ме успокои). Имам чувството, че гинеколозите въобще не приемат това ''заболяване'' насериозно, което доста ме вбесява. При мен симптомите се обострят след цикъл ( цикълът се приема от организма за спад в имунитета и това обяснява появата им). Проблемът е, че всеки път, когато си направя микробиология излиза чиста, което затруднява определянето на вида гъбичка и съответната антибиограма. Антибиограмата се издава, за да се види към кои антимикотични препарати съответният вид гъбичка е чувствителна и към кои - резистентна. Та, както казах, микробиологията не успява да улови гъбичката на изследванията, макар всички симптоми да са налице. Обяснението: гъбичката е в ниско микробно число и трудно се изолира. Подозирам, че моята гъбичка не е Албиканс, защото не се повлиява от традиционните методи за лечение. През последните месеци съм се ''лекувала'' с неща от сорта на: глобули Миковаг, Гино-певарил, Полижинакс, промивки, хапчета на основана на флуконазол (нулев ефект!). Отделно съм взимала за подсилване на имунитета: пробиотици, спирулина, хлорела, кокосово масло, прополис, екстракт от грейпфрут, сребърна вода и какво ли още не. Всичко има ефект, но временен - до следващия цикъл. Пробвала съм и доста строга анти-кандида диета за един месец - конкретен ефект върху инфекцията ми нямаше, но кожата ми се изчисти доста. Освен това свалих килограми от диетата. При посления преглед ми беше предписана по-тежка артилерия медикаменти, а именно Интраконазол (Орунгал). В това хапче ми е надеждата! В същото време продължавам да внимавам какво ям! Стискайте ми палци, мили хора! Ще ви държа в течение..

Напиши отговор
126 намерени, страница 1 от общо 3