Храносмилателна система. Черен дроб, панкреас, жлъчен мехур | БОЛЕСТ НА КРОН

Напиши отговор
 • RE: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Бунак | 23.06.2019 16:35

  Хора в българия лекарите са мега зле оказва се, че салофалк таблетки има суспектно канцерогенно вещество е171 което е способно да прониква в червата и да пренася кофти микробиота
 • RE: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Tropico | 15.04.2019 15:17

  Здравейте, от опит знам че лекарството Пентаза не се намира лесно, затова реших да пиша тук и ако мога да помогна на някой човек борещ се с болестта на Крон. Тъй като преминах на друго лечение, имам останали няколко кутии Пентаза на таблетки неразопаковани и в срок на годност. Ако някой има нужда и желание, може да ми пише.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от jerrymaguire | 25.01.2018 17:32

  Поради съмнения за неправомерна реклама във форума ни, темата е разчистена от излишните мнения, както и от тези, които екипът ни смята за обидни. Моля, спазвайте правилата на форума! Мнения, целящи рекламиране на услуги, пренасочване към сайтове с търговско съдържание и неща, за които няма доказателство за истинността им, ще бъдат изтривани..
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от B trend | 05.01.2018 14:08

  Чувала съм, че най- ефикасно е лечението със стволови клетки? Като силно ми препоръчват банка future health ( Link.. не знам :( стискам палци
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Vi Iv | 18.09.2017 16:32

  Здравейте! Аз съм от новобранците - диагностицирана съм в началото на юли. За момента чета подред на публикациите в този форум, но имам един въпрос: Изписаха ме след болнично лечение с антибиотици и кортикостероиди. След това продължих само с кортикостероидите по схема и сега започвам да излизам от тях. Изписаха ми Пентаза, която трябваше да започна веднага, след като си я набавя, защото я нямя в БГ, както знаете. Набавих си я! Обаче.... след 4-я прием започнах да се чувствам доста зле - спазми, горещи вълни, световъртеж, силна отпадналост, гадене. Възможно ли е да е непоносимост или ми идва висока дозата - 3х2 табл. от 500 мг, като съм 47 кг.? Предстои ми среща с лекуващия лекар и до тогава съм я спряла, но исках да попитам, дали има някой, който има подобен опит? Благодаря предварително и..... да опитомим Крон ;) (щото аз си имам още един мъж за разкош - Хашимото ;)))))))))))))))
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Светослав Маринов | 01.05.2017 00:21

  Болест на Крон успешно лекувана с палеолитна кетогенна диета (ако не се лекува напълно при всеки пациент, то се повлиява положително в значителна степен. Диетичните терапии са довели до изчезване на симптомите, нормализиране на лабораторните параметри, както и постепенно нормализиране на възпалението на червата, както се вижда от данните. Нормализиране на чревната пропускливост/ полиетилен гликол (PEG400) тест/. Пациентът е бил в състояние да прекрати медикаментите в рамките на 2 седмици. В момента той е на диета в продължение на 15 месеца и е без симптоми, както и странични ефекти. Link До колкото разбрах лечението се провежда от унгарска клиника, която лекува и много други болести, автоимунни, диабет тип 2, дори един случай на диабет тип 1 и много други заболявания. Ето и една дипломна дисертация по темата: Link Това са други линкове с успешни лечения по темата: Link Link Link Link Както и един много интересен филм с БГ субтитри по темата. Най интересното започва от 1:18:00 Link субтитрите се пускат от бутона долу дясно във самото видео, от ляво на бутона за настройки. Според мен има някаква логика с почти пълното ограничаване на въглехидратите да загинат всички лоши бактерии. Витамините и минералите идват от карантията и костният бульон. И единствено се добавя за начало витамин D в големи количества м/у 5000 и 10000 единици на ден, поради сигурната голяма липса при болни от Крон и не само. Ще ми бъде интересно вашето мнение по въпросната диета, и най вече мнението на инж.химик Анатоли Стоянов който според мен е най компетентен по темата.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 16.02.2017 14:34

  Артемизинина не е съставка в тинктурата на триактал, а е съставка на белият (сладък) пелин Artemisia absinthium, имено за това "се хвалят", че триактала има "истински" пелин до като тройчатката някакъв Обикновен див пелин. За това едното е 7лв, а другото 80лв, и двете са предназначени за.. горе съм писал. Който държи на лекува рак със сладък (бял пелин), може да си купи за около 10лв (аз имам също), но това е само за профилактика, тумури, метастази и тн гадории и с кофа пелин няма да премахнете. Както и да е.. Колкото до КРОН-а, се сещам, че е добре да се напомни на всички панирани, че крон се установява изключително трудно и само от специалисти. Едни така съвременни болестни чревни състояния с 100% сходна симптоматика на крон са - фруктозна, глутенова и дори лактозна непоносимост. Аз съм убеден, че поне половината наплашени с крон имат просто едно от тези. И не забравяйте, че в очите на някои лекари вие сте просто една кесия с парици :twisted:
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 12.02.2017 17:51

