Нервна система - състояния и заболявания | Интеркостална невралгия

Напиши отговор
 • RE: Интеркостална невралгия
  от Теди | 31.05.2021 12:16

  Със силни болки в " стомаха ". Една година лечение на стомах без резултат. След много инжекции на дексометазон и профинид болката се оказа опасваща. Тръгва от диафрагмата и като лента опасва ребрата и стомаха. Парене ,стягане, иглички. Болката е ужасна не подлежи на никакви обезболяващи. Пих даже седем месеца антидепресанти клонарекс. Иде ми да пищя от болки . Моля за помощ.
 • RE: Интеркостална невралгия
  от Siika Radeva | 14.07.2019 11:02

  Благодаря за систематизирането на нещата! Много полезно! И аз се видях принудена да правя всички тези неща едно по едно през различните години, защото и аз имам доста тежка сколиоза. От прозорец развих плексит под лявата лопатка. От климатик зад кръста направих дискова херния. Заради липса на достатъчно натоварвания на гърба и ръцете периодически имам проблеми и се появи плексит и на дясната страна, който сега е дори по-зле от стария (левия). Но и аз през годините съм установила, че най-добре ми действа МАСАЖЪТ! МАСАЖЪТ е най-доброто средство за отпускане и разслабване. Понякога не си лягам без да се намажа с нещо. Освен немските кремове с конски кестен, много добра работа вършат и мазилата на руската фирма 911, има едно с пчелна отрова и камфор. Помага! Пластирите са ме спасявали зимата много пъти. И имам една рецепта за шипове, която от години мисля да пробвам. Казват, че премахва шипове. Ще видим. Ще пиша ако успее да направи това. Ще е голямо чудо!
 • RE: Интеркостална невралгия
  от Deni | 06.02.2019 16:56

  Имам периодично болки в гърба(от врата до кръста,плюс стомаха,гадене,виене на свят и тежест в гърдите).Имам лека сколиоза, която може би оказва влияние.Ходих на различни лекари, физиотерапии,нагревки...то не беше радикулит, плексит, шипове,межд.невралгия...всеки казва различно.Пила съм Мидокалм,Милгама,Диклофенак,Нурофен...Само си развалих стомаха и не ми помогнаха.Единствено имах облекчение от Дексаметазонът,който е доста вреден.Нещата,които ми помагат са:1.Масаж, масаж и пак масаж! Ходя при човек,който работи със спортисти 2,Масажът с вендузи също помага за отпускане на мускулите 3,Лечебна гимнастика,плуване(за укрепване на мускулите) или йога(разтягащи упражнения) 4,Пия магнезий(органичен) и вит.Б комплекс.5,Трябва да се пие вода!Мускулите се възстановяват по-бързо, когато са хидратирани.6,Мазила с див кестен или капсаицин, пластири с капсаицин.7.Спане на твърд матрак 8,За бързо облекчение пия чай или гореща вода-топлината помага.9,Избягвам студ и течение.Дано съм била полезна :)
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Доц. д-р Цончев, дм | 22.08.2018 10:49

  Към днешна дата как сте?
 • Re: Интеркостална невралгия
  от jivkov | 06.08.2018 17:38

  Здравеите Моят проблем с тази интеркостална невралгиа започна от февруари месец 2018. Започна с тъпа болка в ляво под сърцето и постепенно се овеличи и то за 1 вечер направо ацки мръки, личният лекар ме пусна на снимка на бели дробове естествено нищо сериозно сичко е ок. Ими каза че е мждуребрена невралгиа изписа ми инжекции 1 седмица и милгама което нямаше много голям ефект след спиране на леченирто. След което то тая уж междуребрена невралгиа плучих нещо като чели немога да си взема въздух нормално. След което направих още една ренгенова снимка което пак нищо не показа отделно ме гледаха на ренгеноскопия пак нищо ходих на невролог и там хапчета за жалост пак не помогха. Последно ходих на един спеялист кадето идва в нашия град. Прегледа ме на видиозон каза че е било интеркостална невралгиа изписа ми милгама и нурофен които горе доло помогнаха но имаше моменти които пак ме болеше и то гадно отпидох пак при него щото ми каза след 20 дена пак да ида прегледа ме пак изписа ми илгама пак но ми изписа и аспирин протект което много ме очуди щото знам че е за разреждане на кръвта зех да ги пия да има ефект но има дни които постояно си осештам тая болка и ми каза че това се е получило от преохлаждане на тялото. та въпросоът ми е за колко време се оправя тая невралгиа и дали изопщо е невралгиа според моите симптоми аз съм на 22 години и я имам тази проклетиа от 6 месеца близо има дени в които ме боли и в които не но се осеща лека болка. моля помогнете щото вече започвам да се отчаивам и си мисля да не е нещо друго по сериозно благодаря предварително.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Моника Иванова | 23.01.2013 15:51

