Травми, счупвания, навяхвания. Ставни проблеми. Менискус. Кръстни връзки | порязване с стъкло в ходилотпо

Напиши отговор
  • RE: порязване с стъкло в ходилотпо
    от Рекс | 14.04.2023 17:03

Значи несъм засегнал нерв, така ли да го разбирам, това с тока нормално лие да преминава през пръстите ,дано да е така както казвате
    от д-р Ралица Правова | 14.04.2023 15:58

Не виждам нужда от допълнителни изследвания - тъй като нямате симптоматика, която да насочва за увреда на нерва. Описаните прояви могат да бъдат следствие на дразнене на преминаващ нерв, около възпалените структури, следствие на травмата.
  • МнRE: порязване с стъкло в ходилотпо
    от Рекс | 14.04.2023 15:31

Много се извинявам но просто съм в голяма паника, ако съм засегнал нерв на пръста на ръката не би трябвало да си движя пръстите или нещо се бъркам ,много се претиснявам да не съм засегнал някой нерв при самото порязване несъм доктор сам да си поставя диагноза но досега не съм имал такъв случай, ще ви бъда много благодарен за точен съвет от вас, искам да прикача снимка да я видите но не знам как става
    от Рекс | 13.04.2023 10:20

Нужно лие да си направя ЕМГ , трябвали да отида на невролог
    от д-р Ралица Правова | 12.04.2023 18:24

При засягане на нерв вече се изисква повече време, като при леки наранявания - при които не е налице прекъсване, както във Вашия случай няма - може да са необходими седмици до няколко месеца, за да изчезнат симптомите на изтръпване изцяло. Подпомагащо действие има приемът на витамин В12 и омега-3 мастни киселини, които подпомагат възстановяването на миелиновата обвивка
    от Рекс | 11.04.2023 10:53

Благодаряви, но днес забелязах че показалеца е малко истръпнал защото и него съм прерязал малко ,когато си пипнах раната на китката през превръзка нещо като ток минава прес показалеца, иначе пръстите си ги движи нормално, възможно ли е да съм засегнал някой нерв , ако е така този нерв оправили се с времето
    от д-р Ралица Правова | 11.04.2023 08:05

За стъкло е малко вероятно, тъй като колегите при промивката са огледали раната и са почистили открити чужди тела. По отношение на възстановяването - щом няма засегнато сухожилие или нерв - в рамките на 2 седмици ще имате значително подобрение
    от Рекс | 10.04.2023 17:11

Здравейте, преди 2 дена най нелепо одарих прозореца на вратата и си порязах палеца и китката , веднага отидох в спешния почистихаме и ме зашиха пръста го движи несъм засегнал сухожилие имам усещане на пръста чувствам го нормално, възможно ли е да не чуй дявола да е останало парче стъкло защото много се притеснявам и колко време отнема въстановяването
    от д-р Ралица Правова | 13.06.2019 22:51

Да, изчакайте 7 дни, но ако има засягане на нерв е добре да направите и своевременна физиотерапия, за да се възстанови функцията.
  • порязване с стъкло в ходилотпо
    от Ani Hristova Tilkieva | 11.06.2019 22:13

Здравеите,искам да потарся мнението вашето мнение за моят случай.Преди 2 седмици,когато подреждах мазето стъпих с голяма сила върху счупена чаша,извадих 4ашата и текна много кръв,за да спра те4ението натиснах много силно крака на пода,след това ме закараха в спешното промиха ми раната и ме зашиха,имам 2 шева,раната се намира под големия пръст на крака.След 10 дневно промиване и смяна на превръзката ми махнаха шевовете,но сега като се опитам да стъпя на крака усештам болка и изтръпване в всички пръсти.Днес пак ходих на лекар и ми казаха че е възможно да имам или засегнат нерв или да е останало стъкло вътре,понеже ми правиха снимка и казаха 4е там не се вижда да има не6то.Изписаха ми антибиотик и ми казаха 4е ако след 7 дена не ми мине да отида в болницата да ми отворят раната да видят какво могат да ми помогнат.Въпроса ми е трябва ли да чакам толкова и какво може да ми има,предварително ви благодаря.

Напиши отговор