  Триактал принципно няма нищо общо с туморите, но и няма нищо общо с крон или пък ук или въобще възпаления на чревната система. Използва се предимно за противопаразитно и противогъбично и бактериално. Аналогът му (тук го знаят много добре) е тройчатката, като разликата е само в пелинът. При триактал се хвалят, че е истински бял пелин (който уж бори рак), а при тройчатката е обикновен див пелин. Разликата основно е в цената :) Но като говорим за тинктури и борба с крон и ук, най-подходящата "добавка" природно извлечена тинктура е гастроксин - (линк не давам, вижте го в гугъл). Обаче евентуално лечение с него пак идва в порядъка на 400-500 месечно (препоръчва се прием поне едно 3 месеца). Негов аналог, без да се държи на точна пропорция и една излишна билка е гастрофикс, който е поне 5-6 пъти по-евтин, намира се за около 5-6лв за 100мл тинктура, така месечният прием идва за не повече от 30лв И двете не могат да преборят истински крон, но определено при редовен (няколко месеца) прием могат да разрешат сумати други стомашно-чревни проблеми.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 11.02.2017 15:14

  Това "лекарство", дори няма противовъзпалителни свойства. Не виждам, как може да помогне за влизане в ремисия, за лекуване изобщо да не говорим.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Gray | 11.02.2017 15:05

  М'д-а-а, интересно, мно-ого интересно даже! Това лекарство, ако не помогне, поне няма как да навреди. Е, идва по 30-тина лв. на месец, но за здраве не са чак толкова много. Ето линк за тези, които не са се ориентирали къде да прочетат за него: Link
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Gergana | 11.02.2017 12:14

  Има едно лекарство което лекува и болест на крон казва се triactal има хора където са доволни от него ако има тука някой който го е взимал да пише ?
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 21.01.2017 19:00

  Oтговор "atsp": Отговорна Horizon - оценявам добронамереността ви.Благодаря за поканата.По принцип трудно се измятам от решенията си,но ще преценя.Сигурно ще е от полза,но и не крия,че много ще видят в това "нечиста" агитация за ползване на ЗРХТ.А това -признавам си ,ме влудява,езика ми става дори обидно хаплив.
  Според мен е напълно достатъчно, да се излагат само факти от вашата работа, в по-лесно смелаем вид, защото всеобщото мнение е, че информацията в сайта ви е трудно разбираема за повечето членове на групата. Достатъчно е да отговаряте, само на конструктивните и добронамерените въпроси, а аз съм убеден, че повечето ще са такива. Това, ще даде възможност на огромна част от страдащите в страната, а и не само, да се запознаят от първо лице с вашата работа. Благодаря за отделеното време!
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 21.01.2017 15:49

  Хора налазвайте! Link Трябва ви само андроид телефон и ще си правим колоноскопии сами :D. 2 метра е дълъг ендоскопа!
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Gergana | 18.01.2017 17:53

  Мисля че салофалк няма да излекува крон то само го задържа за момент и после пак се развива.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Gray | 18.01.2017 11:03

  atsp, недей да твърдиш неща, които само ти се иска да са така! Ами как ще твърдиш за някой, че е "напълно здрав", като все още не е открит причинителят/лите?!?!?!... По какво ще познаеш, че си го/ги "изчагъртал" досущ от червата? Просто "ремисия" означава "здрав", но това понятие се слага на всеки, който е прекарал някакво хронично заболяване, и си остава до неговата смърт, ако ще нито веднъж болестта да не се е проявила след това до неговата кончина.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 13.01.2017 10:25

  Благодаря Ви за отговора! На лично съобщение ще ви пратя още един доста по-малък здравен форум да публикувате и там ако желаете информацията си за ЗРХТ.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 23:58

  Oтговор "horizon": Явно четеш изберателно. Пия лекарства от 2 години, когато направих втората криза и вече имах диагноза, преди това нищо, абсолютно нищо. Сега разбирам, смяташ, че лъжа. Не знам, какво си преживял, ама от всяка твоя буква, лъха неуместна ирония, съмнения и тук там злоба. Пожеланията ти са, по-скоро клетви. Сериозен човек си. Поздрави! P.S. Предлагам ти да спрем комуникацията по между си, очевидно не можем да си бъдем полезни, нищо хубаво няма да излезе!
  явно не си ме разбрал, съжалявам за което. Няма нищо иронично в изказването ми. Казвам че възпалителните заболявания на червата са много видове и в последните изследвания които съм чел вече се разграничават едно от друго, например изолирано възпаление в терминалния илеум не е Крон в повечето случаи. Не че нашите лекари не го знаят, знаят го просто гледат да прибират пари по здравна каса. За щастие лечението на всички тях е с еднакви медикаменти, просто развитието на болестите еразлично :). Може да не си точно с Крон, възпалително заболяване имаш със сигурност, ако не се лъжа Gray Пък беше с улцерозен колит, но също са му казали Крон. Схващаш ли накъде бия? Лекуват те правилно (най-вероятно) просто лепват една и съща диагноза на всички за да ги плашат и лекуват за рядко сериозно заболяване, което обикновено нямат. Ти не лъжеш със сигурност, но някои лекар могат да те излъжат. Ако пишеш на лично ще ти разкажа за един човек.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 12.01.2017 20:17

  Явно четеш изберателно. Пия лекарства от 2 години, когато направих втората криза и вече имах диагноза, преди това нищо, абсолютно нищо. Сега разбирам, смяташ, че лъжа. Не знам, какво си преживял, ама от всяка твоя буква, лъха неуместна ирония, съмнения и тук там злоба. Пожеланията ти са, по-скоро клетви. Сериозен човек си. Поздрави! P.S. Предлагам ти да спрем комуникацията по между си, очевидно не можем да си бъдем полезни, нищо хубаво няма да излезе!
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 18:26