  Здравейте! На 22г съм и от близо 3 години имам интеркостална невралгия, но в крайна сметка нищо сериозно не съм предприемала. Болките в гърдите се появиха, когато дядо ми почина...предполагам, че това също може да е допринесло за появата на това "чудо". Не можех да лежа, слагах си минимум 3 възглавници като спя, за да ме отпусне малко, изморявах се много бързо, дори само при изкачването на стълби (а живея на 2рия етаж). В началото пиех само витамини, но не ми помагаха много. Преди 2 години ми поставиха диагнозата "системен лупус" и оттам се почна лечение пък за това. Лечението на лупус по принцип е доста агресивно, а в началото пък още повече. Но "за щастие" лечението подтиска въпросната невралгия и поне от това не се оплаквах. В момента лекарствата са ми намалени драстично и отново понякога имам болки в гърдите или пък рамото (особено, когато леко настина или ме духне малко студен вятър). В такъв случай взимам "Паракофдал". Изписаха ми го преди 2 години заради силни менструални болки (от години ги имам и нищо не помагаше). В самата листовка пише, че е и за невралгии и наистина помага. :)
 • Re: Интеркостална невралгия
  от vili | 07.07.2011 00:04

  Всички споделят за тази ужасна болка но никой не споделя как се е преборил снеял. Моята майка и в болница лежа,доказаха че е интеркостална невралгия и накрая нищо болката продължава и е трудно търпима,защото продължава много дълго време дори и със лекарства,които уж трябва да помогнат.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Доц. д-р Цончев, дм | 22.06.2011 14:32

  Интересен проблем... добре е и невролог да го погледне...
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Петя Тодорова | 19.06.2011 23:52

  Здравейте , искам и аз до попитам нещо.И аз имам същите симптоми за интеркостна невралгия само че имам и подурина по продължение на редбрата - от слънчевия сплит под гърдата и към плешката като най - подуто ми е под гърдата.Личната ме прети на хирург и той ми каза че е възпаление на хрощялите на ребрата и да се мажа с крем от сорта на Профенит.Но и аз като дишам имам болка в ребрата и отзад в плешката и имам съмнение че това ми се е получило от работата ми която е по цял ден пред компютъра.Само тази подутина ме притеснява и незнам дали е нормална или да си правя още изседвание защото тук никой не пише да имам такава.Благодаря предваритело
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Доц. д-р Цончев, дм | 13.06.2011 07:33

  Някъде по-горе отговорих на този въпрос, вероятно е интеркостална невралгия но е добре да се консултира и с невролог.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от nakata92 | 12.06.2011 20:10

  От няколко дена осещам болки/бодежи в областа на сърцето. Това се получи когато бях на 28-ми май на почивка и както се къпах в морето и ме заболя изведнъж както си плувах и от тогава и до днес ме боли сърцето, незнам боли или боде но е доста неприятно. Преди 3 4 дена бях в нашата поликлиника тук в града и ми направиха диаграма мерихами пулса, кръвното и ми слушаха гърдите, всичко се оказа че е наред и ми казаха да отида на кардиолог ако продължи но за тях било всичко наред. Възможно ли е от някаква настинка да ме боли в областа на сърцето и найстина ли е сърцето или някакъв мускул, защото като като съм в банята да си мия зъбите и се наведа ме боли, също така като се напъна да правя нещо всъщо ме боли, и най-вече ако някой ме разсмее болката е направо олелемайко... Бях в аптеката и им обесних за болките и ми препоръчаха валидол, пия го но няма ефект. Пих аналгин също няма ефект. Та в крайна сметна да се притеснявам ли или е възможно да е някаква настинка и да ходя ли на кардиолог или не....? Какво е вашето мнение по въпроса. На 19 години съм 80 килограма / 1.86см , ако това е от значение.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от anonim4o | 27.12.2010 15:30

  Здравейте! Съжелявам,че има и други хора с тази мъчителна боле ст- майка ми също страда от това заболяване и исках да споделя с вас,че на нея и помага темпаналгин дано и на вас да помогне .
 • Re: Интеркостална невралгия
  от tedinkata | 27.09.2010 10:52

