Кои фактори оказват влияние върху клетките с възрастта?
Между 9 и 16-годишна възраст благосъстоянието ни се влошава...
Терапията помага при заболявания, а също така действа релаксиращо
В момента е 24.09.2023 08:52
Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Тазобедрена става- разчитане на резултат
Напиши отговор
-
RE: Тазобедрена става- разчитане на резултат
от д-р Ралица Правова | 30.06.2022 21:39
д-р Каменов, ИСУЛ -
от Bogomil | 30.06.2022 16:17
Може ли да ми препоръчате добър ортопед в София. Благодаря! -
от д-р Ралица Правова | 29.06.2022 21:29
Стига да имате възможност е добре да се направят и на двете стави, за да се види как е и другата -
от Bogomil | 29.06.2022 11:31
Благодаря Ви за отговора, д-р Правова. Ще отида при друг специалист ортопед. Искам да си направя освен снимката, която имам и ЯМР, но то на тазобедрените стави ли се прави ли на целия таз. Какво трябва да кажа при записването? -
от д-р Ралица Правова | 28.06.2022 21:23
Със снимката направете още една консултация с друг колега-ортопед. В тези случаи при по-малка степен на засягане се прилага физиотерапия с добър успех -
от Bogomil | 28.06.2022 09:44
Моля Ви, пишете трябва ли да си направя още един рентген и на двете стави или друго изследване- ЯМР, скенер, кое най-добре ще отхвърли или приеме тази диагноза коксартроза или тази снимка достатъчно е ясна? болките са ми много силни. -
от Bogomil | 27.06.2022 21:17
Ето я снимката от изследването- Link Ако може някой да погледне снимката и разчете вижда ли коксартроза или не, защото съм много притеснен, болките не стихват. Удари ми инжекция флостерон и ми изписа Ротикокс. Каза ми след една седмица пак да отида при него. Да отида ли на второ мнение и какво виждате от изследването. Отделно в засегнатата става кокала ми е много голям и изпъкнал, докато при дясната става си е нормален. Има оток околко ставата и предното бедро. Натоварването ми беше да снимам в продължение на 3 часа в много неудона и клекнала поза няколко книги, като ги снимах 3 дни по 3 часа всяка. След това се прояви тоя проблем и не повярвах колко се усложни от нагледно безобидна ситуация. Имам ли коксартроза и да отида ли и при друг специалист? Благодаря Ви много! -
Тазобедрена става- разчитане на резултат
от Bogomil | 27.06.2022 21:08
Добър ден! От 1 месец имам проблеми с тазобедрената става и болки около нея. Бях се пренатоварил доста и усетих силни болки и скованост след това в лявата тазобедрена става. Забелязах, че на следващия ден ми излязоха на нея жълтокафяви и леко сини петна. Изчаках, но болката не преминаваше и се наложи да отида при личния ми лекар- изписа ми набързо Ибутоп- гел за мазане с ибупрофен.Слагах го 2 пъти на ден и прилагах и лед в областта. След близо 4 седмици, болката не отминаваше, а ставаше още по-силно изразена- не можех да лягам на лявата страна, получих подуване около ставата, болки в големия трухантер, околко него също, болки в ингвиналната сгъвка отляво, болки в седалищната част отляво, отиващи към кръста. Едвам издържах и след тези 4 седмици отидох направо при ортопед. Той ми направи рентгенова снимка на лявата тазобедрена става. Погледна снимката след това и ми каза на първо четене, че имам коксартроза на ставата и трохантерен бурист. Силно се притесних, защото съм едва на 28г.
Напиши отговор
Rene Furterer Triphasic концентриран серум против косопад, 12 бр. х 5 мл, 60 мл | Рене Фуртерер
105.12 лв.
131.40 лв.