  Знам една жена с подобен случай като твоя накрая се оправи с изваден апендисит. Но да все пак направя някаква колоноскопия, за всеки случакй, все пак тя би дала достатъчно информация за състоянието на дебелото ти черво. @horizon, нищо не намеквам. Пий си илачите, не че ако ги спреш ще има промяна :D. Преди няколко поста беше споменал че пентаза и салофалк не ти действат, сега си бил в ремисия за 20 години от самосебе си, с нормални изследвания... Прости ми че се осъмних :lol:
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Eleonora | 12.01.2017 18:18

  По време на силните болки в спешното нито едно изследване не показа че е апандесит , а така се очакваше да е пред пукване и да ми го махнат . Каквото и да е трябва да разбера ,може би ще направя колоноскопия поне и това да мина , защото нямам идея в какъв момент ще се тръшна от болки , не заради неудобството ако трябва ще търпя ,но как да рискувам да си имаме бебе като не знам какво ми е ... Благодаря за отговорите :)
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 12.01.2017 18:08

  Oтговор "eastman48": Може би по време на колоноскопията си започнал пак да влизаш в ремисия ? И затова си бил сюрпризиран? Признавам, че загубата ти на тегло е била меко казано значителна, дето се вика пред фактите и боговете мълчат. А кръвта в изпражненията медицински ли я доказаха (с изследване) или е била много очевидна, тъй като тя се свързва с язви в деб. черво, които се виждат на колоноскопия. Температура вдигал ли си? БОлките в ставите не винаги са свързани с Крон, всеки човек го болят ставите освен ако не е по-фрапираща болка. Умората и куркането са леко субективни симптоми.. н икой не може да каже защо си уморен или защо ти се движат червата, това е нормално. По принцип предполагах че ще кажеш някой по-специфичен симптом , кървенето е такъв, температурата, повръщане. Ако наистина имаш Крон то ти си един щастлив човек :) (20годишна ремисия!!!). Съжалявам за фистулата, малко груб начин да се върне болестта... Можеш да следиш състоянието си с калпротектин.
  Почти ме убеди, че нямам Крон, на ръба съм да спра илачите. Сега сериозно: Очевидно имаш нещо предвид, би било добре да го кажеш в прав текст.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 17:58

  Калпротектиновият тест който си правила е качествен (само позитивен или отрицателен). Да правилно се ориентираш, резултатът ти е под 50. Не си губи времето да търсиш под вола теле, не е болест на Крон. Това с апендисита е възможно.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Eleonora | 12.01.2017 17:50

  Изследването за калпротектина го правих в City clinic Варна и пише само - отрицтелен , без да точна цифра , проверих и това явно е под 50 . Съмненията на диагностика след магнитния резонанс бяха за хроничен апандесит , който се намирал зад дебелото черво и е по-голям от нормален апандесит . Посъветваме да го махна ...след консултация с хирург реших нищо да не предприемам , защото както каза той с добри кръвни и намаляла болка не иска да прави операция и трябва да чакам кога ще започнат много силните болки и тогава да ходя в спешното да го махат. И така.. живея в Англия , прибрах се тук и така и стана преди 2 месеца , адски нетърпими болки в областта на апандесита - линейка , спешно ... изследване кръв , урина и заключиха че имам болезнена овулация , не е апандесит и ме пуснаха да си ходя ( вече болките си намаляха докато чакам изследванията) . Тъй като болки имам по всяко време от месеца и усещам , че е свързано с дебелото черво ( някога след изхождане болката намалява) и това ме кара да мисля , че е Крон и не знам какво да предприема вече :roll:
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 15:59

  Може би по време на колоноскопията си започнал пак да влизаш в ремисия ? И затова си бил сюрпризиран? Признавам, че загубата ти на тегло е била меко казано значителна, дето се вика пред фактите и боговете мълчат. А кръвта в изпражненията медицински ли я доказаха (с изследване) или е била много очевидна, тъй като тя се свързва с язви в деб. черво, които се виждат на колоноскопия. Температура вдигал ли си? БОлките в ставите не винаги са свързани с Крон, всеки човек го болят ставите освен ако не е по-фрапираща болка. Умората и куркането са леко субективни симптоми.. н икой не може да каже защо си уморен или защо ти се движат червата, това е нормално. По принцип предполагах че ще кажеш някой по-специфичен симптом , кървенето е такъв, температурата, повръщане. Ако наистина имаш Крон то ти си един щастлив човек :) (20годишна ремисия!!!). Съжалявам за фистулата, малко груб начин да се върне болестта... Можеш да следиш състоянието си с калпротектин.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 12.01.2017 15:28