  Здравейте, ще ви споделя и моя проблем. Преди 20 дни почувствах много силна болка горе в корема,боля ме цяла нощ и след това се премести в лявата част на гърдите и сърдечната област. Отидох на лекар и той ми каза, че съм настинала и от там е тази болка. Предписа ми антибиотик "клацид" и витамини "неуробекс". След 2 дни положението стана нетърпимо, нощем не можех да легна на никоя страна, не можех и да си поема въздух, болеше ме постоянно и за капак на тази красота през няколко часа ми се завиваше свят, ама така, че чувствах че ще припадна. Не можех нито да шофирам, нито да излезна сама навън, защото се притеснявам да не ми стане лошо. Отидох във Военна болница, преслуша ме кардиолог каза,че нищо ми няма и съм за невролог. Отидох при въпросния, много добър човек и доктор между другото, само той ми обърна повече внимание. След като ме прегледа каза, че според него е Интеркостална невралгия и ми предписа 2 лекарства: Мовалис - инжекции и Тегретол. Взимам ги вече от 4 дни и да ви кажа на моменти усещам облекчение, но сякаш световъртежа остава постоянен и болката в гърдите се обажда. Надявам се,че скоро болките ще отзвучат и ще си продължа живота пълноценно. Желая на всички ви скорошно оздравяване...
 • Re: Интеркостална невралгия
  от milensvishtov | 09.06.2010 13:06

  Здравейте, препоръчаха ми едно лечение за интеркостална невралгия. Който иска може да опита и дано да има желания ефект. Върху хартия или вестник се намазва тънък слой мед, след което от горе се поръсва с тютюн(НО НЕ И ОТ ЦИГАРА!!!). Всичко това се слага на болното място докато меда попие. Това се повтаря 10-15 дена до отшумяване на болката. Дано да е ефективно това самолечение и да има положителен отзвук тук! Успех!
 • Re: Интеркостална невралгия
  от CuMoHkAaA | 05.01.2010 11:49

  Zdraveite,izvinqvam se,4e ne pi6a na kirilica,no prosto v momenta ne mi e v1zmojno.Zna4i i aZ imam s16tite oplakvaniq,bolki v lqvata strana na gr1dniq ko6 i 4uvstvo vse edno imam dupka na samoto mqsto.Lelq mi e medicinska sestra i mi kaza,4e moje bi stava v1pros za interkostalna nevralgiq.Kaza mi da piq bolkouspokoqva6ti ot tipa na analgin,nurofen i taka.Zna4i v1prosnata bolkda ne mi minava ot nurofen,lekarstvo,koeto po princip mi deistva.Ot v4era bolkata e po nisko vlqvo i sqka6 se mesti.Dali 6te mi mine ot samo sebe si i eventualno sled kolko vreme bi moglo da stane tova ??
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Доц. д-р Цончев, дм | 04.12.2009 18:32

  Трябва да се направи контролен преглед.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от cemetaryy | 01.12.2009 21:38

  Преди месец усетих леки болки в дясната гърда, която имах и следващите 2 дни, но само вечер. На третия ден болката започна да става по-силна и през целия ден, отидох на преглед при лекарката.. каза ми, че имам подути лимфи от някакъв грип и ми изписа бисептол заедно с центрум витамините. Пих ги около седмица и болката отмина, но като ги спрях и оп! ден -2 и болката отново се появи пак само ве4ер и имам чувството че се разкарва около ребрата ми и по гърба. Какво да правя?
 • Re: Интеркостална невралгия
  от пепи | 15.08.2009 11:14

  на мен ми мина само от прием на витамините от група в и по точно неоробекс и фолиева киселина вече месеци наред не се е обаждало ,а толкова често ме сполиташе това чудо
 • Re: Интеркостална невралгия
  от mimi5 | 16.02.2009 16:36

  От март 2008г. лекувам моите невралгии. Но сега май се засилват. Преди две седмици чувствам остра болка и бодежи в лявото междуребрие. Като че ли някой човърка от вътре. Вечер при лягане имам чувството че сърцето ме боли. Ходих при неврологао който посетих и миналата година. Той ме прати на кардиолог, правих снимка на дробовете, правих скенер, защото се съмняваха за някаква херния. Болката почна да бъде и опасваща - назад към гърба. Чувствам от време на време и в дясното междуребрие леко боцкане. Невролога ми предписа Мелбек-инжекция, Мидокалм и Фламексин - саше. Пих всичко това и получих малко облекчение, но тежестта си стои в лявата половина, даже и от време на време отново ме боцка. Пих Милгама също- витамини. Въпреки всичи изследвания аз се притеснявам че може да е нещо лошо, тъй като невралгиите ги лекувам от март 2008г. Моля дайте съвет с какво да продължа лечението. Страхувам се да не стане хронична, а съм едва на 30години
 • Re: Интеркостална невралгия
  от yana yancheva | 15.02.2009 17:29

