Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | Нарушен хрущял на коляното

Напиши отговор
 • RE: Нарушен хрущял на коляното
  от Антония | 19.02.2020 21:14

  Благодаря Ви за съвета, д-р Цончев! Ако някой от четящите форума има подобен проблем или познава хора с подобен проблем, моля също да се включат, ще се радвам много! Важно ми е да знам също така дали масажи с магнезиево олио на засегнатото място ще помогнат.
 • RE: Нарушен хрущял на коляното
  от д-р Цончев | 19.02.2020 19:44

  Вероятно оплакванията ще се засилват с времето. Поинтересувайте се от вътреставна PRP терапия, има досат добър ефект, прави се поне в София, въпросът е да се прецени на какъв етап да се направи.
 • Нарушен хрущял на коляното
  от Антония | 19.02.2020 17:54

  Здравейте! Имам следното питане. Става въпрос за моят баща. Той тази става на 52 г. Досега никога не е имал проблеми със ставите и костите, много здрав и активен човек е, пожарникар от 20 години и още работещ. Вероятно при по-тежък пожар при изкачване на високо при хлъзгава обстановка е станала травма на коляното. Каза, че го понаболява от няколко месеца дясното коляно точно вдясно на самата капачка и като го натисне, усещането е, че все едно го удря ток. Като кляка го боли, като се заседи за по-дълго също, но като се пораздвижи е добре. Ходи на лекар тези дни в Плевен, правиха му снимка на коляното, лекарят му казал, че се е поизносил хрущяла на капачката, било заради възрастта или неволна травма при гасене на някой пожар. Казал му, че няма лечение това, само облекчаване на болката. Изписал му сашета и мехлем Афламил, засега ги пие, маже се и казва, че се е поуспокоила болката. Тревожи ме дали ще се засили след време болката. Дали ще има полза от масаж с магнезиево олио? Благодаря!

Напиши отговор