  Oтговор "eastman48": horizon Каква е била класическата ти криза, че чак 25кг да свалиш ? Криза при болест на Крон не минава от самосебе си... :shock: :shock: При БК или има изменения в деб. черво, или в тънките, няма среден вариант, нито хистологично болно черво, а ендоскопско здраво.. Хистологични находки в деб. черво без ендоскопски изменения е микроскопичен колит -съвсем различно заболяване. Разбира се ето ги примерите за които говорех, при първа възможност се диагностицира Крон и започва гълтането на пари. Като се види Крон минаващ без лекарства, здраво черво но мистериозни находки на биопсии и после неповлияване от стандартни медикаменти, работата е ясна.
  Минава! Има и други случаи, вероятността това да се случи е 15-18%. Кризата се изразяваше в множество изхождания със слуз и кръв, болки в корема, непрекъснато звучно куркане, липса на апетит, умора, болки в костите и ставите, загуба на тегло. Пак повтарям, влязох в ремисия, която продължи 19 год. без да пия нито едно хапче, и без да спазвам никаква диета. В началото на 2015, всичко се повтори отново, но този път се образува и перианална фистула.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 14:35

  atsp, забелязвам че наблягате на диференциалното броене при кръвни изследвания. Кои показатели сте установили за важни при диагностика на болест на Крон от диференциалното броене? Тъй като много лекари гледат само CRP и ESR/СУЕ.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 13:41

  horizon Каква е била класическата ти криза, че чак 25кг да свалиш ? Криза при болест на Крон не минава от самосебе си... :shock: :shock: При БК или има изменения в деб. черво, или в тънките, няма среден вариант, нито хистологично болно черво, а ендоскопско здраво.. Хистологични находки в деб. черво без ендоскопски изменения е микроскопичен колит -съвсем различно заболяване. Разбира се ето ги примерите за които говорех, при първа възможност се диагностицира Крон и започва гълтането на пари. Като се види Крон минаващ без лекарства, здраво черво но мистериозни находки на биопсии и после неповлияване от стандартни медикаменти, работата е ясна.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 12.01.2017 12:17

  До Goranova: Ако калпротектина е под 50 е нормално. По принцип от всички научни изследвания които съм чел, до момента няма случаи на болни от Крон с калпротектин < 10мг/кг. Като цяло съвременния алгоритъм е такъв: ако калпротектин е <50 => не се предприема ендоскопско изследване, при стойности 50-150 => проверява се отново след 2-3 седмици, при стойности на 150 се прави колоноскопия (и горна ендоскопия по преценка). Като цяло не обикаляй много лекари защото някой може нарочно да ти лепне диагноза с цел да те лекуват по здравна каса и да прибират пари, и да ти сипват разтвор във системите :lol: . Има такива случаи и познавам един такъв тук от София. Нормална кръв (нормален хемоглобин, хематокрит, црп, суе, левкоцити) + нормален калпротектин изключват възпалително заболяване на червата. Нормален резонанс на тънките черва изключва заболяване на тънките черва. За дебелото черво само колоноскопия може да покаже какво става, но калпротектина е мн чувствителен при възпаление в дебелото черво, така че щеше да се види. Търси други причини за оплакванията ти или си изследвай пак калпротектин за всеки случай. По принцип този маркер в последните години и в някои държави се превърна в златен стандарт за диагностика на IBD.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 11.01.2017 16:09

  Здравейте, Единственият начин за доказване, или отхвърляне на БК е колоноскопия, (реална, не виртуална) по времена която се взема биологичен материал (биопсии), след което се чака десетина дни да излезе хистологията. Патолога въз основа на това което е видял под микроскопа, прави заключение, съответно диагноза. Ако имате съмнения относно достоверността, можете да изисквате стъкалцата с пробите и да ги занесе при друг патолог. При мен положението беше приблизително същото. Лабораторните изследвания кръв и урина, бяха в норма, но въпреки това ми направиха колоноскопия, при която не се видяха абсолютно никакви изменения по червото. След скопията, докторите бяха категорични, че не е Крон и ме изписаха веднага, вероятно защото не могат да дръпната пътеката за БК. След седмица обаче, като отидох за епикризата, ме сюрпризираха с новината, че биопсията показва Крон. И така вече, почти две години официално съм с Крон, а на практика давността на заболяването е от доста преди това, може би 20 год. Тогава направих първата класическа криза, отслабнах с 25 кг., но останах без диагноза, съответно без лечение. Половин година се влачих така, докато незнайно как, постепенно започнах да се възстановявам без лекарства и така почти 20 год. докато пак се обади болестта.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Eleonora | 11.01.2017 13:04

  Здравейте , чрез какво изследване може да се открие болестта на Крон ? Възможно ли е при кръвни в норма , отицателен калпротектин , виртуална колоноскопия и ядрено магнитен резонанс ,все още да има съмнение за Крон като болката си седи - намаля и се усилва , някой ден въобще не боли ...? Или единствено колоноскопия , при която се прави оглед на червата с камера , може да покаже със сигурност ?
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 03.01.2017 16:14