  Здравейте, От 2 години имам постоянна болка в лявата гръдна област, невлияеща се от нищо. При определени положения - например когаго седя облегната се засилва също и при допир - натиск. Ходила съм многократно на лекар и всеки път ми се поставя диагноза невралгия или интеркостална невралгия. Първо отиах на генеколог защото има моменти в които и лявата гърда ме боли и зърното. Генеколога ме прегледа с ехограф и ми каза че нямам никакви изменения и че имам невралгия. След това ходих няколко пъти при личния лекар и пак невралгия. Последно ходих на невролог и той каза че е невралгия. Две години минаха и тази невралгия минава само за няколко дни и посл отново се появява. Мисля си че не е нормално да няма лечение въпросната невралгия и дали въобще е невралгия. Благодаря ви.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от пепи | 15.02.2009 14:24

  малееееееееееееееееееее тва било значи -имам я тая проклета невралгия -заскрипвам си и нерви- преди в гр.стълб ,врата най често сега и тая проклета гр.кост -най боли в гр.кост и врата. отпуска те при изпуквания и прием на витамин в натопляне -ужас някои знае ли откъде идва тва кво ни причинява тия неща
 • Re: Интеркостална невралгия
  от Акупунктурист | 19.09.2008 18:17

  Междуребрената невралгия се лекува добре и бързо с акупунктура.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от natalinche | 20.08.2008 14:47

  пропуснала съм да копир ам обяснението на д-р Цончев на Съб Мар 17, 2007 8:47 pm Интеркосталните нерви излизат от междупрешленните отвори на гръдните прешлени и вървят под долния ръб на реброто в посока на гръдната кост. Инервират междуребрената мускулатура. Възпалението на тези нерви или притискането им води до интеркостална невралия - силна, рязка, стрелкаща болка в междуребрието с разпространение напред. Болката се влияе от дишането и болният се опитва да "щади" засегнатата гръдна половина.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от natalinche | 20.08.2008 14:46

  Чак сега виждам темата, но реших да пиша защото знам какво представлява болката при интеркостална невралгия. Има някъде във форума обяснение на този вид невралгия дадено от д-р Цончев - много кратко, стегнато и ясно. Копирам го тук, но от текста съм изтрила последното изречение в което се казваше, че може да е следствие от Херпес зостер. Тогава обаче се придружава от характерен обрив по хода на ребрата. При мен няма обрив и съм сигурна, че си причинявам тази невралгия по механичен начин - първия път преди години останах с четката за коса в ръка и изпищях от ужасната стрелкаща болка. Сега отново съм в подобно състояние, след като се извъртях неправилно в една градинска люлка. Знам само, че болката се усилва при опита да си поемеш въздух дълбоко. Боли по хода на ребрата, но сякаш вътру между тях - не случайно се казва интеркостална. Пишете, ако имате новини. Аз ще посетя невролог на 25 август. Надявам се да съм си поставила правилната диагноза на база на преживяното преди години.
 • Re: Интеркостална невралгия
  от zornitsa | 28.05.2008 14:00

  Никой ли няма информация за този вид невралгия?
 • Re: Интеркостална невралгия
  от zornitsa | 22.05.2008 23:45

  Питам,защото имам някакви съмнения за такава невралгия - от около 2 месеца ме болят ребрата, не самите кости , а мисля между тях, като човъркане с ножче- бодежи,не много силни. Също така имам някаква болка поясна в ляво,която се усилва при движение, натоварване, ходих на ехография на коремни органи и ме насочиха към консулт с невролог. Ходих на невролог, изписа ми Мелбек -10 дни и правих курс мануална терапия 3 пъти, доктора ми каза,че като боли гръбнака, болели ребрата - това така ли е? Нищо друго не ми изписаха, от тогава мина месец,но не съм обръщала внимание - т.к имах други здравословни проблеми,но тези болки в ребрата ме притесняват - не са много силни,но си ме тревожат. Поясната болка също се търпи, като ме заболи - спирам да върша всичко и си почивам докато болката отмине.
 • Интеркостална невралгия
  от zornitsa | 22.05.2008 23:32

  Искам да попитам за повече информация за интеркосталната невралгия, какви са симптомите, може ли да доведе до субфебрилна температура?

Напиши отговор