Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Травма лакти

Напиши отговор
 • RE: Травма лакти
  от D1989 | 14.03.2023 15:07

  Да, ще огледам вариантите за портативните уреди. Благодаря, много за изчерпателните отговори и насоките за добър санаториум Бъдете здрава и всичко на добро Ви желая!
 • RE: Травма лакти
  от д-р Ралица Правова | 14.03.2023 13:40

  По отношение на санаториум - зависи и откъде сте. Бих Ви насочила за Банкя - Здраве. Има доста богата база от методи и уреди. По отношение на махнита - имайте предвид, че има и портативни апарати, като може да се прави и терапия вкъщи. По отношение на медикамента срещу фиброзни промени - най-често се изписва с ензима бромелаин и Serrazimes, но нямаме право във форума да даваме конкретни медикаменти с фирмени имена
 • RE: Травма лакти
  от D1989 | 12.03.2023 15:13

  Иначе, цялостното възстановяване върви. От състояние напълно лежащо болен с доста атрофирали мускули и изразена слабост в ляво. Сега двете страни са почти изравнени по сила, може да става сам, ходи без помощни средства, изкачва стълби, излизаме на разходки. Тези лакти са упорити, освен упражненията и раздвижването от рехабилитатора, правим ежедневно електростимулация и няколко програми с ултразвук. Преди няколко седмици започнахме и ударно-вълнова терапия. Сега му предстои операция за затваряне на черепа, и ще започне да посещава и барокамера. Само предложената ни магнитотерапия, още не сме започнали, иначи всичко което ни е казано, че може да има ефект там го правим. След възстановяването му от реконструкцията на черепа, ще има посещение и в санаториум, но още не сме ориентирани къде е добре за него. Благодаря за бързият отговор, и моля споделете мнение ако имаме пропуск някъде а смятате, че нещото би допринесло положително в тази борба.
 • RE: Травма лакти
  от D1989 | 12.03.2023 14:56

  Благодаря, за отговора. Досега не са му давали такъв вид препарат. Има ли конкретен за неговият случай, за да го изкоментираме със следящите го лекари. Консултирали сме се с шест ортопед-специалисти, ревматолог, и няколко рехабилитатора. За шестте месеца у дома имаше назначени курсове с Афламил, Дексаметазон, Флостерон и Дипрофос. Освен пасивното раздвижване на лактите, той си изпълнява сам показан комплекс упражнения. Просто рехабилитатора успява да постигне пълно разгъване и сгъване, естествено придружено със силна болка, а съпругът ми не успява чак толкова да разгърне и сгъне сам, болката го спира. Пробвал е много видове обезболяващи съобразени с мозъчната-травма, но нищо не действа достатъчно силно, за да тушира болката, и тук ако имате идея за някои препарат, може да не го е пил все още, наистина доста пробва.
 • RE: Травма лакти
  от д-р Ралица Правова | 12.03.2023 11:41

  Също смятам, че рехабилитацията, с която да продължавате е най-добрият вариант в момента - добре е да се приема поне за месец и антифиброзен препарат, който да намали образуваната съединителна тъкан в мястото на травмата и така ще спомогне за улеснение на движенията. За физиотерапия ставало ли е дума, освен пасивното раздвижване, което се провежда към момента?
 • RE: Травма лакти
  от D1989 | 10.03.2023 20:37

  Снимки на лактите: Link
 • Травма лакти
  от D1989 | 10.03.2023 20:36

  Здравейте, Моля за съвет относно състоянието на съпруга ми. След тежка черепно-мозъчна травма и престой в интензивно отделение два месеца, има обездвижени лакти с натрупани калцификати. Травмата беше сериозна и животозастрашаваща лекарите не позволяваха месец и половина да му се провежда пасивно раздвижване, с оглед да премине фазата с опасност за живота. От ден първи у дома работим с рехабилитатор пет дни в седмицата , всичко по раздвижването върви добре, само тези лакти са толкова упорити, има лек напредък и там, може вече да ги се храни сам и да се почеше, преди и толкова не успяваш да ги раздвижи. Мнението на всички лекари е, че макар и бавно щом се повлиява от рехабилитацията оперативна намеса не е наложителна, рисковано е да се отваря ставата тъй като е много сложна и има голям риск от усложнения. Моля и за вашето мнение относно състоянието. Благодаря предварително!

Напиши отговор