  О да, вие още малко ще се изкарате жертва, горките онеправдани. Нападението ли беше най-добрата защита?? Никой не ви мрази и не ви оплюва. Аз ви УПРЕКВАМ! Упреквам ви, че криете информация. Щом криете нещо (а вие криете буквално всичко), значи не са ви на ред нещата.. Искахте от мен да ви пратя история на лечението ми - пратих ви. Отговор не получих! Освен автоматичното съобщение за получен имейл "получихме документите, ще ви се обадим" Знаете ли, един немски пътен полицай каза "щом можете да извършите малко нарушение, значи можете да извършите и голямо, 350Е глоба!" При вас е същото - щом можете да изречете малка лъжа, значи можете да изчерете и голяма! Никога никакви отговори не сте ми изпращали, въпреки, че ви помолих, че каквато и да е помощ или съвет ще бъдат в полза и оценени. След като мина един месец, ествествено се зачудих защо сте ме игнорирали. За това си направих проучване за вас и установих (всеки може да го направи), че съм направил грешка - изобщо не сте имали идея за каквато и да е помощ, просто искахте да установите кой седи зад ника - противник на химизирането на храната (съвсем случайно вашата професия). Получихте личните ми данни, адреса ми, имената на всички лекували ме лекари, епикризи и прочие, а не посмяхте дори да кажете къде пращате за изследване болните, защото се оказа, че вие не само не можете да изследвате, а дори не можете да разчитате епикризи. Не са ви на ред нещата, можете да си правите колкото искате реклама (това, което уж не ви беше приоритет, а с горните два поста тотално го опровергахте) По-скоро наистина ви е необходима една доста сериозна проверка на цялата ви дейност.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 02.01.2017 13:00

  Принципно съм съгласен на 100%, обаче само в идейният смисъл. Но конкретно тук в този случай, нямаме абсолютно нищо като доказателства, нищичко.. По-скоро, дори витае навсякъде една огромна празнина - тайна. Е когато нещо е толкова тайно, нищо че е гениално, няма как да не се усъмниме :) За мен лично, цялата тази история ще се окаже, че експериментаторът-пионер, просто е закъсал той/фирмата за кинти и сега щави всички отчаяни, или поне тези с "възможностите". Паживьом - увидим :) НО (до като не светне поне малко реална/истинска информация) препоръчвам на всички болни-отчаяни, сериозно да се замислят преди да започнат на сляпо да му изпращат документи
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 02.01.2017 12:39

  Аз искам съвсем приятелски да кажа нещо на Puls100. Съгласен съм, че човек подхожда с недоверие в началото. Но тази терапия трябва да бъде изпробвана, защото ако тя се окаже ефикасна, то имаме лек. Ако не е ефикасна, поне въпросните учени ще могат да поемат по друг път и ще опитат други методи за лечение. Така се правят великите открития - с опити. Това, че световните здравни организации нямат успех в лечението на БК и УК, не означава, че такова лечение не съществува или че не е открито. Припомням, че има изборетения на великият учен Никола Тесла, които 100 години по-късно не могат да бъдат възпроизведени от най-великите умове на света в сферата на физиката. Припомням и че тези негови изобретения са унищожени именно от финансови интереси. Така че всеки може сам да си направи изводите :). Тук е нужен "support". Аз не казвам, че ЗРХТ със сигурност е лек, но може и това да се окаже. Няма как да се разбере обаче, ако не се пробва. Поне пред вас стои квалифициран учен, а не някой от "диагностиците" в салоните за красота, които те диагностицират с така наречения "биоскенер"... Струва си опита, не знаеш кога ще ти излезе късмета.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 02.01.2017 12:14

  Пак се повтаряте - ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ Добре, пуснете ми двете епикризи на мейла, затъмнете името на болният (ако не знаете как, ще ви ориентирам)
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 02.01.2017 11:51

  Какво по-опровергаващо от това, че имаш възможността да се присъединиш към терапията ЗРХТ и да бъде проследено твоето състояние по време на тази терапия. Това е най-добрият начин да се види до колко ефикасна е тя. Всички останали предположения, базирани на липсата на епикризи и тн, са просто догадки. Човекът може да не предлага снимани епикризи, но предлага най-сигурният начин да се увериш. Правиш изследвания, пращаш ги , присъединяваш се към терапията, наблюдават те и съответно виждаш как ти се отразява терапията и до колко ти помага. Аз разбирам твоят гняв към хранителните добавки започващи с " Е". Относно това защо медийте не гърмят, ами терапията е все още експериментална, никой няма да бие камбаните, преди дядо Коледа да е дошъл (рибата е в морето, а ти тигана искаш да готвят). Плюс това никой няма интерес от алтернативно лечение на хрон. възп. заболявания на червата, много по-оферта е да се надрусаш с кортикостероиди и Хумира/Ремикейд, да развиеш 20 вида рак и тн и да се абонираш доживотно за лекарствата на бялата мафия. Да не пропуснем и предпразничните премии за проф. Спасова и доц. Пенчев, които на драго сърце получават процент от изписаните лекарства. Не твърдя, че ЗРХТ е лек, но не можем и да го отречем, все пак не сме пробвали, за да видим. Самият Исус е казал на Тома неверни "блажен е този, който е повярвал без да е видял и не бъди неверник, а бъди вярващ!".
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 02.01.2017 10:59

  Да, точно така - пишете много - нищо не казвате! В сайта ви е пълно с писания и нито едно доказателство. Нямате нито една сканирана (реална) епикриза, изследване.. нищо, само дълги фермани. Проверих, нямате нито един регистриран лекарствен продукт. Дори билкарите си регистрират смесите. Вашите Анастеми, Сапонин, АТС от 100 до 200 (може и повече) и тн. "разработки" - също. Не сте администратор на лични данни. Нямате медицинско образование. Нямате такива и в екипът си. Издавате ли някакви разходни документи на клиентите/пациентите, взимате ли им пари изобщо и тн. Къде се провеждат леченията, къде се провеждат изследванията - също тъмна Индия! Нищо не сте дали като ДОСТОВЕРНА информация, а имате претенциите, че сте открили лечение на болести, което не е осъществено и от световни здравни организации. Излекували сте човек за месец и нещо, с над 100 бързоразстящи полипа! Ако беше истина това, сега медиите щяха да гърмят, щяха да се организират здравни форуми, лекарски съюзи щяха да коментират и тн. Къде са епикризите? Аз искам да видя реална, истинска епикриза на болния, преди вашето лечение - над 100 полипа, и такава след вашето лечение - 100% чиста лигавица. Защо ги няма? Защо няма нито един реален документ?? Нещо криете ли, търговска тайна ли е? Аз съм един от най-върлите противници на химични "добавки" (стабилизатори, оцветители, подобрители, сгъстители и тн) в храните. Прави се единствено с идеята да оформят търговска маса на отпадъчните продукти, които се използват за да ни хранят, да ги овкусят, оцветят, да ги направят по-издържливи на времето и прочие - неща имено които са главният, враг N1 на чревната система. Изведнъж вие, точно на мен ми искате (завоалирано) лична информация, уж че ще ми помогнете. Моя грешка, че изобщо не проверих, че имено вие сте един от пионерите в България на химични добавки в храните :) И сега? Хоп - лекувате всичко болно де що е поболяло точно от химията в храните.. Неприятно съвпадение. Всичките чревни заболявания, и най-вече автоимунните, са в следствие на намесата на химическата индустрия в храненето. Това вече го знаят дори студентите. Имаме ръст в много пъти на чревни заболявания, откакто се "подобряват" химически храните. Нормално е чревната лигавица да се изменя в следствие на тези изкуствени "подобрители". Това просто е защитна реакция! Била чисто автоимунна или естествено дегенерираща. Чревната лигавица се изменя и в крайна сметка води и до злокачественост. Вие ако ще доказвате обратното, трябва да го направите (за да не кажа по легален път) поне както трябва, с конкретни доказателства и РЕАЛЕН материал. Всичко във вашият фирмен/търговски/комерсиален сайт са просто едни големи фермани без абсолютно никакъв доказателствен материал. Опровергайте ме! Така или иначе използвате този форум за реклама.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 02.01.2017 08:44

  Atsp аз лично заставам зад теб, харесва ми работата ви! Надявам се с puls100 да успеете да намерите общ език. Horizon за мн години, благодаря за билките. Ще ги опитам, а надявам се и другите. Сега пробвам как се отразява терапия с аминокиселинаъа l-glutamine
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 01.01.2017 16:11

  За много години на всички! Пожелавам ви, много Здраве, Щастие, Късмет и вечни ремисии! Сега по темата: Относно билките, преди около месец, описах подробно във ФБ, как си ги приготвям и как ми действат. Ще поставя темата и тук, във форума, ако някой реши може да пробва. Убеден съм, че ще има резултат. "Здравейте, група! Преди десетина дни, започнах да пия две билки, по собствено усмотрение. Попаднах на тях, четейки различни статии за билките, като впечатление ми направи, конкретно описаните качествата на тези двете. Става въпрос за билките Камшик и Невен, свойствата и на двете растения, са приблизително еднакви: противовъзпалителни, антибактериални, противогъбични, а Камшика има и силно изразен затягащ ефект (което означава, че не е подходящ за хора със запек). Усетих, значително подобрение в състоянието си и се чудех, дали да напиша този пост, тъй като не бях сигурен, дали това подобрение се дължи на билките, защото продължавам и с останалите лекарства. Все пак, реших да го направя, тъй като според мен, нещата се подобриха, именно след започването на билките. Още след първите няколко дни, куркането намаля, болките позатихнаха, а в края на първата седмица и изхожданията започнаха да стават нормални по цвят, форма и честота, едно на ден. През последните три дни, куркането почти изчезна, болките също и най-интересното, днес не съм ходил изобщо до 00, тоест от вчера сутринта, нямам и позиви да го правя. Надявам се, да не е нещо временно, а да се задържат нещата така, по-трайно. Та, ако някой реши също да пробва, ще обясня на кратко, как си приготвям отварата. Не е нещо сложно, отнема по няколко минути на ден. Билките се намират лесно, купих ги от нормална аптека за традиционна медицина, цената е съвсем символична, около 1.20 за кутия (стига за около 8-9 дни) Приготвям ги по следният начин: В 500 мл. кипяща вода, добавям по две супени лъжици от двете билки, оставям ги да се варят около 3 минути, след което ги свалям от котлона, захлупвам съда с капак и оставям да се запари за около 1-2 часа на стайна температура. След това прецеждам отварата и я прибирам в хладилника. Готовата отвара се, изпива за едно денонощие на 3-4 приема, аз я изпивам на три пъти, 15-20 минути преди основните хранения. Който иска, може да пробва, нищо не ви коства. И пак да кажа, че Камшикът, не подходящ за хората със запек! Надявам се и при други хора от групата, да има положителен ефект, искрено ви го пожелавам. Успех!" Както споменах в предишен пост, от днес вече пия други две билки: Драка (паричка) и Смрадлика. Когато натрупам впечатления и от тях, ще споделя отново.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 31.12.2016 12:20

  Хахаха расизма е на ниво. не ги наричаме "цветнокожи", а негри :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . Просто има някаква връзка, азиатците и черните имат нещо което ние европейците + вс. северни държави , нямаме. Да има негри с някаква форма на възп. заболявания , но те живеят в америка. Което значи че не е от гените, а вероятно от средата в която се живее. Ценна беше информацията за пчелния прополис. Щом той и мед. дъвка нямат ефект при теб значи може би не са толкова ефикасни. Щом конопеното олио е толкова добро, дадох ви линк може да си купи който иска. Сега аз ще пробвам с аминокиселината L-Glutamine заради обещаващите резултати. Някои проучвания виждат сходни патологии при Inflammatory Bowel Disease и IBS (синдром на дразнимо черво) , като при синдрома няма възпаление, но се наблюдава така нареченото състояние leaky gut при което е нарушено келтъчното покритие на червото и проникват патогени и това може да доведе до имунни реакции. Точно за това нещо помагал L-Glutamine и затова имал ефект и при IBS и при IBD. Като цяло виждам че възпалителните заболявания на червата са много видове и изключително различни при всеки. Наскоро четох и голямо проучване което разграничи възпаление изолирано в терминалния илеум от болест на Крон. Тоест ако имаш изолирано възп. само в терминалния илеум без други засегнати части, най-вероятно не е Крон, а е възпалително заболяване от друг тип с друга специфична патология. Имаш още колагенозен колит, лимфоцитен колит, недерминиран колит (възп, на дебл. черво без типични особености за УК и БК). Вероятно повечето имат нещо общо помежду си. Аз например нямам диагноза БК или УК, в интерес на истината дори възпаление не са ми открили обаче течните изхождания ми се оправят в момента в който пия САЛОФАЛК 500. 2 таблетки 3 пъти дневно ми решават проблемите и дори ходя веднъж на 3 дни до тоалетна с нормалнми изхождания. Иначе става кофти ако намаля дозата или не го пия. Явно при всеки човек случая е индивидуален. Но ще ми е любопитно да експериментирам с Глутамин, лично аз. Просто искам да видя кое би могло да замести салофалк (месаламин/месалазин). Билките които сподели на чай ли ги пиеш или спиртова тинктура? Като говорихме за спирт, тази вечер ще бъдат погълнати сериозни количества :)
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 30.12.2016 21:50

  Пентаза също съм пил, почти два месеца, като резултатът, беше сходен сходен с този на Салофалка, тоест никакъв. Като самостоятелна терапия, тези медикаменти при мен не дават резултат. Което всъщност не е изненада, обикновено вършат работа при вече постигната ремисия, като поддържащ ремисията медикамент. Относно конопеното олио, както и другите разновидности на растението, са едни от най-сигурните и безопасни начини за постиган на ремисия. При проучване в щатите, става ясно, че обикновено 60% от пациентите в рамките на 8 седмици постигат ремисия, а при останалите 40% симптомите намаляват значително. Подобна процентна успеваемост има и при биологичните препарати. Прополис съм пил месец и половина, но на топчета големи колкото грахово зърно, като към клея, добавях и медицинска дъвка в съотношение 1:1, ефект обаче нямаше. До сега, най-добър резултат от алтернативните лекарства усетих при комбинация от две билки, Камшик и Невен. Утре е последният ден в който ги пия, спирам ги (поне за малко) и ще пробвам други две, Смрадлика и Паричка (драка) надявам се да не прецакам нещата. Що се отнася до негрите, вече има и такива с Крон.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 30.12.2016 15:32

  Друг интересен факт е дефицита на витамин Д при хора с автоимунни заболявания особено Множествена склероза и Inflammatory bowel disease (crohn's disease/ulcerative colitis). Затова северните държави страдат от тези две болести по-често от колкото южните. Чували ли сте за негър африканец с Крон или множествена склероза - естествено че не , освен ако не живее в северна държава. Link
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 30.12.2016 15:06

  И аз чета противоречиви неща. Сега зависи къде ти е болестта, ако е в дебелото черво - Салофалк, ако е втънките черва - Пентаза или Буденофалк. Аз се чудя дали някой е чел нещо за конопеното олио(масло) или това от с CBD : Link Link Босвелия е интересна тема. На много хора им помага при възпаления на ставите. Другият ми въпрос е, дали някой е пробвал клеева тинктура (тинктура от прополис), тъй като е известна също за anti-inflammatory действие. Интересна добавка с добри резултати е и L-Glutamine, Продава се навсякъде. Link Link Мисля че е аминокиселина, но укрепва чревната лигавица.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 29.12.2016 13:00

  Скоро четох за едно проучване, в което са прилагали Босвелия (тамян) на група пациенти с нашите заболявания. Ефектът е бил с ходен с този на Салофалка, а при някои пациенти дори по-добър. Това обаче, едва ли е изненада. Салофалк е медикаментът от който до сега, не съм усещал никакво подобрение, или облекчение на симптомите, въпреки, че стриктно си го пия.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 29.12.2016 11:26

  Между другото подобен ефект на това АТС104 би трябвало да е билката Босвелия Серрата. В някои проузвания дори замества нуждата от 5-ASA медикаменти. Link -> масло от канабис също е идея тъй като не е незаконно защото не съдържа THC.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 29.12.2016 11:11

  Oтговор "Gray": Я какви научни спорове се развихриха тука! Браво, браво! То нали в спора се раждала истината... :mrgreen:
  Прав си Gray в спора се ражда истината! Дано и ние я родим. Въпросният човек и неговото проучване, което дискутираме, пише за идеята за препарат (АТС104 се казваше в статията му май), който е нестероидно противовъзпалително лекарство (НСПВП), но без ефекта да разрежда кръвта и да дразни стомашно-чревните лигавици, което е брутална идея. Все пак да не забравяме че Салофалк и Пентаза са точно на този принцип, съединения (или нещо такова ) на салициловата киселина , производни на аспирина, само че ако пием аспирин ще получим улцерации в червата, докато ако пием салофалк или пентаза, ще има облекчение на възпалението(ако има такова). Идеята не е никак лоша. Затова питам дали някой досега е участвал в това проучване и експеримент и ако да, какви са резултатите. Звучи много добре. Може да постави нова ера в лечението на Inflammatory bowel disease. Това може да сложи край на IBD веднъж завинаги! Време е хроничните възпалителни заболявания да бъдат преодоляни, все пак сме в 21ви век. 2017та година ще бъде направена първата трансплантация на човешка глава от италиански хирург, а обикновено възпаление в червата не могат да излекуват.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Gray | 29.12.2016 09:32

  Я какви научни спорове се развихриха тука! Браво, браво! То нали в спора се раждала истината... :mrgreen:
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 28.12.2016 16:22

  Oтговор "puls100": [quote="eastman48"] Виждам, че ти имаш лек за болест на Крон :). Явно кортикостероидите, ремикейд/хумира и другите боклуци ти помагат. Сигурно се чувстваш прекрасно. Може и да са ти изрязали някой сантиметър от тънкото черво, ставите ти да са станали на сол, но иначе всичко е наред :). За какво ти е алтернативно лечение, сегашните медикаменти наистина изглеждат ефикасни :lol: Останалите, които сте на неговото мнение, продължавайте в същия дух докато останете без тънко черво :). Успех! Вие ще му мислите. Весели празници!
  Теб да ме би да се те изгонили най-сетне от медицинският? А дано, настръхвам само от мисълта, че ще се подвизава някъде на каше, някой лекар - хипохондрик и шизофреник :evil: "ще го почна", защото аз сам ще свърша повече работа, отколкото ако отида при някой прокурор. Изнесени са ми лични данни и такива от епикризи, което трябваше да е конфеденциално, нали така... Това беше причина да попроуча малко повече нещата (сгреших, че не го направих по-рано) и сега се чувствам длъжен да предизвикам макар и по груб и селски начин - отговори на някои въпроси, свързани с така наречените изследвания/лечения, които съвсем умишлено не фигурират никъде в предварително написаните в комерсиалният сайт - фермани[/quote] Съжалявам ако съм те обидил аз имах добри намерения като цяло. Ако си се възползвал от услугите на ръководителя на това проучване, можеш да споделиш тук какъв е случая. До колкото четох там епикризите са споделени само като изследвания но имената не са дадени. Ако си опитал някакво лечение с тези тестови препарати, можеш да споделиш резултата. Ако не си, недей така да обиждаш човека, представи си че е открил лек.... @horizon не се отнася това към всички, а се опитвам да накарам някои хора да подкрепят и алтернативни лечения и така един ден ще се стигне до правилното.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от pulscho | 28.12.2016 14:42

  Oтговор "eastman48": Виждам, че ти имаш лек за болест на Крон :). Явно кортикостероидите, ремикейд/хумира и другите боклуци ти помагат. Сигурно се чувстваш прекрасно. Може и да са ти изрязали някой сантиметър от тънкото черво, ставите ти да са станали на сол, но иначе всичко е наред :). За какво ти е алтернативно лечение, сегашните медикаменти наистина изглеждат ефикасни :lol: Останалите, които сте на неговото мнение, продължавайте в същия дух докато останете без тънко черво :). Успех! Вие ще му мислите. Весели празници!
  Теб да ме би да се те изгонили най-сетне от медицинският? А дано, настръхвам само от мисълта, че ще се подвизава някъде на каше, някой лекар - хипохондрик и шизофреник :evil: "ще го почна", защото аз сам ще свърша повече работа, отколкото ако отида при някой прокурор. Изнесени са ми лични данни и такива от епикризи, което трябваше да е конфеденциално, нали така... Това беше причина да попроуча малко повече нещата (сгреших, че не го направих по-рано) и сега се чувствам длъжен да предизвикам макар и по груб и селски начин - отговори на някои въпроси, свързани с така наречените изследвания/лечения, които съвсем умишлено не фигурират никъде в предварително написаните в комерсиалният сайт - фермани
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Galin | 28.12.2016 13:35

  Добре, но защо обобщаваш и слагаш всички под общ знаменател!? Не знам какви са ви взаимоотношенията с пулс100, но те не са повод да атакуваш всички които се лекуват по стандартния начин. Никой не е отишъл при Спасова, Пенчев и тн. от кеф, а е от зор, търси спасение. Относно работата на химикът, лично аз искрено се надявам да е успешна, защото имам личен интерес.
 • Re: БОЛЕСТ НА КРОН
  от Лазар Ррр | 28.12.2016 12:21

  " Минават празниците и го почвам... " вика, с какво ще го почваш бе льольо ти от кенефа не можеш да излезеш, щял да го почва... Пред теб стои учен, химик, инженер, а ти си щял да го почваш.... Тоя селски манталитет е просто вкоренен в някои индивиди.

Напиши отговор
2679 намерени, страница 1 от общо 54